Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzięki za komentarze , Foksa już oglądało trzech różnych wetów, Dr Galanty jest czwartym wetem, to uznany lekarz od chorób odbytu, jest wykładowcą w SGGW w Warszawie i on pierwszy podjął taką kurację. Mam do niego zaufanie, wcześniejsze kuracje antybiotykowe niewiele dawały. Muszę zaryzykować bo to chyba jedyna szansa dla Foksa. Zbadał go bardzo dokładnie i po kuracji prawdopodobnie podejmie się operacji, może to być jedna operacja a mogą to być dwie w pewnym odstępie czasu. Powiedział, że ogólnie ta kuracja skutkuje , choć przyznał, że miał przypadki kiedy nie potrafił wyleczyć. Tego lekarza polecili mi też inni weci .... a staram się bywać u doświadczonych lekarzy.

To jest Kierownik Zakładu Chirurgii Zwierząt SGGW
dr hab. Marek Galanty

specjalista od chorób odbytu....chyba lepiej nie mogłem trafić...

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wreszcie przeczytałem podane linki .... jestem przerażony, ale pełen nadziei po przypadku [B]szarotki[/B] tzn jej psa...

cyklosporyna pomogła .... nie mniej jednak będę drżał podczas kuracji ...

Posted

troche mnie tu nie było, nawet dłużej niż troche :cool3:

nam się wreszcie udało dotrzymac terminu sterylki i Fioncia odpoczywa po zabiegu..ufff.. to był chyba piąty termin i wszystko przebiegło pomyslnie :)

trzymam kciuki za wszystkie panny, które szykują się do sterylki i za Foksa.
Na pewno wszystko będzie dobrze :thumbs:

Posted

muszę skontaktować się z szarotką z forum o onkach , a nie mogę się tam zalogować, może ktoś ma z Was z nią kontakt, a może ona jest na dogomanii....poproszę o pomoc ..

Posted

morighan
Zdrówka i szybkiego powrotu do formy po sterylce
[SIZE=1]
Fajny podpisik w sensie muzy i gry,mój nieznośny syn gra w to,w sieci,co ma taki skutek że muszę negocjowac godziny okupacji kompa
[/SIZE]

• 2 weeks later...
Posted

spotkaliscie sie z problemami z opuszkami lap w czasie zimy ,nie chodzi tu o sol tylko raczej pozdzieranie ,poodbijanie na grudzie i zamarznietym sniegu .
moj szczypior cos takiego ma ,smaruje mu lapy oliwka dla dzieci ale tylko troszke pomaga ,widac ze go boli i nie bardzo moae chodzic !

Posted

[quote name='ayshe']specyfiki na lapy psow zaprzegowych sa podobno dobre.pisze podobno bo ja nigdy nei uzywalam dla swoich booorasow.[/quote]

Zgadza się, dobre są, ja używałam - co roku dla Emila, który w schronie odmroził łapę i to odmrożenie mu się każdej zimy odnawia (dzięki maści dla zaprzęgowców mogę wydłużyć spacery z 20 minut do 1,5 godziny), a poprzedniej zimy również dla Wermiego, który na śniegu ścierał sobie pazury do krwi. Maść nazywa się Ado Film, firma KAWU.

Posted

A Tinu ma zapalenie spojówki(w końcu coś jej dolega i moge tu napisac:razz::diabloti:).Rano zobaczyłam ,że ma wielkiego spiocha na oczku:crazyeye:.Gdy wróciłam z pracy zobaczyłam zapłakane oczko.Dobrze że mamy osiedlowego weta:razz:.To taki wet "pierwszego kontaktu.:razz:"Gabinet mało wyposażony,ale w takich niegroźnych przypadkach przynajmniej nie musi pół osiedla na drugi koniec miasta jechac:p.Aicha dostała zastrzyka,kropelki,zaznała termometra:diabloti: i zakaz wieczornego rytuału szaleństw na piasku:placz:.W zwiazku z tym,że to jedyne miejsce gdzie psa mozna puscic po zmierzchu zdobyłam sie na dżoging wokół osiedla:cool1: i stwierdziłam,że papieros przed wyjściem na spacer nie był dobrym pomysłem.:roll::evil_lol:

Posted

Rzuce jak bedem w ciazy:cool1:.to pewnie juz niedługo:roll:.Kolezanki wszystkie ciężane i truja mi tyłek:mad:.podaja "mocne" argumenty "A zkim twoje dziecko bedzie sie bawiło jak juz nasze beda duzo starsze i bedą w jednym wieku?"A Ja-jak to z kim?Z psem!:diabloti::p:eviltong::evil_lol:

Posted

hahaha ja tak właśnie miałam mam 2 dzieci w wieku 14-15 latjak zaszłam z 3 to właśnie tak mówiły moje koleżanki:Boże co ty teraz zrobisz z kim on będzie sie bawił no to ma się z kim bawić Spajder na pierwszym miejscu:)Łukasz ma 4 lata

Posted

Na łapki oprócz wazeliny my stosujemy maść tranową. Moje psy nigdy nie miały problemu z opuszkami, wiec nie mam porównania który specyfik lepszy.

Posted

a co z alantol plus?czy jakos tak? b. tlusta masc dla dzieci, czy tez dla ludkow, ktorzy sie wydziarali;p ?masc tania i dosc latwa w uzywaniu..., ja czesto stosowalam zamiast pomadki jak mrozy byly.. czy psu na lapy tez by mozna nakladac?

Posted

Tak a propos, słyszałam, że tłuste maści ochronne nie są polecane jako zabezpieczenie przed solą na chodnikach, bo uzyskuje się efelt odwrotny do zamierzonego. Sól sie do tego przylepia i razem z maścią tworzy "solny okład" na łapy. Jedyna rada na sól, to starać się albo w ogóle nie prowadzać psa chodnikami, albo choć raz na jakiś czas wejśc z nim na czysty, bezsolny śnieg, żeby starł sól z łap. A zaraz po spacerze dokładnie łapki obmyć.

Co do ochrony opuszek przed zamrożonymi grudami - radziłabym tez zerknąć do działu "Pielęgnacja", sporo tam o tym było.

A tak w ogóle zastanawiam się, kiedy wreszcie w Wawie będziemy mieć ten problem. Bo jak na razie - ciepło i pluchowato. Ja chcę zimę!!!! :placz:

Posted

Nas czeka wizyta u weta :roll:

Burkowi wyleniała sierść nad lewym okiem na całej długosci i zeszło kawałek na dolną nie mam pojęcia co to jest? :shake::crazyeye:

Posted

[quote name='lizka']Nas czeka wizyta u weta :roll:

Burkowi wyleniała sierść nad lewym okiem na całej długosci i zeszło kawałek na dolną nie mam pojęcia co to jest? :shake::crazyeye:[/QUOTE]

Weźcie koniecznie zeskrobine z tego, zeby wykluczyc badz potwierdzić nużycę, albo jakies grzyby.

Posted

ło matko . to obroza koniecznie -preventic bodajze, mam nadzieje ze wet juz wam zakonsultowal. i ciepełko , same dobroci . nie chorowal ostatnio futrzak ? jakies leki ? bo u klarki pojawilo sie pierwszy raz po kuracji antybiotykowej , na pograniczu zimy i jesieni . drugie objawienie bylo tez o podobnej porze roku . ale od dwóch lat mamy spokój . dostala tez stronghold wspomagajaco dwa razy , a zmiany byly smarowane płynem ,biodylon bodajze. nie dostawala zastrzyków ivocośtam , wet nas uprzedzil ze w ostatecznosci , bo bywały niebezpieczne.