Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poruszam ostatecznie temat zabezpieczenia przeciw kleszczowego. Proponuje obroże KILTIX
http://allegro.pl/obroza-kiltix-mala-35-cm-i1554019518.html

Obroża niby ma działać 7 miesięcy, koszt: duża 42,97, średnia 43,40, mała 37,40- nie wiem dlaczego średnia drożej. Będę zamawiać więcej, więc wydaje mi się że Pan podaruje koszty wysyłki. Jutro będę dzwonić.
Proszę o wyrażenie zgody lub zaproponowanie czegoś innego.

Posted

Badi!!!!To jego dziewczyna?:)))).Kochany nasz....Lilu jak On wypiękniał...Aż się poryczałam jak matoł!!!!
Jeżeli pieniążków nam starczy to myślę,że oczywiscie zamawiać obrożę.

Posted

Po za tym że humor mu dopisuje to mamy mały problem. Robi kupy dość często, o konsystencji pół na pół ale za to strasznie śmierdolą, jakby cały chron tam zostawiał. Dzwoniłam dziś do weta i powiedział że można mu podać furo.....(coś tam) na ogólne odkażenie. Podobno bez recepty można kupić. A jak się nie zmieni to będziemy szukać.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Po za tym że humor mu dopisuje to mamy mały problem. Robi kupy dość często, o konsystencji pół na pół ale za to strasznie śmierdolą, jakby cały chron tam zostawiał. Dzwoniłam dziś do weta i powiedział że można mu podać furo.....(coś tam) na ogólne odkażenie. Podobno bez recepty można kupić. A jak się nie zmieni to będziemy szukać.

Lilu, Furosemid jest dobry na takie problemy i powinien uregulowac te sprawy, ale na pewno trzeba będzie szukać przyczyny i zrobić biochemię.
Mam takiego problemowego w domu i zmagamy się z tym juz ponad dwa lata. To jest trzustka i ostatecznie tylko karma weterynaryjna ratuje psa.
Dziękujemy za piękne filmiki. Badi w akcji -to jest coś.

Posted

Jutro przywiezie kurier Proplana senior z rybą. Zobaczymy, może dawałam mu za tłustą karmę, bo chciałam żeby przytył troszeczkę. A przy trzustce to chyba nie wskazane.

Posted

Lilu, nie dawałam tej karmy, co Ty, tylko rujnuję się na RC Hypoallergenic. Niapisz, czy ta Twoja karma jest dobra przy trzustce, ile kosztuje.
Nie wyrabiam finansowo.
Przy trzustce tłuste jedzenie jest zabójcze.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Lilu, nie dawałam tej karmy, co Ty, tylko rujnuję się na RC Hypoallergenic. Niapisz, czy ta Twoja karma jest dobra przy trzustce, ile kosztuje.
Nie wyrabiam finansowo.
Przy trzustce tłuste jedzenie jest zabójcze.
.

Ja nie wiem czy ta moja karma przy trzusce jest dobra, bo nie mialam chorego psa na trzustkę. Ale tak na chłopski rozum odrzuciłabym tłuszcz. A ta karma jest light i na rybach. Moja owczarka pięknie schudła na niej a miała też piękną sierść. Ja teraz badyemu dawałam bardzo tłustą karmę, dla psów uprawiających sporty. Może tu jest problem.
Na RC mnie nie stać i nie dziwie się że nie wyrabiasz.
Jest jeszcze włoska karma, która podobno też może zastąpić Rc. Poszukam to dam znać.

Posted

LILUtosi napisał(a):
.

Ja nie wiem czy ta moja karma przy trzusce jest dobra, bo nie mialam chorego psa na trzustkę. Ale tak na chłopski rozum odrzuciłabym tłuszcz. A ta karma jest light i na rybach. Moja owczarka pięknie schudła na niej a miała też piękną sierść. Ja teraz badyemu dawałam bardzo tłustą karmę, dla psów uprawiających sporty. Może tu jest problem.
Na RC mnie nie stać i nie dziwie się że nie wyrabiasz.
Jest jeszcze włoska karma, która podobno też może zastąpić Rc. Poszukam to dam znać.

Dzięki Lilu za odpowiedź. Jak znajdziesz we wolniejszej chwili tę włoską karmę, to pamiętaj- proszę o mnie..
Z pewnością ta karma tłusta dla aktywnych psów nie była odpowiednia dla Badiego. To już starszy psiak i metabolizm tez nie jest taki jak u młodych, aktywnych. Miejmy nadzieję, że to tylko to, a nie jakieś schorzenie.

Posted

dziewczyny- on naprawdę jest stary i slepy?;) na tych filmikach to ja widzę normalnego, zdrowego i przede wszystkim szczęśliwego psiaka -fajnie zobaczyć że jednak na tym świecie jest jeszcze troche "ludzkich" ludzi iże Badi miał szczęście tego doświadczyć - czapki z glów przed wami dziewczyny....

Posted

anula42 napisał(a):
dziewczyny- on naprawdę jest stary i slepy?;) na tych filmikach to ja widzę normalnego, zdrowego i przede wszystkim szczęśliwego psiaka -fajnie zobaczyć że jednak na tym świecie jest jeszcze troche "ludzkich" ludzi iże Badi miał szczęście tego doświadczyć - czapki z glów przed wami dziewczyny....

Tak, odpowiednia dieta, opieka weterynaryjna a przede wszystkim ogromne serce Lilu zdziałały cuda, a mnie tak po cichutku marzy się za jakiś czas podobny filmik z Homerkiem w roli głównej :lol: