andzia69 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 z dobrze poinformowanych źródeł takie informacje rozpowiadane przez "świętą trójcę" wychodzą w świat: jesteśmy gorsi od PUKU, bo: - usypiamy zwierzęta, bo są chore...a chorują, bo dostają zepsute jedzenie z robakami - a jak usypiamy zwierzęta, to bierzemy kolejne bo dostajemy za nie nową kasę z UM - kierowniczka tak się nachapała, że wyjechała sobie na kilkumiesięczne wczasy zostawiając schronisko na pastwę losu - poza tym te wszystkie pieniadze to wsadza STOZ sobie w kieszeń i dlatego na nic nie ma pieniędzy - masowo usypiamy co się rusza i bierzemy kolejne, byleby było więcej kasy - TK wystąpi na drogę sądową o to, że jak były jakieś? pierogi z robalami i on je wywalił, to ktoś mu zrobił zdjęcia i dlatego go zwolniono, a on tylko nie chciał, zeby te robale zjadły psy (bo u nas to standard) - pewien pan wet powiedział, ze jego noga nie powstanie w schronisku, bo nie jesteśmy tego warci - utylizujemy cichcem wszystko co się da, żeby robić miejsce na kolejne zwierzaki, za które dostajemy grube miliony ...... często Tomek zarzucał innym, ze nie wychodzą z psami (śledził zza ogrodzenia Elizę), że nie sprzątają itd itp...tylko jak się zwracało uwagę, że MM przez cały dzień potrafiła wyjsć z 1 zwierzakiem, wiader nie nosiła, bo gadała, ze jest w ciąży lub, ze ja boli kręgosłup; w kuchni zostawiała porozpierdzielane wszystko i szła sobie robic kawę (świadków było kilku wtedy!);że dała nie taką dawkę leku jak powinna; że szczeniak, który był odizolowany miał nieposprzątane (czyt. zasrane) i ona powinna to zrobić przed wyjściem - to wtedy milknął...ciekawa jestem czemu....:razz: jak prosiłam o podzielenie się paroma psiakami i porobieniu im ogłoszeń - to MM powiedziała, ze ona nie ma czasu na takie pierdoły, a TK jest zbyt zmęczony...takie to bidulki pracowały:placz: od donosów na nich od dozorców, wolontariuszy, pracowników to mi się rzygać chciało...no ale to oni są przecież pokrzywdzeni...normalnie żal dupę ściska:angryy: Marta - ja się pytam - ile ogłoszeń zrobiłaś Cedzynce??? Mozartowi??? Chopinowi???Krakowiakowi, którego juz wiem, ze go zaiwaniłaś!!! Ile razy zainteresowałaś się jakimkolwiek psem nie na pokaz?????? Dlaczego z Tomkiem mieliscie tylko wybrane psy????Podczas, gdy cała reszta personelu traktuje wszystkie jednakowo??? Dlaczego nie potrafiłaś mi pomóc w łapaniu psów, gdy załatwiłam przejęcie 10 psów do Przyborówka??? stałaś daleko i nie pomogłaś mi nawet gdy pies miał zawiazany pysk, bo się bałaś!!!! to po jaką cholerę tam pracowałaś? żeby głaskać wybrańców??????????? Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ewab, nie tlumacz sie, kto czyta wasz watek od poczatku to wie co jest grane. Co z tego ze :diabloti: piekna blond wenus, ale glupia jak but. Oliwa nie zywa ale sprawiedliwa, czasem dluzej trzeba poczekac na wyrok, jaki sama sobie z :diabloti::diabloti: tomusiem i troolem z tego watku szykuja.:angryy: Quote
andzia69 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 chloee napisał(a):Heh... tyle zawiści "blondwłosa wenus", gdzieniegdzie czytam o tipsach... Marta jest piękną osobą (pewnie niektóre zazdroszczą, dlatego tyle docinek pt : " blond włosa wenus"), nie tylko z wierzchu, ale i w środku, co nie raz udowodniła. Tylko wy przez swoją zawiść już nic nie chcecie widzieć, jesteście sterowani. sama nie wiem przez co?! Co do tipsów... nie raz w schronie sobie je połamała. taka piękna jak i pusta w środku:diabloti: ojej...biedne tipsiki:placz::placz::placz: ale zapene następnego dnia sobie je dokleiła prze pracą...dlatego tak rzadko widać ją było przy sprzątaniu:evil_lol: Chloee - a moze zrób coś pożytecznego - idź się wyżyj w ogłaszaniu pieseczków i koteczków - co? chociaż na coś się przydadzą twoje tipsiki!:) przecież ci zależy na domkach dla nich!...czy nie? Quote
Agata P Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 andzia69 napisał(a): przecież ci zależy na domkach dla nich!...czy nie? to było widać jak był kontakt dawany w ogłoszeniach na nią Quote
andzia69 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Agata P napisał(a):to było widać jak był kontakt dawany w ogłoszeniach na nią taaaa....domki były be, bo nie karmiły royalem i hilsem;) Quote
andzia69 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 chloee napisał(a):To napewmo nie Marta i nie Tomek. To jest akurat bardzo ciekawe, bo psina miała już postać nerwową. I wychodzi na to, że wydajecie chore psy nie informując ludzi o chorobie, albo nie jesteście wstanie monitorować/zdiagnozować własnych psów??? ostatni raz proszę o konkrety!!!!:angryy: Quote
wilczka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 andzia69 napisał(a):ostatni raz proszę o konkrety!!!!:angryy: kto poda ci konkrety jesli informacje wyssal z palca lub innego czlonka?????? Quote
ewab Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Pies Wolny napisał(a):a kto im te zwierzęta da ? na jakiej zasadzie ? staną do przetargu ? - jako kto ? TOZ się podłoży ? i na zdrowie = samolikwidacja. TOZ tej drużyny wyparł się wcześniej niż my. Tu muszę napisać - mieli racje i nas ostrzegali. Quote
Majaa Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Hmmmm .......... Mogłabym skomentować przynajmniej 40% postów z ostatnich paru stron, które mnie ruszyły, tylko po co, bo wiele już zostało tu napisane, skomentowane w takich lub innych słowach!!! Ale jedno nie było poruszone, z tego co doczytałam ............ aż tak dobitnie, jak próby na siłę wyadoptowania/wydania psa przez A'Tomka (Tytus był jednak bystrzejszy). Oj przeżyłam z moim Współpracownikiem, i taką akcję, przez totalnie czysty przypadek / targi /. Pozdrawiamy Cię Tomku! Ja i mój psiolubny, choć kompletnie niezorientowany i niezaangażowany w bezpośrednią pomoc zwierzakom Współpracownik. Nabija się z Ciebie do tej pory!!! Może jesteś inteligentny, ale bystry, to Ty Tomku nie jesteś ........... za grosz. Na każdym kroku miałeś informację ode mnie, że wiem, o czym próbujesz mówić, brnąłęś dalej ....... w swoje przemyślenia i nawet nie zatrzymał Cię fakt, że nie miał Ci kto pomóc, a nagle człek z ulicy, który przyszedł oglądać pieski, pomaga Ci we wpuszczaniu do boksów, pilnowaniu, żeby pieski nie uciekały z boksu, do którego wszedłeś Czasami przypadek decyduje, że niezamierzone in cognito, daje ocenę sytuacji i tak było w tym przypadku! I Szanowny a'Tomku, umówmy się, gdyby nie sytuacje, które nastąpiły później, kiedy była potrzebna pomoc bezpośrednia, dalej mój współpracownik występowałaby in cognito, a Ty teraz i tak odtwarzaj sobie sytuacje, z których przyjdzie Ci się tłumaczyć, na własne życzenie - zajmiesz sie przynajmniej czymś konkretnym!!!! Quote
wilczka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 to marta smiala sie z tozu ze nie potrafi odejsc z honorem....a oni?zaczeli bagno w ktorym sami teraz sie topia.mam nadzieje ze jednostki ktore jeszcze staraja sie im pomoc utopia sie w tym goownie razem z nimi.... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Powiem wam tak: olejcie te posty chloee, jak psy huśtawki po puku! Nie reagujcie na nie, to się dziewczyna wypali, a najlepiej zgłosić sprawę do moderacji z prośbą o posprzątanie wątku i sprawdzenie numerów IP. Jeśli się okaże, że to multikonto, to niech blokują IP. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Matko jedyna-a co tu się dzieje!!!Tak się cieszyłam,że chociaż tu się udało,że nareszcie odpowiedni ludzie w odpowiednim miejscu.. Jasna Anielka!!!:angryy: Mogę wierzyć w wiele spraw,ale nigdy nie uwierzę w to,że tam gdzie działa andzia69 podaje się psom splesniałe jedzenie,że ona czerpie korzyści z krzywdy zwierząt!!!Jakie pieniądze,jakie zwierzeta chore wydawane do adopcji? Nie odpowiadajcie ludzie na te potwarze!:angryy:Jak można na takich ludzi jak andzia69 pluć? Elżbieta Quote
mariamc Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Andzia , olej trolli. O moim schronie napisał taki troll,że zwierzaki się zagryzają i chorują na dziwne choroby. Przyjedziesz do nas? Quote
ewab Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 mariamc napisał(a):Andzia , olej trolli. O moim schronie napisał taki troll,że zwierzaki się zagryzają i chorują na dziwne choroby. Przyjedziesz do nas? Witaj na wątku mariamc:). Czy inni też mogą Cię odwiedzić? Media już poznały protokół. Niestety nie mieliśmy 7 dni dni na wniesienie naszych uwag. Zacznę od końca i zacytuję ostatnie zdanie "Nie stwierdzono działań umyślnych naruszających wprost dobrostan zwierząt" A to pierwsza (a w zasadzie ostatnia część protokołu) - załącznik nr 2. Chloee/Ewelino z protokołu widać, że ty też jesteś mocno zaangażowana w sprawie. Przypomnę więc: chloee napisał(a):Widziałam jak wielcy pracownicy z tej plesni kazali robić zupy dla psów! ewab napisał(a):Proszę żebyś podpisała się imieniem i nazwiskiem. To co piszesz jest pomówieniem. TV już wycofało się z tego zarzutu (patrz: wczorajszy reportaż w Informacjach). Ich prawnicy wiedzą czym to grozi. PS. Trochę trudno czytać. Może tak będzie lepiej http://img143.imageshack.us/img143/7528/azal21x.jpg http://img828.imageshack.us/img828/1319/azal22x.jpg edit to samo w wersji drukowanej Załącznik nr 2 do protokołu kontroli Nr 1/2011 z dnia 20/06/2011 UWAGI 1. Kontrolę przeprowadzono w związku ze złożoną w dniu 16/06/2011 skargą p. Marty M. i p. Tomasza K. – byłych pracowników schroniska wraz z dołączonymi skargami p. Krystyny Ś. i Mariana P. oraz Eweliny N. (oryginały materiałów do wglądu) Zarzuty sformułowane w skardze to przede wszystkim: - przyjmowanie do obiektu nowych psów i kotów i przemieszczanie ich na terenie schroniska do różnych boksów bez zachowania kwarantanny - niewłaściwe warunki utrzymania zwierząt tj: niewłaściwe żywienie, brak wody - występowanie na terenie obiektu nosówki i parwowirozy co prowadzi do narażenia zdrowia pozostałych zwierząt wskutek możliwości ich kontaktu ze sobą - brak jasnych i przestrzeganych procedur uniemożliwiających prawidłowe działanie obiektu - wydanie zwierzęcia chorego do adopcji - niewłaściwe kwalifikacje osób dokonujących odławiania (psów) zwierząt 2. Podczas wizytacji obiektów schroniska w dniu 15/06/2011 mającej na celu wskazanie koniecznego zakresu prac zmierzających do wypełnienia warunków weterynaryjnych umożliwiających prawidłowe funkcjonowanie jako zarejestrowane schronisko dla bezdomnych zwierząt lek wet Jarosław Sułek Zastępca Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kielcach zgłosił następujące uwagi: - Brak wydzielonych pomieszczeń na kwarantannę - Nowoprzyjęte psy są wyprowadzane na spacery bez przejścia obowiązkowej kwarantanny – możliwość zakażeń innych zwierząt - Wydawanie psów do adopcji chorych na nosówkę (vide skarga p. M.M.) - Nieprzestrzeganie rozdzielenia psów od suk - Pomimo zaleceń lek. wet o stosowaniu karmy leczniczej brak nadzoru nad wykonaniem tego zalecenia - Niedostateczna dezynfekcja (brak realizacji procedur - Nowo przyjęte koty nie są poddawane obowiązkowej kwarantannie - Brak potwierdzonych kwalifikacji osób opiekujących się zwierzętami - Brak procedur postępowania ze zwierzętami agresywnymi Część tych uwag została przekazana przez skarżących. UWAGI DOTYCZĄCE TREŚCI PROTOKOŁU Cz I – Informacje dot. ilości zwierząt udzielała p. …………… - pracownik opiekujący się zwierzętami. Ustalono także, że do obiektów przyjmowane są zwierzęta psy i koty przynoszone przez osoby prywatne, przywożone z interwencji, powypadkowe, z polecenia Straży Miejskiej ze zgłoszeń przez Straż Pożarną itp. Co 2 tygodnie informacje na temat ilości zwierząt są przekazywane do U.Miasta (Wg informacji z dn 21/06 zestawienia takie przekazywano do 31/03/2011). Podczas kontroli takie zestawienia nie zostały okazane kontrolującym. Cz III 2 – Teren jest utwardzony i ogrodzony z zastrzeżeniem konieczności utwardzenia terenu w miejscu planowanym na wykonanie boksów kwarantanny. 3.c – Na ogół na boksach zamieszczone są informacje dotyczące przebywających tam psów. Kilka boksów jednak tych informacji nie posiadało (vide fot 9,10,12) 3g. pomieszczenie wymaga uporządkowania (vide fot 79-84) 4b. Wykorzystywane do tego celu pomieszczenie biurowo-administracyjne 6. Z zastrzeżeniem opisanym w p-kcie 3b (szczelina w przegrodzie) 5. Odbiór zwłok zwierzęcych prowadzi przedsiębiorstwo „JASTA” Sp-ka z o.o. Zakład w Danielowie ?? ul. Pawłowska 4, 97-300 Piotrków Tryb. Ostatni odbiór – Kat 1 z dnia 27/04/2011 – 8 sztuk (160 kg). WNI podmiotu 10128003 11e. Adopcje są realizowane przy pomocy dokumentu „umowa adopcyjna psa/kota” 13. Opiekę lek. wet sprawuje p. dr ….., dr K…. (najczęściej). Nie uzyskano informacji na jakich zasadach sprawowana jest opieka (umowy) Zalecenia lekarskie zapisywane są w formie kart na tablicy informacyjnej (przepisywane z książeczek zdrowia z nr zwierzęcia i nr boksu) System wymaga uporządkowania 14. Podmiot nie znajduje się w rejestrze PLek Wet 17-21. 22-24 Nie stwierdzono działań umyślnych naruszających wprost dobrostan zwierząt Quote
Ada-jeje Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dziewczyny kochane, zabezpieczcie posty tego trolla. Policja ustali wlasciciela IP i do prokuratora z nia za pomowienia, rzygac sie chce czytajac te pomowienia. Nie pozwolcie zeby sie dluzej panoszyla. Po zabezpieczeniu postow, napiszcie do moda. Quote
andzia69 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Ada-jeje napisał(a):Dziewczyny kochane, zabezpieczcie posty tego trolla. Policja ustali wlasciciela IP i do prokuratora z nia za pomowienia, rzygac sie chce czytajac te pomowienia. Nie pozwolcie zeby sie dluzej panoszyla. Po zabezpieczeniu postow, napiszcie do moda. porobione są print screeny:) Mariamc - pewnie, że przyjadę...tylko znajdę kwilkę:) Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Powiększyłam sobie ten protokół i przeczytałam.Skargi?Ludzie którzy z Wami pracowali?Dobrze rozumiem? Nic nie rozumiem-tak się nie robi. W ciągu paru dni kolejny szok. Elżbieta Quote
ewab Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 waldi481 napisał(a):Powiększyłam sobie ten protokół i przeczytałam.Skargi?Ludzie którzy z Wami pracowali?Dobrze rozumiem? Nic nie rozumiem-tak się nie robi. W ciągu paru dni kolejny szok. Elżbieta Dobrze rozumiesz... Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Ups.. Przykro nam bardzo.Naprawdę. waldi481 Quote
Pies Wolny Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Ada-jeje napisał(a):Dziewczyny kochane, zabezpieczcie posty tego trolla. Policja ustali wlasciciela IP i do prokuratora z nia za pomowienia, rzygac sie chce czytajac te pomowienia. Nie pozwolcie zeby sie dluzej panoszyla. Po zabezpieczeniu postow, napiszcie do moda. Ja już raportowałem te chore posty specjalisty nauk wszelkich i weterynaryjnych łącznie - prosiłem o spowodowanie podpisania się - póki co brak reakcji. Ewab napisz do Admina prośbę o to samo oraz o podanie adresu IP. Jeśli nie będzie odpowiedzi, a myślę , że będzie - wtedy procedury ogólne. Doniesienie na Policję z par. 212 KK + kopia postu - oni sami dojdą do ładu z IP. Brak reakcji moda to małe niedopatrzenie - może urlop. Poróbcie też screny metodą Windy lub innym programem. Uwaga kolejna. Pamiętajcie, że Waszym dobrem prawem jest wnoszenie uwag do protokołu z każdej kontroli - Wasze uwagi i zawarte stanowisko zmniejsza możliwość nadinterpretacji i konfabulacji osób go tworzących. Po protokole z kontroli i czasie na Wasze stanowisko powinnyście dostać protokół zaleceń pokontrolnych. Jeżeli protokół dostały media przed Wami - piszcie skargę na takie działanie. Ktoś się w dekolt zapatrzył i rozum odebrało ? Quote
erka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Że odebrało podtatusiałemu lowelasowi, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że jakiejś babie odebrało, to juz mniej:cool3:. Quote
Pies Wolny Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 erka napisał(a):Że odebrało podtatusiałemu lowelasowi, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że jakiejś babie odebrało, to juz mniej:cool3:. No, a jak myślisz dla kogo te propozycje o dopuszczaniu związków homosiowatych, może jakaś aktywistka żeńskiego ruchu .... dupką na paradach ? Quote
backbone Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 ewab - jeszcze proszę wstaw fragment o wyciągu w kuchni, który wg inspektorów z UM jest dobry :D Quote
Linssi Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 erka napisał(a):Że odebrało podtatusiałemu lowelasowi, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Zjawisko takie nazywamy kryzysem wieku sredniego :lol: Erka, rzadzisz! :evil_lol: Quote
Recommended Posts