Ast:) Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Śliczne psy. :D Najbardziej do gustu przypadł mi Jarhead :D Piękny jest ^^ Powodzenia w sporcie życzę :) Będę częstym goście ;) Quote
kalyna Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Cortina w tych liściach ma najlepszy kamuflaż :) A pieseły mają królewskie posłania. Quote
Amber Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Noo to prawie już jak schronisko Jeszcze ze dwie klatki i możesz zakładać przytulisko, robić bazarki na bidy Powodzenia na treningu! Ciekawe jak Wam pójdzie Dzięki za pomysł... Bo się właśnie zastanawiałam skąd wziąć kasę na to seminarium :hmmmm: :evil_lol: Powodzenie się przyda :eviltong: sama jestem ciekawa jak nam (nie)wyjdzie :eviltong: Powodzenia na torze :happy1: Śliczne psy. Najbardziej do gustu przypadł mi Jarhead Piękny jest ^^ Powodzenia w sporcie życzę Będę częstym goście A dziękuję. Ja też uważam, że Jarhead jest piękny :loveu: :grins: Cortina w tych liściach ma najlepszy kamuflaż A pieseły mają królewskie posłania. Cichy zabójca... Szkolona w manewrach pod lodówką, bezlitosna dla jakiegokolwiek jedzenia :eviltong: Finka też uważa, że posłania są fajne. (się właśnie zastanawiałam czemu Jari leży pod łóżkiem na dechach, a nie w klatce :evil_lol: odp. powyżej ) Quote
Erykowa Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Banda 4 "paróweczek" świetna :) Jari w klatce wyglada na bardzo wyluzowanego,a Jamnior cwaniak na samym środeczku się wyłożył :megagrin: Dawaj koniecznie znac po agility Quote
*Monia* Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Jamnikom brakuje słodziutkich komplecików w kolorach stosownych do płci i byłoby ekstra :loveu: Nie współczuli Wam ludzie? :evil_lol: Jari ma przeogromny ten apartament, drugi dobek by się z nim zmieścił :mdrmed: Powodzenia na agi! Muszą koniecznie być zdjęcia z Waszych pierwszych zmagań z torem ;) Quote
Amber Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Banda 4 "paróweczek" świetna :) Jari w klatce wyglada na bardzo wyluzowanego,a Jamnior cwaniak na samym środeczku się wyłożył :megagrin: Dawaj koniecznie znac po agility Nie znam jamnika, który by nie był cwaniakiem z manią wielkości, więc wszystko jest na swoim miejscu ;) Jamnikom brakuje słodziutkich komplecików w kolorach stosownych do płci i byłoby ekstra :loveu: Nie współczuli Wam ludzie? :evil_lol: Jari ma przeogromny ten apartament, drugi dobek by się z nim zmieścił :mdrmed: Powodzenia na agi! Muszą koniecznie być zdjęcia z Waszych pierwszych zmagań z torem ;) Oj mam ostatnio na co kasę wydawać. Kompleciki nie wchodzą raczej w grę, tym bardziej, że one po ogrodzie latają gołe i wesołe, więc nie ma kto ich podziwiać :( Klatka jest duża, fakt. Kupiłam ją po nieco promocyjnej cenie na Allegro, więc nie będę narzekać, choć nie planuję psa większego niż Jari ;) Nom, do treningu agi coraz bliżej. Pogoda ma być niezła, więc tylko się cieszyć i czekać ;) Quote
Amber Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Miałam napisać jak było na agility, więc pisze. Było super ;) Jestem tylko może nieco zazdrosna, bo pies sobie radził lepiej niż ja XD Na pierwszej lekcji uczyliśmy się tunelu i zmian belgijskich. Jak zobaczyłam ten tunel to myślałam no way, jak ten mój koń tam wlezie, ale jakoś wlazł ;p. Jari grzeczniejszy niż kiedykolwiek... Fajnie zostawał w pozycji waruj przed tunelem i czekał na komendę. Oczywiście były wyłamania, ale jak na pierwszy raz dla 5 letniego psa to myślę, że naprawdę źle nie było. Poza tym rozumiem Jariego, na zdrowy chłopski rozum, po co się pakować do tunelu jak można pobiec obok? :evil_lol: Ze mną nieco gorzej, choreografia nie jest moja mocną stroną :evil_lol: ale pod koniec w ruchu już nam jakoś szło. Zdjęć niestety prawie nie mam, gdyż Jari na widok Bartka i aparatu dostawał małpiego rozumu i zupełnie się dekoncentrował, bo myślał zapewne, że będzie mu rzucał frisbee :eviltong: Powinnam wymienić psa, gdyż się popsuł i nie spełnia moich pasji, ale w sumie starczyło, żeby Bartek sobie poszedł i już nakręcał się na nowo na mnie. Sporo pomogła nam też kastracja, bo pies się stał żarty i super pracował nawet na suchą karmę. Jak na kanapowca co nic nie robi to i nie jest przyzwyczajony do takiego wysiłku umysłowego na co dzień, to uważam, że koncentrację miał fajną. Tak samo z komendami, no ale czym skorupka za młodu... Tym samym przechodzi mnie dreszcz, ile pracy będę musiała włożyć w nowego psa :eviltong: Nasza trenerka bardzo miła, spokojna i opanowana. Piszę to, gdyż gdybym ja miała takiego ucznia jak ja, to bym go kopami pogoniła z placu zapewne, gdyż cierpliwość nie jest moją mocną stroną :evil_lol: Ale nie zostałam pogoniona, wręcz przeciwnie, więc czapki z głów :mdrmed: Tak więc podsumowując, bardzo mi się podobało i chciałabym więcej i więcej :) Myślę, że jeżeli chciałabym coś robić z psem w przyszłości to agi jest jak najbardziej dla nas. Na koniec wrzucę koślawe zdjęcia :ices_bla: Przynajmniej widać placyk i przeszkody :evil_lol: Quote
Agnes Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Genialnie!! Zazdraszczam!! Następnym razem jedziemy i my noł łej! A jak Jari do innych psów? Były na placu, czy dla bezpieczeństwa poza? :jumpie: Quote
Naklejka Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Dobek na agi, śmiechu warte! Na IPO a nie takie lamerskie sporty uprawiać :P Fajnie, że jesteś zadowolona :) Quote
Amber Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Genialnie!! Zazdraszczam!! Następnym razem jedziemy i my noł łej! A jak Jari do innych psów? Były na placu, czy dla bezpieczeństwa poza? :jumpie: Jari to tam by pieski pewnie olał, ale jakoś sami się wszyscy ulotnili :evil_lol: A takie borderki były ;) On sie nie tyle nakręca na same pieski, tylko na ruch i hałas jaki wykonują. Więc jak otoczenie jest spokojne, to Jari też jest spokojny. Jak zaczyna się kocioł to i jemu ciśnienie skacze. Dobek na agi, śmiechu warte! Na IPO a nie takie lamerskie sporty uprawiać :P Fajnie, że jesteś zadowolona :) To prawda :( Lamerskie sporty dla lamerskich piesków :evil_lol: W Wawie biega tylko jedna dobermanka. Wiadomo, że z borderami, dobki nie mają szans, ale mi o rekordy nie chodzi, tylko o fajne spędzanie czasu z psem. Z IPO też ostatniego słowa nie powiedziałam, tym bardziej, że jak wszystko dobrze pójdzie to może za rok-dwa zawita do mnie szczeniaczek :grins: Docelowo mniejszy niż Jari :eviltong: A jego moje kolana może dadzą radę udźwignąć ;) Quote
*Monia* Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Borderka planujesz? :P Tak trzymać, super i czekam na dalsze relacje z zajęć, zdjęcia też zawsze chętnie pooglądam :mdrmed: Quote
Amber Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Haha nie, choć trenerce wspomniałam, że planuje sukę i ja miałam na myśli oczywiście dobermankę, a ona zrozumiała, że BC (punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) ) i się mnie pyta na koniec jakiego bordera planuje, skąd i kiedy? :evil_lol: "Niestety" border nie plasuje się na liście ras, które brałabym pod uwagę nawet za 150 lat, więc hodowcy mogą spać spokojnie :eviltong: Quote
*Monia* Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Już myślałam że po jednym treningu agi tak Ci się poprzestawiało :megagrin: Quote
Clavia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 W końcu wybrałam się do Waszej galerii :) Jaki on jest piękny to brak mi słów. No i czekoladka :loveu: A w agi planujecie regularnie się bawić czy od czasu do czasu? Quote
Amber Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Już myślałam że po jednym treningu agi tak Ci się poprzestawiało Tak. To bardzo w moim stylu zmieniać rasę po jednym wydarzeniu... Ja kurna od 5 lat mam ten sam avatar, a ty o zmianie rasy mojego życia mówisz? :evil_lol: Niewiele dobrego można o mnie powiedzieć :( ale mam jedną ładną cechę, a zwie się ona lojalność :grins: Zresztą moje życie się tak teraz ustawiło, że zmiana rasy nie miała by sensu, gdyż dobek wpisuje się idealnie w moje wymagania. Mooooże gdybym lubiła psy z długą sierścią to było by jeszcze łatwiej, gdyż nie musiałabym latać jak kot z pęcherzem z mopem i szczotką każdego dnia, tylko piesio by sobie mieszkał w kojcu (lub gdybym miała dom w Hiszpanii :eviltong: ) no ale cóż, nikt nie mówił, że życie jest proste :evil_lol: W końcu wybrałam się do Waszej galerii Jaki on jest piękny to brak mi słów. No i czekoladka A w agi planujecie regularnie się bawić czy od czasu do czasu? No witam. Że jest piękny to wiem, w końcu to doberman :loveu: :grins: Czekoladka jest spoko, choć nadal się nie zdecydowałam jakiego koloru będzie suka... Tak naprawdę chyba jest mi wszystko jedno, co będzie to będzie ; ) Agi chciałabym regularnie, ale na zimę sobie raczej odpuszczę. Są treningi w hali, ale za Wawą po drugiej stronie. Lubi agi, ale nie będę dojeżdżać 50 kilosów, żeby pies skakał hopki ; ) Weronika z Mafia trenują agility Tak wiem :) Ty chyba też coś z Dorą działałaś w tym kierunku? Mam trochę nudnych, wtórnych i pospolitych fotek z ogrodu. Enjoooy :evil_lol: Quote
Collakowa Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%204/DSC_3608_zps94483462.jpg :loveu: Twoje fotki nigdy nie są nudne! One zawsze są mega! Quote
kalyna Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Jari jaki poważny na tych fotkach z agi, ależ jest z siebie dumny :evil_lol: A Jamniki jaka bojowa rasa :evil_lol: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%204/DSC_3658_zps8c0d028c.jpg ale boss, aż strach się bać :lol: Quote
Erykowa Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Hej Foty jak zawsze cudne i nie mam pojęcia dlaczego nudne ;) ? Pod płotem jakaś "wymiana zdań " .Jariemu chyba nie podoba się sąsiad a jamnica ochrzania go?? Quote
Aleksa. Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Tak wiem :) Ty chyba też coś z Dorą działałaś w tym kierunku? No chwilowo, ale Dorciak nie był zainteresowany :D Quote
Agnes Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 echhh ogród :loveu: :loveu: amber, czy niebieska zaciskowa to matis pet? już miałam się zapytać jakiś czas temu :) bardzo fajnie wygląda Quote
Recommended Posts