Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noo to prawie już jak schronisko   Jeszcze ze dwie klatki i możesz zakładać przytulisko, robić bazarki na bidy

Powodzenia na treningu! Ciekawe jak Wam pójdzie

Dzięki za pomysł... Bo się właśnie zastanawiałam skąd wziąć kasę na to seminarium :hmmmm:  :evil_lol:
Powodzenie się przyda :eviltong:  sama jestem ciekawa jak nam (nie)wyjdzie :eviltong:

Powodzenia na torze

:happy1:

Śliczne psy. Najbardziej do gustu przypadł mi Jarhead Piękny jest ^^
Powodzenia w sporcie życzę
Będę częstym goście

A dziękuję. Ja też uważam, że Jarhead jest piękny :loveu: :grins:

Cortina w tych liściach ma najlepszy kamuflaż

A pieseły mają królewskie posłania.

Cichy zabójca... Szkolona w manewrach pod lodówką, bezlitosna dla jakiegokolwiek jedzenia :eviltong:
Finka też uważa, że posłania są fajne.

tpliFb3.jpg

(się właśnie zastanawiałam czemu Jari leży pod łóżkiem na dechach, a nie w klatce :evil_lol: odp. powyżej )

Posted

Banda 4 "paróweczek" świetna :) Jari w klatce wyglada na bardzo wyluzowanego,a Jamnior cwaniak na samym środeczku się wyłożył :megagrin:

Dawaj koniecznie znac po agility

Posted

Jamnikom brakuje słodziutkich komplecików w kolorach stosownych do płci i byłoby ekstra :loveu:

Nie współczuli Wam ludzie? :evil_lol:

Jari ma przeogromny ten apartament, drugi dobek by się z nim zmieścił :mdrmed:

Powodzenia na agi! Muszą koniecznie być zdjęcia z Waszych pierwszych zmagań z torem ;)

Posted

Banda 4 "paróweczek" świetna :) Jari w klatce wyglada na bardzo wyluzowanego,a Jamnior cwaniak na samym środeczku się wyłożył :megagrin:

Dawaj koniecznie znac po agility

Nie znam jamnika, który by nie był cwaniakiem z manią wielkości, więc wszystko jest na swoim miejscu ;)

Jamnikom brakuje słodziutkich komplecików w kolorach stosownych do płci i byłoby ekstra :loveu:

Nie współczuli Wam ludzie? :evil_lol:

Jari ma przeogromny ten apartament, drugi dobek by się z nim zmieścił :mdrmed:

Powodzenia na agi! Muszą koniecznie być zdjęcia z Waszych pierwszych zmagań z torem ;)

Oj mam ostatnio na co kasę wydawać. Kompleciki nie wchodzą raczej w grę, tym bardziej, że one po ogrodzie latają gołe i wesołe, więc nie ma kto ich podziwiać :(

Klatka jest duża, fakt. Kupiłam ją po nieco promocyjnej cenie na Allegro, więc nie będę narzekać, choć nie planuję psa większego niż Jari ;)

Nom, do treningu agi coraz bliżej. Pogoda ma być niezła, więc tylko się cieszyć i czekać ;)

Posted

Miałam napisać jak było na agility, więc pisze. Było super ;) Jestem tylko może nieco zazdrosna, bo pies sobie radził lepiej niż ja XD Na pierwszej lekcji uczyliśmy się tunelu i zmian belgijskich. Jak zobaczyłam ten tunel to myślałam no way, jak ten mój koń tam wlezie, ale jakoś wlazł ;p. Jari grzeczniejszy niż kiedykolwiek... Fajnie zostawał w pozycji waruj przed tunelem i czekał na komendę. Oczywiście były wyłamania, ale jak na pierwszy raz dla 5 letniego psa to myślę, że naprawdę źle nie było. Poza tym rozumiem Jariego, na zdrowy chłopski rozum, po co się pakować do tunelu jak można pobiec obok? :evil_lol: 

Ze mną nieco gorzej, choreografia nie jest moja mocną stroną :evil_lol: ale pod koniec w ruchu już nam jakoś szło. Zdjęć niestety prawie nie mam, gdyż Jari na widok Bartka i aparatu dostawał małpiego rozumu i zupełnie się dekoncentrował, bo myślał zapewne, że będzie mu rzucał frisbee :eviltong: Powinnam wymienić psa, gdyż się popsuł i nie spełnia moich pasji, ale w sumie starczyło, żeby Bartek sobie poszedł i już nakręcał się na nowo na mnie.

Sporo pomogła nam też kastracja, bo pies się stał żarty i super pracował nawet na suchą karmę. Jak na kanapowca co nic nie robi to i nie jest przyzwyczajony do takiego wysiłku umysłowego na co dzień, to uważam, że koncentrację miał fajną. Tak samo z komendami, no ale czym skorupka za młodu... Tym samym przechodzi mnie dreszcz, ile pracy będę musiała włożyć w nowego psa :eviltong:

Nasza trenerka bardzo miła, spokojna i opanowana. Piszę to, gdyż gdybym ja miała takiego ucznia jak ja, to bym go kopami pogoniła z placu zapewne, gdyż cierpliwość nie jest moją mocną stroną :evil_lol: Ale nie zostałam pogoniona, wręcz przeciwnie, więc czapki z głów :mdrmed:

Tak więc podsumowując, bardzo mi się podobało i chciałabym więcej i więcej :) Myślę, że jeżeli chciałabym coś robić z psem w przyszłości to agi jest jak najbardziej dla nas.

Na koniec wrzucę koślawe zdjęcia :ices_bla:

5RZGPhH.jpg

HyCAgwK.jpg

Tphmgg3.jpg

F46adcY.jpg

w3BBTQH.jpg

Przynajmniej widać placyk i przeszkody :evil_lol:

Posted

Genialnie!! Zazdraszczam!! Następnym razem jedziemy i my noł łej!

A jak Jari do innych psów? Były na placu, czy dla bezpieczeństwa poza? :jumpie:

Posted

Genialnie!! Zazdraszczam!! Następnym razem jedziemy i my noł łej!

A jak Jari do innych psów? Były na placu, czy dla bezpieczeństwa poza? :jumpie:

Jari to tam by pieski pewnie olał, ale jakoś sami się wszyscy ulotnili :evil_lol: A takie borderki były ;)

emamSzj.jpg

On sie nie tyle nakręca na same pieski, tylko na ruch i hałas jaki wykonują. Więc jak otoczenie jest spokojne, to Jari też jest spokojny. Jak zaczyna się kocioł to i jemu ciśnienie skacze.

Dobek na agi, śmiechu warte! Na IPO a nie takie lamerskie sporty uprawiać :P

Fajnie, że jesteś zadowolona :) 

To prawda :( Lamerskie sporty dla lamerskich piesków :evil_lol:  W Wawie biega tylko jedna dobermanka. Wiadomo, że z borderami, dobki nie mają szans, ale mi o rekordy nie chodzi, tylko o fajne spędzanie czasu z psem.

Z IPO też ostatniego słowa nie powiedziałam, tym bardziej, że jak wszystko dobrze pójdzie to może za rok-dwa zawita do mnie szczeniaczek :grins: Docelowo mniejszy niż Jari :eviltong:  A jego moje kolana może dadzą radę udźwignąć ;)

Posted

Haha nie, choć trenerce wspomniałam, że planuje sukę i ja miałam na myśli oczywiście dobermankę, a ona zrozumiała, że BC (punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) ) i się mnie pyta na koniec jakiego bordera planuje, skąd i kiedy? :evil_lol:

"Niestety" border nie plasuje się na liście ras, które brałabym pod uwagę nawet za 150 lat, więc hodowcy mogą spać spokojnie :eviltong:

Posted

W końcu wybrałam się do Waszej galerii :)

Jaki on jest piękny to brak mi słów. No i czekoladka :loveu:

A w agi planujecie regularnie się bawić czy od czasu do czasu?

Posted

Już myślałam że po jednym treningu agi tak Ci się poprzestawiało 

Tak. To bardzo w moim stylu zmieniać rasę po jednym wydarzeniu... Ja kurna od 5 lat mam ten sam avatar, a ty o zmianie rasy mojego życia mówisz? :evil_lol: Niewiele dobrego można o mnie powiedzieć :( ale mam jedną ładną cechę, a zwie się ona lojalność :grins: Zresztą moje życie się tak teraz ustawiło, że zmiana rasy nie miała by sensu, gdyż dobek wpisuje się idealnie w moje wymagania. Mooooże gdybym lubiła psy z długą sierścią to było by jeszcze łatwiej, gdyż nie musiałabym latać jak kot z pęcherzem z mopem i szczotką każdego dnia, tylko piesio by sobie mieszkał w kojcu (lub gdybym miała dom w Hiszpanii :eviltong: ) no ale cóż, nikt nie mówił, że życie jest proste :evil_lol:

W końcu wybrałam się do Waszej galerii

Jaki on jest piękny to brak mi słów. No i czekoladka

A w agi planujecie regularnie się bawić czy od czasu do czasu?

No witam.
Że jest piękny to wiem, w końcu to doberman :loveu: :grins:
Czekoladka jest spoko, choć nadal się nie zdecydowałam jakiego koloru będzie suka... Tak naprawdę chyba jest mi wszystko jedno, co będzie to będzie ; )

Agi chciałabym regularnie, ale na zimę sobie raczej odpuszczę. Są treningi w hali, ale za Wawą po drugiej stronie. Lubi agi, ale nie będę dojeżdżać 50 kilosów, żeby pies skakał hopki ; )

Weronika z Mafia trenują agility

Tak wiem :)
Ty chyba też coś z Dorą działałaś w tym kierunku?

Mam trochę nudnych, wtórnych i pospolitych fotek z ogrodu. Enjoooy :evil_lol:

DSC_3551_zps7bec7372.jpg

DSC_3553_zps569c6250.jpg

DSC_3554_zpsbb918608.jpg

DSC_3559_zpsb68015f4.jpg

DSC_3560_zpsda7575a2.jpg