basia0607 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dlaczego uważacie,ze pasztetowa, fuj, nie odpowie za swoje czyny ? śledztwo , jeszcze chyba nie zaczęte, bo czy ktoś był przesłuchiwany w sprawie ? Wy jako osoby zorientowane w jej działalności powinnyście zastanowić sie nad dowodami jej zaniedbań w rezultacie czego doprowadziła zwierzeta do cierpień i śmierci. w sprawie niegospodarności ktoś inny musi się wypowiedzieć. Z mojego podwórka wiem, że jak grunt sie pali wszysycy sie wybielają. Zdobądżcie " języka" wśród pracowników , obecnych lub byłych, takich co zechcą zeznawać w sądzie ! Quote
aanka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Jestem tu od początku i kibicowałam najpierw wolontariuszom kieleckim , potem organizacjom także ..... całą sobą pragnełłam ,aby zmienił się los tych zwierząt ,a katów spotkała kara :angryy:i wykluczenie . , gratuluję odwagi , determinacji i pasji - życzę powodzenia i wytrwałości nadal....... Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ciotki skozmy co zaczęłyśmy, pokażmy , że się jej nie odpuścimy..sorki, ale tak nie można, pamiętajmy nikt jej z urzędu w stan oskarżenia nie postawi..pamiętajmy sunię, co umarła za jej rządów,,,,dla niej musimy coś zrobić, prosze, miejmy satysfakcję jak dostanie wyrok, nawet w zawieszeniu..ja sie obiecuje tym zając, ale poparcia oczekuję... Quote
Shiny Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Boże kiedy ja tu byłam (ale nie zapomniałam) ... Cóż mogę powiedzieć DZIĘKI KOMUŚ TAKIEMU JAK WY DZIEWCZYNY ODZYSKUJĘ WIARĘ W LUDZI ... JESTEM WAM NIESAMOWICIE WDZIĘCZNA ZA TO CO ROBICIE ZA TO JAK SIĘ POŚWIĘCACIE , PRZY TAKICH JAK WY WIDZĘ ŻE JA MIMO PETYCJI , ROZGŁASZANIA ITD ROBIE WIELKIE G.... :( DZIĘKUJĘ WAM ZA WSZYSTKO CO ROBICIE DLA TYCH NIEWINNYCH ZWIERZĄT. MAM NADZIEJĘ ŻE TERAZ BĘDZIE JUŻ TYLKO LEPIEJ. Quote
Charly Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='basia0607']Dlaczego uważacie,ze pasztetowa, fuj, nie odpowie za swoje czyny ? śledztwo , jeszcze chyba nie zaczęte, bo czy ktoś był przesłuchiwany w sprawie ? Wy jako osoby zorientowane w jej działalności powinnyście zastanowić sie nad dowodami jej zaniedbań w rezultacie czego doprowadziła zwierzeta do cierpień i śmierci. w sprawie niegospodarności ktoś inny musi się wypowiedzieć. Z mojego podwórka wiem, że jak grunt sie pali wszysycy sie wybielają. Zdobądżcie " języka" wśród pracowników , obecnych lub byłych, takich co zechcą zeznawać w sądzie ![/QUOTE] elbląska przecież też nie odpowiedziała. Gorzej. Sama wiesz jak to jest. Ale tutaj byc może sa "lepsze" dowody. Quote
li1 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A ten akt oskarzenia co emir jest oskarzycielem posilkowym ? Nie obejmuje khierowniczki i pracownikow ? Quote
GuniaP Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Jedna kierowniczka schronu już miała sprawe w sądzie i została uznana winną znęcania sie nad zwierzętami : [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090528/PRZEMYSL/228381199[/url] Quote
ania z poznania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='xxxx52']Gdyz takich "kielc" tylko w woj-poznanskim naliczylam trzy.Trzy schroniska[/QUOTE] Które?...... Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 dlatego uważamy,że prokuratura kielecka jak sądze w stan oskarżenia jej nie postawi..mam nadzieję , że się mylę, dlatego tez jak mamy kasę na gw to może sensownie jest je wykorzystać na adwokata nie z tych rejonów???wierzycie tu w sprawiedliwość??/ja jak najszybciej jestem za złożeniem cywilnego wniosku wolontariuszy o okrucieństwo wobec zwierząt w prokuraturze, ale nie w kielcach i dla P.Khier postawienie zarzutów i staranie się o odsiadkę..nie zasłużyła??? Quote
Elka_Ka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Shania rozumiem o co ci chodzi i wiem że najchętniej rozdeptałabyś ją jak robaka i nie tylko ty, ale ja uważam że naprawdę szkoda tracić czas i energię na tę starą lampucerę. Zresztą powinny się w tej sprawie wypowiedzieć dziewczyny, które najwięcej zdziałały w sprawie Dymin i są najbliższe sprawy, bo ja tu tylko sprzątam;) [QUOTE]to ja przyłączam się do życzeń. i jeszcze życzę jej, by jedyne zwierzęta jakimi będzie się opiekowała były jej własne owsiki.[/QUOTE] A to ja jej jeszcze dorzucę w promocji tasiemca żeby miała wreszcie jakieś życie wewnętrzne:diabloti: Quote
basia0607 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='Charly']elbląska przecież też nie odpowiedziała. Gorzej. Sama wiesz jak to jest. Ale tutaj byc może sa "lepsze" dowody.[/QUOTE] Nie staneła przed sądem , chociaż miałam na nią teczkę dowodów i ogromną nienawiść dla dobra sprawy odradzono mi to z uwagi na perpektywę dobrych stosunków z urzędem miasta. Był to duży błąd. Quote
li1 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Podaje mape schronisk zrobiona przez Malwi. Mordownie sa zaznaczone. [URL]http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&oe=UTF8&msa=0&msid=110382814615323825801.0004931ed22725b906ee8[/URL] GuniaP, podalas rzeczywiscie dobry przyklad kary dla bylej kierowniczki z Orzechowcow. Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Elka dzieki ale to jest,,ten czas,,stąd moje wołanie i pytanie.....własnie pytam i odpowiedziałam, ze się tym zajme,,trzeba tego babsztyla z powódzctwa cywilnego postawić w stan oskarżenia, wtedy większa szansa, po co kasa na gazetę??weźmy jana adwokata i bądźmy świadkami...musimy ja postawić Kielcejej nie dadza zarzutów jak wiesz...sam prezydent bądź zastępca, przepraszam za błąd, mówił jak to wrażliwa osoba,,jest Nas tyle i tylu świadkó ZGŁASZAM CHĘĆ WYSTĄPIENIA Z POZWEM CYWILNYM PRZECIWKO KIEROWNICZCE!!! Czekam na Wasze zdanie!! Quote
Potter Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Shania - mieszasz pojęcia. Nie ma czegoś takiego jak cywilny wniosek kogokolwiek o okrucieństwo wobec zwierząt. Znęcanie się nad zwierzętami jest przestępstwem ściganym z oskarżenia publiczno-skargowego. Doniesienie do prokuratury może złożyć każdy obywatel, ale czy prokuratura na tej podstawie skieruje do sądu akt oskarżenia, to inna sprawa. Jeśli umorzy postępowanie, to można się zażalić do sądu na postanowienie o umorzeniu dochodzenia. Jeśli sąd przychyli się do argumentów strony żalącej się, wówczas sprawa wraca do prokuratury. Jeśli ta ponownie umorzy sprawę - wtedy dopiero pokrzywdzony w sprawie może złożyć samodzielnie akt oskarżenia do sądu i pełni rolę oskarżyciela. Osobiście skierowałam do prokuratury doniesienie na khierowniczkę oraz kilka wniosków dowodowych w jej sprawie. Nie dam tego łatwo umorzyć. Aha, i robię to za darmo. Po manifie kilku członków mojego Stowarzyszenia kilka godzin składało zeznania na policji w sprawie schronu i khierowniczki. Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Potter nie pisze, że robisz coś za ,,coś,,po prostu ręcę mi opadają staram się cos zrobić i mi ramiona opadają, wiem o czym piszesz., dlatego zapytałam czy ktoś chętny?Być może i mieszam, jak jechałam z protestu byłam głodna i zawzięcie skręcałam na drogowskaz surowa ryba:evil_lol:co wzbudziło wielki śmiech wśród towarzyszek podróży naszej..Momentami nie mam już sił i pomysłów, a uwierz ludzie, tacy zwylki jak ja spoza Kielc nocami nie śpia i starają sie pomóc,,,mam tylko nadzieję, że Twoja wypowiedź była takim spostrzeżeniem niczym więcej bo jak sugestią, żebym się zamknęła to powiem jedno.....nie działam więcej...prześpię w końcu jedną noc... Quote
Potter Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ale namawiam każdego , kto posiada dowody w sprawie znęcania się nad zwierzętami przez personel schroniska w Dyminach do składania wniosków dowodowych w tej sprawie (oświadczenia świadków, zdjęcia, opinie weterynaryjne, itp.). Pisma adresować: [FONT=Arial][SIZE=3][B]Prokuratura Rejonowa[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B]Kielce-Wschód[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B]ul. Sandomierska 106[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B]25-318 Kielce[/B][/SIZE][/FONT] Koniecznie podać: [B] Sygnatura akt: 2 Ds 1264/10[/B] Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A wniosek na kierowniczkę.....skąd ma wiedzieć co gdzie zamieściłas???Jestem spoza Kielc..zwykłym pionkiem, który tylko manifestował... Quote
Potter Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='Shania']Potter nie pisze, że robisz coś za ,,coś,,po prostu ręcę mi opadają staram się cos zrobić i mi ramiona opadają, wiem o czym piszesz., dlatego zapytałam czy ktoś chętny?Być może i mieszam, jak jechałam z protestu byłam głodna i zawzięcie skręcałam na drogowskaz surowa ryba:evil_lol:co wzbudziło wielki śmiech wśród towarzyszek podróży naszej..Momentami nie mam już sił i pomysłów, a uwierz ludzie, tacy zwylki jak ja spoza Kielc nocami nie śpia i starają sie pomóc,,,mam tylko nadzieję, że Twoja wypowiedź była takim spostrzeżeniem niczym więcej bo jak sugestią, żebym się zamknęła to powiem jedno.....nie działam więcej...prześpię w końcu jedną noc...[/QUOTE] Moja wypowiedź była sugestią, że wszytko co proponujesz ma już miejsce, że więc szkoda pieniędzy na opłacanie adwokatów, w sytuacji, kiedy my to robimy w ramach pracy społecznej, czyli za darmo. Quote
Shania Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 więc odpowiadam, dzięki Bogu, że ma,,moja dzisiaj poszła w ręce radakcji tvn, pod tematem płatne adopcje, jak Pani Khier kazała mi płacić, ale materiał niestety nie ważne jaki, nie teraz o tym pisac wysłałam,,,zostałam pod schronem ja i moje koleżanki potraktowane jak gówno, ale Potter uwierz warto było dla psiaków, c się tam jakimś cudem znalazły, mam nadzieję wiesz o co chodzi Quote
ewab Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Napisałam posta, ale zdziamało. Jeszcze raz pragnę podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że zwierzęta z Dymin dostały nową szansę. Dziękuję SOZ-owi i Potter, dziękuję wszystkim, którzy wspierają nas nie tylko pomysłami i radami. Prosimy o dalsze wsparcie. W Dyminach potrzeba niemal wszystkiego. Najpilniejsza potrzeba - miski. Ale także obroże i smycze(żeby w końcu psy mogły wyjść na spacer), budy, legowiska, środki do mycia i dezynfekcji, kojce, materiały budowlane [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8689784,Miasto_oddalo_schronisko.html[/url] Quote
eve-w Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ewab daj adres do wysyłki. ZAPRASZAM DO wystosowania odpowiednich apeli na forach społecznościowych itp. pOTRZEBNE wszystko, czyli: -ręczniki -koce -kołdry -miski/garnki -smycze -obroże/szelki -kurtki polarowe/polary -poszewki bawełniane -środki na kleszcze/pchły -zabawki -posłania -słoma -karma (jej nigdy dość) -budy -ryż,makaron -szczotki/grzebienie -materiały do budowania kojców -o czym zapomniałam? Zaczynamy od podstaw! Quote
Kinya Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Podoba mi się ten komentarz. Ameryka nie odkrywa, ale chciałabym, żeby inni mieszkańcy Kielc tak to postrzegali. [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8689780,Komentarz__Wizerunek_miasta_zszedl_na_psy.html[/url] Quote
misiakowecka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Pies Wolny']Z pewnością nie Twój. Wyprowadź pieska bo Ci nasra w salonie.[/QUOTE] ło matko ty to masz język:)! gdzieś ty się wychowywał? tak abstrachując od tematy;) PIES WOLNY ist the best:) Nie ale tak na serio weź pisz czasem jakoś znośniej. Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kinya']Podoba mi się ten komentarz. Ameryka nie odkrywa, ale chciałabym, żeby inni mieszkańcy Kielc tak to postrzegali. [URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8689780,Komentarz__Wizerunek_miasta_zszedl_na_psy.html[/URL][/QUOTE] Swietny artykul. Reportarze o schronisku w TV, w gazatach-super. Ktora mordownia nastepna do zlozenia aktu oskarzenia do prokuratury ? Dopiero teraz doczytalam sie, ze khierowniczka pracowala w Dyminach od ponad 3 lat ! Tylko dlaczego przez ten czas nie obciela paznokci? Quote
xxxx52 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 :Rose:W imieniu wszystkich psow ,dziekuje wszystkim obroncom zwierzat za skuteczna walke .Wszystkie dzaialnia jakie podjeliscie byly i sa tylko dla dobra tych biednych nikomu niechcianych umeczonych istot. Osoby odpowiedzialne z martyrium psow i kotow w tym schronisku MUSZA poniesc kare ,odpowiedziec przed sadem za zalamnie ustawy o ochronie zwierzat .:mad: Quote
Recommended Posts