Luzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Noc spędziła u znajomej Edyty ( założycielka wątku ), dziś będę umawiać sterylkę. No i oczywiści zbieramy na przetrzymanie suni weta a potem szczepienia i te sprawy. Quote
Salo Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Luzia napisał(a):Noc spędziła u znajomej Edyty ( założycielka wątku ), dziś będę umawiać sterylkę. No i oczywiści zbieramy na przetrzymanie suni weta a potem szczepienia i te sprawy. Oj, oj, to koszty mogą być nie małe ... :( . Quote
katarzyna09 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Luziu, i co,rozmawiałaś z weterynarzem? Quote
Luzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Jeszcze nie... Przed chwilą dzwoniła do mnie Edyta, że sunia zwiała od jej znajomej około 13... :shake: Jutro będę tam na osiedlu to będę suni szukać :-( Jasny szlak! Quote
Bjuta Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Bardzo mi przykro... :( :( :( No niech to... :shake: Quote
Luzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pocieszające jest to że sunia trzyma się jednego osiedla już od bardzo długiego czasu więc to tylko kwestia dni kiedy ją znajdziemy. Szkoda tylko że dalej skazana jest na poniewierkę. Quote
agata_dr Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 śliczne kochanie, mam nadzieję że się błyskawicznie znajdzie. w końcu jest szansa na bezpłatny DT? bo ja wiem tylko o płatnym niestety :( będę obserwować, postaram się za tydzień sypnąć grosikiem... Quote
Luzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 agata_dr napisał(a):śliczne kochanie, mam nadzieję że się błyskawicznie znajdzie. w końcu jest szansa na bezpłatny DT? bo ja wiem tylko o płatnym niestety :( będę obserwować, postaram się za tydzień sypnąć grosikiem... Na razie sunia pójdzie na sterylizację. A potem zobaczymy co dalej, pieniądze na pewno się przydadzą, sterylizacja będzie bez płatna, ale zostają szczepienia i inne bieżące wydatki. Quote
Salo Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Luzia napisał(a):Przed chwilą dzwoniła do mnie Edyta, że sunia zwiała od jej znajomej około 13... :shake: To podobnie jak ta moja Pimpa - też mi zwiała z podwórka w dniu wyjazdu ... Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Sunia dzisiaj była pod moim blokiem. Ale nim doszłam z 2 końca miasta znowu zniknęła :( Quote
Luzia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Sunia już u weta czeka a na sterylke!!! Teraz zbieramy na jej utrzymanie tam i szczepienia. Potem pewnie trafi do mnie... Quote
katarzyna09 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Dobrze,ze maleńka jest już bezpieczna...Bez problemów dała się złapać?Luziu,po południu wyślę pieniążki dla suni. Quote
Luzia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 katarzyna09 napisał(a):Dobrze,ze maleńka jest już bezpieczna...Bez problemów dała się złapać?Luziu,po południu wyślę pieniążki dla suni. Edyta ją złapała i zaprowadziła na straż :) Sunia bardzo grzeczna, sama wsiadła mi do samochodu a potem lizała po ręce jak biegi zmieniałam. Zrobiłam jej kilka zdjęć ale wrzucę dopiero wieczorem. Sprawa ze sterylką wygląda następująco: 150 zł płaci Fundacja Przyjaciele Czterech Łap, a pozostałą kwotę ( w zależności czy sunia jest szczenna czy nie czyli od 40 do 140 zł. ) pokryje TSPZ za co bardzo dziękuję. Tak więc musimy uzbierać "tylko" na te 10 dni w lecznicy, szczepienia, odpchlenie i inne bieżące wydatki. Quote
Bjuta Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Ja niestety dopiero po pierwszym coś wyskrobię na dziewczynkę.... Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Luiza przekażę Ci rzeczy to zrobisz dla niej bazarek? bo ja ciemna masa jestem :D Quote
Luzia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Oki, ja też mam rzeczy do wystawienia na Sokoła i Romcię to przy okazji się podepnie te :) Quote
gochna Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Luiza wpadnij jutro do mnie to też coś na bazarek dorzucę Quote
Recommended Posts