tisane Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Przepraszam, jesli Ktos do mnie pisal na pw to niech napisze jeszcze raz, bo mialam skrzynke na full i nie doszlo Quote
Poker Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 [quote name='danka4u1']Lilu, Furosemid jest dobry na takie problemy i powinien uregulowac te sprawy, [/QUOTE] Chyba miałaś na myśli Furazolidon, bo Furosemid jest na odwodnienie i nie wiem czy byłby dobry przy biegunce ;) Quote
LILUtosi Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Zmieniłam już karmę ale na razie bez zmian pozytywnych, tyko kupa jaśniejsza. Quote
danka4u1 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 [quote name='Poker']Chyba miałaś na myśli Furazolidon, bo Furosemid jest na odwodnienie i nie wiem czy byłby dobry przy biegunce ;)[/QUOTE] Pomieszałam wszystko z tego przdświątecznego rozgardiaszu...miało być Nifuroksazyd. [quote name='LILUtosi']Zmieniłam już karmę ale na razie bez zmian pozytywnych, tyko kupa jaśniejsza.[/QUOTE] Jaką karmę dajesz? Quote
LILUtosi Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Proplan senior z rybą. Ale zmieniłam karmę od piątku wieczór, więc jeszcze ma czas coś się zmienić. Quote
danka4u1 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 A te kupy nadal takie smierdzące, jak pisałaś? Pisałaś, ze wet polecił kupić w aptece...co ?- ten Nifuroksazyd reguluje takie zaburzenia jelitowe. Tak dawałam Oskarowi z zalecenia weta.[B] Sama nie robiłam eksperymentów[/B], dlatego piszę Ci o tym. Typowo biegunkowe były inne, ale to dopiero po badaniach. No i ta dieta. Działa. Quote
LILUtosi Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Ten lek kupię we wtorek. Kupy są nadal śmierdzące, ale nie ma rozwolnienia. Jest taka średnia konsystencja, taka że jest jakaś forma. ;-) Po za tym dużo pije. W trakcie kastracji robiłam mu trzy parametry krwi i były w normie. Quote
danka4u1 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Lilu, nie jestem wetem, tylko mam za soba kilkuletni okres walki z biegunkami, [B]śmierdzeniem,[/B] trudnościami w doborze karmy, zmianą żywienia...itp [B]i zmianą wetów i[/B] gdyby nie moja determinacja, pies by pewnie dawno nie żył. Chcę Tobie i Badiemu pomóc i dlatego dzielę się z Tobą moimi doswiadczeniami, ale i tak ostatnie słowo nalezy do weta tzn według mnie raczej najbardziej miarodajne są wyniki badań. Nifuroksazyd działa na bakterie chorobotwórcze jelit. Powinien pomóc na te nadmierną fermentację. Jakie to były parametry? Quote
LILUtosi Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Parametry: [quote name='LILUtosi'] : Creatynine (1.16), cukier (91) i Bil <0,500. [/QUOTE] Quote
Noelle Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Psiak teraz przebywa w hotelu, tak? :) kiedyś zrobiłam mu gumtree i odezwała się do mnie Pani, chętna na jego adopcję. Na razie pytała się o wiek psiaka i gdzie teraz przebywa. Jeśli to coś sensownego, przekieruję Panią do Was. :) Quote
LILUtosi Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Wyślij do mnie a najlepiej przekaż Pani namiary na mnie, jak pan zależy choć trochę to zadzwoni. Quote
Noelle Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 tak właśnie jej powiedziałam, że podam namiary na kogoś, kto osobiście zna psiaka. :) wydaje mi się, że poważnie rozważa adopcję. Quote
danka4u1 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Badi, czyżby ktoś chciał cię mieć w domu na zawsze..? Oby tak było i oby to był dobry i odpowiedzialny dom. Quote
Noelle Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 już wysłałam tej pani maila z kontaktem do LILUtosi. teraz czekamy na jakieś wieści, oby coś z tego było i oby ta pani się odezwała! :) Quote
danka4u1 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 I trzeba będzie sprawdzić dom, żeby nie było problemów... Quote
Noelle Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [quote name='danka4u1']I trzeba będzie sprawdzić dom, żeby nie było problemów...[/QUOTE] na razie pani dopiero rozważa adopcję, ale jakby się zdecydowała (OBY!), to trzeba jak najbardziej. :D aż strach dać psiaka do niesprawdzonego domku... Quote
fochu Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 o kurczę to i ja zaciskam paluchy aby pani się nie rozmyśliła i okazała godna przyjęcia Badiego pod swój dach Quote
LILUtosi Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Pani napisała, odpisałam i czekamy na odzew. Quote
Noelle Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 wydaje mi się, że domek w porządku, bo Pani jest wolontariuszką w krakowskim schronisku, nawet nie wiedziałam! :) trzymam kciuki Quote
Fufurek Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 No to jeszcze lepsza wiadomość! Oby wszystko się potoczyło jak najlepiej! Quote
danka4u1 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [B]Dziewczyny, nie róbcie niczego bez sprawdzenia domku.[/B] Badi musi mieć odpowiedzialny dom. To nie młodzik, tylko psina prawdopodobnie niedowidząca, z problemami zdrowotnymi... Quote
LILUtosi Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Niestety ale pani odpisała: "piesek jest cudny i bardzo mi sie podoba tylko troche za duzy, na zdjeciu na gumtree wygladal na malutkiego. Mam male mieszkanie (34metry, Kraków) do tego dwa koty, wiec nie ukrywam ze myślałam o jakimś malutkim futrzaku, najlepiej starutkim żeby nie był zbyt ruchliwy, ja sporo pracuje i czasami musiałaby moja mama go wyprowadzać a ona jest panią w podeszłym wieku i musi sobie poradzić. Udzielam się też w Krakowskim schronisku, więc myślę że znajdę wcześniej czy później jakiegoś bidulka, którego wezmę." Bady jest mocno ruchliwy !!! Quote
Recommended Posts