Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']Taa wystarczy spojrzeć na obojętnie jakiego napotkanego psa w kolcach, ja np. tylko raz widziałam psa w dobrze założonej kolczatce :shake: Niemam nic przeciwko kolcom, sama ich używam jak potrzeba :lol:Obecnie se leżą i odpoczywają przed wyjazdem na wakacje :grins:
A szczyl 3-4miesięczny w kolcach to dla mnie nieporozumienie :roll: Ala pamiętasz naszego ulubieńca? :razz: Ile ja godzin tłukłam mu do łba że takiemu maluchowi kolców się nie zakłada :grab: ja swoje on swoje potem na szczęście na szelki przeszedł :mdleje: Teraz widzę że znowu ma korale :shake:[/QUOTE]

ja widziałam u mnie w mieście szczylki w kolczatkach...
albo kolce plus flexi :loveu:

i wszyscy wiedzą o kim mowa :evil_lol:
a on nie chciał zostać szkoleniowcem czy cuś?

Posted

teraz Amber mówi, że nie dałaby mi Jariego na minutę, ale jak była po operacji, to skłaniała się ku temu, bym spacerowała z jej psem. widocznie dobrze, że do tego nie doszło.

To było 2 lata temu, pies był dużo bardziej lamusowaty, jeszcze nie łaził na kolcach zresztą. A i tak dobrze wiesz, że mocno się wahałam i w końcu do spacerów nie doszło. Między innymi z tego powodu, że bałam się, że nie dasz sobie rady.

Teraz byś sobie nie dała na 100%, no chyba, że byś chodziła non-stop z frisbee w ręku, ale wtedy Jari ani się nie odsika ani nic ;)

Gdybym problemem mojego psa było TYLKO ciągnięcie to bym mu w życiu kolców nie założyła, bo taki problem to nie problem.

Posted

[quote name='kalyna']
i wszyscy wiedzą o kim mowa :evil_lol:
a on nie chciał zostać szkoleniowcem czy cuś?[/QUOTE]

bosssssze B nawet na dogo jest sławny :evil_lol::evil_lol:
Noo chce zostać polskim zaklinaczem psów:evil_lol: szuka mega agresywnych psów bo chce filmik kręcić jak se suuuper z nimi poradzi :stupid:
Tera ma girlfrenda panią szkoleniowiec pozytywną :cool3:

a Janek super jest :lol: kiedyś się go radziłam to super wszystko mi opisał tera czekam aż to wykorzystam :lol:niech no tylko K trochę kondycji nabierze :roll:

Posted

A ja tak tylko cicho dodam, że seminaria są głownie dla właściciela, a nie dla psa ;) Tzn na seminariach pracuje się nad właścicielem, nie psem. Ja byłam tylko na semi z frisbee, ale tak to właśnie wyglądało - poprawiało się moje techniki rzutowe, moją pracę z psem, moje motywowanie psa, moje podejście itd. Nie było tak, że ktoś mi mówił, że Jupi robi źle to to i to. Jak już, to było, że ja robię coś źle. Jupi w zasadzie miał tylko 2 sesje po 15 minut zabawy takiej jak zwykle i to było dla niego całe smeinarium :D To tak apropo tego, że żeby pies szczęśliwy to musi uczestniczyć w milionach semi ;)

Posted

[quote name='Amber']

Gdybym problemem mojego psa było TYLKO ciągnięcie to bym mu w życiu kolców nie założyła, bo taki problem to nie problem.[/QUOTE]

nawet nie wiedziałam, że rozmawiamy o ciągnięciu...

[quote name='dog193']A ja tak tylko cicho dodam, że seminaria są głownie dla właściciela, a nie dla psa ;) Tzn na seminariach pracuje się nad właścicielem, nie psem. Ja byłam tylko na semi z frisbee, ale tak to właśnie wyglądało - poprawiało się moje techniki rzutowe, moją pracę z psem, moje motywowanie psa, moje podejście itd. Nie było tak, że ktoś mi mówił, że Jupi robi źle to to i to. Jak już, to było, że ja robię coś źle. Jupi w zasadzie miał tylko 2 sesje po 15 minut zabawy takiej jak zwykle i to było dla niego całe smeinarium :D To tak apropo tego, że żeby pies szczęśliwy to musi uczestniczyć w milionach semi ;)[/QUOTE]

dla mnie to jest oczywiste. poza tym nie zauważyłam by ktokolwiek pisał, że pies do szczęścia potrzebuje semi :eviltong:

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']bosssssze B nawet na dogo jest sławny :evil_lol::evil_lol:
Noo chce zostać polskim zaklinaczem psów:evil_lol: szuka mega agresywnych psów bo chce filmik kręcić jak se suuuper z nimi poradzi :stupid:[/QUOTE]

noo ma galerię tu nawet :lol:

poważnie? :crazyeye:

Tak, o Janka mi chodziło ;)

Posted

nawet nie wiedziałam, że rozmawiamy o ciągnięciu...

Rozmawiamy, tj kalyna pisała, że zakładają ONkom korale, bo ciągną...

Mówcie o kogo chodzi, chce link :loveu: :eviltong:

Posted

[quote name='motyleqq']
dla mnie to jest oczywiste. poza tym nie zauważyłam by ktokolwiek pisał, że pies do szczęścia potrzebuje semi :eviltong:[/QUOTE]

Kasia o tym pisała. Ironicznie bo ironicznie, ale wolałam to sprostować, bo o tych seminariach też się ciągle temat przewija. Akurat w moim poście nie miałam na myśli ani jednej twojej wiadomości.

Posted

Najlepszy był filmik z zabaw z beaglem "pokażcie kto ma tak dobrze wychowanego psa":lol:Ciekawe czy dalej będzie tak kofffciał pieski jak skończy 2-3lata.

Posted

Powalająca ortografia :loveu: :mdleje:

Ciekawe czy dalej będzie tak kofffciał pieski jak skończy 2-3lata.

Na pewno :loveu: Każdego samca da się przekonać do kochania innych :eviltong:

Posted

No właśnie jeśli o ortografie chodzi to ja mu od pół roku do łba tłukę że ma se w przeglądarce ustawić by mu podkreślało błędy :roll: ja rozumiem dysleksja ale litości to jest jakaś masakra :shake: po mnie niewidać że mam :lol:

Posted

Jak koleś ma takie mniemanie o sobie jak piszecie, to ortografia jest jego najmniejszym problemem :eviltong: Choć jedno z drugim się ściśle wiąże ;)

Posted

On jest miszczu :lol: Zobaczył że ja ze swoją ćwicze WP i szykujemy się do zawodów to też mu się zachciało :-o Na szczęście wybił se ten pomysł z łba :multi: podobno jego "miłość" nie uznaje takich barbarzyńskich sportów :evil_lol: jaka szkoda, już pomału sprzęt se organizował :evil_lol:

Posted

w moim archiwum gg :lol: ale też co nieco pisze na owczarkopedii o ile posty nie są usunięte :lol: na owczarku i amstaff-pitbull taa bo se pit bulla wymarzył :roll: Ludzie cierpliwości do niego nie mieli więc próbowałam coś dla społeczeństwo zrobić :evil_lol: jedne rzeczy mu do łba wchodziły bardziej inne gorzej :cool3:

Aleks to ty masz konto na owczarku? :-o:evil_lol:

Posted

noo na owczarkopedii zarobił bana :evil_lol:

jak miał 8 tygodni to miał być kiler na dzielni na koty.. a jemu tylko zabawy były w głowie :shake:
no i nosił już wtedy ciężką smycz łańcuszkową i obrożę czy kolię...

mi na Owczarku żadne zdjęcia nie chcą się wyświetlać..

I tak galeria dobermana zeszła na ONky :eviltong: