obraczus87 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Z tego co ja pamietam to u Astaroth Szanta jesli sie zalatwila w domu to TYLKO na poczatku.. Moze musicie chodzic z Nia w jakies ciche miejsca?? Przeciez Szanta pobytem na Dniu Ziemi na Polach tak sie zestresowala ze szok... a w domu sie zalatwia bo czuje sie bezpieczniej... Quote
Astaroth Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 tak u mnie załatwiała się tylko na początku w domu, bardzo szybko załapał o co chodzi. To musi być stres, miałam u siebie takie psy które kilka dni ze stresu potrafiły się wogóle nie załatwiać, ona załatwia się tam gdzie czuje się bezpieczna. Quote
Nutusia Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Może warto podpytać behawiorystę o sposoby przezwyciężania takiego lęku, bo jeśli załatwianie się w domu "wejdzie jej w krew", o wiele trudniej będzie ją odzwyczaić... Quote
Kasia21 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Nadal mam ten sam problem z Szantą, nie chce wychodzić ani załatwiać się na dworze. Pieskowi zostały przepisane proszki na uspokojenie, od dziś zaczniemy je stosować może to coś pomoże. W domu jest zupełnie inna żywa, skacze, zaczepia na dworze dostaje dreszczy. Nasze wyjście przypomina raczej szarpanie się i sprawdzanie kto jest silniejszy:( Martwi mnie to, że minie już 3 tyg. a poprawy raczej nie widać:( Pozdrawiam. Quote
Nutusia Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Na moje oko - bez pomocy specjalisty nie dasz rady :( Quote
tusinka22 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 kurcze Szanta musi przełamać strach, mam nadzieję że to szybko nastąpi, może jednak te leki pomogą. Kasiu dziękuję za Twoją wytrwałość. Quote
Andzike Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Kasiu, Szanta to bardzo wrażliwy pies, niezbyt dobrze znosi zmiany... A jak ona się zachowuje w stosunku do innych psów? Może drugi, odważniejszy pies, pokazałby jej, że świat nie jest straszny? Może spacer w następnym tygodniu? Quote
tusinka22 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Andzike napisał(a):Kasiu, Szanta to bardzo wrażliwy pies, niezbyt dobrze znosi zmiany... A jak ona się zachowuje w stosunku do innych psów? Może drugi, odważniejszy pies, pokazałby jej, że świat nie jest straszny? Może spacer w następnym tygodniu? Andzike dziękuję za pomoc i rady. Quote
obraczus87 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Szanta uwielbia towarzystwo innych psow i zabawy z Nimi... Quote
Andzike Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 obraczus87 napisał(a):Szanta uwielbia towarzystwo innych psow i zabawy z Nimi... No to musimy się umówić na spacer, chociaż z mojej Nelki to czasem "czołg" wychodzi, mam nadzieję, że Szanty nie przestraszy ;) Quote
Kasia21 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Przepraszam, że tak długo nic nie pisałam, ale miałam popsuty komputer. Szanta ma się dobrze. Rośnie, bawi się i szaleje w domu. Na dwór boi się jeszcze wychodzić :( Zuchem jest w domu, ale na dworze podwija ogon :( Byłam razem z Szantą u mnie w domu- na wsi, tam zachowuję się zupełnie inaczej. Biega, skacze i wychodzi chętnie na dwór. Za tydzień jedzie znowu ze mną do domu, mam nadzieję, że takie wizyty jej pomogą :) Pozdrawiam. Quote
obraczus87 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Kasiu dziekujemy za wieści. Mam nadzieje ze Szanta sie otworzy. W Hotelu czuła się tak jak teraz sie czuje u Ciebie na wsi w domu... Quote
tusinka22 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Trzymam ogromne kciuki za Szantę, i dziękuję Kasiu jeszcze raz za domek dla małej:) Quote
Kasia21 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Jest postęp :) Dziś po raz pierwszy miałyśmy wycieczkę z Szantą, jechałyśmy metrem i tramwajem :) Szanta była bardzo grzeczna, trochę się bała ale zachowała się idealnie, grzecznie leżała pod moimi nogami :) Bardzo się stresowałam naszej wycieczki, przygotowana byłam na najgorsze (w torebce były ręczniki papierowe i woreczki na kupę, ale na szczęście nie były potrzebne :) Strasznie się cieszę, a poza tym Szanta jak narazie nie załatwia się w domu i śpi na poduszce razem ze mną :) słodka jest i nawet przytyła trochę :p Quote
tripti Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 czyli jest nieźle, a będzie pewnie coraz lepiej, dziękujemy za wiadomości :) Quote
obraczus87 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Ooo to bardzo dobrze :) wszyscy sie cieszymy z postępów Szanty :) Quote
obraczus87 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Co slychac u Szanty??:) jak postępy?? Quote
obraczus87 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 co u Szanty?? Wszystko w porządku??:) Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Halo??????????? Czy ktos wie co słychać u Szanty???????????? Quote
tripti Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 ładny monolog obraczus87 :) co słychać u Szanty? Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Martwię się tą ciszą po prostu ;/ stąd monolog... Quote
tusinka22 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 po świętach skontaktuję się z Panią Kasią i zapytam co słychać. Quote
Recommended Posts