Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kocyki z IKEA są the best ;) Tanie, kolorowe, ciepłe. Najtańsze są po 9 zł http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242821/ Ale ja sobie kupie taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80231662/ przetnę na pół i będzie jak ulał ;)

A tutaj masz wszystkie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/living_room/20528/

Kiedyś było więcej kolorów, mam jeszcze w domu niebieski, zielony i czerwony.

Posted

Ja unikam polarowych kocyków , jak biały był szczylem miał w legowisku polarowy właśnie to nie szło tego doczyścić .

W ciągu miesiąca był już biały od sierści . 

Do legowiska wkładam dry bed a od roku w jednym legowisku ma śpiworek z eukanuby który nie łapie nic sierści , zero po prostu i jak nic kupię kolejny do drugiego legowiska kolejny.

Posted

Ja unikam polarowych kocyków , jak biały był szczylem miał w legowisku polarowy właśnie to nie szło tego doczyścić .

Do legowiska wkładam dry bed a od roku w jednym legowisku ma śpiworek z eukanuby który nie łapie nic sierści , zero po prostu i jak nic kupię kolejny do drugiego legowiska kolejny.

A to już myślę od psa zależy. Jari nie używa kocyków w ogóle (tyle co do samochodu, wykładam nimi tylne siedzenie), a jamnice są małe i się nie sypią, więc wystarczy te koce wyprać w pralce na 60 stopni i są czyste, bez sierści.

No faktycznie tanie są.A jakieś grubsze, nie z polaru?

Są, ale już sporo droższe. Kiedyś w ogóle było tego więcej, mam jeszcze kilka koców ze starej IKEI i jest to zupełnie inna jakość.

Posted

A gdzie można dostać te śpiworki eukanuby? 

Posted

A gdzie można dostać te śpiworki eukanuby? 

Żebym ja to wiedziała ... 

Kupiłam dobre 4 lata temu na bazarku na dogo , leżał 2 lata nie używany w szafie aż postawiłam białemu klatke i do niej go wrzuciłam wtedy odkryłam jaki jest fajny .

Chcę kupić drugi i mam zamiar szukać właśnie na bazarkach , ew. na allegro  może się znajdzie i spytam na facebooku na grupie kupię/sprzedam .

Jego jedynym minusem jest kolor , gdyż jest on zwyczajnie różowy :) 

• 2 weeks later...
Posted

Wyszłam z choroby i się skończyła laba ;) Poszłam robić zdjęcia tylko dlatego, bo było wyjątkowo ładnie na dworze i aż szkoda było nie zrobić, ale ogólnie mam tyle roboty, że na nic nie starcza czasu.

Z nowości to kupiłam mega okazyjnie klatki dla jamnic na Allegro, me skąpe serce się raduje tym dzień po dniu :evil_lol: Tak więc już nie ma odwrotu - będę miała kojcową pseudohodowlę :grins: składającą się z wyciętych psów i suk :eviltong:

Skończyła mi się też karma, bo były problemy ze sklepem i nie było nic innego na już, więc wzięłam Bosha Lighta w sklepie stacjonarnym no i w sumie nie ma problemu. Chyba mogę powiedzieć, że problemy żołądkowe Jariego to przeszłość. Je pieczywo, warzywa, różną karmę, kości, a raz w tyg. kupuje kurze łapska i gotuje im galaretkę i kupa jest w porządalu. Myślałam, że nigdy do tego nie dojdę a tu proszę, po 5 latach przeszło jak ręką odjął :grins: :evil_lol: 

DSC_3041_zps7a8007a6.jpg

DSC_3047_zpsb05d51a2.jpg

DSC_3056_zps219a2a28.jpg

DSC_3064_zpsc8049d2e.jpg

DSC_3069_zps8bb325ff.jpg

Posted

Ależ on ma wielkie łapska i "szeroką" kość nosową.A zdjęcia jak zawsze cudne.Ja liczę jutro na pogodę i spacer.Ermana,żeby złapać tak fajnie jak się "nie rusza" to chyba tylko jak śpi mogę :).

A jak tam "życie" w klatkach,testowałaś już?

Posted

Ależ on ma wielkie łapska i "szeroką" kość nosową.A zdjęcia jak zawsze cudne.Ja liczę jutro na pogodę i spacer.Ermana,żeby złapać tak fajnie jak się "nie rusza" to chyba tylko jak śpi mogę :).

A jak tam "życie" w klatkach,testowałaś już?

.....właśnie chce wysłać odp.i dostała komunikat,że "wiadomość nie została wysłana,bo została napisana zbyt szybko" :modla:

Posted

Musiało ci się coś źle wcisnąć ;)

Jari jest w sile wieku teraz, im dalej tym się będzie kurczyć :evil_lol: U nas z pozowaniem też nie jest najłatwiej ale dlatego, że on drze ryja na aparat. Muszę mu kazać usiąść i dopiero wtedy da się cyknąć fotę ;)

Klatek nie testowałam bo:

- jeszcze ich nie dostałam ;)

- muszę najpierw odgruzować psi pokój z gratów jakie się tam teraz znajdują. Jak dobrze pójdzie zrobię to jutro, ale nie wiem czy uda się zrobić całość.

Niestety pracy jest dużo, a brakuje czasu i rąk do roboty.

Posted

Prześliczne psiaki :D !

Dzięki :)

Zazdroszcze ladnych kup :placz: Tez kce....bosz tak czlowiek niewiele wymaga a tu sie okazuje ze rzecz nieosiagalna!

Ej, nam to zajęło 5 lat. Wam może zająć mniej czasu :eviltong:

Co do kup, to 5 psów w tym jeden rozmiarów Jariego = torba dobrego nawozu. Kupiłam sobie wyspecjalizowane narzędzie do ich zbierania http://nokautimg2.pl/p-0a-0a-0a0a2fd5a301d216f1e49fb4830a6373500x500/fiskars-lopatka-szeroka-137000.jpg , sprawdza się rewelacyjnie :evil_lol:

Posted

Piekne fotki :) Widzę, że u was jesień zawitała już :)

Dzięki :) Dziś jeszcze więcej jesiennych fotek ;)

Przyszły klateczki, są super :loveu: To jest ta wersja z plastikową kuwetą, tak więc są leciutkie, a kolorek bardzo elegancki ;). Poduszki z posłanek, które kupiłam wcześniej pasują jak ulał, więc jestem zadowolona. Jamnicom też się podobają. Finki na focie nie ma bo buszuje po ogródku właśnie, ale od razu się wpakowała do środka, jak tylko ją rozłożyłam. Teraz jeszcze może kupię jakieś kocyki, żeby je przykryć i będzie git :)

qVjLjYm.jpg

A tak to byłam dziś z mamą na spacerku w Choszczówce. Las o tej porze roku jest najpiękniejszy. Dziś było z 25 stopni, więc dało się iść w samej bluzce. Szkoda, że to ostatnie takie dni.

DSC_3147_zpsb0a6c769.jpg

DSC_3149_zps9f26f888.jpg

DSC_3151_zps2f7bbf84.jpg

DSC_3153_zps33826f69.jpg