Igusia Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Świetne sucysko!!!!!!!!!!! Śliczna piękna mordecka, pamiętam jak była na dogo "brzydalka"... Ciotki, jak wam nie wstyd... Quote
julia.zuzanna Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 oj chyba wyszło, że tylko maja uważa ją za brzydulę - wcześniej też wielu osobom się podobała (nawet jedna dziewczyna po przeprowadzce chciała ją adoptować, ale jak widać chyba nic z tego nie wyszło - albo wzięła innego psiaka albo jeszcze żadnego) w ogóle psina ma też nietoperzową "siostrzyczkę" w schronisku, nawet o podobnym charakterze: Quote
majafaja Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 no nic Zuza...to na razie szukamy dalej, ale zgłoś się jak tylko bedziesz mogła ja wziac!!! bo wbrew temu, co napisała Julia.zuzanna twierdze, ze niunia nie cieszy sie zadnym zainteresowaniem :( Quote
tania Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Podnoszę sunię, a właściwie teraz to już 2 "siostrzyczki" Quote
GoniaP Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Rozwalaja mnie te betony które robią za legowiska:placz: Suńki piękne wielkouche szukajcie domków... Quote
majafaja Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 nietety...taka rzeczywistosc :( brzydula podobno wczoraj nie wychylila sie z budy...oby nie dopadla jej depresja!! :shake::shake:bo to taki przemily psiak domek domek szyyybko!!!!!!!:roll: jak sie wejdzie miedzy pawilony, to tam tak smierdzi sikami i koopami....:shake: dla mnie to straszne, a co dopiero dla takiego psiaka, ktory ma 1000 razy bardziej delikatny węch????????:placz::placz::placz: Quote
julia.zuzanna Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 majafaja napisał(a):nietety...taka rzeczywistosc :( brzydula podobno wczoraj nie wychylila sie z budy...oby nie dopadla jej depresja!! :shake::shake:bo to taki przemily psiak nie chcę Cię martwić, ale jak nie wychyliła się z budy to prędzej dopadła ją choroba, a nie depresja... :shake: Quote
majafaja Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 o Jezuuuu!! :placz::placz::placz::placz::placz: Julia! a bedziesz dzis w schronie???? :Help_2:mozesz na nia zerknac?????? :(:( wiesz, ona czasami siedziala w budzie, ale jak tylko ja zawołalam to zawsze przybiegła...musisiz zawołać: ' gdzie moja brzydula" ... i wtedy si epokazuje.... nie strasz..... Quote
julia.zuzanna Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 jutro i pojutrze będę, bo zaraz mam zajęcia tylko w którym ona teraz jest boksie, bo jak ją spisywałam w czerwcu to była jeszcze w 2 pawilonie, a teraz z tego co widzę po zdjęciu ją gdzieś przenieśli, zdaje się na 4, ale który boks dokładnie http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=262 nie straszę, tylko że z doświadczenia wiem, że psy, które zwykle radosne czatują przy kratach, jak zaczynają się chować po budach, to zwykle oznacza, że się źle czują i zaraz po tym są chore a ona właśnie taka jest, bo ją od dawna znam, tylko jakiś czas temu mi gdzieś zniknęła, bo ją przenieśli (pewnie się przewinęła przez 6.) Quote
majafaja Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 oby nie 6...wszystko tylko nie to!!!! ona jest w 4 pawilonie, na samym koncu, tam jest tez taka czarna duza suka. czekam na wiesci! ja dzis tez mam zjajecia ;/ tak to bym pojechala ja zobaczyc Quote
Zuza35 Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Ja nie wiem co napisać. Ostatnio mam jakiegoś strasznego pecha do zwierzaków. Jeżeli ona jest chora i trzeba będzie kasy na leczenie to dajcie mi znać natychmiast. Jeżeli przenieśli ją do jakiegoś strasznego miejsca (nie wiem co to 6) to przekonajcie ich, żeby jeszcze na jakiś miesiąc, może 3 tygodnie, przywrócili ją w stare, to mniej okropne. Jeżeli ja jej nie wezmę, to znajdę jej dom, choćbym skonać miała. Quote
agusiazet Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Brzydulko, co tam z Tobą? Nie strasz nas, mam nadzieję, że wszystko dobrze!!! Quote
outsi Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='julia.zuzanna']oj chyba wyszło, że tylko maja uważa ją za brzydulę - wcześniej też wielu osobom się podobała (nawet jedna dziewczyna po przeprowadzce chciała ją adoptować, ale jak widać chyba nic z tego nie wyszło - albo wzięła innego psiaka albo jeszcze żadnego) w ogóle psina ma też nietoperzową "siostrzyczkę" w schronisku, nawet o podobnym charakterze: Słuchajcie, a jaką wielkość i sylwetkę ma ta uszatka? Bo twarz ma rottweilera :crazyeye: ! Rottek ze skrzydłami :razz: ! Jeżeli ma sylwetkę rottkową, to trzeba ją koniecznie pokazać Agnieszce P., która zajmuje się adopcjami rottków! Spróbujcie zrobić jej więcej zdjęć i dajcie znać. Quote
katya Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Byłyśmy dzisiaj z Hanią sprawdzić jak się ma Brzydula. Siedziała w budzie, ale jak zawołałyśmy, przybiegła. Ona cały czas ma nadzieję... Quote
agusiazet Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Dziewczyny, napiszcie, czy sunia jest zdrowa!!! Czy nic jej nie jest, prócz tego, że pragnie domku!!!??? Quote
majafaja Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 Zuza35 6 to pawilon 6 czyli tak zwana - umieralnia, rzadko ktory pies wychodzi stamtad zywy. a ida tam chore psy. wychodza z 6 glownie te psy, ktore wyciagniemy.... miejmy nadzieje,ze brzyulka przetrwa jeszcze te 3 tygodnie ;) Quote
agusiazet Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Maja, czy Brzydula jest w tej umieralni? jeśli tak to może warto ją wyciągnąć na te trzy tygodnie do hoteliku? Żeby się jej tylko nic nie stało!!! Quote
GoniaP Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Umieralnia, jak to okropnie brzmi:-( Nie ma szansy dla Brzyduli pięknej? Quote
tania Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Kochani ona nie może tam zostać..taka śliczna sunia Quote
majafaja Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 nie nie nie!! spoko spoko! nie jest w 6, inaczej bym juz na glwie stawała:D:D trzymamy za niunie.... zeby sie trzymała:) katya napisala, ze na zawolanie przybiegla do niej z budy. jest ok...poki co.. Quote
agusiazet Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Maja, ale czy sunia ma szanse na domek? Quote
majafaja Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 jak to myslisz szanse? z tego co wiem, to o ile nie znajdzie domku w ciagu 3 tygodni ( w co watpie...) to pojedzie do Zuzy35..byc moze ... ale to wszystko takie niepewne ;( bo nie da sie sprawdzic jej stosunku do kotow... tak bym chciala dla niej jakis super domek.. Quote
katya Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ja to myślę, że z kotami się ułoży, chyba że same będą nie fair... Quote
julia.zuzanna Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 suka jest zdrowa, wydaje mi się, że mogą być 2 powody, dla których ona coraz częściej siedzi w budzie - 1. robi się coraz chłodniej i psom nie chce się coraz częściej opuszczać wygrzanej budy, 2. do jej boksu trafiła suka z paw. 6 (z zewnątrz), z którą inne suki z boksu jakoś nie chcą się dogadać, starają się ją ustawić i co chwila w boksie są jakieś burdy (bez specjalnego gryzienia, raczej szczekanie, trochę turbowania, ale to raczej na zasadzie ustawiania miejsca w stadzie, a nie zagryzania - jeśli coś by się poważniejszego działo, one by były na pewno rozdzielone, bo to u p. Marka jest, a on raczej martwi się o te psy, szczególnie jeśli chodzi o gryzienie), dlatego sunia woli siedzieć w budzie, bo woli się nie wdawać w te awantury i mieć święty spokój (rzeczywiście jak ostatnio wyszła, nie bardzo to co dookoła się jej działo ją dotyczyło - tylko ta czarna z Zycią się kłóciły) czyli na razie jest po staremu - suka się trzyma, jest wesoła, wybiega z budy jak się przy boksie dłużej postoi lub od razu jak ją się zawoła jakby była chora, to by w ogóle nie chciała wyjść lub bardzo by się ociągała, podchodziłaby powoli, leniwie Quote
Recommended Posts