Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Erka niezmiernie się ciesze...mam nadzieję, że dacie radę, strasznie w Was wierzę..jesteście kobity wielkie ponad miarę...
Ja tylko napiszę, że psiuniek, został wpuszczony między psy..wiem, ze wiele bid, ale pozwólcie mi napisać....15 minut to było stanie..rosołku z mięskiem nie tknął,,pewnie tknie, ale jak ludzi nie będzie...
Po czasie kilkunastu minut, zaczął...przytulac się do mojej nogi...płakac mi się chciało...biedny, przerażony, a jednak chciał człowieka...tak cudnie łepek kładł..i dał jeden krok...jaki to sukces jest...i uszka podnosił..w reakcji na inne psy, wczesniej tego nie było..został z pieskami w celu adaptacji..jak ja sie cieszyłam...to moja udana sobota:)
Sunia ze szczeniakiem jeszcze odizolowana , nie wiemy czy zdrowa..ale była z moim synem na spacerze...to uciekinierka jest...trzeba było uważać..jak tylko minie okres do przejrzenia pdejrzeń chorobowych trafi na piękne psiaki:)będzie socjalizowana jak psiaczek:)
No ciotki sorki, ale musze się wypłakac ze szczęścia, jak on zaczął reagować i tak sie przytulił to poczułam sens zarywanych nocy....cudny...w sobotę już nie odpuszczę fotki porobię:)

Posted

Docelowo remonty w schronisku mają być finansowane przez miasto. Zanim to jednak nastąpi musi być zmiana w planie finansowym miasta (ten zatwierdzony przez "starą" radę nie przewidywał takiej pozycji. Niezbędne prace "na już" (dezynfekcja, malowanie) będziemy wykonywać samodzielnie.

Posted

[quote name='Mortes']przydałyby się pewnie ze 2 sprawne pralki ,no bo co robić z brudnymi kołdrami czy kocami.?Jeden psiak w szpitaliku ciągłe załatwiał sę pod siebie i nie miałam mu co podkładać.A to co zlał lub zabrudził choć jeszcze dobre po wypraniu by było, to niestety musiałam wyrzucać[/QUOTE]

Są takie specjalne maty dla szczeniąt, które siusiają jeszcze w domu. Pewnie przydałyby się jako podkłady pod psa, który załatwia się pod siebie. Bo ciągłe pranie kołder czy posłanka to okropna robota, o czym wiem z doświadczenia. W dodatku wolno schną, więc trzeba mieć sporo na wymianę. Póki nie wynalazłam tych podkładów, pod kocyk wkładałam połączone ze sobą pampersy.

Posted

na allegro znalazłam coś takiego , za jedną szt wychodzi trochę ponad 50 gr
[URL]http://allegro.pl/30-szt-chlonne-podklady-do-przewijania-kurier-i1327260063.html[/URL]
są jeszcze podkłady poporodowe , ale chyba droższe

Posted

[quote name='andzia69']większy rozmiar:

[URL="http://img143.imageshack.us/img143/1745/plakatj.jpg"]http://img522.imageshack.us/img522/8563/plakatr.jpg[/URL][/QUOTE]
Ciotka bij i zabij, ale proszę umieść link do większego rozmiaru poprawionego

Posted

Jakby miał ktoś dzisiaj trochę czasu to proszę o pomoc w schronie.
Jestem codziennie sama i się nie wyrabiam, wszystko nakarmić, posprzątać, napoić, tym bardziej w taką pogodę, jak co chwilę zamarza woda...

Wczoraj poprosiłam Pukowca o pomoc przy wodzie i zostałam zwyzywana, skończyło się na kilku telefonach i go zmusiłam do pomocy, ale bez sensu jest taka szarpanina.

Wczoraj przyjechała andzia69 i bardzo mi pomogła, dudziaczek,tż Ewab, a potem dziewczyny z tozu i wzięłyśmy się za solidne szorowanie.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Mam nadzieję, ze dziś też ktoś znajdzie czas.

Posted

[B]Kielce i okolice pilnie potrzebna pomoc!!!!

[/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/197231-Kielce-i-okolice%21%21%21-Cztery-psiaki-potrzebuj%C4%85-pomocy%21%21%21%21-G%C5%82%C3%B3d-zimno%21%21%21%21%21?p=15825801#post15825801"]http://www.dogomania.pl/threads/197231-Kielce-i-okolice!!!-Cztery-psiaki-potrzebuj%C4%85-pomocy!!!!-G%C5%82%C3%B3d-zimno!!!!!?p=15825801#post15825801[/URL]

Posted

Kochani! Mamy zapewnione koce i materace z jednostki wojskowej z Warszawy, ale jest tego duzo! Potrzebny osobny transport! Jest do zabrania 100 kocy i ok. 50 materacy!. Materace sa porzadne, wojskowe. Szkoda trcic taka okazje, tym bardziej, ze materace od jednej strony podszyte sa derma! Mamy mozliwosc transportu ale za 350 zl. Moze ktos zna tanszy sposob?

Posted

Cioteczki dzisiaj ewab znalazła na śmietniku 3 lub 4 szczeniaki(dokładnie nie powiem )ok 1-1.5 m-czne ogłaszajcie sprawa nie cierpiąca zwłoki!!!!

Posted

[quote name='Linssi']duze? male? pieski? sunie? jaki wiek mniej wiecej?[/QUOTE]
Dzwońcie lub piszcie do Andzi69 lub ewab bo ja wiem tylko tyle co napisałam.

Posted

[quote name='Linssi']Kochani! Mamy zapewnione koce i materace z jednostki wojskowej z Warszawy, ale jest tego duzo! Potrzebny osobny transport! Jest do zabrania 100 kocy i ok. 50 materacy!. Materace sa porzadne, wojskowe. Szkoda trcic taka okazje, tym bardziej, ze materace od jednej strony podszyte sa derma! Mamy mozliwosc transportu ale za 350 zl. Moze ktos zna tanszy sposob?[/QUOTE]

ja załatwię transport - najprawdopodobnie we środę - podaj mi jakieś namiary na odbiór na pw;)

Posted

[quote name='Linssi']Kochani! Mamy zapewnione koce i materace z jednostki wojskowej z Warszawy, ale jest tego duzo! Potrzebny osobny transport! Jest do zabrania 100 kocy i ok. 50 materacy!. Materace sa porzadne, wojskowe. Szkoda trcic taka okazje, tym bardziej, ze materace od jednej strony podszyte sa derma! Mamy mozliwosc transportu ale za 350 zl. Moze ktos zna tanszy sposob?[/QUOTE]

Sa naprawde doskonale i cieple [ koce welniane] wiem bo zalatwiam je z Bogusia od kilku juz lat , dlatego warto zrobic wszystko,zeby je odebrac.Juz jestescie w kontakcie tel. z B.:)

Posted

rozmawialam z Aliji - ma dla Dymin super energetyczna karme, kilkadziesiat kilo (tzn taki mięsny komponent z ktorego robi sie dobre karmy), Ona teraz jest nad morzem, ale jutro wraca, warto zeby z tym transportem tez pojechala ta karma

Posted

[quote name='eneda']Jakby miał ktoś dzisiaj trochę czasu to proszę o pomoc w schronie.
Jestem codziennie sama i się nie wyrabiam, wszystko nakarmić, posprzątać, napoić, tym bardziej w taką pogodę, jak co chwilę zamarza woda...

Wczoraj poprosiłam Pukowca o pomoc przy wodzie i zostałam zwyzywana, skończyło się na kilku telefonach i go zmusiłam do pomocy, ale bez sensu jest taka szarpanina.

Wczoraj przyjechała andzia69 i bardzo mi pomogła, dudziaczek,tż Ewab, a potem dziewczyny z tozu i wzięłyśmy się za solidne szorowanie.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Mam nadzieję, ze dziś też ktoś znajdzie czas.[/QUOTE]

Można wiedziec do której godziny tam pracujecie?

Posted

[quote name='woolfy']Można wiedziec do której godziny tam pracujecie?[/QUOTE]

na okrągło....Eneda siedzi najczęściej do 16-17 od rana, potem przychodzi zmiennik...

Rescal - czy ta karma to mrożona, sucha czy jaka? bo pewnie zamrażarkę też wezmą więc nie da rady czegoś świeżego zmagazynować...No i czy to daleko jakoś od tej jednostki? bo mnie powieszą, jak każę im jeździć po całej W-wie dostawczym samochodem w te warunki...A ta jednostka to w jakim rejonie?

Posted

[quote name='Majaa']Ciotka bij i zabij, ale proszę umieść link do większego rozmiaru poprawionego[/QUOTE]

masz w 1 poście:)

Ada Je-je - dobry pomysł z tym olejem...można spróbować;) choć chyba jak będzie -10 i więcej to raczej nic to nie da - jak myślisz?

Posted

[quote name='andzia69']na okrągło....Eneda siedzi najczęściej do 16-17 od rana, potem przychodzi zmiennik...

Rescal - czy ta karma to mrożona, sucha czy jaka? bo pewnie zamrażarkę też wezmą więc nie da rady czegoś świeżego zmagazynować...No i czy to daleko jakoś od tej jednostki? bo mnie powieszą, jak każę im jeździć po całej W-wie dostawczym samochodem w te warunki...A ta jednostka to w jakim rejonie?[/QUOTE]
Cytadela.....ul. Krajewskiego

Posted

[quote name='andzia69']
Rescal - czy ta karma to mrożona, sucha czy jaka? bo pewnie zamrażarkę też wezmą więc nie da rady czegoś świeżego zmagazynować...No i czy to daleko jakoś od tej jednostki? bo mnie powieszą, jak każę im jeździć po całej W-wie dostawczym samochodem w te warunki...A ta jednostka to w jakim rejonie?[/QUOTE]
To jest suche, takie wysokoenergetyczne mięsne 'skwarki', jesli gotujecie to idealny dodatek do ryżu- bedzie rozgrzwajace, jesli nie - to suche moga tez jeść. ja mysle ze jutro Ajli sama sie wypowie, mnie pytala tylko o czy wiem cos o mozliwosci transportu tego do Kielc - wiec od razu napisalam;)
Mysle ze beda mogli gdzies tą pake podrzucic

Posted

[quote name='wilczka']ale nikt nie wysyla cie tam-i tan na nude nie mozesz narzekac:eviltong:
spokojnie,niech sie tam dodzwoni mama tego chlopaka i dowie sie czy jakies psiaki zostaly jak tak to jakie,pamietajmy ze 4miesieczne szczeniaki juz sa ciekawe swiata i sie rozchodza a suka jest czesto tak juz zmeczona ze nie ma sily ich pilnowac,wiec ja niestety stawiam 8 do 2 ze ich tam juz nie ma:-(
ale tu prosba do tej dziewczyny-bez wzgledu na to czy sa czy nie to jutro daj znac na dogo,bo kazdy taki apel o pomoc pomaga nam w nieprzespanych nocach,wiec zebysmy sie nie martwily daj koniecznie znac
a my nic dzisiaj juz nie wymyslimy,czekamy na odpowiedz do jutra i zobaczymy co dalej.
jesli by byl transport i psiaki jeszcze tam to moge pojechac pomoc wylapac-tylko od wtorku-w poniedzialek ciacham majeczke[/QUOTE]

Wilczka, obiecywałaś na tym wątku NoemiInez, ze pojedziesz do Korytnicy szukać suki ze szczeniakami, które ona widziała tam ostatni raz 2 mies temu.
Prawdopodobnie bedziemy zawozić Lorda z Kielc do Wrocławia w środę, można by zabrac po drodze te psiaki do Sosnowca, jak je tylko przywieziesz do Kielc.

NoemiInez uważa ,ze masz blisko, tylko 80 km, tak pisze na transportowym:
[INDENT]"Witam,
Przepraszam, że nie odpisywałam ale od 3 dni (praca) nie miałam okazji wejść na komputer. W sprawie piesków niewiem co myśleć, bo ten gościu stamtąd powiedział że ich niewidział, ale niewiem czy można mu do końca zaufać( bo to pijak i znieczulica) także niewiem co można zrobić...;( ja teraz cały tydzień będę w pracy,więc jest lipa. Najcudowniej by było gdyby ktoś z Kielc lub Staszowa się zorientował osobiście czy są pieski,bo oni maja zaledwie ok.80km Kielce-Korytnica, ok.15 Staszów-Korytnica ,ten ktoś by je wzioł a potem by sie załatwilo transport do Sosnowca, ja im moge zapewnic wszystko, ale jak beda u mnie, lecz niemam możliwości jechać samej po nie;(;(;( "
[/INDENT]