Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewab']Po dzisiejszej wizycie w Radio Kielce nie jestem taka pewna po której stronie są media. Przynajmniej lokalne... Wystąpienie pokontrolne NIK pozostawię na razie bez komentarza.[/QUOTE]
Po której stronie są media lokalne można stwierdzić rozkładając pierwszą lepszą gazetę lub słuchając radia Kielce - włażą władzy bez wazeliny w doopę aż się niedobrze robi:angryy:

Posted

Chce tylko napisać, ze również tutaj bardzo dokładnie śledzimy wszystkie wiadomości o Dyminach. Będziemy jutro z wami myślami, szkoda, ze się nie da teraz przyjechać.
.
Na stronie fundacji holenderskich pojawily sie informacje o tym "schronisku", m.in. tu: [URL]http://www.jmvr.org/pageID_10373684.html[/URL] .

Przypomina sie sytuacja z Krzyczek, tez latami trwało, oto komentarz znaleziony dzisiaj na stronie Biura Ochrony Zwierząt [URL="http://www.boz.org.pl:"]www.boz.org.pl:[/URL]
"To wywołało po drugiej stronie konfliktu również telefon — tyle, że akurat do znacznie wyższego urzędnika. Momentalnie sprawy zaczęły się toczyć w przeciwnym kierunku. Odkopano zwłoki, zaczęto zabezpieczać dowody, zatrzymano kierownictwo schroniska, [B][COLOR=Red]a w następnych dniach liczne kontrole zaczęły pisać w protokołach zupełnie co innego niż dotąd. To, że ktoś musi okazać się czegoś winny, stało się nagle tak jasne, jak przedtem było to, że nikt nie jest winny niczego[/COLOR][/B]. (podkreslenia moje)
wzięteze strony [URL]http://www.boz.org.pl/mz/krzyczki/wyrok.htm[/URL] (a czy właśnie BOZ nie mógłby pomoc?)

Te nieprawdopodobne liczby adopcji w Dyminach :shake: ... No i ten kredyt, pod ktore ponoc zastawiono schronisko, to wiele wyjasnia, jasniepanstwo ze schroniska bedzie walczyc. I ci weterynarze, jeden za darmo pracuje... co za szlachetność... Grubymi nićmi szyte interesy.

Trzymamy kciuki!

M.

Posted

[B]Trzymam za Was kciuki.[/B]

A to kolejny artykuł na wyborczej o schronisku, a konkretnie o wolontariacie

[URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8465045,Prezes_PUK_zmienil_zdanie__Schronisko_bez_wolontariuszy.html[/URL]

Posted

[quote name='ewab'][URL]http://www.itv.kielce.eu/pl/artykuly/pokaz/1789[/URL]

Oczywiście do nas nikt nie zwrócił się z prośbą o komentarz...[/QUOTE]

ja juz nie mam nerwów:angryy::angryy::angryy: jak się sadzi p. kierownik - już jej widzę dupa odżyła!!!! jakie to super schronisko, doinwestowane!:angryy::angryy::angryy::angryy: boshe - trzymajcie mnie bo nie zdzierżę tych bzdetów co oni gadają:angryy:

co do fragmentu artykułu:

[url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8465045,Prezes_PUK_zmienil_zdanie__Schronisko_bez_wolontariuszy.html[/url]

"
[B]Mieli wyprowadzać psy na spacery, malować budy i sprzątać kojce, ale nie będą tego robić. Prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych oświadczył, że schronisko dla bezdomnych zwierząt w Kielcach nadal będzie zamknięte dla wolontariuszy. - Zmienimy to od nowego roku, teraz zabraniają tego przepisy - tłumaczą teraz władze miasta."[/B]

no i po ptokach - juz im się widzę po tym NIKowskim raporcie zdania odmieniły...:shake:

Posted

Khierowa i jej szczere zamiary :angryy::angryy::angryy: Noz sie otwiera, jak slowo daje!!! A ten imbecyl S. gapil sie caly czas w podloge, co moze dawac do myslenia :diabloti: Ciekawe kiedy kierownictwo schronu bylo w innych schronach. W godzinach pracy??? Bo tego chyba nie maja wpisanego w zakres obowiazkow. Chetnie dowiedzialabym sie od schronow w innych miastach, czy faktycznie "byli, ogladali". Khierowej faktycznie doopsko odzylo, bo w Celowniku to prawie ryczala... ojojoj :evil_lol:
ewab, Ty draznicielko psow!! :eviltong:

Posted

[quote name='erka']Eve-w, przecież dwa posty wyżej odpowiedziałam Ci na to pytanie!

Mnie nic na ten temat nie wiadomo, żeby któraś z dogomaniaczek podawała to konto do wpłat na akcję"schron".
Zapytam jeszcze ewelinki_m, która jako jedyna ma dostęp do naszej skarpety na AFN.[/QUOTE]
Tak jak pisała Erka, żadna z nas nie podawała konta Afn-u do wpłat na akcje schroniskową, chciałam zarejestrować się na tamtym forum, żeby wyjaśnić sytuację, ale najpierw muszę poczekać na aktywację konta przez administratora :roll:

Afn umożliwia nam zbieranie funduszy na zwierzaki będące pod naszą opieką , nie wszystkie w kielcach jesteśmy zrzeszone, a wręcz w większości działamy prywatnie, dlatego też musimy mieć możliwość wpłat na jakąś fundację.[B]
Prosimy w związku z tym o nie podawanie nr konta naszej skarpety jeśli chodzi o ratowanie psów schroniskowych na ten cel zbierane są pieniążki na koncie ŚTOZU[/B]!
ale jeśli ktoś chce wesprzeć naszą działalność wpłaty są mile widziane, bo wiele psiaków obecnie mamy na płatnych dt bądź w hotelikach/zapraszam na nasze wątki, link do głównego u mnie w podpisie/

Posted

Witam cioteczki Swiętokrzyskie ja jestem nowa na forum i dopiero się uczę więc z góry przeprazam jak palnę coś głupiego.Przeczytałam parę poprzednich stron i tak jak andzie szlag mnie trafił jak obejżałam filmik z jaśnie pania kierowniczką naszego schronu....zamknąć ją i tego dupka jak te biedy na kilka dni w boksie a od razu zaczną inaczej śpiewać do kamery.Dlaczego przepisy nie zabraniaja innym schronom na odwiedziny i pomoc wolontariuzy ja wam powiem bo w innych miastach zgłaszają się dorosli a tylko w Kielcach "dzieci"hahaha-wariatka juz nie wie co ma pleść żeby wyjść obronną ręką.Jedno co trzeba potwierdzic to, to że są dotowani i nic poza tym.Scyzoryk się w kieszeni otwiera.
Dziewczyny jestem z wami i jak mogę jakoś pomóc to się deklaruję.

Posted

kto moze niech idzie!!!!

choc obawiam się...ze ze strony PUKu może nie być nikogo - przeciez oni już wytłumaczyli wszystko i wszystko jest cacy więc po co maja iść? to samo kierowniczka - też pewnie jej nie będzie:angryy:

może będzie choc ta idiotyczna kielecka tv, żeby pokazać, ze wielu osobom los tych psów z mordowni nie jest obca:-(

Posted

Wyszlam wczesniej z konferencji.
Wstepne spostrzezenia: z PUKu byl tylko bodaj z-ca Soleckiego i jakis jeden gosc, ktory nie zabieral glosu. Co moge powiedziec, coz...organizacje+poslowie zjedli PUK zywcem :eviltong: Kto chce, to moge udostepnic nagranie audio z konferencji, bo mam nagrane sporo materialu, w tym jak Emir beszta schron. Rowniez Potter cudownie wygarnela im wszystko na forum zebranych przedstawicieli mediow, polityki i zwyklych mieszkancow.To bylo piekne. :evil_lol: Natomiast przedstawiciele poslanki Senyszyn zapowiadaja zlozenie do prokuratury zawiadomienia o mozliwosci popelnienia przestepstwa.
Posel Pawel Suski nazwal oswiadczenie odczytane przez przedstawicielstwo PUK wierutnymi bzdurami. Natomiast inspekcja weterynaryjna tlumaczyla sie w sposob zenujacy, omijajacy temat i oczyszczajacy ich ze wszystkich zarzutow. Co do oswiadczenia PUK, to nie bylo tam nic nowego ponad to, co mozna bylo uslyszec po konferencji PUKu z wczoraj.Ani Soleckiego ani Khierowej nie bylo na sali - coz sie dziwic? Pewnie wszyscy rzuciliby sie im do szyi :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Linnsi napisz napisz co tam jeszcze i wysli mi prosze co sie da. Siedzialam jak na gwozdziach, bo u mnie w ciagu dnia sie z pracy ...raczej nie wychodzi. A ciekawosc mnie zrzera normalnie.

Posted

Divia, wysle Ci jak tylko wroce do domu. Moze byc wieczorem? Musze zgrac z telefonu na kompa ;)

Co wiecej? Najciekawsza byla wlasnie zjebka. Ludzie z PUKu zostali nazwani bandytami, ktorzy powinni stanac przed sadem, a co podkreslila p.Karina, powinni zastanowic sie powaznie nad zmiana kierownictwa schronu, bo ta pani (czyt. Khierowa) minela sie chyba z zawodem. Pieknie podsumowala rowniez wystapienie Grazyny K. w Celowniku (od ktorego rozpoczela sie konferencja) - cyt. mniej wiecej: "wyglada na to, ze pani kierowniczka jest i weterynarzem, i psychologiem i behawiorysta" :D
Salwy smiechu wywolal argument PUKu, ze osoba, ktora robila zdjecia w schronie szarpala za ogrodzenie boksu, zeby rozjuszyc psy. Smiali sie wszyscy, lacznie z poslami :P
Padly oczywiscie obietnice ze strony przedstawicieli politycznych, ze beda dazyli do wyjasnienia spraw, poprawy i takie tam bla bla bla - jak to oni. Mnie osobiscie bardzo podobalo sie wystapienie pana Miodowicza, ktory chyba tez minal sie z powolaniem, bo powinien byc albo ksiedzem i przemawiac na ambonie, albo aktorem :D

Posted

[quote name='Linssi']Divia, wysle Ci jak tylko wroce do domu. Moze byc wieczorem? Musze zgrac z telefonu na kompa ;)

[/QUOTE]
OLinssi jasne ze moze byc. Kiedy bedziesz miala chwilke;)
A z tego co piszesz to jestem szczesliwa. Oczywiscie - wiadomo okaze sie co i jak, ale najwaniejsze ze racja w tej materii byla po stronie "obroncow":D Mialam nadzieje, ze z konferencji Stowarzyszenia wyjda zwycisko i z tego co piszesz to chyba sie udalo. Bravo;)

Posted

tylko czy po tej konferencji zajda jakies zmiany personalne? ja sama jestem wolontariuszem w legnickim schronie i tam kierownik zawsze cieszy sie jak przychodzimy. mozna zapytac o wszystkie informacje dotyczace zdrowia i histori psa. pracownicy rowniez sa mili, no i oczywiscie nie ma problemu ze bierzemy psa poza teren schroniska. czy po tej konferencji mozliwe jest aby pani kierownik wraz z calym personelem wyrzucic na bruk? jak bym byla w kielcach to bym tej pani...."poprawila usmiech". dajcie znac czy cos sie zmieni, tylko nie od nowego roku, bo po wyborach prezydent miasta juz nie bedzie sie tym interesowal

Posted

kochane dajcie znac gdzie i na czym i o ktorej mozna zbierac informacje medialne na temat dzisiejszej konferencji.rmf fm byli na bank,ale o ktorej mozna posluchac nie wiem,byl polsat ale tez nie wiem kiedy i o ktorej dadza material,no i ktore gazety mam jutro rano kupic?ciekawa jestem jak stosunkuja sie do sprawy media wiec chcialabym byc ba biezaco.dajcie znac jak ktoras bedzie wiedziala co gdzie i jak.

Posted

Dzieki Linssi za powiadomienie.Pierwszy raz byłam na takim spotkaniu i wsciekłość buchała mi uszami.Wzięłam nawet aparat ale byłam tak zasłuchana że zapomniałam o tym a mogłam przeciez wszystko nagrać ...a cholera może następnym razem.Wilczka zaczęłam od kopiowania petycji ,potem przeleciałam po pokojach i zebrałam na razie 20 podpisów ale będę działać.
Cioteczki mówiłam Wilczce że zastanawiałam się dzisiaj jak mogę pomóc i wymysliłam :
-mam działkę więc moż tam zrobiłybysmy pare kojców
-mam aparat z możliwością nagrywania video więc jak będzie potrzeba proszę dajcie znać
-mam drukarkę(nie kolorową)ale zawsze można wydrukowac jakieś ogłoszenia itp
-mam szmateks pod nosem więc zawsze mogę kupic za grosze jakieś rzeczy na posłanie dla psów.
Mam tez hurtownię zoologiczną ale tam dziś nie było odzewu dostałam tylko bloczki promocyjne na posiłki dla psów w schronisku ale tej przysługi im nie zrobię ,podam kody innym schronom.

Posted

info z fb:

Gosia Frąc dziś odbyła się konferencja w sprawie Kielc-Dymin schroniska zagłady,organizacje pro-zwierzęce, (niestety niektóre z nich żerują tylko na tym,że się coś udało ruszyć np.EMPATIA",wcześniej nie pomagała ale teraz zrobi sobie punkciki...ale n...ie o tym...po przejściu na teren schronu na oczach ludzi z konferencji umarł pies...awantury jakie ta są teraz to jest coś nie do opowiedzenia...kierowniczka schronu uciekła...pytam się jedno gdzie jest PREZYDENT KIELC LUBAWSKI W RÓWNYM STOPNIU ODPOWIEDZIALNY I PAN OPAŁEK Z PUK ZA TO CO SIĘ DZIAŁO...na szczęście wszystko jest nagrywane i będzie użyte w sprawie zbiorowej przeciw tym bandziorom...

Gosia Frąc jedna z osób ze ŚTOZ wzięła ledwo żyjącego psiaka do wety i ten biedak stał w miejscu i załatwił się...piaskiem....dobrze,że tam nie pojechałam...myślę,że dla tych bandytów moja osoba byłaby zbyt niebezpieczna...takiego piekła (kolejnego) nie da się już wytrzymać.Tylko dlaczego nikogo nie ma u Bandyty Lubawskiego i Opałka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gosia Frąc BANDYTO
LUBAWSKI,BANDYTO OPAŁEK,BANDYTKO KHIER I RESZTA BANDYTÓW TERAZ DOPIERO
WYSZEDŁ OGROM ZŁA JAKIE ZROBILIŚCIE BEZBRONNYM ISTOTOM W KIELCACH...TO
CO DZIŚ SIĘ STAŁO DOKOŃCZYŁO DZIEŁA WASZYCH WIN BANDZIORY!!!!
Gosia Frąc Dyminy
-Przyjechała Policja,próbują otwierać różne pomieszczenia...co tam
jest...aż mi skóra cierpnie...ale SCHRON
PADŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

wiecie co... moze to głupio zabrzmi...ale chyba się cieszę, ze zobaczyli w schronie to co zobaczyli:-(...nie wiem czy tv była i to nagrała...ale teraz to powinni wszyscy po tej drugiej stronie barykady stracic...stołki - bo o głowach to niestety nie w XXI wieku mówić - choć czasem by się przydało:angryy:'

co do konferencji...było jak podejrzewałam - dyskusja...ekhm...nie było z kim i o czym:p oni mają trociny zamiast mózgów i nic poza tym co mieli odgórnie napisane nie powiedzieli:shake:

Posted

andzia69 to głupio nie zabrzmi, bo ja też się cieszę, że zobaczyli to co zobaczyli. Wiem, że cieszyć się nie można, że są ofiary, ale .... to bohaterowie. Dzięki ich śmierci będzie lepiej... już teraz to wiem.

Posted

A ja prosze osoby, ktore cytowaly notatki z facebooka, aby usunely lub wykropkowaly nazwiska osob, ktore sie przewinely. Wiecie, facebook to facebook, a dogo to dogo. Osoby te moga sobie nie zyczyc publikowania ich danych.

Za chwile wstawie linki...

Posted

wszyscy chyba sie cieszą że stało się tak jak się stało ... tylko dlaczego kolejny psiak musiał ucierpieć żeby przejrzeli w końcu na oczy ?

moje gratulacje już teraz - teraz będzie tylko lepiej!

Posted

[URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8469024,Policja_weszla_do_schroniska_w_Dyminach.html[/URL]
i ciekawe co teraz bedzie. trzeba wykorzystac sytuacje ze zblizaja sie wybory. w takim okresie mozna wywrzec na wladze odpowiednie decyzje, bo beda sie bali o swoj elektorat