Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pies Wolny']
A te podstępne jeżydła to, aby Filutkowi krzywdy nie zrobią jakiej, najpierw pitu, pitu, trala la la, a potem z igłami do oczu. Chyba wkroczę i dam odpór osobiście ;) .[/QUOTE]

Te jeżydła nie mają kolców tylko futro :-D na noc są zamykane w kojcu.

P.S. Witaminę B podajem od wczoraj.

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']No weź, nieelegancko ale jak spektakularnie!!! Można by z tego zrobić wydarzenie na fejs buku, co nie? :-D
W ogóle jest z nim lepiej z dnia na dzień :-)
Wydarzenie z czego - z pokazywania ozora Fiutkowi?*
*ja mogę to oczywiście wyedytować na życzenie, ale nie mogłam się powstrzymać, no nie mogłam!!!

[quote name='Pies Wolny']Niedobra Ty, napisałaś : i to "nie całkiem" robi duuuużą różnicę. Znaczy sugerujesz , że trochę, cokolwiek jest ! Będziesz caknięta, masz to jak w banku.
Te super zdjątka i filmy uratowały Ci życie, niedooobra Florentynko :cool3:.

Napisałam i co? Papier ( tfu - monitor) każdą herezję zniesie. A krzywdy mi robić nie wolno - no, panie z Łowicza, powiedzcie temu Wolnemu Psu, że mnie nie wolno skrzywdzić - bo jak mi się coś stanie to oberwiecie rykoszetem tłustą parówą!!!
Przecież ktoś się będzie musiał zaopiekować Balbisią, po tym jak ja tu zostanę rozdeptana na miazgę.

Posted

Widzę, widzę , jest coraz lepiej - SUPER :loveu:. Jeżydła są cool, przecież widać. One czyhają teraz na niedobrą Florentynkę :eviltong: (będzie caknięta, no ..... chyba, że będą dowodowo bite pokłony Dziaduniowi).

Witaminka dobra rzecz :lol:, ale i oko się wyrównuje. Ciekawe jak On w taką kahezję wpadł.
Są przypadki takiego samo 'wyłączania' się starszych psiaków, ale Filutek goni za życiem.

Posted

[quote name='Florentynka']
....... - bo jak mi się coś stanie to oberwiecie rykoszetem tłustą parówą!!!
Przecież ktoś się będzie musiał zaopiekować Balbisią, po tym jak ja tu zostanę rozdeptana na miazgę.[/QUOTE]

Hmm, ze względu na wzgląd na Balbisię ...... zawieszam warunkowo wykonanie caknięcia na czas próby. Ja se pogadam jeszcze z Balbiną, to Ona Cię poobserwuje trochę i się okaże co dalej .. :cool3:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Widzę, widzę , jest coraz lepiej - SUPER :loveu:. Jeżydła są cool, przecież widać. One czyhają teraz na niedobrą Florentynkę :eviltong: (będzie caknięta, no ..... chyba, że będą dowodowo bite pokłony Dziaduniowi).

Witaminka dobra rzecz :lol:, ale i oko się wyrównuje. Ciekawe jak On w taką kahezję wpadł.
Są przypadki takiego samo 'wyłączania' się starszych psiaków, ale Filutek goni za życiem.[/QUOTE]

Tak, ja też zauważyłam, ze z tym okiem jest lepiej (patrz pierwsza strona), myślałyśmy nawet, że może w ogóle tam oczka nie ma. To musiało być fatalne odwodnienie, niedożywienie, zaniedbanie. Przecież w ogóle nie chodził i nie jadł juz sam. pani wet karmiła go strzykawką 5 dni i nic, jakby mu nie zależało. Miał sobie umrzeć, a on sobie żyje :-)

Florentynka jest mądra, piękna i utalentowana, nie cakaj Jej :loveu:

Posted

sandra1244 napisał(a):
To jest cudo nie pies. Bardzo Was kocha, ja cenię Wielkie osoby...Wielkie Dzięki, że są takie osoby jak WY .....sama też pomagam gdzie i jak mogę ale czasami nie wychodzi, czasami jest super i tak trzymać....

Witaj Sandro :-)

Posted

Przyszłam zobaczyć dziadunia Filutka :p
Obejrzałam zdjęcia, przy filmikach się poryczałam.
Niesamowity jest :loveu: ileż w nim determinacji, woli życia to szok.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Hmm, ze względu na wzgląd na Balbisię ...... zawieszam warunkowo wykonanie caknięcia na czas próby. Ja se pogadam jeszcze z Balbiną, to Ona Cię poobserwuje trochę i się okaże co dalej .. :cool3:

No , Balbina zaprasza - demonstruje taniec na stole.

Jak tam dziadzio się dziś czuje?

Posted

Oj, Dziadunio ma dzisiaj przechlapane. Dosłownie. Odkąd jest wynoszony na zewnątrz, ani myśli załatwiać się w domu, a tu panie, koniec wiosny i leje. Rano jeszcze udało mu się być wyniesionym, suchą łapą zrobił co trzeba, a potem uparcie czekał na kolejne wyniesienie, bynajmniej nie na ołtarze. Czekał i czekał i czekał, w końcu wyniosłam go, jak już przestało lać, a kropiło tylko. Było wielkie siuuu, a potem na rączki i do domu. Nadal cieszy się i rozpoznaje znajome głosy. Trudniejsze dla niego są ranki, kiedy trzeba kości rozruszać. Niech przestanie padać deszcz.

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Może dziadziowi trzeba płaszczyk deszczowy sprawić? Albo wyprowadzać pod parasolem...

Tak trzeba zrobić...:lol: Pozdrowienia dla Filutka!!!:loveu:

Posted

[quote name='UBOCZE']Tak trzeba zrobić...:lol: Pozdrowienia dla Filutka!!!:loveu:

Ubocze,ale radość sprawiłeś mnie i jak myślę Floretynce a może jeszcze komuś,kto czytał "Przekrój",piszę o tym na wątku jajkowym,ale nie wchodż tam bo wyda się kto wybrał takie imię dla Dziadunia...jak piszą na tym wątku, kontrowersyjne...;)

Posted

Romka napisał(a):
Ubocze,ale radość sprawiłeś mnie i jak myślę Floretynce a może jeszcze komuś,kto czytał "Przekrój",piszę o tym na wątku jajkowym,ale nie wchodż tam bo wyda się kto wybrał takie imię dla Dziadunia...jak piszą na tym wątku, kontrowersyjne...;)

No to z przekornej ciekawości zajrzałem i pobieżnie na razie przejrzałem, ale nic na ten temat nie znalazłem, za to już po pierwszej stronie mam głowę jak jajo...:-o:-o:-o

Posted

UBOCZE napisał(a):
No to z przekornej ciekawości zajrzałem i pobieżnie na razie przejrzałem, ale nic na ten temat nie znalazłem, za to już po pierwszej stronie mam głowę jak jajo...:-o:-o:-o

Jest ale ciii...

Posted

[quote name='Romka']Jest ale ciii...

Mnie Filutek bardzo się podoba. Zwłaszcza, że u niego psy były zawsze górą...:lol:

Wacusia i Felczakową też pamiętam...:loveu:

Posted

[quote name='UBOCZE']Mnie Filutek bardzo się podoba. Zwłaszcza, że u niego psy były zawsze górą...:lol:

Wacusia i Felczakową też pamiętam...:loveu:
O Falczakowej pamiętam coś takiego:"Falczakowa podejrzewa Falczaka,że spał z jedną zdzirą a on całą noc oka nie zmrużył":p

Posted

Edzia, z weteterynarii to jestem całkowicie zielona, tak jak pisałam wcześniej. Najbardziej martwiłam się, czy będę potrafiła zająć się takim dziadziem specjalnej troski.

I właśnie mam pytanie:
Czy mogłabym Dziadkowi kupić inne puszki senior, np. takie
http://allegro.pl/animonda-gran-carno-senior-400gr-kurczak-inyk-i1534907807.html
i takie
http://allegro.pl/animonda-grancarno-senior-ciel-z-jag-400g-w-wa-i1539371138.html
A może jakieś inne możecie polecić? Majusko, Psie Wolny?
a RC podawać jako dodatek?