Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_5309.jpg[/IMG]

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_5313.jpg[/IMG]

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_5316.jpg[/IMG]

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_5318.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='a_niusia']2500 zeta za dorosla suke wystawowa, o ktorej wiadomo, co z niej wyroslo to nie sa jakies zajebiste pieniadze. wprost przeciwnie.

nie rozumiem, dlaczego hodowca tego psa na to pozwala. to jest karygodne.[/QUOTE]
2500zł za sukę ze złym charakterem ;) podobno :diabloti: dla mnie taki pies nie powinien kosztować więcej niż 1000-1200zł, to jest pies na kolanka przecież :grins: i teoretycznie nie jest to suka hodowlana

Amber, świetne fotki, zazdroszczę psów które się nie przepalają na tym skwarze :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']2500zł za sukę ze złym charakterem ;) podobno :diabloti: dla mnie taki pies nie powinien kosztować więcej niż 1000-1200zł, to jest pies na kolanka przecież :grins: i teoretycznie nie jest to suka hodowlana

Amber, świetne fotki, zazdroszczę psów które się nie przepalają na tym skwarze :evil_lol:[/QUOTE]

to jak dla ciebie.
ale ona nie nalezy do ciebie.

czy z ta suka cos jest nie w porzo?
nie jest hodowlana, ale moze byc.

Posted

[quote name='a_niusia']to jak dla ciebie.

nie jest hodowlana, ale moze byc.[/QUOTE]
no tak, zapomniałam że nie mogę mieć własnego zdania :)
już nic więcej nie piszę :)

Posted

pseudo może się nie skuszą, właśnie ze względu na tą cene, OBY!! suka jest śliczna, czekolada :loveu: jakoś przez Jariego nie dośc że zaczeły mi się podobać dobki to TYLKO czeko ;) ale to raczej tylko mogę pooglądać u kogoś ;)

a ja mam taki pytanie, czy codziennie chodzicie na taki spacer dla wybiegania Jariego ? ile on trwa ? bo jestem ciekawa czy jak nie wyjdziecie dłużej niż raz na dzień/dwa to czy Jari świruje ?

Posted

[quote name='Aleksandra95']On ma wiecznie mnóstwo energii sądząc po fotach :loveu:[/QUOTE]
Oj tak, jak się rozpędzi to jest nie do zajechania ;)

[quote name='Unbelievable']no tak, zapomniałam że nie mogę mieć własnego zdania :)
już nic więcej nie piszę :)[/QUOTE]
Ja już dawno przestałam dyskutować z a_niusią, gdyż nie mam nawet marnych szans wpasować się w ramy jej idealnego świata jaki tworzy ze swoimi idealnymi psami (szczególnie starszą suką :evil_lol:)

[quote name='chrupcia']pseudo może się nie skuszą, właśnie ze względu na tą cene, OBY!! suka jest śliczna, czekolada :loveu: jakoś przez Jariego nie dośc że zaczeły mi się podobać dobki to TYLKO czeko ;) ale to raczej tylko mogę pooglądać u kogoś ;)

a ja mam taki pytanie, czy codziennie chodzicie na taki spacer dla wybiegania Jariego ? ile on trwa ? bo jestem ciekawa czy jak nie wyjdziecie dłużej niż raz na dzień/dwa to czy Jari świruje ?[/QUOTE]
Ze spacerami jest różnie. Ostatnio w te upały pies był tak padnięty, że wychodzić na jakąś dłuższą przechadzkę dało się tylko wieczorem, a wtedy idziemy na wał gdzie on specjalnie nie biega tylko sobie drepta. Ale im chłodniej tym gorzej :eviltong: W sumie codziennie staram się, żeby miał trochę tego ruchu, jak zupełnie nie mam czasu to rzucam mu patyki na łączce, ale nie lubię tego, bo strasznie się nakręca i dyszy mi później pół godz. w domu... Mamy wyznaczone stałe pory spacerów i on i tak zawsze będzie się go domagał, nie ważne czy na poprzednim był 10 min czy 2 godz ;) Ale w przerwach zazwyczaj śpi i nie sprawia problemów.

Posted

jesli chodzi o moja starsza suke, to do idealu jej daleko. jednak jestem w 100% pewna, ze jej hodowcy nie pozwoliliby jej sie tulac po swiecie i byc odsprzedawana przez kolejnych ludzi, gdybym ja juz jej nie chciala.

hodowcy mojej starszej suki tez nie sa idealami...kto jest?
ale przestrzegaja pewnych oczywistych norm. w tym norm moralnych.

Posted

[quote name='a_niusia']

nie jest hodowlana, ale moze byc.[/QUOTE]suka doberman , ktora slabo gryzie nie nadaje sie do hodowli , nie zda podstawowych testow , chyba ze u zaprzyjaznionego sedziego . Taka suka to jest pet !!! To nie jakis jorczek , to pies , ktory ma spelniac jakies wymogi w hodowli .
Nie wiem tylko po co z toba dyskutowac .

Posted

[quote name='RPG']suka doberman , ktora slabo gryzie nie nadaje sie do hodowli , nie zda podstawowych testow , chyba ze u zaprzyjaznionego sedziego . Taka suka to jest pet !!! To nie jakis jorczek , to pies , ktory ma spelniac jakies wymogi w hodowli .
Nie wiem tylko po co z toba dyskutowac .[/QUOTE]

a jakis czas temu ktos tu chyba pisal, ze suka nigdy nie byla na profesjonalnym treningu obrony? a moze mi sie wydawalo.

poza tym mnie naprawde nie obchodzi, czy sweetie nadaje sie do hodowli czy nie. to nie ma w ogole nic do rzeczy. liczy sie to, ze nikt jej nie chce-ani wlasciciele ani hodowca. i jest to moim zdaniem po prostu moralnie zle.

Posted

[quote name='a_niusia']
poza tym mnie naprawde nie obchodzi, czy sweetie nadaje sie do hodowli czy nie. to nie ma w ogole nic do rzeczy. liczy sie to, ze nikt jej nie chce-ani wlasciciele ani hodowca. i jest to moim zdaniem po prostu moralnie zle.[/QUOTE]
przed chwilą cię obchodziło jak pisałaś że to dobra cena :)

Posted

[quote name='Unbelievable']przed chwilą cię obchodziło jak pisałaś że to dobra cena :)[/QUOTE]

tak, nadal uwazam, ze to nie jest jakas nadzwyczajna cena za doroslego wystawowego psa.

Posted

a_niusiu czasem to nie wiem czy specjalnie trollujesz czy naprawdę masz braki w wiedzy. Powiedz mi, kto przy zdrowych zmysłach kupi taką sobie sukę do hodowli, wyrośniętą, która nie ma żadnych sukcesów ani wystawowych ani sportowych + brak badań lekarskich? Tj kupią, chętnie, ale do pseudo.

Posted

[quote name='a_niusia']tak, nadal uwazam, ze to nie jest jakas nadzwyczajna cena za doroslego wystawowego psa.[/QUOTE]
to się zdecyduj czy cię obchodzi czy nie, a nie sobie wybierasz :)
poza tym- pies ze złym charakterem(nieodpowiednim dla rasy) to nie jest pies wystawowy

Posted

[quote name='Amber']a_niusiu czasem to nie wiem czy specjalnie trollujesz czy naprawdę masz braki w wiedzy. Powiedz mi, kto przy zdrowych zmysłach kupi taką sobie sukę do hodowli, wyrośniętą, która nie ma żadnych sukcesów ani wystawowych ani sportowych + brak badań lekarskich? Tj kupią, chętnie, ale do pseudo.[/QUOTE]

ja nie wiem, czy ona jest wyrosnieta ani czy ma sukcesy wystawowe czy sportowe.
zreszta...to jest mloda suka i sukcesy wystawowe czy sportowe moga nadejsc.

to ze suka jest wystawowa (tak jest napisane w ogloszeniu) nie oznacza, ze ktos musi ja kupic "do hodowli".

i wreszcie: jej cena ani brak osiagniec nie sprawia, ze sytuacja sie zmienia. hodowca jej nie chce, wlasciciel jej nie chce...sytuacja tej suki jest dla mnie beznadziejna. nie kazdy powinien brac sie za hodowanie...

[quote name='Unbelievable']to się zdecyduj czy cię obchodzi czy nie, a nie sobie wybierasz :)
poza tym- pies ze złym charakterem(nieodpowiednim dla rasy) to nie jest pies wystawowy[/QUOTE]

moze byc wystawowy, jak najbardziej.
charakteru na ringach sie nie sprawdza.
czesto psy agresywne staja na lokatach.

to, ze taki pies nie powinien byc rozmnazany to jest inna kwestia...czysto etyczna.
nic nie stoi na przeszkodzie, zeby sweetie byla wystawiana.

Posted

Ta dyskusja zmierza donikąd ale ok. Jak zwykle kłócisz się tylko byle się kłócić... Nikt takiego "starego" psa do sportu nie weźmie bo na to ona już była za stara w wieku 7 miesięcy jak już wcześniej wielokrotnie było napisane. Hodowlankę na wystawach można wyjeździć, co nie zmienia faktu, że żaden porządny hodowca nie będzie rozmnażał średniego psa. No i zostaje jeszcze zdanie testów psychicznych. Nie wiem ile razy można pisać oczywiste oczywistości. Może zdecyduj się w końcu do czego się przyczepiasz: do ceny, hodowcy, suki, właścicieli? Bo mam wrażenie, że jak zwykle kłapiesz dziobem tylko po to by negować wszystko co napisali inni. Kupy się to nie trzyma i jest naprawdę irytujące.

Posted

[quote name='Amber']Ta dyskusja zmierza donikąd ale ok. Jak zwykle kłócisz się tylko byle się kłócić... Nikt takiego "starego" psa do sportu nie weźmie bo na to ona już była za stara w wieku 7 miesięcy jak już wcześniej wielokrotnie było napisane. Hodowlankę na wystawach można wyjeździć, co nie zmienia faktu, że żaden porządny hodowca nie będzie rozmnażał średniego psa. No i zostaje jeszcze zdanie testów psychicznych. Nie wiem ile razy można pisać oczywiste oczywistości. Może zdecyduj się w końcu do czego się przyczepiasz: do ceny, hodowcy, suki, właścicieli? Bo mam wrażenie, że jak zwykle kłapiesz dziobem tylko po to by negować wszystko co napisali inni. Kupy się to nie trzyma i jest naprawdę irytujące.[/QUOTE]

jesli ten pies faktycznie do niczego sie nie nadaje, to tym bardziej hodowca powinien zajac sie jej dalszym losem.

i nie sadze, zebym to ja w tym temacie "klapala dziobem".

widze, ze ty tu siejesz ferment, wywlekasz brudy z zycia innych osob...wiadomo, dogomania, a jednoczesnie nie widzisz tego, ze rozwiazanie tej sprawy jest oczywiste: niezaleznie od tego do czego ta suka sie nadaje, powinna trafic z powrotem do hodowcy.

poza tym badzmy szczerzy: MNOSTWO hodowcow rozmnaza srednie psy.

Posted

[quote name='a_niusia']to jak dla ciebie.

nie jest hodowlana, ale moze byc.[/QUOTE]
pewnie, uprawnienia może zdobyć, to Polsce to nie jest jakiś wyczyn. Tylko po co jej uprawnienia, Ruda jest super psem, ale nie jest ideałem dobka.... po co ją rozmnażać?? Mało dobków po świecie chodzi...

Posted

[quote name='Kajusza']pewnie, uprawnienia może zdobyć, to Polsce to nie jest jakiś wyczyn. Tylko po co jej uprawnienia, Ruda jest super psem, ale nie jest ideałem dobka.... po co ją rozmnażać?? Mało dobków po świecie chodzi...[/QUOTE]

a kto twierdzi, ze pies wystawiany musi byc od razu rozmnazany?
sama dosc intensywnie w zeszlym sezonie pokazywalam suke, ktora nigdy nie bedzie miec dzieci.
i co w tym zlego?

Posted

[quote name='a_niusia']

widze, ze ty tu siejesz ferment, wywlekasz brudy z zycia innych osob...wiadomo, dogomania, a jednoczesnie nie widzisz tego, ze rozwiazanie tej sprawy jest oczywiste: niezaleznie od tego do czego ta suka sie nadaje, powinna trafic z powrotem do hodowcy.

poza tym badzmy szczerzy: MNOSTWO hodowcow rozmnaza srednie psy.[/QUOTE]
bo ty taka święta jesteś :grins: i bronisz nas przed złem całego świata mówiąc jak jest na prawdę, i jaka jest jedynie słuszna droga na wszystko :) dziękujemy ci aniusiu :)

no i co z tego? takich psów nie powinno się określać mianem "wystawowe"

Posted

Ja wywlekam brudy? :diabloti: Ogłoszenie jest dostępne na tablica.pl, a resztę sprawy można sobie doczytać z postów samych zainteresowanych. Jak ci się nie podoba to co piszę, to nie ma sprawy, nie musisz to przychodzić i czytać. Bardzo proste wyjście. Ale to chyba ponad twoje siły, bo lubisz chodzić po forum i trollować ile wlezie w każdym wątku jaki napotkasz. Nikt ci tego nie zabroni, ale nikt cię też z tego powodu nie pokocha.

[QUOTE]a kto twierdzi, ze pies wystawiany musi byc od razu rozmnazany?
sama dosc intensywnie w zeszlym sezonie pokazywalam suke, ktora nigdy nie bedzie miec dzieci.
i co w tym zlego? [/QUOTE]
To, że za tę cenę można mieć pełnowartościowego szczeniaka, a nie wyrośniętą sukę o przeciętnej urodzie. W cenie nie zawiera się tylko możliwość udziału w wystawach, bo taką to ma każdy pies z rodowodem, ale wszystko co za psem idzie. Za tą suką nie idzie nic specjalnego.
[QUOTE]
bo ty taka święta jesteś [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/grins.gif[/IMG] i bronisz nas przed złem całego świata mówiąc jak jest na prawdę, i jaka jest jedynie słuszna droga na wszystko [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] dziękujemy ci aniusiu [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]
Haha :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']bo ty taka święta jesteś :grins: i bronisz nas przed złem całego świata mówiąc jak jest na prawdę, i jaka jest jedynie słuszna droga na wszystko :) dziękujemy ci aniusiu :)

no i co z tego? takich psów nie powinno się określać mianem "wystawowe"[/QUOTE]

nie, to nie "swietosc".

to moralnosc.

a ty naprawde uwazasz, ze to jest w porzadku, ze "do niczego sie nie nadajaca" dobermanka z papierami jest sprzedawana na tablicy zamiast juz dawno byc u hodowcy i po sterylce bezpiecznie czekac na dobrych ludzi, ktorych on jej znajdzie?

[quote name='Amber']Ja wywlekam brudy? :diabloti: Ogłoszenie jest dostępne na tablica.pl, a resztę sprawy można sobie doczytać z postów samych zainteresowanych. Jak ci się nie podoba to co piszę, to nie ma sprawy, nie musisz to przychodzić i czytać. Bardzo proste wyjście. Ale to chyba ponad twoje siły, bo lubisz chodzić po forum i trollować ile wlezie w każdym wątku jaki napotkasz. Nikt ci tego nie zabroni, ale nikt cię też z tego powodu nie pokocha.

To, że za tę cenę można mieć pełnowartościowego szczeniaka, a nie wyrośniętą sukę o przeciętnej urodzie. W cenie nie zawiera się tylko możliwość udziału w wystawach, bo taką to ma każdy pies z rodowodem, ale wszystko co za psem idzie. Za tą suką nie idzie nic specjalnego.

Haha :evil_lol:[/QUOTE]

twoim zdaniem jak powinien sie zachowac hodowca w tej sytuacji?
czekac az ktos odpowie na ogloszenie?

to jest proste pytanie...krotka pilka.

zwierze ma nie tylko wlasciciela. ma tez hodowce. a jesli rola hodowcy konczy sie na wyprawieniu szczeniaka z workiem karmy do nowego domu, to chyba cos jest nie tak.

i to wy odpowiedzcie sobie na pytanie...z czym sie klocicie i po co klapiecie dziobami...
naprawde nie sadzicie, ze hodowca powinien zajac sie dalszym losem tej suki?

Posted

My o zupie ty o dupie :) jak zwykle, zgrabna zmiana tematu, moralność, odpowiednie decyzje, ble ble ble, tylko nam o coś z deczka innego chodzi :) dalej twierdzisz że pies ze złym charakterem i niezbyt ładny (jak to Amber napisała, ja się nie znam) powinien być określany mianem wystawowy i to jest jego odpowiednia wartość? :)

Posted

Oooo argumenty za ceną się skończyły więc wytaczamy kolejne działo w postaci hodowcy. Byle kłapać. Jak już ci napisałam, twoim zdaniem hodowca powinien pojechać, wziąć psa siłą w asyście policji i grupy specjalnej, a potem chodzić z nim po mieście z wieńcem laurowym na głowie?

Posted

[quote name='Unbelievable']My o zupie ty o dupie :) jak zwykle, zgrabna zmiana tematu, moralność, odpowiednie decyzje, ble ble ble, tylko nam o coś z deczka innego chodzi :) dalej twierdzisz że pies ze złym charakterem i niezbyt ładny (jak to Amber napisała, ja się nie znam) powinien być określany mianem wystawowy i to jest jego odpowiednia wartość? :)[/QUOTE]

wartosc psa w tym przypadku wyznaczyl wlasciciel.
jesli znajdzie sie na te suke kupiec, ktory zdecyduje sie tyle za nia dac, tzn ze byla to wlasciwa cena.

moim zdaniem ta suka w ogole nie powinna byc sprzedawana. mnie nie interesuje jaka kwota widnieje przy jej zdjeciu na tablicy. mogloby to byc nawet i 8000 zl. moje zdanie byloby niezmienne: hodowca powinien sie postarac o to, zeby ta suka do niego trafila z powrotem.

to, za ile ta suka jest sprzedawana, powinno interesowac tylko osobe, ktora jest zainteresowana jej kupnem.
i tyle w temacie ceny.
ja nie sadze, zeby to byla jakas porazajaca kwota za doroslego psa.