Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luzia napisał(a):
Pieniądze zbieram ja ale wysłać nr konta będę mogła dopiero jutro jak będę w domu.

Juz mam konto.:lol: Wplacilam dla suni 44 zł z bazarku katarzyny09.

Posted

Bardzo dziękuję w imieniu sunieczki.
Dziś po nią idę do weta, mama jeszcze nic nie wie... :lol:
Za pobyt w lecznicy wyszło 110 zł.
Zaraz napiszę do moda prośbę o jakiś post do rozliczenia na pierwszej stronie.
Za 2-3 dni jak już poznam jako tako jej charakter to zrobię opis i szukamy suni domu.

Posted

Zadziwiająco dobrze :)
Przynajmniej jeśli chodzi o sunieczkę, reszta się wali ale o tym to nie tutaj..
Mama jak wróciła zapytała tylko co to za pies, powiedziałam że mały, czarny-podpalany z ulicy i na tym koniec.
Sunia bardzo pozytywnie nastawiona do ludzi, już pokochała obie moje siostry, Pamir troszkę się boczy i burczy jak koło niego przechodzi ale za 2-3 dni mu przejdzie.
Imię z bazarku to Lusia ale wołamy na nią Luśka ( Emi z kolei woła na nią Igi 8) nie mam pojęcia dlaczego :lol: ) :) Będzie problem z zostawianiem jej samej ale kwestia czasu i się nauczy. Troszkę ciągnie na smyczy ale to najmniejszy problem.
Jutro dostanie tabletkę na odrobaczenie i na tygodniu szczepienia.

Posted

Ma na opłacenie pobytu u weta 100 zł. ( pieniądze wyślę na konto TSPZtu), oraz 44 zł z Twojego bazarku ( to przeznaczę na szczepienia braknie tam reptem 6 zł.);)

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Luziu,zabezpieczysz ją jakoś przed tymi cholernymi kleszczami?Odrobaczona już jest,tak?

Dostała paratex wczoraj, więc odrobaczenie z głowy. Nad kleszczami pomyślimy bo swoim będę musiała też coś kupić to i jej wezmę. Ale to jeszcze trochę na razie na szczepieniach mi zależy najbardziej, a ona chudziutka to nie ma co wszystkiego na raz jej dawać. Na razie nie będziemy się szlajać po łąkach i lasach i będzie spokój.

Posted

azalia napisał(a):
Ale Lusia jest fajniutka,a na łóżeczku to jakby całe życie leżała,a może nazwać ją Igi albo Iga,Lusię już mamy,tę z piwnicy.Co ty na to?

Imię Lusia zostało wybrane na bazarku ;)

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego spaceru.
Gdzieś "tam" w swoim świecie:

Uśmiechnięta morda :)

Suczka została dziś pierwszy raz puszczona ze smyczy, od razu pobiegła na obchód osiedla. Nie było jej z 10 min ale wróciła sprawdzić czy jej gdzieś nie uciekłam :lol: Szczerze powiedziawszy to jej się dziwię :evil_lol:

Posted

katarzyna09 napisał(a):

No proszę ...:lol:
Luziu,dzięki za wszystkie zdjęcia.Sliczna z niej psina.Ale patrz,wróciła....:evil_lol:Ona wieee,ze ma u Ciebie dobrze;)

No nie wiem czy tak dobrze :lol:
Sunia musiała być nieźle poganiana i bita :( Bo jak się ją zawoła to ma taki moment że boi się podejść i musi przemyśleć czy nic jej nie grozi. Ale jest coraz weselsza :)
I "kocha" moje szczury... Nie ciekawie by się skończyło jak by zostawić je sam na sam z nią gdyby nie było klatki...

Dziś byliśmy na szczepieniu. Troszkę panikowała ale obyło się bez pomocy kagańca ;)
I nasz wet przez pomyłkę wpisał jej szczepienia do książeczki kociej :evil_lol:.

A i chyba najważniejsze... Sunia jednak nie nazywa się Lusia, z dwóch powodów: po pierwsze jest to imię dla raczej spokojnego psa, takiego w typie "ciepłe kluchy" ona natomiast jest młodym i pełnym energii psiakiem. Po drugie Lusia to moja kcywka i znajomi się ze mnie nabijali jak ją na spacerki zabierałam ze sobą :evil_lol: Pieniążki z bazarku imiennego i tak nie wpłynęły więc napiszę po prostu do moda żeby wątek usuną :)
Tak więc Lusia została Leą ( w książeczce wpisanie ma Leah ) :lol:

Finanse:
Wpływy:
Katarzyna09 - 144 zł łącznie ( z czego 44 z bazarku).

Wydatki:
Przechowanie suni w lecznicy po zabiegu ( 10 dni ) - 100 zł
Szczepienia - 50 zł

I czekamy na prezencik dla Lei :)

Posted

Bardzo dziękujemy i czekamy z niecierpliwością :loveu:
Dziś odebrałam z poczty adresówki dla moich psiaczków + jedną bez imienia właśnie dla tymczasowiczów. Teraz jeszcze jakąś ładną obróżkę Lei kupię i będzie miodzio :)