malibo57 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Jestem, jestem - e-mail do Magdyski poszedł, trzeba fotki wybrać z wątku, jeśli potrzebne w większym rozmiarze, to jeszcze coś mam. Tekstu brak, ale chyba coś poradzimy? Quote
magdyska25 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Wadercia- wysłałam Ci mail na [email protected] (mam nadzieję, że dobrze). Co do szablonu- możemy już zdać się na Ciebie w wyborze? Majqa- skąd Ty bierzesz siły? Apsa- ok, mogę dorzucić krawaty (one dla Krecika czy już dla Jaśka? no i ceny zostają takie jak są? Dzisiaj z pracy wychodzę o 11- mam 4 egzaminy, więc dopiero późnym wieczorem będę mogła usiąść nad ew tekstem do allegro tylko tak szczerze powiedziawszy będzie mi ciężko pisać o psie, którego tak na prawdę nie znam.....:roll: Poproszę jeszcze jedną osobę, która zna Jaśka lepiej ode mnie. EDIT: Asia- zapomniałam napisać....dostałam od Ciebie przelew za koci bazarek 6 zł. Quote
malibo57 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Zapomniałam o ważnej rzeczy - Ajlii zgodziła się, żeby podać ją na Allegro jako osobę do kontaktu, w razie pytań o Jaśmina ze strony darczyńców. Kontakt: [email protected] 698 695 459 Te dane są na wątku transportowym, więc nie podlegają ochronie. Quote
Wadercia Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 to teraz jeszcze tylko jeszcze tekst. Przydaloby sie cos wzruszajacego ;) Aczkolwiek ze wskazaniem ze psa trzeba dalej leczyc.. :) Quote
malibo57 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Cześć, Waderciu:) Magdyska popracuje nad tekstem. Quote
Fiera Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Hej :) Nie dostałam miseczek dla Zosi z kociego bazarku, ktoś coś przegapił, czy tak dłuuuuuuuuuuugo przesyłka idzie? Zdrówka dla Jaśka duuuuuuuuużo życzę i mizianki przesyłam :) Quote
malibo57 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Przesyłkę z miseczkami nadaję do Ciebie dziś, Fiero, chociaż nie mam od KWL'a potwierdzenia wpłaty. Nieproceduralne, ale za długo to trwa i osoby, które wylicytowały i opłaciły przedmioty słusznie mają pretensje. Przesyłka leci priorytetem, więc powinna najpóźniej we wtorek być u Ciebie - adres znam, bo wysyłałam karmę. Quote
Fiera Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ups, faktycznie długo to trwa, wysłałam 25 zł dwa tyg. temu... Ale ja nie mam pretensji, tylko pytałam ;) Może Ci potwierdzenie z konta mojego na maila wysłać? Quote
KWL Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Dzięki malibo za "nieproceduralne" podejście. Wpłaty zaktualizowałem na wątku bazarku. I przepraszam za wszelkie opóźnienia. Quote
Agnieszka_K Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 zrobiłam w końcu rozliczenie na bazarku Jaśminkowym - powysyłałam wiadomości przypominające o wpłatach - mam nadzieję, że niedługo wszystko będzie już uregulowane:) ponadto wydaje mi się, że nieznane: 10zł może być od handzia za bazarek, 25zł od sylwia637 20zł od znajoma matahari - nie kupowała na bazarku tylko podałam jej konto a 5 zł od Pliszka tez jest z bazarku tabletkowego;) EDIT: mam potwierdzenie - 25zł zaksięgowane 17.06 to od sylwia637 Quote
majqa Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Zapraszam na drugi wspólny z Franiem bazarek dla Jaśminka: http://www.dogomania.pl/threads/210455-Franio-i-Jasio-zapraszaj%C4%85!-Do-10.07-odrobinka-luksusu-pr%C3%B3bki-perfum-i... Quote
ajlii Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Są juz wyniki rozmazu histopatologicznego - Jasio nie ma białaczki !!! Nie znaleziono typowych komórek dla białaczki. Ale poza tym nic nadal nie wiemy... tylko że leukocyty ciągle rosną, w wynikach rozmazu histopatologicznego to już 54 tys... Nie mam wyników w ręku, usłyszałam o nich przez telefon (są w lecznicy w Warszawie). Rozmawiałam już z dwoma weterynarzami, którzy także między sobą telefonicznie konsultowali wyniki - dr Soszyńską z Warszawy (która od marca wspomaga nas w walce z problemami Jasia) i dr Rutkowskim z Łodzi (z lecznicy, w której obecnie jest prowadzony Jasio). Oboje lekarze zalecają jako następny krok zrobienie wymazu z wydzieliny która cały czas ewakuuje się przez otwór po punkcji. Możliwe że pomoże to w dobraniu odpowiedniego antybiotyku. Produkcja wydzieliny z zatok jest olbrzymia i narazie nie wiemy jak temu zaradzić. Do tego stopnia, że Jasiowi zaczęła pękać skóra na głowie (stąd decyzja o punkcji w celu odbarczenia). Rozmawiałam już w laboratorium o kosztach. 27 zł x 2 (w kierunku bakterii i grzyba), oraz w razie potrzeby antybiogram to koszt 17-19 zł. W tej chwili wiemy napewno że: 1) Jaś nie ma białaczki (rozmaz histopatologiczny dał wynik ujemny) 2) zmiana w jamie nosowej NIE jest złośliwa (brak przerzutów, brak niszczenia kości, niespecyficzny regularny kształ tworu w jamie nosowej, długi czas przeżycia bez leczenia kierunkowego) 3) Jaś ma potężny stan zapalny w organizmie (leukocyty rosną mimo antybiotyków: marzec - 44 tys, początek czerwca - 50 tys, II połowa czerwca - 54 tys) I poza tym nadal nie wiemy co Jasiowi dolega i jak mu pomóc... Obecnie weterynarze, mając do dyspozycji wszystkie wykonane dotychczas badania (usg głowy i brzucha, rtg klatki piersiowej, badania krwi w tym profil rozszerzony i rozmaz histopatologiczny) zastanawiają się, czy źródłem problemów nie jest tkwiące w jamie nosowej zakażenie (np. otorbiony ropień z przetoką, czy zarośnieta zatoka). Wszyscy weterynarze którzy badali Jasia zgodnie twierdzą że pobranie w czasie rinoskopii wycinka do badania histopatologicznego bardzo by pomogło w diagnozie, i możliwe że Jaś już dawno byłby prawidłowo leczony. Mam też pytanie do osób które znały Jaśminka jeszcze w schronisku - Apsa, Magdyska, Morisowa! Czy wiecie kiedy Jaś został pogryziony (ma bliznę pod okiem, zdeformowaną powiekę i poszarpane uszy)? Czy on już przyszedł z bliznami czy został pogryziony w schronisku? Jeśli w schronisku - to po jakim czasie zaczęły się problemy diagnozowane jako nowotwór w jamie nosowej? Proszę, spróbujcie sobie przypomnieć albo poszukać w dokumentacji w schronisku... Quote
majqa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Dźwigaj się Jasiu. Coś Twój wątek spada niepokojąco. Quote
kakadu Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 gdyby ten kong byl potrzebny na bazarek (skoro kazda zlotowka sie liczy) to dajcie prosze znac na pw - przesle zdjecie, a jesli sie sprzeda zrobie wysylke - dziekuje Quote
magdyska25 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ajlii- niestety ja Jaśka w schronisku widziałam kilka razy "przelotem". Nie znam go, nie wychodziłam z nim, także trudno jest mi cokolwiek o nim powiedzieć o jego zachowaniu itp. Trudne wyzwanie pisać o psie, którego nie zna się pod względem charakteru ani "chorobowo". Jeśli nie ma żadnych "ale", przechwycę kolejny bazarek jaśkowy- psi. Jak się w tym nie połapie to proszę nie krzyczeć ( w sob. 2,5 godz. siedziałam nad ciuchami i mierzyłam etc.) a jestem w trakcie przeprowadzki- kurcze, że rozdzielić się nie mogę... Także kakadu- jak najbardziej trzymaj swój fant- to jest mój mail: [email protected] Kto ma jeszcze jakieś rzeczy na bazarek psi? Napiszę do KWLa- on chyba ma jakieś jeszcze rzeczy i czekam na tekst. Edit: Oczywiście Julia dziękuję za miłe spotkanie i przekazanie rzeczy na bazarek ogólny dla Jasia :) Quote
juliaikamil Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Edit: Oczywiście Julia dziękuję za miłe spotkanie i przekazanie rzeczy na bazarek ogólny dla Jasia :)[/QUOTE] oczywiście również :) I polecam się na przyszłość :) zapomniałam dać Ci jeszcze książki - prześlę zdj i opisy na maila Quote
ajlii Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Próbki wydzieliny z głowy Jasia już w laboratorium. Wyniki za tydzień (w kierunku grzyba i bakterii). Zapłaciłam z pieniedzy, które Jaś otrzymał od mysza1 :) Dziurka po punkcji zasklepiła się, ale otworzyło się nowe ujście - na tym kawałku głowy, gdzie brakuje skóry. Duże ilości codziennie z tego wyplywają. Powróciły też krwawienia z nosa. Dotarło aac od Malibo57 :) Quote
Agnieszka_K Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Jaśminku kochany, co to wyjdzie z tych próbek... Quote
magdyska25 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Wczoraj w schronisku nie byłam (a coś się stało?). Będę w następną nd. Wreszcie uporałam się z ciuchowym bazarkiem dla Jaśmina (Asia wzięłam krawaty, które się nie sprzedały- zajrzyj czy dobre). I teraz mam prośbę do Was- przynajmniej zajrzyjcie i podbijajcie. Ciuchy są moje, nie są zniszczone, licytacja od 5 zł. a naprawdę są fajne i różne rozmiary. Ja już muszę wziąć się do swojej pracy. CIUSZKI!!! Doszła do mnie wpłata od Handzi- 10 zł. Pięknie dziękuję. Quote
magdyska25 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='APSA']Wydaje mi sie, że miałam Ci przekazać rzeczy na bazarek :) Zaraz sprawdzę te krawaty.[/QUOTE] Ja już zakręcona jestem. Podjadę do Ciebie któregoś dnia albo jak będziesz przypadkiem przejeżdżała przy mnie to się odezwij (Grochów), ew. w następną nd mi przekażesz. Quote
majqa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Z bazarku kosmetycznego przelałam przed momentem 263zł (w tytule wpłaty wpisałam info o bazarku ale nie podałam swojego nicka, przepraszam, niemniej zorientujesz się Magdysko po kwocie). Quote
Recommended Posts