mamanabank Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Dziadzio szama 2x dziennie, Pani Wet. zaleciła 100g ale on wcina co najmniej 200g. Rano np. senior albo starter z canivitonem, wieczorem recover. On musiał długo nie chodzić, właściwie to miał podkurczone kikutki zamiast łapek, dla mnie to był cud, że on je w ogóle wyprostował, mięśni tam prawie ani śladu. Dlatego robimy sobie treningi po trawce po kilkanaście minut, ile Dziadek chce, jak się zmęczy podchodzi do mnie i czeka, to jest sygnał, że trzeba wziąć go na ręce. Jak widzi, że się oddalam nie ma mowy, żeby został albo poszedł w inną stronę, po prostu pilnuje się butów. Wcześniej trochę masowałam te łapiny. To jak, dawać tę witaminę? Quote
Pies Wolny Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dawać, dawać - szybciej wróci dobra przewodność nerwów i włókien. To tylko przyspieszy dobre odtwarzanie mięśni. Nie ma obawy z przedawkowaniem. Masaże - marzenie, jak najczęściej :loveu::loveu: Quote
Pies Wolny Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='majuska']A takie cóś jak Karsivan?? Znasz takie lekarskie powiedzenie lepsze wrogiem dobrego ? Preparat bardzo dobry w pewnych sytuacjach. Dziadzio ma już dużą dawkę 'dopalaczy'. Trzeba spokojnie poczekać na efekty tego co już na Niego działa. O ile podanie wit. B1 jest także pobudzaniem organizmu poprzez uzupełnienie pewnego jej braku w dawce uderzeniowej o tyle działanie to jest celowane. Karsivan 'naciąga' wszystkie struny w tej niemłodej już Gitarze (Filutek wybacz), a która pęknie kto to wie ? Quote
majuska Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Tak tylko zapytałam ;) Ja swojemu dziadziowi to podawałam :) Quote
edzia.71 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Mamonabank jutro dam dlas Dziadeczka vitaminy - pzeciez zostały po Klarci Quote
mamanabank Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Spełniło się dzisiaj moje marzenie. Dziadziu zamachał ogonkiem. Gdy wróciłam do domu, wyszedł z koszyka i przywitał mnie merdając ogonem :-) Cudowne! Piękne! Bezcenne! Quote
Dzika_Figa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='mamanabank']Spełniło się dzisiaj moje marzenie. Dziadziu zamachał ogonkiem. Gdy wróciłam do domu, wyszedł z koszyka i przywitał mnie merdając ogonem :-) Cudowne! Piękne! Bezcenne! Cieszę się! Nie mam wątpliwości, że dziadek jest u Was szczęśliwy, dobrze, że sam zaczął to czuć! Quote
majuska Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='mamanabank']Spełniło się dzisiaj moje marzenie. Dziadziu zamachał ogonkiem. Gdy wróciłam do domu, wyszedł z koszyka i przywitał mnie merdając ogonem :-) Cudowne! Piękne! Bezcenne! Wiem, wiem jak to jest, na prawdę bezcenne Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Dzisiaj merdania ciąg dalszy, Filo mnie słyszy i przychodzi na zawołanie :-) Spróbuję nagrać. Kupiłam dzisiaj jeszcze trzy puszki, bo krakvet ma problem z realizacją zamówienia. Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Krakvet zawsze miał z tym problemy. Do mnie potrafiło iść tydzień. Ale miło słyszeć, że dziadeczek ma się dobrze i coraz lepiej. Widać nie całkiem on jeszcze zesklerociały. Quote
Romka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Stary dom,pewnie spisał go na straty a tu proszę... Quote
Dzika_Figa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Romka']Stary dom,pewnie spisał go na straty a tu proszę...[/QUOTE] Wystarczy chcieć, nie? Tak trzymaj, dziadku! Quote
Pies Wolny Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka']Krakvet zawsze miał z tym problemy. Do mnie potrafiło iść tydzień. Ale miło słyszeć, że dziadeczek ma się dobrze i coraz lepiej. Widać nie całkiem on jeszcze zesklerociały.[/QUOTE] Jaki ? :crazyeye: jaki Dziadunio jest ?, Że jaki ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Oh żesz Ty, jak Cię caknę paszczą w co trzeba to szacunku do Seniora zaraz nabierzesz :mad: Nooo skandal, zes.... ooooo, ale skandal, no nie spodziewałem się, ze będzie się takie oczernianie i inwektywy przed Filutka rzucać :razz: a już mi Dziadunia przepraszać ! PS. Stary dom z dymem puścić i ... nie wspominać Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ha, wiedziałam, że jak to napiszę to mnie zjedzą, wiedziałam :eviltong: !!!! Ale po prawdzie myślałam, że Mamanabank będzie mnie jeść osobiście. Może bym i odszczekała, ale nie mam co odszczekiwać, wszak napisałam, że dziadzio F. (boję się tego imienia, jak już je muszę napisać to 10 razy czytam, zanim opublikuję) nie jest zesklerociały. Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Florentynko, napisałaś "nie całkiem on jeszcze zesklerociały", a to znaczyłoby, że trochę jest :cool3: Otóż NIE! Nie jest w ogóle. Dziadunio najkochańszy na świecie jest mądry, kumaty i bardzo rozumny. Może nie widzi za dobrze ale dobrze słyszy, ma świetny węch i zmysł smaku :-D Potrafi poruszać się po terenie, codziennie robi sobie obchód na zewnątrz i w domu, dzisiaj poszerzył rewir o kuchnię i pierwszy pokój młodych, dla pewności nasikał tam sobie, żeby pamiętać :lol: A oto i on sam, patrzaj czy zesklerociały, czy nie :razz: [video=youtube;zFFGi-obEDE]http://www.youtube.com/watch?v=zFFGi-obEDE[/video] Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [video=youtube;P_ZcSy9QPJ8]http://www.youtube.com/watch?v=P_ZcSy9QPJ8[/video] Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Florentynko to odpowiedź dla Ciebie Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 F. bardzo lubi być trzymany na rękach. Lubi też swój koszyczek Jasiek położył koło Dziadka swoje jeżyki, powiedział popilnuj a one zaraz zamieniły się w grupę wsparcia i gadają - Kto Ci powiedział, że masz spiczasty nosek, no kto? Zobacz, nie jesteś sam! Nie chowaj noska, jesteś piękny! Quote
sandra1244 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 To jest cudo nie pies. Bardzo Was kocha, ja cenię Wielkie osoby...Wielkie Dzięki, że są takie osoby jak WY .....sama też pomagam gdzie i jak mogę ale czasami nie wychodzi, czasami jest super i tak trzymać.... Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Nie lękaj się, jesteśmy przy Tobie :-) i formalności Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [video=youtube;nA4c6wtkH2U]http://www.youtube.com/watch?v=nA4c6wtkH2U[/video] Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Nie wkleję w odpowiedzi zdjęcia swojego ozora bo to by nieeleganckie było. Czy mi się zdaje, czy też F. nieco pewniej stawia tylne łapki? Na tych pierwszych filmikach jakby bardziej mu zarzucało tym tyłem. Pięknie zasuwa, w każdym razie. Jeżoterapia super! Quote
Pies Wolny Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka']Ha, wiedziałam, że jak to napiszę to mnie zjedzą, wiedziałam :eviltong: !!!! Ale po prawdzie myślałam, że Mamanabank będzie mnie jeść osobiście. Może bym i odszczekała, ale nie mam co odszczekiwać, wszak napisałam, że dziadzio F. (boję się tego imienia, jak już je muszę napisać to 10 razy czytam, zanim opublikuję) nie jest zesklerociały. Niedobra Ty, napisałaś : Widać nie całkiem on jeszcze zesklerociały i to "nie całkiem" robi duuuużą różnicę. Znaczy sugerujesz , że trochę, cokolwiek jest ! Będziesz caknięta, masz to jak w banku. Te super zdjątka i filmy uratowały Ci życie, niedooobra Florentynko :cool3:. A te podstępne jeżydła to, aby Filutkowi krzywdy nie zrobią jakiej, najpierw pitu, pitu, trala la la, a potem z igłami do oczu. Chyba wkroczę i dam odpór osobiście ;) . Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka']Nie wkleję w odpowiedzi zdjęcia swojego ozora bo to by nieeleganckie było. Czy mi się zdaje, czy też F. nieco pewniej stawia tylne łapki? Na tych pierwszych filmikach jakby bardziej mu zarzucało tym tyłem. Pięknie zasuwa, w każdym razie. Jeżoterapia super! No weź, nieelegancko ale jak spektakularnie!!! Można by z tego zrobić wydarzenie na fejs buku, co nie? :-D W ogóle jest z nim lepiej z dnia na dzień :-) Quote
Recommended Posts