angineuuka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Naklejka']Zastanawiałam się, czy do Padykuły się nie wybrać, bo tyle osób go chwali, ale leczę zwierzaki u jego żony :grins: W Zabrzu jest Sobków- specjalizuje się w zwierzętach egzotycznych, nie jest zły, koleżanka chodzi do niego z prosiakami, ja byłam u niego z Milką. A ta klinika na kochanowskiego? Dużo osób ich chwali, ale kastrację Arnika zrobili na "odwal". Był kastrowany w schronisku, no ale bez przesady :roll:[/QUOTE] Młynarscy też się trochę zepsuł. Sama sobie ich chwalę, bo wyratowali mi Miśkę. Ale znowu dużo osób zaczyna na nich narzekać. ;) Dzięki, że przypomniałaś mi o Sobku ;) Sąsiadka tam psa ciachała... Może tam pojadę. :D Quote
Naklejka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi']Młynarscy też się trochę zepsuł. Sama sobie ich chwalę, bo wyratowali mi Miśkę. Ale znowu dużo osób zaczyna na nich narzekać. ;) Dzięki, że przypomniałaś mi o[B] Sobku [/B];) Sąsiadka tam psa ciachała... Może tam pojadę. :D[/QUOTE] Kasia Gaję u niego sterylizowała, dokładnie, czyściutko, bezproblemowo i tanio! :) Aga, przepraszamy za robienie syfu :oops: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 to ja się tam w poniedziałek przejadę z Kamą :P Sąsiadka akurat tam ciachnęła bo tanio było :lol: i jeszcze cały czas gadała, że jest przystojny :evil_lol: Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 proszę, gadajcie sobie, spoko :evil_lol: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='motyleqq']proszę, gadajcie sobie, spoko :evil_lol:[/QUOTE] dzięki za pozwolenie :grins: Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Angi']dzięki za pozwolenie :grins:[/QUOTE] nie ma za co :evil_lol: przyszła dziś do mnie paczka z nowymi karmami dla Zosi. jedna z nich ma ogromne kulki i byłam pewna, że ich prosiak nie tknie, a ona teraz nie chce już nic innego :evil_lol: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 musiałabym zamówić jakiś większy worek karmy dla królika, bo ciągle przepłacam :lol: Quote
Majkowska Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Wpadam, bo dawnomnie nie bylo. Jak Timek? Bo świnka rozumiem dobrze? Tak szybko przeczytałam, a jeszcze mam do nadrobienia :) Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 ja tak samo, ciągle kupuje małe worki... tylko raz kupiłam taki duży :evil_lol: edit: Timi ma się dobrze :) świnka dużo lepiej, ale grzyb nadal się trzyma Quote
Naklejka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 A co zamówiłaś? Do tej pory kupowałam worek 10kg cavi nature, ale teraz muszę kupować mniejsze paczki. Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 Vitakraft Emotion Beuty(to te duże kulki) i VL Muesli coś tam, to drugie to tak tylko dla smaku, bo to chyba taka sobie karma ;) a wcześniej jadła właśnie cavia nature, tzn nadal mam jej bardzo dużo, tak chciałam jej urozmaicić Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Naklejka']A co zamówiłaś? Do tej pory kupowałam worek 10kg cavi nature, ale teraz muszę kupować mniejsze paczki.[/QUOTE] chociaż jedna zamówiła wór xD Quote
Naklejka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Moje właśnie te museli jedzą, tak dla odmiany, mam jeszcze te pellets, czy jakoś tak :) A potem może wezmę znów wór CN, ale połowę weźmie koleżanka, wtedy zapłacę jakieś 45zł za 5kg :) Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 myślałam o tych pellets, ale wydawało mi się, że Zosia nie będzie takich chciała, w sensie w takiej formie, bo to chyba takie pałeczki są? chciałam tak kiedyś kupić wór CN, ale nie miałam się z kim podzielić :placz: Quote
Iza. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Pelets z Versel Lagi podobny w konsystencji to tych kuleczek z Vitakraftu ;) Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Iza.']Pelets z Versel Lagi podobny w konsystencji to tych kuleczek z Vitakraftu ;)[/QUOTE] ale co masz na myśli? bo mi chodzi o kształt :evil_lol: np kupiłam im karmę, która jest taka hm... coś jak grube słupki i stoi to już z pół roku ;) ostatnio robiłam kolejne podejście, ale Zosia nie chce tego jeść. pewnie dlatego, że to zdrowa, droga karma :diabloti: a tak w ogóle, to wetka która przepisała Zosi te za duże dawki leków, ciągle twierdzi, że dawki były dobre :roll: i że 'specjalistów'(ciekawe jakich)pytała i też twierdzą, że nie należy imaverolu rozcieńczać. taaak, to te okropne rany same się zrobiły, a brak apetytu i spadanie z wagi przez ból nic nie znaczy... Quote
Naklejka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ten pelets ma identyczne pałeczki jak w museli ;) Kiedyś 10kg CN miałam na 3-4msc :evil_lol: Teraz miałabym na rok :evil_lol: Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Naklejka']Ten pelets ma identyczne pałeczki jak w museli ;) [/QUOTE] no i leżą one nie tknięte :diabloti: teraz życie Zosi kręci się wokół kulek :evil_lol: Quote
Laraine Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Kiedyś VL Cavia Pro to takie grubsze prostokąty były, teraz zmienili na Cavia Pellets i są takie pałeczki cienkie. U mnie przy 4 świniach sporo karmy idzie, zamówię chyba w końcu worek 10 kg VL CN i zostawię cały dla nich :P muszę się tylko obkupić w dodatkowe pudełka na żywność, bo ta torebka nie jest szczelnie zamykana. Teraz kupiłam prosiakom karmę [URL=http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/swinka_morska/greenwoods/302396]Greenwoods[/url] i bardzo im smakuje, co mnie zdziwiło, bo one wolą mieszanki typu CN niż granulat. Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 a ja mam [URL="http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/swinka_morska/jr_farm/155821"]takie coś [/URL]i ani Tosia tego nie chciała, ani Zosia :eviltong: a chciałam, żeby było zdrowo... Quote
Laraine Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Z JR Farm moje prośki próbowały tylko [URL=http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/swinka_morska/jr_farm/305198]to[/url], i smakowało nawet. Grainless Complete na pewno by nie ruszyły, bo właśnie takiego granulatu w ogóle nie tykają :eviltong: Quote
monika15 Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='motyleqq']a ja mam [URL="http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/swinka_morska/jr_farm/155821"]takie coś [/URL]i ani Tosia tego nie chciała, ani Zosia :eviltong: a chciałam, żeby było zdrowo...[/QUOTE] o tego to i moje nie chciały tknąć, tak samo jak VL Pro ;) ostatnio cały czas dostają CN, kupiłam też 2,5kg tej VL Crispy Muesli, ale tak karma też im słabo wchodzi... niby takie małe szczurki, ale wybrzydzają bardziej niż pies:evil_lol: a jeśli już o karmach dla swinek to mial ktos ta? :) [url]http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/swinka_morska/supreme/30716[/url] cena calkiem fajna Quote
motyleqq Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 mogę już oficjalnie napisać: mój brat się dziś zaręczył :cool3: Quote
Luzia Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 no to teraz kolej na Ciebie :cool3::diabloti: Quote
Recommended Posts