Figafiga Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a):No przecież wiem, ....... gratuluję :lol:, wiem, bo gdzieś przeczytałem, a jak bym nie wiedział to można się łatwo domyśleć. Jaki inny głodomór o trzeciej w nocy robiłby takie 'ekscesy'. W takim razie potem pokażę Kruchę i 'zięcia' - właśnie szukam mu domu. Przyszedł nie wiadomo skąd, dostaje papu i mu się spodobało. Krucha już na Niego wrzeszczy, takie są .... o cholera chyba podpadłem :evil_lol: ok ;-) to czekamy na zdjęcia Kruchy i "zięcia" Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Florentynka napisał(a):Chciałeś napisać "suki" prawda? No co Ty ? chciałem napisać .... baby i .... się wystraszyłem :eviltong: Quote
Dzika_Figa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a):No co Ty ? chciałem napisać .... baby i .... się wystraszyłem :eviltong: Ha, wiedziałam! Quote
Florentynka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a):No co Ty ? chciałem napisać .... baby i .... się wystraszyłem :eviltong: No...ech, faceci... przecież się domyśliłam i chciałam Ci podsunąć pomysł jak z tego wybrnąć i się nikomu nie narazić. Suki to suki - wiadomo. Pies prostolinijny jest, najwyżej siłą zadziała, a suka - perfidnie, podstępem, knowania różne uskutecznia. Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Florentynka napisał(a):No...ech, faceci... przecież się domyśliłam i chciałam Ci podsunąć pomysł jak z tego wybrnąć i się nikomu nie narazić. Suki to suki - wiadomo. Pies prostolinijny jest, najwyżej siłą zadziała, a suka - perfidnie, podstępem, knowania różne uskutecznia. :eviltong: :eviltong: :eviltong: ha ha , a ja wiedziałem, że knujesz i specjalnie pojechałem po bandzie :evil_lol: Krucha wrzeszczy na wszystkie kudłacze, bo takie są ..... jej niepoprawne nawyki czort wie po kim odziedziczone - tak miało być :lol: Lubię Was i tak :lol::lol: Quote
Florentynka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Czekaj, czekaj...to "knujesz" w kontekście powyższego cytatu...czy to aby przypadkiem nie jest obraźliwe???:diabloti: Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Florentynka napisał(a):Czekaj, czekaj...to "knujesz" w kontekście powyższego cytatu...czy to aby przypadkiem nie jest obraźliwe???:diabloti: No co Ty ? takich pięter to mi się nie chce budować. Wstawię 'parkę' wieczorem idę odcedzić Norę u Mamy. Quote
sylwiaso Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Dziadziuniu czuł się dziś dobrze!nawet warknął na Hyzia!bardzo sympatyczna psinka. Quote
mamanabank Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Baby i Dziady! W oczekiwaniu na Kruchą/ę (?) i Zięcia dorzucę trzy grosze. Byłam z Dziadziem dzisiaj w lecznicy, niepokoiło nas to, że nie chce jeść, dzisiaj też głoduje... cały czas śpi, chyba, że zostanie obudzony, wtedy reaguje pięknie. Serce osłuchowo ma bardzo mocne, żadnych szmerów, szmerków, Pani Wet. była w szoku, że jest takie mocne. To badanie krwi poprzednie, to była właśnie biochemia, po dwóch tygodniach nie ma chyba sensu powtarzać. Dziadzio nie jest odwodniony, brakuje mu mięśni w tylnych łapinach. To, co można nazwać brzuszkiem jest napięte. Dostał antybiotyk, środek rozkurczowy, coś małego na apetyt i probiotyk. Teraz idę go poić na siłę. Fajnie, że jesteście :-) P.S. Waga 3,10kg Quote
Dzika_Figa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 mamanabank napisał(a): P.S. Waga 3,10kg Jaki kruszynek! Toż on mniej od każdego z moich kotów waży! Dobrze, że serducho w porządku. Filutku, trzymam za Ciebie kciuki! Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Super wieści :loveu:. To dla odprężenia spełniam obiecanki. To jest Krucha, a naprawdę na imię ma ...... Kruszynka. Starsza Benia po duuużych przejściach. Opisywałem Ją na wątku Linkolna - zadała nam dużo stresu, ale już jest dobrze, nawet bardzo dobrze i tak ma być (na wieki wieków). A to jest 'zięciu' - po tych wszystkich dotychczasowych zabiegach nie mamy już odwagi ryzykować Jej sterylizacji - stąd 'zięciu'. Pojawił się z nagła, czort wie jak i skąd. Jest młody, ma połamane żebra, ostatnia para - wyczuwalne palpacyjnie, ale już pozamiatane, zrosło się. Wygląda to tak jakby Go ścisnęły drzwi. Nie ma bólu i jest chętny do miziania i zabawy. Oczywiście dostaje potrójne porcje papu. Spodobało się Gadzinie, bo śpi u nas na mikropodwórku można powiedzieć. Oczywiście myka tu i ówdzie i sprawdza czy jakaś jeszcze inna panna nie jest może aby potrzebowska. Proszę, oto 'zięciu' - mikroprawiebenek. Ot i 'parka' mieszana :evil_lol: Quote
Dzika_Figa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Kruszynka piękna i wcale nie wygląda na staruszkę! A zięć... cóż, kurdupel, ale uroczy! Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Kruszynka jest szacowana na 8 do 9 lat. Jest po resekcji prawej gałki ocznej z powodu jaskry wtórnej, po skręcie żołądka - szczęśliwie i na czas zoperowanym i usunięciu śledziony po uszkodzeniu - prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne, kop lub auto. Jest agresywna do innych kudłaczy, samochodów, motocykli i niektórych ludzi. Poza tym milucha. Aha , lubi listonoszy ! Quote
Florentynka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 No cieszę się, że u Filutka optymistycznie. Tak btw - nie wiadomo czym się dziadzio przez całe życie odżywiał, zmiana diety chyba też może mieć wpływ na jakieś tam problemy z brzuszkiem. Ja tam nie wiem ( Pies Wolny pewnie potrafi powiedzieć czy to dobry pomysł) ale może masaż brzuszka delikatny, gąbką zamoczoną w ciepłej wodzie? Termoforek jakiś? Ewentualnie odrobinka siemienia lnianego? Kruszyna śliczna jest :loveu:. A "zięciu" to chyba miks bernardyna z pekińczykiem, hihi. Jak to jest, że tacy kurduple zawsze czują pociąg do duuuużych kobiet? Quote
Dzika_Figa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Florentynka napisał(a): Jak to jest, że tacy kurduple zawsze czują pociąg do duuuużych kobiet? Kwestia poczucia bezpieczeństwa może? Quote
mamanabank Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Piękni goście na wątku Filutka! Krucha jest przepiękna i chyba nie da się nie kochać takiej Mordy. A Zięciu jak się z błota wytrzepie też pewnie długo domu nie będzie szukał. Quote
Romka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kruszynka piękna...a 'zięciu' radosny psiak,faktycznie bardzo adopcyjny...ale,że benia wyszła ze skrętu żołądka...wszystkie psiaki,które znam a które miały skręt żołądka(3 psiaki) nie żyją,nikt nie chciał operować a bardzo cierpiały i je uśpiono...jeden psiak to był mój sąsiad,bardzo miły psiak,który szczekaniem sygnalizował,ze wrócił do domu i czekał na otwarcie drzwi... Quote
mamanabank Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Przepraszam za offa :lol: ale z Dziadkiem dzisiaj lepiej. Je, łazi i szczeka jak łazi, wygląda jak karetka na sygnale, "odsunąć się, idę, idę!" Oczywiście większość czasu w piernatach Trochę wydatków Animonda senior (paszteciki 150g) 4szt. Quote
mamanabank Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Bardzo serdecznie dziękujemy Florentynce i Dzikiej_Fidze za bazarek dla Dziadka, z którego do Jego skarbonki wpłynęło w sumie 307zł :multi: Kupującym dziękujemy za hojność :loveu: Quote
Florentynka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Takiego Dziadka to aż miło wspierać! Jedną puszeczkę zafundujesz - a tu dziadeczek młodnieje w oczach o jakiś miesiąc! Całujemy spiczasty ryjek i jakby co polecamy się na przyszłość. Quote
mamanabank Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Ej! To zabrzmiało jakbyś się gdzieś wybierała :-) Na żadną przyszłość! TU I TERAZ prosimy o pozostanie :-) Quote
Florentynka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 mamanabank napisał(a):Ej! To zabrzmiało jakbyś się gdzieś wybierała :-) Na żadną przyszłość! TU I TERAZ prosimy o pozostanie :-) Się nie wybieram. Ja tu jestem cały czas. Ale jakby dziadzio chciał na przykład zostać beneficjentem kolejnego głupiego bazarku - powiedz tylko słowo. To właśnie miałam na myśli. Quote
mamanabank Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Florentynka napisał(a): - powiedz tylko słowo. Już jest uzdrowiona dusza moja :-) Balbina dobra na wszystko Quote
Recommended Posts