mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Pies Wolny'] A te podstępne jeżydła to, aby Filutkowi krzywdy nie zrobią jakiej, najpierw pitu, pitu, trala la la, a potem z igłami do oczu. Chyba wkroczę i dam odpór osobiście ;) .[/QUOTE] Te jeżydła nie mają kolców tylko futro :-D na noc są zamykane w kojcu. P.S. Witaminę B podajem od wczoraj. Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='mamanabank']No weź, nieelegancko ale jak spektakularnie!!! Można by z tego zrobić wydarzenie na fejs buku, co nie? :-D W ogóle jest z nim lepiej z dnia na dzień :-) Wydarzenie z czego - z pokazywania ozora Fiutkowi?* *ja mogę to oczywiście wyedytować na życzenie, ale nie mogłam się powstrzymać, no nie mogłam!!! [quote name='Pies Wolny']Niedobra Ty, napisałaś : i to "nie całkiem" robi duuuużą różnicę. Znaczy sugerujesz , że trochę, cokolwiek jest ! Będziesz caknięta, masz to jak w banku. Te super zdjątka i filmy uratowały Ci życie, niedooobra Florentynko :cool3:. Napisałam i co? Papier ( tfu - monitor) każdą herezję zniesie. A krzywdy mi robić nie wolno - no, panie z Łowicza, powiedzcie temu Wolnemu Psu, że mnie nie wolno skrzywdzić - bo jak mi się coś stanie to oberwiecie rykoszetem tłustą parówą!!! Przecież ktoś się będzie musiał zaopiekować Balbisią, po tym jak ja tu zostanę rozdeptana na miazgę. Quote
Pies Wolny Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Widzę, widzę , jest coraz lepiej - SUPER :loveu:. Jeżydła są cool, przecież widać. One czyhają teraz na niedobrą Florentynkę :eviltong: (będzie caknięta, no ..... chyba, że będą dowodowo bite pokłony Dziaduniowi). Witaminka dobra rzecz :lol:, ale i oko się wyrównuje. Ciekawe jak On w taką kahezję wpadł. Są przypadki takiego samo 'wyłączania' się starszych psiaków, ale Filutek goni za życiem. Quote
Pies Wolny Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka'] ....... - bo jak mi się coś stanie to oberwiecie rykoszetem tłustą parówą!!! Przecież ktoś się będzie musiał zaopiekować Balbisią, po tym jak ja tu zostanę rozdeptana na miazgę.[/QUOTE] Hmm, ze względu na wzgląd na Balbisię ...... zawieszam warunkowo wykonanie caknięcia na czas próby. Ja se pogadam jeszcze z Balbiną, to Ona Cię poobserwuje trochę i się okaże co dalej .. :cool3: Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Pies Wolny']Widzę, widzę , jest coraz lepiej - SUPER :loveu:. Jeżydła są cool, przecież widać. One czyhają teraz na niedobrą Florentynkę :eviltong: (będzie caknięta, no ..... chyba, że będą dowodowo bite pokłony Dziaduniowi). Witaminka dobra rzecz :lol:, ale i oko się wyrównuje. Ciekawe jak On w taką kahezję wpadł. Są przypadki takiego samo 'wyłączania' się starszych psiaków, ale Filutek goni za życiem.[/QUOTE] Tak, ja też zauważyłam, ze z tym okiem jest lepiej (patrz pierwsza strona), myślałyśmy nawet, że może w ogóle tam oczka nie ma. To musiało być fatalne odwodnienie, niedożywienie, zaniedbanie. Przecież w ogóle nie chodził i nie jadł juz sam. pani wet karmiła go strzykawką 5 dni i nic, jakby mu nie zależało. Miał sobie umrzeć, a on sobie żyje :-) Florentynka jest mądra, piękna i utalentowana, nie cakaj Jej :loveu: Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka']Wydarzenie z czego - z pokazywania ozora Fiutkowi?* [/QUOTE] Nie, z pokazywania Twojego ozora, nie ważne komu :-) Quote
majuska Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Dziadzio dziarski strasznie, ma niezłego pałera do przebierania tymi łapkami, wspaniały jest :) Quote
mamanabank Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 sandra1244 napisał(a):To jest cudo nie pies. Bardzo Was kocha, ja cenię Wielkie osoby...Wielkie Dzięki, że są takie osoby jak WY .....sama też pomagam gdzie i jak mogę ale czasami nie wychodzi, czasami jest super i tak trzymać.... Witaj Sandro :-) Quote
Iv_ Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Przyszłam zobaczyć dziadunia Filutka :p Obejrzałam zdjęcia, przy filmikach się poryczałam. Niesamowity jest :loveu: ileż w nim determinacji, woli życia to szok. Quote
Florentynka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Pies Wolny napisał(a):Hmm, ze względu na wzgląd na Balbisię ...... zawieszam warunkowo wykonanie caknięcia na czas próby. Ja se pogadam jeszcze z Balbiną, to Ona Cię poobserwuje trochę i się okaże co dalej .. :cool3: No , Balbina zaprasza - demonstruje taniec na stole. Jak tam dziadzio się dziś czuje? Quote
mamanabank Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Oj, Dziadunio ma dzisiaj przechlapane. Dosłownie. Odkąd jest wynoszony na zewnątrz, ani myśli załatwiać się w domu, a tu panie, koniec wiosny i leje. Rano jeszcze udało mu się być wyniesionym, suchą łapą zrobił co trzeba, a potem uparcie czekał na kolejne wyniesienie, bynajmniej nie na ołtarze. Czekał i czekał i czekał, w końcu wyniosłam go, jak już przestało lać, a kropiło tylko. Było wielkie siuuu, a potem na rączki i do domu. Nadal cieszy się i rozpoznaje znajome głosy. Trudniejsze dla niego są ranki, kiedy trzeba kości rozruszać. Niech przestanie padać deszcz. Quote
Dzika_Figa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Może dziadziowi trzeba płaszczyk deszczowy sprawić? Albo wyprowadzać pod parasolem... Quote
Florentynka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Wzruszające, jaki dziadunio ambitny. On chce być w pełni sprawnym psem, a nie lebiegą co robi pod siebie! Bardzo jest dzielny. Nie idzie na łatwiznę, tylko się stara - super!!! Quote
Andzike Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Niesamowite, ile siły i woli życia jest w tym maleńkim dziaduńku... Quote
UBOCZE Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Może dziadziowi trzeba płaszczyk deszczowy sprawić? Albo wyprowadzać pod parasolem... Tak trzeba zrobić...:lol: Pozdrowienia dla Filutka!!!:loveu: Quote
Romka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='UBOCZE']Tak trzeba zrobić...:lol: Pozdrowienia dla Filutka!!!:loveu: Ubocze,ale radość sprawiłeś mnie i jak myślę Floretynce a może jeszcze komuś,kto czytał "Przekrój",piszę o tym na wątku jajkowym,ale nie wchodż tam bo wyda się kto wybrał takie imię dla Dziadunia...jak piszą na tym wątku, kontrowersyjne...;) Quote
UBOCZE Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Romka napisał(a):Ubocze,ale radość sprawiłeś mnie i jak myślę Floretynce a może jeszcze komuś,kto czytał "Przekrój",piszę o tym na wątku jajkowym,ale nie wchodż tam bo wyda się kto wybrał takie imię dla Dziadunia...jak piszą na tym wątku, kontrowersyjne...;) No to z przekornej ciekawości zajrzałem i pobieżnie na razie przejrzałem, ale nic na ten temat nie znalazłem, za to już po pierwszej stronie mam głowę jak jajo...:-o:-o:-o Quote
Romka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 UBOCZE napisał(a):No to z przekornej ciekawości zajrzałem i pobieżnie na razie przejrzałem, ale nic na ten temat nie znalazłem, za to już po pierwszej stronie mam głowę jak jajo...:-o:-o:-o Jest ale ciii... Quote
Pies Wolny Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Florentynka napisał(a):No , Balbina zaprasza - demonstruje taniec na stole. Jak tam dziadzio się dziś czuje? Dawaj Balbinę na widok z tym tańcem :lol: Quote
Romka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='Pies Wolny']Dawaj Balbinę na widok z tym tańcem :lol: Bardzo proszę,czytaj od końca: http://www.dogomania.pl/threads/173029-BALBINA-odnalaz%C5%82a-swoje-miejsce-na-ziemi-MA-DOM Quote
UBOCZE Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='Romka']Jest ale ciii... Mnie Filutek bardzo się podoba. Zwłaszcza, że u niego psy były zawsze górą...:lol: Wacusia i Felczakową też pamiętam...:loveu: Quote
Romka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='UBOCZE']Mnie Filutek bardzo się podoba. Zwłaszcza, że u niego psy były zawsze górą...:lol: Wacusia i Felczakową też pamiętam...:loveu: O Falczakowej pamiętam coś takiego:"Falczakowa podejrzewa Falczaka,że spał z jedną zdzirą a on całą noc oka nie zmrużył":p Quote
edzia.71 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Nasza pani weterynarz Anita postawiła dziadeczka na łapki a jeżowa rodzinka rewelacja.:evil_lol: Quote
mamanabank Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Edzia, z weteterynarii to jestem całkowicie zielona, tak jak pisałam wcześniej. Najbardziej martwiłam się, czy będę potrafiła zająć się takim dziadziem specjalnej troski. I właśnie mam pytanie: Czy mogłabym Dziadkowi kupić inne puszki senior, np. takie http://allegro.pl/animonda-gran-carno-senior-400gr-kurczak-inyk-i1534907807.html i takie http://allegro.pl/animonda-grancarno-senior-ciel-z-jag-400g-w-wa-i1539371138.html A może jakieś inne możecie polecić? Majusko, Psie Wolny? a RC podawać jako dodatek? Quote
Recommended Posts