Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Toć ja protestuje !!! Jakie dzięki "Wam" ??? To dzięki Tobie!!! To, że dziadeczek przeżywa teraz drugą młodość to Twoja zasługa !

Będę się spierać i upierać :lol:

Posted

Dziadziolek śle Wszystkim pozdrowienie i świąteczne i codzienne. Dziękujemy, że jesteście. Postaram się niedługo o nowe zdjęcia, choć zewnętrznie Dziadek się bardzo nie zmienia. Za to temperament przybiera na sile z dnia na dzień, szczekliwy jest niemiłosiernie, warczy na psich gości, bardzo żywy robi się na zapach jedzenia i odgłos psich misek i ludzkich talerzy. Odwrażliwił się na pokarmy inne niż RC, wcina Animondę dla seniorów, rosół, marchewkę, szprotki, wszystko co się nawinie, nawet ciasto drożdżowe, oczywiście w ilościach stosownych do wagi. Uwielbia jeść :-)

Posted

[quote name='Anette']Te szprotki i ciasto drożdzowe mnie zabiły :cool1:

A Dziadka nie :-D Oczywiście nie dostaje tego do miski, jako posiłek, tylko wyżebruje ze stołu, małe kawałki, memła też sobie psie przysmaki, takie malutkie półtwarde psie nagrody (takie Anette, jak miałaś, gdy przyjechaliście po Klarę).

Posted

[quote name='mamanabank']A Dziadka nie :-D Oczywiście nie dostaje tego do miski, jako posiłek, tylko wyżebruje ze stołu, małe kawałki, memła też sobie psie przysmaki, takie malutkie półtwarde psie nagrody (takie Anette, jak miałaś, gdy przyjechaliście po Klarę).

To się "pomoce edukacyjne" nazywa :) Cóż, jedni jedzą chleb cebulowy zapijając herbatka owocową inni szprotki i drożdzówki:lol:

Posted

Myślałam, ze takiego rozpuszczonego psa może mieć tylko Romka :evil_lol: Chyba za karę mi się trafił tak Dziadek :lol: Jego głos przybrał na sile, w dodatku jest wysoki jak głos szczeniaka. Dziamie za każdym razem, gdy otwierają się drzwi, a takie niewinne to było :loveu:

Posted

mamanabank napisał(a):
Myślałam, ze takiego rozpuszczonego psa może mieć tylko Romka :evil_lol: Chyba za karę mi się trafił tak Dziadek :lol: Jego głos przybrał na sile, w dodatku jest wysoki jak głos szczeniaka. Dziamie za każdym razem, gdy otwierają się drzwi, a takie niewinne to było :loveu:

Wszystko widziałam co wypisują na tym wątku....o rozpuszczonych psiakach piszą Romki:mad:...ale co prawda to prawda,Dziadeczek ma charakterek teraz,oj ma:evil_lol:...niczym mój Pako:lol:...Dziadeczek ustawia wszystkich i warczy nawet na większych od siebie,na rączkach noszony czuje się najważniejszy w stadzie.Raz tylko pomylił drzwi, za którymi spodziewał się znależć Mamanabank...i zamiast szczekać na drzwi wejściowe,szczekał na drzwi do sypialni...zupełnie nie zważając,ze Mamanabank już weszła do mieszkania...i woła go po imieniu...no ale takie pomyłki każdemu mogą się zdarzyć...:evil_lol::evil_lol:

Posted

Przyszła do mnie dzisiaj Pani Farowa po karmę dla Fary z naszego schroniska, która jest u niej w DT i... sama w to nie mogę uwierzyć ale rozpoznała w Dziadulinku Gacka z sąsiedztwa na Gdańskiej. Podobno jego pani zmarła jakiś czas temu, syn mieszka w Warszawie. Dziadek zatem mieszkał samotnie dokarmiany przez sąsiadkę, na jakimś ganku chyba. Nie wierzę w to, że doszedł sam do Parku na Błoniach, albo został tam podrzucony, albo bezpośrednio przyniesiony do lecznicy. W każdym razie na imię Gacek reaguje z wyraźnym ożywieniem i radością :-(

Posted

Chyba jego pańcia mocno z góry zadziałała, że trafił w takie miejsce jak u Was :) ...a te zakupy świąteczne mogły być jakieś takie bardziej ekskluzywne i wymyślne:mad::evil_lol: Widac, że dziadulo rozkwita :loveu: