Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja chcialam jakiemus psu od Was pomoc.
ale teraz mam tyle psow na glowie, w dt darmowym i platnych, az 7psow. nie chce brac sobie wiecej na glowe, bo sie nie ogarne. te moje wszystkie psy juz od wiosny najmniej w dt siedza i domow nie ma, nic sie nie zmienia. mam dogodepreche.
nie bede sie teraz brala za wiecej. jak troche mi ulzy to moze sie wezme za jakiegos kudlaczka od Was, ale teraz nie dam rady :(

Posted

kora78 napisał(a):
ja chcialam jakiemus psu od Was pomoc.
ale teraz mam tyle psow na glowie, w dt darmowym i platnych, az 7psow. nie chce brac sobie wiecej na glowe, bo sie nie ogarne. te moje wszystkie psy juz od wiosny najmniej w dt siedza i domow nie ma, nic sie nie zmienia. mam dogodepreche.
nie bede sie teraz brala za wiecej. jak troche mi ulzy to moze sie wezme za jakiegos kudlaczka od Was, ale teraz nie dam rady :(

Ojej wspolczuje :( mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i psiaki znajda domy.

Posted

Pewnie,że nie ma po co brać kolejnego, oby obecne jak najszybciej zwolniły miejsca. Mam od dziś w domu 5 miesięcznego ONka do adopcji.

Posted

[quote name='kora78']ja chcialam jakiemus psu od Was pomoc.

To tak samo jak my (tzn Ciocia ciapuś i ja). I tak dobrze, że Żaczek i Czarus domki znalazły. Na prawdę fajne domki.
Teraz socjalu nabiera Ciapuś w DT a w kolejce jeszcze Okruszek czeka. No, nie wspomnę o nie rachowiakach, które mamy w hotelach i DT. Cioci Ciapuś na pewno siedzi w głowie brat Ciapusia i wiem, że jeśli pies jeszcze będzie w Rachowie, a nam zwolni się jakieś miejsce, to bankowo bedziemy się starały go zabrac.
Chodzi o tego z lewej.

Posted

[quote name='bico']Reno2001, dziękujemy za pomoc psiakom z Rachowa i informacje o nich!:)

MaDi, czy jest teraz w planie sterylka jakieś konkretnej suczki?

...i przepraszam, że tak to offuję po lubelskich wątkach, ale ciągle tkwię w szoku....Sami zobaczcie....:placz::placz::placz:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20110716%2FLUBLIN%2F259269424
Dobić Cie mam nowego odebranego psa i kozę,właśnie wróciłam a wyjechałam o 14.
Jeśli ktoś zajmie się sunią to ja zapłacę za sterylkę.

Posted

MaDi napisał(a):
Dobić Cie mam nowego odebranego psa i kozę,właśnie wróciłam a wyjechałam o 14.
Jeśli ktoś zajmie się sunią to ja zapłacę za sterylkę.

jaki to psiak? Ten Bambus z Ryk? Gdzie Ty trzymasz kozę..?:roll::crazyeye:

Posted

19.07. bylismy w przytulisku zawiezlismy im jedzenie, ze 156 psiakow zostało 152.
Sytuacja Rachowa co tu duzo gadac jest tragiczna, opiekunka stracila staz, zainteresowanie tym miejscem spadlo :(
Potrzebne sa pieniadze, jedzenie, najbardziej puszki i makaron, dwa psiaki maja problemy skorne, wypada im sierc :(

Posted

odwiedzam... faktycznie nieciekawie ucichło :( ale też wiem kto umie świetnie pomagać i efekty "reklamy" rewelacyjne.. już zapraszam Cioteczkę na wątek.

może trzeba trochę pańki zasiać na Facebooku, ludzie wtedy chętniej i głębiej sięgają do kieszeni... ;)

Posted

2411magdalenka napisał(a):
odwiedzam... faktycznie nieciekawie ucichło :( ale też wiem kto umie świetnie pomagać i efekty "reklamy" rewelacyjne.. już zapraszam Cioteczkę na wątek.

może trzeba trochę pańki zasiać na Facebooku, ludzie wtedy chętniej i głębiej sięgają do kieszeni... ;)

Super dzieki.
Sama juz nie wiem co pisac i wysylac ludziom na fb, zeby byla jakakolwiek reakcja ehh :( juz mi sie pomysly skonczyly.

Posted

dajcie osobno ta sunie typem owczarka staroangielskiego tak abym moga ja oglosic ..... ale widac te wszystkie zaniedbane zwierzeta chcialam zapytac kto dal pozwolenie na prowadzenie tego przytuliska? przeciez te psy chyba zdychaja z glodu? same kosci na nie ktorych widac.. a czy sunie sa sterelizowane? okropne warunki tam panuja.. moze trzeba zmienic osoba ktora sie tym zajmuje? przeciez chyba dostacje na utrzymania zwierzat dostaje z urzadu misata czy gminy? chyba sama ze swoich pieniadzy nie uytrzymuje tych biedakow? zobaczcie jak wyglada strona finansowa tego przytuliska , przeciez aby założyć cos takiego gmina musi placic i dac pozwolenie... trzeba załączyć opinie weterynaryjna weterynarza ktory zajmuje sie tymi zwierzętami.. czy moze to przytulisko na dziko istnieje? poniewaz widac na zdjeciach zaniedbane opuszczone glodne zwierzeta, suki zastraszone który chowaja sie po dziurach... jeszcze jedno podajcie linka do strony tego przytuliska.. poniewaz kiedy jest dofinansowane przez gminy powinna gmina założyć stronę internetowa oraz za pośrednictwem internetu szukać im nowych właścicieli.... ciekawa jestem odpowiedzi na te pytania i mam nadzieje ze inni ludzie tez chetnie poczytaj ja

Posted

aldira napisał(a):
dajcie osobno ta sunie typem owczarka staroangielskiego tak abym moga ja oglosic ..... ale widac te wszystkie zaniedbane zwierzeta chcialam zapytac kto dal pozwolenie na prowadzenie tego przytuliska? przeciez te psy chyba zdychaja z glodu? same kosci na nie ktorych widac.. a czy sunie sa sterelizowane? okropne warunki tam panuja.. moze trzeba zmienic osoba ktora sie tym zajmuje? przeciez chyba dostacje na utrzymania zwierzat dostaje z urzadu misata czy gminy? chyba sama ze swoich pieniadzy nie uytrzymuje tych biedakow? zobaczcie jak wyglada strona finansowa tego przytuliska , przeciez aby założyć cos takiego gmina musi placic i dac pozwolenie... trzeba załączyć opinie weterynaryjna weterynarza ktory zajmuje sie tymi zwierzętami.. czy moze to przytulisko na dziko istnieje? poniewaz widac na zdjeciach zaniedbane opuszczone glodne zwierzeta, suki zastraszone który chowaja sie po dziurach... jeszcze jedno podajcie linka do strony tego przytuliska.. poniewaz kiedy jest dofinansowane przez gminy powinna gmina założyć stronę internetowa oraz za pośrednictwem internetu szukać im nowych właścicieli.... ciekawa jestem odpowiedzi na te pytania i mam nadzieje ze inni ludzie tez chetnie poczytaj ja

Gmina nie finansuje tego schroniska. Psy nie zdychaja z glodu, maja lepiej niz w niejednych "zarejestrowanych" schroniskach, opiekunka dba o nie i robi wszystko, zeby bylo im lepiej, ale sama nie jest wstanie utrzymac siebie i psiaki. Suczki nie sa wysterylizowane zbieramy fundusze na sterylki, ale rowniez potrzebujemy domow tymczasowych po zabiegu, poniewaz hoteliki sa strasznie drogie. Przytulisko nie ma strony internetowej.

Posted

Przepraszam, nie czytałam całego wątku, ale jeśli to na tym terenie jedyne przytulisko, a gmina ma ustawowy obowiązek zadbać o bezdomne psy, to może udałoby się z nimi dogadać i wspomogliby przytulisko?

Posted

maggiejan napisał(a):
Przepraszam, nie czytałam całego wątku, ale jeśli to na tym terenie jedyne przytulisko, a gmina ma ustawowy obowiązek zadbać o bezdomne psy, to może udałoby się z nimi dogadać i wspomogliby przytulisko?

Staramy sie wyadoptowac psy, a nie przywozic nowe, gmina ma podpisana umowe z prywatnym schroniskiem.

Posted

szkoda ze nie ma strony internetowej bylo by latwiej oglaszac pieski do adopcji ,moze znajdzie sie jakis sponsor i zalozy strone dla tych biedakow... zastanawiam sie czemu kobieta ktora opiekuje sie tymi pieskami nie wystapi do gminy o dotacje i pomoc dla niej , pomozcie jej napisać pismo do gminy o pomoc na pewno by pomogli ale kiedy nikt nie zgłaszał to nie wiedza o tym...trzeba próbować a nóż sie uda...

Posted

aldira napisał(a):
szkoda ze nie ma strony internetowej bylo by latwiej oglaszac pieski do adopcji ,moze znajdzie sie jakis sponsor i zalozy strone dla tych biedakow... zastanawiam sie czemu kobieta ktora opiekuje sie tymi pieskami nie wystapi do gminy o dotacje i pomoc dla niej , pomozcie jej napisać pismo do gminy o pomoc na pewno by pomogli ale kiedy nikt nie zgłaszał to nie wiedza o tym...trzeba próbować a nóż sie uda...

Aldira, błagam Cię - przeczytaj wątek, a potem syp radami z rękawa...