Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekunia czytaj czytaj :lol:Nie powinniśmy jeść mięsa ,bo gdyby dać dziecku króliczka i marchewkę to ono nie rozszarpie króliczka tylko będzie się do niego uśmiechać:loveu:Więc to nienaturalne.(Pomińmy fakt ,że szczeniaki mięsożerców nie zabijają raczej za dziecka żadnych zwierzątek:loveu:)Ale widać część wegan z powodu braku białka zwierzęcego ma uszkodzone zwoje mózgowe:lol:

Posted

ładnie przeinaczyłeś. i swoje dodałeś, bo Olga nie napisała w kontekście tego, czy jest to naturalne, czy nie. cytowała też faceta, który jest tak aktywnym działaczem, że obrażanie go jest co najmniej głupie. sugerowanie też, że Olga jest głupia, świadczy tylko o tym, że łatwo ocenia się ludzi po jednym komentarzu. więcej się nie wypowiadam, pisz co chcesz:)

Posted

[quote name='motyleqq']Olek, to Ty nie łapiesz, że nie śmieszą mnie żarty w pewnych tematach ;) Czekunia, na moim profilu[/QUOTE]

Będę miała co czytać, może czegoś nowego się dowiem:evil_lol:.
A tak serio: Aleks, każdy ma prawo do własnych poglądów, czyż nie;)? Póki nie czyni nimi krzywdy innym to nic złego w takim, a nie innym patrzenia na świat i pewne rzeczy. Sama nie jem mięsa jakieś pól roku i podziwiam Ćmę:diabloti:, że daje radę z jeszcze większymi ograniczeniami.

Posted

Mnie śmieszy ten bełkot po prostu ,bawi mnie to.Nie ma w moich wypowiedziach grama powagi ,czy jakiegoś agresywnego nastawiania do wege ,wegan i coś tam jeszcze jest ,ale ci to już chyba tylko trawa z pola żero.:lol:
Wystarczy jedno moje zdanie ,komentarz i zaczyna się jazda na kilka godzin:lol:W sumie to robię to tylko dla lajków hahahha:evil_lol:

Czekunia poczytaj mój filozoficzny wywód o jajku i burgerach wegańskich:lol:Jestę filozofę

Posted

[quote name='Czekunia']Będę miała co czytać, może czegoś nowego się dowiem:evil_lol:.
A tak serio: Aleks, każdy ma prawo do własnych poglądów, czyż nie;)? Póki nie czyni nimi krzywdy innym to nic złego w takim, a nie innym patrzenia na świat i pewne rzeczy. Sama nie jem mięsa jakieś pól roku i podziwiam Ćmę:diabloti:, że daje radę z jeszcze większymi ograniczeniami.[/QUOTE]

wygrałam :loveu: nie ma jednak co podziwiać, tylko samej iść do przodu ;)
ale niczego nowego się nie dowiesz, skoro jesteś wegetarianką ;)
a co do poglądów i nie czynienia krzywdy, to jedzenie mięsa jest krzywdzeniem. ale proszę nie prowokować mnie do dalszej dyskusji, starczy mi już :eviltong:

Olek, a gdzie te lajki, co to dla nich piszesz? bo nie zauważyłam ich :( poza tym nie dyskutuję tam z Tobą. wczoraj napisałam kilka komentarzy. "jazda na kilka godzin" to była przed chwilą z Martą, ale ona logicznie dyskutowała ;)

Posted

Olek, Ty jesteś rąbnięty:evil_lol:, musimy Ci znaleźć sparingpartnera, trochę kisielku, wyładujesz emocje i będzie spokój:loveu:.
Albo chodźcie zorganizujemy wreszcie ten zlot u Asikasiodsuk:eviltong:, wszyscy sobie powiedzą, co mają do powiedzenia, ewentualnie dojdzie do rękoczynów, ale potem to już będzie sielanka i będziemy rzygać tęczą, jak to mówi Amberowa:diabloti:.

Posted

[quote name='motyleqq']miło mi że mnie lubisz :loveu: wobec tego postaraj się zrozumieć, że jak coś jest dla mnie na maksa ważne, to mnie nie śmieszy, będę wdzięczna ;)[/QUOTE]

Ale nie umiem:lol:Znajdź mi zatwardziałego katola to dam Ci spokój ,bo katolicko-ateistyczne sparingi są dla mnie lepsze jak sex grupowy w paryskim klubie:evil_lol:

Czekunia-dziękuje za komplement:loveu:(bo to był komplement prawda?:diabloti:)

Posted

[quote name='motyleqq']ja nie chcę się bić :placz:[/QUOTE]

To ja mogę za Ciebie:evil_lol:, w szkole bardzo lubiłem wszczynać burdy, coprawda szkołę skończyłam daaawno temu, ale tego chyba się nie zapomina:eviltong:.
Dobra... Teraz wracam do pracy, bo jestem w czarnej d... przez Was.

Posted

[quote name='Czekunia']To ja mogę za Ciebie:evil_lol:, w szkole bardzo lubiłem wszczynać burdy, coprawda szkołę skończyłam daaawno temu, ale tego chyba się nie zapomina:eviltong:.
Dobra... Teraz wracam do pracy, bo jestem w [B]czarnej d...[/B] przez Was.[/QUOTE]

Rasistka :(

Posted

[quote name='Aleks89']Ale nie umiem:lol:Znajdź mi zatwardziałego katola to dam Ci spokój ,bo katolicko-ateistyczne sparingi są dla mnie lepsze jak sex grupowy w paryskim klubie:evil_lol:

Czekunia-dziękuje za komplement:loveu:(bo to był komplement prawda?:diabloti:)[/QUOTE]

o kurde, taki pewnie by się znalazł wśród moich znajomych... przychodzi mi nawet jeden do głowy, ale po nastoletnim okresie buntu zachowuje kulturę w internecie :evil_lol:

Posted

jaaaaa....neta nam w robocie odłączyli! To była horror :-(

ale jestem i wróciłam, żadna krwi :diabloti:
zróbmy zlocik, zróbmy :loveu: ja tam chętnie porzucam mięsem a każdy bedzie mogł sobie zobaczyć jakie te moje suki nieszcześliwe :cool3:

Posted

[quote name='Aleks89']Ale nie umiem:lol:Znajdź mi zatwardziałego katola to dam Ci spokój ,bo katolicko-ateistyczne sparingi są dla mnie lepsze jak sex grupowy w paryskim klubie:evil_lol:Czekunia-dziękuje za komplement:loveu:(bo to był komplement prawda?:diabloti:)[/QUOTE]

No co Ty! Nieznajomym nie prawię komplementów:diabloti:.
Także ten... Grzeczni bądźcie:loveu: praca wzywa.

Posted

[quote name='asiak_kasia']jaaaaa....neta nam w robocie odłączyli! To była horror :-(

ale jestem i wróciłam, żadna krwi :diabloti:
zróbmy zlocik, zróbmy :loveu: ja tam chętnie porzucam mięsem a każdy bedzie mogł sobie zobaczyć jakie te moje suki nieszcześliwe :cool3:[/QUOTE]

Cooo? To ja do Ciebie nie przyjeżdżam, jestem bardzo podatna na wpływy:eviltong:, a że z bluzgami się mocno pilnuję to Twoje towarzystwo wcale mi nie pomoże:diabloti:.

Posted

[quote name='Czekunia']Cooo? To ja do Ciebie nie przyjeżdżam, jestem bardzo podatna na wpływy:eviltong:, a że z bluzgami się mocno pilnuję to Twoje towarzystwo wcale mi nie pomoże:diabloti:.[/QUOTE]

Czekunia to była metafora- w sensie wrzucenie mięsa na ruszt :eviltong:

Ale nie obiecuje, że mi się jakas soczysta urwa nie wymsknie, jak któryś wasz piesek bedzie chciał kotka albo konisia zeżreć :eviltong:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Czekunia to była metafora- w sensie wrzucenie mięsa na ruszt :eviltong:

Ale nie obiecuje, że mi się jakas soczysta urwa nie wymsknie, jak któryś wasz piesek bedzie chciał kotka albo konisia zeżreć :eviltong:[/QUOTE]

Aaaaa!! Ups... To się nie zrozumiałam:eviltong:. Głodnemu chleb na myśli:evil_lol:, ja zadowolę się nadziewanymi bakłażanami, nawet zajebiaszczy przepis znalazłam, a co do moich pieskóff, to one kochajom koniki, nawet ostatnio zadebiutowały ze mną w terenie:loveu:, więc takie som idealne, dodatkowo Sajan kotki też lubi, gorzej z Zarką, bo lubi pogonić, ale myślę, że kotek mógłby jej takie pomysły wyklikać z głowy:diabloti:.

Posted

[quote name='Czekunia']Aaaaa!! Ups... To się nie zrozumiałam:eviltong:. Głodnemu chleb na myśli:evil_lol:, ja zadowolę się nadziewanymi bakłażanami, nawet zajebiaszczy przepis znalazłam, a co do moich pieskóff, to one kochajom koniki, nawet ostatnio zadebiutowały ze mną w terenie:loveu:, więc takie som idealne, dodatkowo Sajan kotki też lubi, gorzej z Zarką, bo lubi pogonić, ale myślę, że kotek mógłby jej takie pomysły wyklikać z głowy:diabloti:.[/QUOTE]

Nie ma problemu dawałam nawet Amberowej przepis na bakłażanka z rusztu, u nas to jest hicior, tak samo jak deserek- brzoskwinie z cukrem, który pod wpływem temperatury karmelizuje. Kto chce może jeszcze serek śmietankowy sobie dorzucić. Pychotka.
Ja ogólnie lubię dużo wegetariańskich potraw, bo są dobre i smaczne. Także znajdzie się coś dobrego dla każdego :cool3:

Moje kopytne wiedza jak sobie z psami radzić, kocica tez- z nią nie radzę zaczynać, bo to jest demon w czarnym futerku. Serio. Kot wchodzi do kuchni, pieski grzecznie wychodzą. Kot wchodzi po schodach, pieski grzecznie stoją i czekają, aż jaśnie pani stanie na górze/dole w zależności od kierunku. Wychowała sobie futra lepiej niż ja :eviltong:

Amberowa tez moze z Jarusiem przyjechąć-będziem izolować :diabloti:

Posted

ja mam teraz etap przerażenia wszelkimi wyjazdami, spotkaniami, bo WSZĘDZIE te martwe zwierzęta :crazyeye: serio, mam taką schizę. jem coś i nabieram wątpliwości, jeśli nie zrobiłam sobie tego sama :evil_lol: no i wiadomo, idzie/wyjeżdża się gdzieś, to najlepiej jest zabrać swoje żarcie, żeby nie narzucać się gospodarzowi czy coś. teraz na LADC mam dylemat, jakie żarcie zapakować :roll:

Posted

[quote name='motyleqq']ja mam teraz etap przerażenia wszelkimi wyjazdami, spotkaniami, bo WSZĘDZIE te martwe zwierzęta :crazyeye: serio, mam taką schizę. jem coś i nabieram wątpliwości, jeśli nie zrobiłam sobie tego sama :evil_lol: no i wiadomo, idzie/wyjeżdża się gdzieś, to najlepiej jest zabrać swoje żarcie, żeby nie narzucać się gospodarzowi czy coś. teraz na LADC mam dylemat, jakie żarcie zapakować :roll:[/QUOTE]

Ja tam staram się szanować czyjes jedzenie/niejedzenie czegoś. Szczególnie, że sama tez mam swoje sympatie i antypatie, bynajmniej nie smakowe. Dlatego jak wiem, ze ktoś nie je miesa, na pewno będzie miał podane i uszykowane coś bezmiesne, mam znajomych w tych klimatach. A poza tym kuchnia zawsze stoi otworem, wiec wiesz...noł problem dla mnie.

Jedyne czego nie lubię to takich "wojujących i nawracajacych" wege, tak samo mam z katolikami, a chyba najgorsi są wojujący ateiści :shake:

Posted

[quote name='motyleqq']ja mam teraz etap przerażenia wszelkimi wyjazdami, spotkaniami, bo WSZĘDZIE te martwe zwierzęta :crazyeye: serio, mam taką schizę. jem coś i nabieram wątpliwości, jeśli nie zrobiłam sobie tego sama :evil_lol: no i wiadomo, idzie/wyjeżdża się gdzieś, to najlepiej jest zabrać swoje żarcie, żeby nie narzucać się gospodarzowi czy coś. teraz na LADC mam dylemat, jakie żarcie zapakować :roll:[/QUOTE]

Ja też nie lubię na krzywy ryj, więc zawsze zabieramy ze sobą wałówkę:) albo znajdujemy niedaleko sklep, w którym można się zaopatrzyć.

Asiakasia - ja robiłam wg tego przepisu:

[url]http://www.zgrilla.pl/faszerowane-baklazany-z-grilla/[/url]

Wyszły mega zajebiaszcze:)

Posted

[quote name='Czekunia']Ja też nie lubię na krzywy ryj, więc zawsze zabieramy ze sobą wałówkę:) albo znajdujemy niedaleko sklep, w którym można się zaopatrzyć.

Asiakasia - ja robiłam wg tego przepisu:

[URL]http://www.zgrilla.pl/faszerowane-baklazany-z-grilla/[/URL]

Wyszły mega zajebiaszcze:)[/QUOTE]

spróbuj sobie zamiast fety dodac jakiś ser pleśniowy jak lubisz-pyszności :cool3: