Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak Florentynko in formacja wiele nie zmienia, choć dzieci jak usłyszały tę historię wpadły w chwilowe przerażenie, że może Dziadziuś gdzieś się wybiera. Nie, nigdzie się nie wybiera. On się nie zgubił...
Majusko zakupy zachowawcze ale Filo ma pełne prawa w tym domu, nawet rozszerzone, to co tylko jego to dodatek ;-) Zwykle jest tak, że tymczasy mają prawa ograniczone, a Dziadek może więcej, niż Moje Ukochane Burki, zrzędzić też mu wolno ;-)

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
Przyszła do mnie dzisiaj Pani Farowa po karmę dla Fary z naszego schroniska, która jest u niej w DT i... sama w to nie mogę uwierzyć ale rozpoznała w Dziadulinku Gacka z sąsiedztwa na Gdańskiej. Podobno jego pani zmarła jakiś czas temu, syn mieszka w Warszawie. Dziadek zatem mieszkał samotnie dokarmiany przez sąsiadkę, na jakimś ganku chyba. Nie wierzę w to, że doszedł sam do Parku na Błoniach, albo został tam podrzucony, albo bezpośrednio przyniesiony do lecznicy. W każdym razie na imię Gacek reaguje z wyraźnym ożywieniem i radością :-(

He,he,he...uroki małego miasteczka...na pohybel tym wszystkim okropnym ludziom...a pani doktor wykazała się jednak dużym wyczuciem pokazując go nam,ma teraz wspaniały dom...a przecież mogła zrobić to o co ją proszono...oj,tak pani Gacka czuwa z wysokości...

Posted

Anette napisał(a):
Jka ta biedna psina radziła sobie sama?

No właśnie ! Wierzyć się nie chce, że dał radę. Tak kombinuję sobie w sprawie tylniaczków Gaceusza Filutnika - może by Mu lekki masaż wdrożyć. Taki pobudzający mięśnie, trochę siły w łapencjach złapie.
Co by nie gęgać, Gaceusz Filutnik w dobrej formie jest !! :loveu:

Buziaki dla Mamy i ciotencjów.

Posted

[quote name='sylwiaso']Dziadziu Filutku już niedługo Cię zobaczę![/QUOTE]

Była i widziała, była też Edzia, uczeń czarnoksiężnika, Figafiga i Romka. A sam Dziadek był dzisiaj w lecznicy (Romka dziękujemy za czas i transport :loveu:). Młodsze oko Dziadka jest za bardzo wypukłe i przekrwione. Leczenie przez 6 dni, potem kontrola.

Posted

[quote name='sylwiaso']Dziadzia się nie daje leży jak hrabia na swiom łóżeczku i obserwuje całe towarzystwo!Dziadziuniu do góry nasz Królu![/QUOTE]
A jak szczeka...najgłośniej(wysokie tony) z całego psiego towarzystwa...wibruje w uszach...

Posted

[quote name='Romka']A jak szczeka...najgłośniej(wysokie tony) z całego psiego towarzystwa...wibruje w uszach...[/QUOTE]

Taki domowy alarm, jego szczek przypomina sygnalizator karetki pogotowia...

Posted

I słychać go już od Mamabankowego śmietnika :evil_lol:...kto wie gdzie ten śmietnik stoi :cool3:,zrozumie jaki to silny chłop z Filutka-Gacka :lol:...ale najlepiej niuniowi na rączkach u Mamanabank...;):lol:.Już się poprawiłam...;)

Posted

Dostałam dzisiaj 20zł od Majqi, przekazane przez Sylwiaso, bardzo serdecznie dziękuję, dopisałam :loveu:

Nowe wydatki

[SIZE=2]- 18zł 3 puszki Animonda Carno 400g
- 32zł 3x10 podkładów

muszę wklejać te paragony, czy mi darujecie? :razz:

Posted

Przypomnimy się trochę z Dziadkiem. Żyjemy sobie spokojnie razem już prawie dwa miesiące.
Kłopoty sprawia nam cały czas młodsze oko, leczenie nie pomaga, od kilku dni Gacek ma nowe krople, jeśli one nie pomogą, wskazana byłaby operacja usunięcia gałki ocznej... jak tego dokonać... Pani wet. nie wyklucza zmiany nowotworowej...

Posted

O żesz Ty Karol. Mama, a jakie są objawy kłopotów z oczkiem ? Jest szansa na dobre zdjęcie - zbliżenie ?. Skąd wniosek o możliwym pokraku ? Zabieg w tym wieku to już ostateczna ostateczność ! co prawda to nie jest długi zabieg, ale do każdego trzeba podać ten sam preparat. Jeśli już to musi być specjalne przygotowanie kardiologiczne Dziadzia, morfologia, biochemia krwi, obraz rtg serca, znieczulenie wyłącznie wziewne. Czy Gaceusz ma jakieś objawy bólowe ?
Nie widzę Dziadzia, ale zabieg, jak dla mnie to ... teoria.