wilczka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 chcialam podziekowac wszystkim ktorzy byli z nami chcialam tez posziekowac panu tomkowi-ciesze sie ze nie musielismy cie kompromitowac publicznie-swietnie zrobiles to sam:)) na temat reszty pudu tez nie bede sie wypowiadac-fajnie ze byliscie rozladowaliscie nam nerwowa atmosfere,zrobiliscie pajacy sami z siebie a nam troche rozrywki-dziekujemy za kabaret Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9860314,Schronisko_ma_problemy__a_kierowniczka_nad_morzem.html Poszło do mediów ogólnopolskich! Quote
arkad Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Jelena Muklanowiczówna']http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9860314,Schronisko_ma_problemy__a_kierowniczka_nad_morzem.html Poszło do mediów ogólnopolskich! Tragedia!!! Miłość do zwierząt to jedno, a sprawy logistyczne i (nie)umiejętność prowadzenia interesu (nie swojego) to drugie. Jeden interes (własny) kwitnie, drugi interes pada. I jak tu ludzie mają pomagać zwierzętom, skoro organizacja nie daje sobie rady i ten wyjazd urlopowy, aż na 3 miesiące. (totalna ignorancja problemu) Skoro ŚTOZ wynegocjował w przetargu taką kwotę na utrzymanie schroniska, to co więcej oczekuje od urzędu. To jest biznes i warunki ustala się na początku, a nie w trakcie. Ciekaw jestem, jak kierowniczka prowadzi swój biznes nad morzem? Jeśli tak, jak schronisko, to nie wróżę nic dobrego. Jak się nie ma pojęcia o prowadzeniu schroniska, to trzeba sięgnąć po radę bardziej doświadczonych. Ale widać, że niektórzy mają przerost ambicji nad możliwościami i nie poproszą o pomoc. Ludzie w Kielcach! Dogadajcie się z innymi organizacjami, skoncentrujcie siły i weźcie się wreszcie za pomoc zwierzakom, a nie marudzenie na dogomanii. Kłócicie się i co z tego wyniknie? Info na całą Polskę, że organizacja prozwierzęca nie daje sobie rady z prowadzeniem schroniska, a PUK na pewno się cieszy i zaciera ręce, że może niedługo przejmie swój interes... Quote
Ada-jeje Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 arkad napisał(a):Tragedia!!! Miłość do zwierząt to jedno, a sprawy logistyczne i (nie)umiejętność prowadzenia interesu (nie swojego) to drugie. Jeden interes (własny) kwitnie, drugi interes pada. I jak tu ludzie mają pomagać zwierzętom, skoro organizacja nie daje sobie rady i ten wyjazd urlopowy, aż na 3 miesiące. (totalna ignorancja problemu) Skoro ŚTOZ wynegocjował w przetargu taką kwotę na utrzymanie schroniska, to co więcej oczekuje od urzędu. To jest biznes i warunki ustala się na początku, a nie w trakcie. Ciekaw jestem, jak kierowniczka prowadzi swój biznes nad morzem? Jeśli tak, jak schronisko, to nie wróżę nic dobrego. Jak się nie ma pojęcia o prowadzeniu schroniska, to trzeba sięgnąć po radę bardziej doświadczonych. Ale widać, że niektórzy mają przerost ambicji nad możliwościami i nie poproszą o pomoc. Ludzie w Kielcach! Dogadajcie się z innymi organizacjami, skoncentrujcie siły i weźcie się wreszcie za pomoc zwierzakom, a nie marudzenie na dogomanii. Kłócicie się i co z tego wyniknie? Info na całą Polskę, że organizacja prozwierzęca nie daje sobie rady z prowadzeniem schroniska, a PUK na pewno się cieszy i zaciera ręce, że może niedługo przejmie swój interes... A Ty jak zwykle, wielki milosnik zwierzat, mozesz smialo sobie podac reke z PUDowcami z tego watku.. Gdzie byles jak watek powstal??? Wlazles po roku i stac Cie tylko na obelgi i obrazanie ludzi. Moze sam wreszcie zaczniesz cos robic? Bo oprocz krytykowania innych na dogo nie zauwazylam Twojej pracy dla zwierzat. Quote
wilczka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 krzywdzaca jest ocena na podstawie jednej stronniczej gazety. czemu nie opisali calej konferencji?kto byl ten wie jak bylo.sprawy organizacyjne,kompetencje pracownikow,sposob pracy w schronisku,praca i kompentencje kierowniczki i pelniacego funkcje teraz alberta-to wszystko jest bez zarzutow-ale o tym zapomnienieli lub nie chcieli napisac Quote
Pies Wolny Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 arkad napisał(a):Tragedia!!! Miłość do zwierząt to jedno, a sprawy logistyczne i (nie)umiejętność prowadzenia interesu (nie swojego) to drugie. Jeden interes (własny) kwitnie, drugi interes pada. I jak tu ludzie mają pomagać zwierzętom, skoro organizacja nie daje sobie rady i ten wyjazd urlopowy, aż na 3 miesiące. (totalna ignorancja problemu) Skoro ŚTOZ wynegocjował w przetargu taką kwotę na utrzymanie schroniska, to co więcej oczekuje od urzędu. To jest biznes i warunki ustala się na początku, a nie w trakcie. Ciekaw jestem, jak kierowniczka prowadzi swój biznes nad morzem? Jeśli tak, jak schronisko, to nie wróżę nic dobrego. Jak się nie ma pojęcia o prowadzeniu schroniska, to trzeba sięgnąć po radę bardziej doświadczonych. Ale widać, że niektórzy mają przerost ambicji nad możliwościami i nie poproszą o pomoc. Ludzie w Kielcach! Dogadajcie się z innymi organizacjami, skoncentrujcie siły i weźcie się wreszcie za pomoc zwierzakom, a nie marudzenie na dogomanii. Kłócicie się i co z tego wyniknie? Info na całą Polskę, że organizacja prozwierzęca nie daje sobie rady z prowadzeniem schroniska, a PUK na pewno się cieszy i zaciera ręce, że może niedługo przejmie swój interes... A jak tu trafiłeś ? :crazyeye::crazyeye: infantylny narcyzie. Zachowaj dla sobie swoje mundrości, bo tu na nie nikt nie czeka. Żeby coś oceniać trzeba mieć minimum pojęcia o temacie, a Ty jesteś mniej niż zero. Jeszcze tu chcesz guza znaleźć ? Quote
epe Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Przecież Arkad jest z TOZ - więc zrozumiałe,że się tu znalazł:diabloti: Quote
sator_k_ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 arkad napisał(a):I jak tu ludzie mają pomagać zwierzętom, skoro organizacja nie daje sobie rady i ten wyjazd urlopowy, aż na 3 miesiące. (totalna ignorancja problemu) Sprawa urlopu została wyjaśniona od razu na konfernecji, więc ja nie wiem w czym problem. To jeden z życzliwych PRZEJĘZYCZYŁ SIĘ i zamisat powiedzieć 2-3 tyg. powiedział 2-3 miesiące. Szkoda, że gazeta tego pod uwagę nie wzięła... (swoją drogą to jest zwykłe chamstwo z ich strony i wprowadzanie w błąd) Quote
Ada-jeje Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 sator_k_ napisał(a):Sprawa urlopu została wyjaśniona od razu na konfernecji, więc ja nie wiem w czym problem. To jeden z życzliwych PRZEJĘZYCZYŁ SIĘ i zamisat powiedzieć 2-3 tyg. powiedział 2-3 miesiące. Szkoda, że gazeta tego pod uwagę nie wzięła... (swoją drogą to jest zwykłe chamstwo z ich strony i wprowadzanie w błąd) A kto by chcial czytac te kolumny jak by pisali prawde? Wlasnie na tym polega sztuka redaktorow. Sama juz tez przejechalam sie kilka razy ze uwierzylam w to co pisza w gazetach, dzis juz wszystko dziele przez dwa. CHWYT REKLAMOWY. Quote
arkad Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Pies Wolny napisał(a):A jak tu trafiłeś ? :crazyeye::crazyeye: infantylny narcyzie. Zachowaj dla sobie swoje mundrości, bo tu na nie nikt nie czeka. Żeby coś oceniać trzeba mieć minimum pojęcia o temacie, a Ty jesteś mniej niż zero. Jeszcze tu chcesz guza znaleźć ? W obrażaniu ludzi jesteś GENIUSZEM! Może (bo twoje ego raczej ci na to nie pozwala) nie zauważyłeś, ale większość ludzi ma o tobie wyrobioną opinię. Nie jesteś partnerem do dyskusji, bo reprezentujesz tylko chamstwo i prymitywizm. Poza tym twój styl pisania, daleki jest nawet od minimalnie poprawnej polszczyzny. Własnie przez takie jak twoje, chamskie zachowanie wątki tracą sens istnienia. Z braku argumentów używasz wyzwisk i obelg. Jako stary zgred dajesz bardzo zły przykład młodzieży, a przecież wątki przeglądają nastolatkowie. Pies Wolny napisał(a):Jeszcze tu chcesz guza znaleźć ? Mam to rozumieć jako groźbę? Już mam się bać, czy raczej złożyć zawiadomienie o groźby karalne? Prośba do moderatora: proszę o wykasowanie chamskich postów trolla o nicku "Pies Wolny". Sytuacja schroniska w Kielcach jest trudna, a on jeszcze dolewa oliwy do ognia swoim prymitywnym zachowaniem (ale czego można spodziewać się po człowieku, który budował rzeźnie) epe napisał(a): Przecież Arkad jest z TOZ - więc zrozumiałe, że się tu znalazł - nie jestem z TOZ. Quote
ewab Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Dajcie spokój innym organizacjom. O mediach mam swoje zdanie i z każdym dniem dochodzę do przekonania, że jest jak najbardziej zasadne. Martens dzięki. Napisz jeszcze, że "wiejskie Burki" nie trafiały do schroniska, bo znowu będziemy mieli przekichane. Quote
Pies Wolny Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 arkad napisał(a):W obrażaniu ludzi jesteś GENIUSZEM! Może (bo twoje ego raczej ci na to nie pozwala) nie zauważyłeś, ale większość ludzi ma o tobie wyrobioną opinię. Nie jesteś partnerem do dyskusji, bo reprezentujesz tylko chamstwo i prymitywizm. Poza tym twój styl pisania, daleki jest nawet od minimalnie poprawnej polszczyzny. Własnie przez takie jak twoje, chamskie zachowanie wątki tracą sens istnienia. Z braku argumentów używasz wyzwisk i obelg. Jako stary zgred dajesz bardzo zły przykład młodzieży, a przecież wątki przeglądają nastolatkowie. Mam to rozumieć jako groźbę? Już mam się bać, czy raczej złożyć zawiadomienie o groźby karalne? Prośba do moderatora: proszę o wykasowanie chamskich postów trolla o nicku "Pies Wolny". Sytuacja schroniska w Kielcach jest trudna, a on jeszcze dolewa oliwy do ognia swoim prymitywnym zachowaniem (ale czego można spodziewać się po człowieku, który budował rzeźnie) - nie jestem z TOZ. Jak chcesz coś odszczekać to wysil się młodziaczku niedouczony - zaczynam żałować, że nie wybudowałem dla ciebie krematorium, na rzeźnię nie zasługujesz. Z powodu groźby zawiadom też tatusia. Quote
Rewelacja Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 arkad napisał(a): Mam to rozumieć jako groźbę? Już mam się bać, czy raczej złożyć zawiadomienie o groźby karalne? zachowanie czysto komunistyczne.... swiat zwariowal! MASZ PROBLEM NAPISZ DONOS! Quote
arkad Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Pies Wolny']Jak chcesz coś odszczekać to wysil się młodziaczku niedouczony - zaczynam żałować, że nie wybudowałem dla ciebie krematorium, na rzeźnię nie zasługujesz. Z powodu groźby zawiadom też tatusia. Zostawię bez komentarza. Nie wart jesteś odpowiedzi. Jedynie ponowię prośbę do moderatora: proszę o wykasowanie chamskich postów trolla o nicku "Pies Wolny". A to inne artykuły z kielecczyzny dotyczące schronisk. http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110628/POWIAT0104/871997429 a tu może będzie nowe schronisko i zwierzęta będą miały tam lepiej niż w Dyminach: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110629/POWIAT0104/647206274 A może inne gminy też o tym pomyślą. Będzie to znaczne odciążenie dla Kielc. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Zachowanie komunistyczne?Komuny nie ma od wielu lat.... Jak naubliżamy osobie o niku,,arkad,,-coś to zmieni? Ja wiem,że osoby działające w schronisku zostały obrażone,skrzywdzone-ale nie płaćmy świństwem za świństwo,obelgą za obelge,podłością za podłość.. .. Elżbieta Quote
agack222 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='arkad']Zostawię bez komentarza. Nie wart jesteś odpowiedzi. Jedynie ponowię prośbę do moderatora: proszę o wykasowanie chamskich postów trolla o nicku "Pies Wolny". A to inne artykuły z kielecczyzny dotyczące schronisk. http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110628/POWIAT0104/871997429 a tu może będzie nowe schronisko i zwierzęta będą miały tam lepiej niż w Dyminach: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110629/POWIAT0104/647206274 A może inne gminy też o tym pomyślą. Będzie to znaczne odciążenie dla Kielc. może nim zaczniesz pisać głupoty, przeczytaj chociaż część postów na forum, by dowiedzieć się o co chodzi, zapytaj chociaż jednej osoby bezpośrednio powiązanej ze schroniskiem a na końcu bierz do siebie to co piszą gazety, bo gdybyś uruchomił myślenie, wiedziałbyś, że media zrobią wszystko by zrobić sensacje nawet kiedy nie idzie to w parze z prawdą. Quote
arkad Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Nie obrażam nikogo. Cenię ludzi, którzy kochają zwierzęta i im pomagają, dlatego nie rozumiem podłoża dymińskiego konfliktu. Doceniam to, że ŚTOZ podjął się wyzwania związanego z prowadzeniem schroniska, ale myślę, że przerosło to jednak ich możliwości. Zacytuję za Echem Dnia: Pasję i oddanie musi zastąpić profesjonalizm.. Przecież miało być tak dobrze, a co jest? Propozycja dla stron. Wrzućcie wzajemne animozje do kosza i skoncentrujcie się na zwierzętach. Waśnie do niczego dobrego nie prowadzą, a poza tym nie tylko Polska na to patrzy. Sytuacja w Dyminach odbiła się szerokim echem w świecie. Dlatego prywatę zostawcie na boku. Niech ŚTOZ dojdzie do porozumienia z TOZ i wspólnie zaradzą problemowi. Przecież organizacje mają działać dla dobra zwierząt, a nie przeciw temu dobru. Najlepiej, gdyby to robiły wspólnie. Wtedy więcej osób jest do pomocy. Quote
BeataU Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Bardzo żałuję, że wczoraj nie mogłam być w schronie - musiałam siedzieć w pracy :( Teraz mam mętlik w głowie po tym, co pokazały media. Wydaje mi się, że wszystko jest poprzekręcane. Po takim przedstawieniu sytuacji nic dziwnego, że komentarze ludzi nie są zbyt pozytywne. Szkoda, że Ci, którzy wypisują brednie, że przejęliście schron dla kasy i chcecie teraz wyłudzić jak najwięcej, a zwierzęta przez to cierpią, nie przyjdą do schroniska i sami nie zobaczą tych "cierpiących" zwierząt. Może zmieniliby zdanie. Ale komu chce się ruszyć cztery litery z ciepłej chałupy. Lepiej gapić się w monitor, przegryzać chipsy i wietrzyć sensację tam, gdzie jej nie ma. Typowe polskie działanie i mentalność marudera. Sytuacja faktycznie nie jest łatwa, ale trzeba się najpierw zastanowić, czyja to wina. Czy oby na pewno ŚTOZu? Trezba wziąć pod uwagę, co zastali przejmując schronisko, co im zaoferowano. Nikt nie widzi, ile zrobili dla zwierząt przez ten krótki czas przy tak ograniczonych środkach? Wstyd. Mam więc apel do tych, którzy potrafią tylko siedzieć przed komputerem i obrażać innych - PRZYJDŹCIE DO SCHRONISKA I SAMI ZOBACZCIE, JAK MAJĄ SIĘ ZWIERZĘTA, ZANIM ZACZNIECIE PISAĆ, JAK TO JEST IM ŹLE!!! Quote
Rewelacja Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Ja tylko pozwole sobie przypomniec jak wygladalo schronisko i psiaki za czasow rzadu PUK I zadam pytanie przeciwnikom obecnej kadry zarzadzajacej i tym, ktorzy maja stos pretensji: Lepiej bylo czy jest teraz? Quote
chita Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 nie moge obejrzec niestety wszystkich materialow wiec mam tylko pytanie czy powiatowy byl na konferencji? czy ten czlowiek ktory wczesniej za puku nie widzial uchybien nagle jakos cudownie ozdrowial czy co?? Quote
divia_gg Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 chita napisał(a):nie moge obejrzec niestety wszystkich materialow wiec mam tylko pytanie czy powiatowy byl na konferencji? czy ten czlowiek ktory wczesniej za puku nie widzial uchybien nagle jakos cudownie ozdrowial czy co?? Mialam przed chwila jeszcze watpliwosci, ale wiem ze to ten sam...Gosc normalnie do wyslania na ksiezyc sie nadaje wedlug mnie...Normalnie jak go wczoraj sluchalam, to myslalam ze zagryze go przez monitor...noz sie w kieszeni otwiera. Zreszta wiekszoc jego zarzutow to rola miasta. Jak Zwierzak ma niby to wszystko zrobic samemu? Ale tak to przedstawiaja, ze To Wasza wina - zarowno media jak i ten caly powiatowy... Jak mozna, no jak mozna byc tak beszczelnym, tak dwulicowym...Nie miesci sie to w glowie, nie miesci...!!! Na dziada - bo juz nie chce go gorzej nazywac - chyba emir krecil bata...Czy nie bylo na niego doniesienie do prokuratury jak sie PUK rozpadal? Cos mi tak gdzies sie kojarzy... Mam nadzieje, ze mimo tego lizusostwa - udawanego, ale zawsze poniesie konsekwencje poprzednich decyzji... Niech sie sam skontroluje, ale u lekarza od rozdwojenia jaźni... No brak słów, istny brak... Oczywiscie pomijam jak media przedstawiaja wczorajszy dzien i zachowanie poprzednich pracownikow (TROJCY CZY TAM DWOJCY - JUZ SAMA NIE WIEM), bo to tez mozna by film normlanie nakrecic...Milość, zdrada, intryga, nienawiść, pieniądze...i co tam jeszcze - normalnie wenezuelska superprosukcja. Szkoda ze kosztem zwierzat i ludzi ktorzy cos dobrego probuja zrobic... Quote
andzia69 Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='arkad']Tragedia!!! Miłość do zwierząt to jedno, a sprawy logistyczne i (nie)umiejętność prowadzenia interesu (nie swojego) to drugie. Jeden interes (własny) kwitnie, drugi interes pada. [/QUOTE] a masz coś do zaproponowania mądrego? czy tylko piszesz, by pisać? [quote name='arkad'] ten wyjazd urlopowy, aż na 3 miesiące. (totalna ignorancja problemu)[/QUOTE] za twoje pojechalam? chyba nie...rozumiem, że mam tkwić od 7 - 7 365 dni w roku w schronisku, bo co niektorych to kole w oczy... [quote name='arkad']Skoro ŚTOZ wynegocjował w przetargu taką kwotę na utrzymanie schroniska, to co więcej oczekuje od urzędu. To jest biznes i warunki ustala się na początku, a nie w trakcie.[/QUOTE] ŚTOZ nic nie negocjował, bo to nie był przetarg ale konkurs - mógł przystąpić lub nie...jeśli nie to powiedziane było od początku, ze wróci PUK ! I to nie jest biznes - biznes to sobie sam mozesz kręcić - to są żywe zwierzęta! [quote name='arkad']Ciekaw jestem, jak kierowniczka prowadzi swój biznes nad morzem? Jeśli tak, jak schronisko, to nie wróżę nic dobrego. [/QUOTE] niech cię o to głowa nie boli! jakoś daję radę, tak jak i przez te wszystkie lata, gdy ratowałam psy z ulicy... [quote name='arkad']Jak się nie ma pojęcia o prowadzeniu schroniska, to trzeba sięgnąć po radę bardziej doświadczonych. Ale widać, że niektórzy mają przerost ambicji nad możliwościami i nie poproszą o pomoc. Ludzie w Kielcach! Dogadajcie się z innymi organizacjami, skoncentrujcie siły i weźcie się wreszcie za pomoc zwierzakom, a nie marudzenie na dogomanii. Kłócicie się i co z tego wyniknie? Info na całą Polskę, że organizacja prozwierzęca nie daje sobie rady z prowadzeniem schroniska, a PUK na pewno się cieszy i zaciera ręce, że może niedługo przejmie swój interes...[/QUOTE] no to czekamy na ciebie!!!przyjedź i pokaż co potraisz oprócz pisania bzdetów!!! serdecznie zapraszamy! Pokaż jak za 38 tys. miesięcznie potrafisz utrzymać ok. 50 zwierzat w hotelach (15 zł/doba/sztuka - sobie policz, na pewno masz kalkulator), wypłacić pensję ludziom,zapłacić drugie tyle ZUSów, leczyć, sterylizować, kastrować wszystkie zwierzaki w schronie i nie tylko! Będzie to cud gospodarności jeśli dasz radę i normalnie będę chylić czoła i kajać się po stokroć!:p Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 andzia69 miała pełne prawo pojechać na urlop-nic nikomu do tego.To jest prawo każdego człowieka do urlopu. Kodeks Pracy to gwarantuje..Nie ma się do czego przyczepić,że jest wyciągany urlop?To jest zwykłe świństwo Czy ja mam takie wrażenie,że ktoś osiągnął dno?Poniżej dna juz niczego nie ma.. Ja myślałam,że juz nie może byc gorzej niż przedtem..Ktoś czegos zadrości?Ale czego?Że prowadzą schron?Ale to nie oni wygrali to wygrały psy czy to jest takie trudne do pojęcia?:angryy: ------------------- Niewiele zrobiłam w życiu dobrze,ale to,że wycofaliśmy się z organizacji to było mądre.. Elżbieta Quote
mariamc Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Jedyne, co mogę , to ciepło o Was myśleć. Cieszę się ,że te biedne psiaki mają chociaż Was. A co do prasy... Według GK24 psy u Harłacza mają raj na ziemi a on jest psim zbawcą a nie oprawcą. Quote
andzia69 Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='waldi481'] Ja myślałam,że juz nie może byc gorzej niż przedtem..Ktoś czegos zadrości?Ale czego? ------------------- Niewiele zrobiłam w życiu dobrze,ale to,że wycofaliśmy się z organizacji to było mądre.. Elżbieta[/QUOTE] Elu...może być gorzej...może....uwierz:( Ja, Ewa czy inni z nas wrócą znowu "na ulicę" ratować zwierzaki....ale co z tymi, które zostaną? Dzisiaj właścicielka jednego z hotelu zadzwoniła do UM w sprawie płatności za hotel psów kieleckich...i co usłyszała? ze ich to nie interesuje, co się stanie/dzieje z psami...oni chcą się pozbyć problemu - czyt. psów! A wcześniej jedna urzędniczka UM Wydziału Gospodarki Komunalnej kazała pani przywiązać psa do schroniska jeśli go nie zabierzemy.... tak ich interesuje problem bezdomności - oni chcą miec swięty spokój, najlepiej gdybyśmy wszystko sami za nich zrobili, a potem powiedzieliby wyp..jcie! Nadmieniam, ze teren dalej jest PUKu, jest dalej zastawiony pod kredyt...nikt nie zna dnia ani godziny...i powiedzcie mi teraz - kto w takich warunkach rzuci swoją pracę - jaka by ona nie była - podejmujac się czegos, co moze się w każdej chwili skończyć, bo znajdą sie kolejne mendy, dla których to co się robi będzie i tak złe - bo dobrze robili tylko PUKOWCY! bo czyścili wszystko i z wszystkiego - i co z tego, ze khierowniczka była zootechnikiem - teoretycznie miała przygotowanie - tylko do czego? do mordowania? tak jak jej "przeszkoleni" pracownicy - zbieranina typów z różnych miejsc np. z bazarów (pod PUKiem)...ale widać to za mało...wg UM, tv, radia - oni byli cacy, a my jesteśmy be...choć parę mies. temu inaczej piali... Ja dzisiaj powiedziałam zarządowi ŚTOZu - dajcie sobie spokój...wypowiedzieć trzeba umowę w trybie natychmiastowym! tak się nie da....a my nie jesteśmy wielbłądami, którzy będą dźwigać garby za wszystkich...Jak ktoś przyjdzie na nasze miejsce, to my będziemy kontrolować i pisać o nieprawidłowosciach...a będziemy mieć na to czas:)duuużo czasu...bo teraz to nawet na swoje rodziny czasu nie miałysmy.... Quote
Recommended Posts