WATACHA Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 A jakieś fajne, tanie są te kocyki?Bo ja chciałam kupić dla tej mojej wariatki coś mięciutkiego. Quote
Amber Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 Kocyki z IKEA są the best ;) Tanie, kolorowe, ciepłe. Najtańsze są po 9 zł http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242821/ Ale ja sobie kupie taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80231662/ przetnę na pół i będzie jak ulał ;) A tutaj masz wszystkie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/living_room/20528/ Kiedyś było więcej kolorów, mam jeszcze w domu niebieski, zielony i czerwony. Quote
gops Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Ja unikam polarowych kocyków , jak biały był szczylem miał w legowisku polarowy właśnie to nie szło tego doczyścić . W ciągu miesiąca był już biały od sierści . Do legowiska wkładam dry bed a od roku w jednym legowisku ma śpiworek z eukanuby który nie łapie nic sierści , zero po prostu i jak nic kupię kolejny do drugiego legowiska kolejny. Quote
WATACHA Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 No faktycznie tanie są.A jakieś grubsze, nie z polaru? Quote
Amber Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 Ja unikam polarowych kocyków , jak biały był szczylem miał w legowisku polarowy właśnie to nie szło tego doczyścić . W ciągu miesiąca był już biały od sierści . Do legowiska wkładam dry bed a od roku w jednym legowisku ma śpiworek z eukanuby który nie łapie nic sierści , zero po prostu i jak nic kupię kolejny do drugiego legowiska kolejny. A to już myślę od psa zależy. Jari nie używa kocyków w ogóle (tyle co do samochodu, wykładam nimi tylne siedzenie), a jamnice są małe i się nie sypią, więc wystarczy te koce wyprać w pralce na 60 stopni i są czyste, bez sierści. No faktycznie tanie są.A jakieś grubsze, nie z polaru? Są, ale już sporo droższe. Kiedyś w ogóle było tego więcej, mam jeszcze kilka koców ze starej IKEI i jest to zupełnie inna jakość. Quote
Korenia Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Kocyków można szukać w Jysk, są w dobrych cenach i na dziale zwierzęcym w Tesco, typowo psie kocyki - w łapki - za chyba 4.99 lub 5.99 zł ;) Quote
Talia Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Ja unikam polarowych kocyków , jak biały był szczylem miał w legowisku polarowy właśnie to nie szło tego doczyścić . W ciągu miesiąca był już biały od sierści . Do legowiska wkładam dry bed a od roku w jednym legowisku ma śpiworek z eukanuby który nie łapie nic sierści , zero po prostu i jak nic kupię kolejny do drugiego legowiska kolejny. A gdzie można dostać te śpiworki eukanuby? Quote
gops Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 A gdzie można dostać te śpiworki eukanuby? Żebym ja to wiedziała ... Kupiłam dobre 4 lata temu na bazarku na dogo , leżał 2 lata nie używany w szafie aż postawiłam białemu klatke i do niej go wrzuciłam wtedy odkryłam jaki jest fajny . Chcę kupić drugi i mam zamiar szukać właśnie na bazarkach , ew. na allegro może się znajdzie i spytam na facebooku na grupie kupię/sprzedam . Jego jedynym minusem jest kolor , gdyż jest on zwyczajnie różowy :) Quote
Amber Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Wyszłam z choroby i się skończyła laba ;) Poszłam robić zdjęcia tylko dlatego, bo było wyjątkowo ładnie na dworze i aż szkoda było nie zrobić, ale ogólnie mam tyle roboty, że na nic nie starcza czasu. Z nowości to kupiłam mega okazyjnie klatki dla jamnic na Allegro, me skąpe serce się raduje tym dzień po dniu :evil_lol: Tak więc już nie ma odwrotu - będę miała kojcową pseudohodowlę :grins: składającą się z wyciętych psów i suk :eviltong: Skończyła mi się też karma, bo były problemy ze sklepem i nie było nic innego na już, więc wzięłam Bosha Lighta w sklepie stacjonarnym no i w sumie nie ma problemu. Chyba mogę powiedzieć, że problemy żołądkowe Jariego to przeszłość. Je pieczywo, warzywa, różną karmę, kości, a raz w tyg. kupuje kurze łapska i gotuje im galaretkę i kupa jest w porządalu. Myślałam, że nigdy do tego nie dojdę a tu proszę, po 5 latach przeszło jak ręką odjął :grins: :evil_lol: Quote
Amber Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Jeszcze mam 2 filmiki: miszcz frisbee, jak ktoś nie widział na FB ;)https://www.youtube.com/watch?v=b1Rxil0Dc8k I narracja nt Finki i jej dziennych aktywności ogrodowych.https://www.youtube.com/watch?v=wPH4PhBoDaU Quote
Erykowa Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Ależ on ma wielkie łapska i "szeroką" kość nosową.A zdjęcia jak zawsze cudne.Ja liczę jutro na pogodę i spacer.Ermana,żeby złapać tak fajnie jak się "nie rusza" to chyba tylko jak śpi mogę :). A jak tam "życie" w klatkach,testowałaś już? Quote
Erykowa Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Ależ on ma wielkie łapska i "szeroką" kość nosową.A zdjęcia jak zawsze cudne.Ja liczę jutro na pogodę i spacer.Ermana,żeby złapać tak fajnie jak się "nie rusza" to chyba tylko jak śpi mogę :). A jak tam "życie" w klatkach,testowałaś już? .....właśnie chce wysłać odp.i dostała komunikat,że "wiadomość nie została wysłana,bo została napisana zbyt szybko" :modla: Quote
Amber Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Musiało ci się coś źle wcisnąć ;) Jari jest w sile wieku teraz, im dalej tym się będzie kurczyć :evil_lol: U nas z pozowaniem też nie jest najłatwiej ale dlatego, że on drze ryja na aparat. Muszę mu kazać usiąść i dopiero wtedy da się cyknąć fotę ;) Klatek nie testowałam bo: - jeszcze ich nie dostałam ;) - muszę najpierw odgruzować psi pokój z gratów jakie się tam teraz znajdują. Jak dobrze pójdzie zrobię to jutro, ale nie wiem czy uda się zrobić całość. Niestety pracy jest dużo, a brakuje czasu i rąk do roboty. Quote
Agnes Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Zazdroszcze ladnych kup :placz: Tez kce....bosz tak czlowiek niewiele wymaga a tu sie okazuje ze rzecz nieosiagalna! Quote
Amber Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Prześliczne psiaki :D ! Dzięki :) Zazdroszcze ladnych kup :placz: Tez kce....bosz tak czlowiek niewiele wymaga a tu sie okazuje ze rzecz nieosiagalna! Ej, nam to zajęło 5 lat. Wam może zająć mniej czasu :eviltong: Co do kup, to 5 psów w tym jeden rozmiarów Jariego = torba dobrego nawozu. Kupiłam sobie wyspecjalizowane narzędzie do ich zbierania http://nokautimg2.pl/p-0a-0a-0a0a2fd5a301d216f1e49fb4830a6373500x500/fiskars-lopatka-szeroka-137000.jpg , sprawdza się rewelacyjnie :evil_lol: Quote
Collakowa Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Piekne fotki :) Widzę, że u was jesień zawitała już :) Quote
Amber Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Piekne fotki :) Widzę, że u was jesień zawitała już :) Dzięki :) Dziś jeszcze więcej jesiennych fotek ;) Przyszły klateczki, są super :loveu: To jest ta wersja z plastikową kuwetą, tak więc są leciutkie, a kolorek bardzo elegancki ;). Poduszki z posłanek, które kupiłam wcześniej pasują jak ulał, więc jestem zadowolona. Jamnicom też się podobają. Finki na focie nie ma bo buszuje po ogródku właśnie, ale od razu się wpakowała do środka, jak tylko ją rozłożyłam. Teraz jeszcze może kupię jakieś kocyki, żeby je przykryć i będzie git :) A tak to byłam dziś z mamą na spacerku w Choszczówce. Las o tej porze roku jest najpiękniejszy. Dziś było z 25 stopni, więc dało się iść w samej bluzce. Szkoda, że to ostatnie takie dni. Quote
Recommended Posts