Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie, też mi się tak nasunęło.
Porozmawiajcie z Ewą Pikulską, ona jest z Anioła,
zajmuje się psami na SGGW.
Parę razy juz szukała kogoś do pomocy przy wychodzeniu
z psami, ale niestety nikt nie miał czasu. :shake:

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawiałam z Grażyna na dzień dzisiejszy nie ma u niej miejsca. Nie jest w stanie powiedzieć kiedy by go mogła wziąć.
Mnie osobiście się wydaje, że jeżeli nie ma potrzeby dializowania go to chyba lepiej byłoby mu w tym hoteliku a właściwie domu u lekarzy ale to nie mnie o tym decydować.
Prosiłam Asiunięp żeby dowiedziała się co właściwie mu jest, ma to sprawdzic.

Posted

asiaf1 napisał(a):
rozmawiałam z Grażyna na dzień dzisiejszy nie ma u niej miejsca. Nie jest w stanie powiedzieć kiedy by go mogła wziąć.
Mnie osobiście się wydaje, że jeżeli nie ma potrzeby dializowania go to chyba lepiej byłoby mu w tym hoteliku a właściwie domu u lekarzy ale to nie mnie o tym decydować.
Prosiłam Asiunięp żeby dowiedziała się co właściwie mu jest, ma to sprawdzic.

Dializowania jako takiego u psow nie ma-jesli to kroplowki. Jesli nie ma stanu tragicznego to regularnie robi sie kroplowke, raz w tygodniu, podskornie. A jesli cos sie dziej to dozylne plukanie.

Pies czy kot nerkowy naprawde potrzebuje opieki, ciaglej obserwacji-czy cos sie nie dzieje-wymioty, zapadanie w spiaczke itd.

Zalezy jaki jest stan nerek-czy jest to w miare stabilne,nie tragiczne, czy tez roznie bywa. Moze nagle byc zalamanie i trzeba szybko reagowac.

Czy poprostu nie mozna DOMAGAC sie od SGGW porzadnego plastikowego poslania dla psa?

Chyba u p.Grazyny tez bedzie w boksie. Jesli juz to warunki naprawde domowe a nie boks.

Lek.wet jesli prowadza klinke to na zajecie sie psami hotelowymi, tak naprawde, tez nie maja czasu.. TAKA jest PRAWDA!!:shake: :shake: :shake:
A poza tym jesli to wet, ktory zajmowal sie Dragonem, nie mam o nim dobrego zdania, takie moje prawo.

Posted

asiaf1 napisał(a):
A kto ma podjąć decyzję dokąd on ma iść?

Własnie to jest dobre pytanie-KTO JEST prawnym opiekunem psa-od tego trzeba zaczac!!:roll:

Posted

ARKA napisał(a):
Lek.wet jesli prowadza klinke to na zajecie sie psami hotelowymi, tak naprawde, tez nie maja czasu.. TAKA jest PRAWDA!!:shake: :shake: :shake:
A poza tym jesli to wet, ktory zajmowal sie Dragonem, nie mam o nim dobrego zdania, takie moje prawo.

w porządku, ja tylko zaproponowałam pomoc, pewnie Ty Arko bedziesz miała lepsze pomysły jak pomóc Stasiowi

do widzenia

Posted

Hej dziewczyny zostawcie zawasnione sprawy w rękawie.:lol:
Pomoc temu psinie bardzo potrzebna i z wielką rozwagą.
Stasio bedac w tym wieku ,niedowidzący i słaby moze reagowac agresja i na psiaki i na ludzi.
On powinien miec spokój.;)
Poprosiłam znajoma aby poszła do kliniki i przyjrzała sie Stasiowi-jego zachowaniu ,moze zabierze go na spacer o ile pozwola.
Za 2 godziny bede miała wiecej informacji

Posted

Basia własnie zdała mi relacje z pobytu w klinice.
Patrzyły na nią zza krat strasznie smutne oczy,
Stasio jest strasznie chudy,
Łapki sie rozjeżdzaja.Z racji wieku postepuje zacma i z tej przyczyny psiak jest ostrożny i jest nieufny do ludzi,aczkolwiek nie agresywny.
Jednym słowem jak okresliła to Basia.Straszna kupka nieszczescia.:shake: :shake: :-( :shake: :-(
Dostałąm namiary na osoby zajmujace sie psem.

Posted

tak jak napisałam w wątku-mało życia mu zostało:shake: -jego choroba postępuje z tygodnia na tydzień-jego stan się pogarsza-dlatego trzeba go umieścić w hotelu-zapytam się p.Grażynki w Otrębusach czy by go nie przyjęła. Psi Anioł niech go nie skazuje na powolną śmierć

Posted

oktawia6 napisał(a):
tak jak napisałam w wątku-mało życia mu zostało:shake: -jego choroba postępuje z tygodnia na tydzień-jego stan się pogarsza-dlatego trzeba go umieścić w hotelu-zapytam się p.Grażynki w Otrębusach czy by go nie przyjęła. Psi Anioł niech go nie skazuje na powolną śmierć

Oktawia, ja rozmawiałam już z Grażyną i na razie nie ma takiej możliwości

Posted

gamoń napisał(a):
Stasio jest strasznie chudy,

Czy można coś na to poradzić? Czy Staś jest dobrze karmiony? (w sensie na tyle dobrze, by mógł nabrać ciała)

gamoń napisał(a):
Łapki sie rozjeżdzaja.Z racji wieku postepuje zacma i z tej przyczyny psiak jest ostrożny i jest nieufny do ludzi,aczkolwiek nie agresywny.

A te kafelki w boksie na pewno nie pomagają mu zachować równowagi.:-(

Czy wiadomo już jaką karmę powinien dostawać?