Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o swietnie by bylo!!!!!! ona jest taka kochana...wczoraj jak u niej bylam, to siedziala w budzie ( wczesniej jej sie to nie zdazalo...) zawołalam 'gdzie moja brzydula' iprzyleciala jak zawsze machajac tym swoim ogonem!!

Posted

Wkleiłam wątek o Brzyduli na wszystkie ogłoszenia w dam dom, ale nie wiem coś to przyniesie. Maja może zrób ogloszenia e zdjęciem suni i porozwieszaj po lecznicach, a nóż się komuś spodoba!!!

Posted

Nie widzę żadnych zdjęć. Nieważne. Wie ktoś coś o niej? Kichać na wygląd, charakterek jaki? Jak inne psy i koty. Jak kwestia mieszkania poza domem, w budzie (bez kojców i łańcuchów!!)?

Posted

Nie wiem - przepraszam, ale szczerze mówię.
Zginął mi pies, szukam go cały czas i nie zamierzam się poddawać, ale jest mi tak strasznie źle z tego powodu (zaginięcia psa), że mam ochotę coś zrobić, żeby nie zwariować. A w sytuacji skrajnej rozpaczy co zrobić lepszego niż danie radości życia jakiejś bidzie? I Hani by się przydało towarzystwo (gdzieś tu jest jej wątek - Hańcza się nazywała w Koszalinie będąc), a i Argon jak wróci będzie miał miłą niespodziankę... O matko, ale plotę, ale otworzyła mi się ta Brzydula i to że nikt jej nie chce. Ja bym chciała, ale musze wiedzieć jak ona z innymi zwierzakami (mam jeszcze dwa psy i kota) i czy sądzicie, że poradzi sobie z życiem w budzie - z Hanką.

Gadam jak potłuczona, wiem, ale wbrew pozorom jestem poważną osobą i zastanawiam się nad Brzydulą. Lub inną sunią. (mój pies Bingo, samiec, nie toleruje innych samców poza zaginionym Argonem, ale Hania lubi wszystkie zwierzaki i wszystko jej jedno czy pies czy sunia).

Posted

sluchaj Zuza35, teraz jak widze, ze jestes zianteresowana to mozemy sporbowac dzialac....ALE!! problem jest jeden - ona jest w schronie w Lodzi, a tu nie latwo o pomoc ze strony ludzi tam pracujacych. A co to oznacza?
A to ze sa poj *****!!
I nie moge jej nawet na chwile wyjac z boksu, zeby stwierdzic jaka jest np do kotow, chlopakow itd... po prostu - najprawdopodobniej bedzie ja trzeba wyjac raz na zawsze.

wdg mnie i tego co obserwuje w boksie - jest abslutnie nie agresywna do psow. nie szczeka nawet w boksie!! ani do innych psow, ani do ludzi. jest cichutka i delikatna.
jak do kotow? nie wiem:( i nie ma za duzej szansy sprobowac... bo kota do pawilonu do szczekajach psow nie wprowadze, a jej wyprowadzic nie mozna :(:(

mam jeszcze zdjecia Zuza35 ona jest cudna!! podaj mail to Ci przesle

i bardzo potrzebuje milosci:( marne ma szanse na adopcje ze schronu...

Posted

Cholerka, szkoda, że nie można sprawdzić... Dla mnie to warunek wzięcia psa - zdolność życia z innymi zwierzakami. U mnie to wszystko żyje na kupie w ogrodzie (znaczy Hanka mieszka w budzie, ewentualny pies też będzie - zaginiony Argon, Bingo i kotka Matylda mieszkają w domu, ale mają swobodne wyjście na zewnątrz do ogrodzonej części ogrodu).
Więc zanim się zdecyduję muszę znaleźć wyjście awaryjne na wypadek, gdyby Brzydula weszła w jakiś konflikt niezaleczalny z którymś z moich zwierzaków.
Mail: [email protected]. Jeżeli możesz to przyślij zdjęcia :-)

Posted

Spokojnie :-) Nie napisałam, że innego wezmę :-)
Na razie biorę pod uwagę tylko ją. Gdybym sobie wybór zostawiła to nic bym nie wybrała. Napisałam tylko, że zastanawiam się nad wyjściem awaryjnym, gdybym się zdecydowała na Brzydulkę i gdyby ona okazała się nie akceptować kotów na przykład :-) W sensie, jak np. podzielić ogród na psi i koci, czy nikt na tym nie ucierpi i takie tam. Ewentualnie, w najgorszej ostateczności znaleźć jej domek najlepszy na świecie - w razie, gdyby okazało się, że panienka będzie w stanie wojny z Haneczką, z jedyną z którą pogodzić się MUSI bezwzględnie.

Posted

sluchaj, ona jest w boksie z sukami i nigdy nie szczeka, nigdy nie widzialam, zeby sei gryzla!!z ktorakolwiek! jesli np stoja przy kratach, szcekaja, albo ja przepchna, to ona po prostu sie przsuwa;) i nadal macha ogoniastym:)

na jutro zorganizowalam akcje, dziewczyny zrobia co beda mogly, zeby zobaczyc jej reakcje na koty. oby sie udalo akcje w ogole! przeprowadzic... 3mamy kciuki!

Posted

Dostałam zdjęcia, dzięki:)

GDZIE ONA JEST BRZYDKA?? I ja nie mówię w kategoriach: każdy pies jest piękny, ale przecież ona ma tak cudowny pysiek... Mnie naprawdę wszystko jedno jak pies wygląda i czy np. jest kompletny... Ale ta brzydka nie jest i już.

Róbcie testy, ale tak, żeby jej krzywda jakowaś nie spotkała...

No to jeszcze wystarczy wymyślić uroczą bajeczkę dla mamy... Znaczy bez nieporozumień, dorosła raczej jestem (liczba w nicku to mój wiek[SIZE=2]), ale z mamą dzielę dom i ona jest buforem, co by sobie nie zrobić cyrku z 30 psami, których nie ma za co utrzymać... Dobrze, że ją mam, bo to mój zawór bezpieczeństwa... Zresztą popatrz na wątek Haneczki, jeżeli będziesz miała chwilkę, tam chyba jest całość moich psich przebojów. Zresztą tam też moje referencje są poniekąd :)

Posted

spokojnie, brzyduli nic zlego sie nie stanie! tu chodzi o przeprawe z pracownikami!!

a z tym,ze jest brzydka...kogokolwiek do niej podporawdzam - zero uwagi ;( jestes jej deska rautnku!

Posted

Hej, to nie tak... Nawet jeżeli suńka zawarczy na kota to nie wpłynie na moją decyzję. Pies, przychodząc do domu, zwłaszcza taki ze schroniska, zazwyczaj przyjmuje to co zastał.
Decyzja zależy od innych czynników. W tej chwili jest bardziej na tak, a nie na nie. Znacznie bardziej... Ale proszę, zostawcie trochę marginesu...
Tak czy inaczej, ja jej nie wezmę wcześniej niż za miesiąc :( Jak możecie dowiedzieć się z wątku Hańci cały czas się buduję. Przez robotników już jednego psa straciłam, dwa pozostałe i kot też by mogły zginąć, gdyby nie to, że same się domu trzymały. Musi się skończyć tynkowanie, ogrodzenie, garaż i dobudowywanie kawałka domu. Wcześniej nie zaryzykuję. Nie wiem jak ona na początku będzie miała z trzymaniem się na miejscu. Niepewności o losy następnego psa nie wytrzymam...