Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaki są dwa albo jeden bo oni coś mętnie wczoraj tłumaczyli, że jednego oddali, drugiego ktoś ma zabrać itd. ale powiedziałam, że przejmiemy te maluchy. Bo pójdą pewnie do takich domów jak ten. Wczoraj kobieta chciała jednego sobie zostawić ale wybiłam jej to z głowy.

Guest monia3a
Posted

Niech lepiej nie zostawia i nie bierze więcej psów bo skończą podobnie do suki.

Posted

[quote name='jaanna019']Szczeniaki są dwa albo jeden bo oni coś mętnie wczoraj tłumaczyli, że jednego oddali, drugiego ktoś ma zabrać itd. ale powiedziałam, że przejmiemy te maluchy. Bo pójdą pewnie do takich domów jak ten. Wczoraj kobieta chciała jednego sobie zostawić ale wybiłam jej to z głowy.

chyba po to, żeby historia mogła się powtórzyć, eh ;/

Posted

Byliśmy, pocałowaliśmy klamkę, widizeliśmy jej ślady na śniegu. Nikogo nie było w domu. Jezu, siedzę i gryzę ręce... Oni nie byli z nią dziś u lekarza, a lecznica, gdzie ją leczą w niedzielę jest czynna do 18.00... Ona musi dziś dostać antybiotyk!!!!
Sunia żyła na podwórku, widziałam jej budę z przegniłą stara kołdrą.
Módlcie się, żebym ją dała radę dziś przed 18.00 odebrać!!!

Posted

Właścicielka się jej zrzekła, wczoraj, ale nie było dokąd suni wziąć. Szkoda, że nie zadzwoniłaś (jak deklarowałaś) wczoraj np. do Moniki czy do mnie. Saba jest nadal tam, gdzie była. Ja ją też nie biorę do domu na wsi. Moja Alisia nie zniesie drugiej suki. Biorę ja do swego starego domu w bloku i będę z nią tam mieszkała dopóki nie znajdzie się stały dom. Tylko, że 11.03. wyjeżdżam za granicę...
Tak więc proszę - nie wydziwiajcie, lecz działajcie. Teraz trzymajcie kciuki, zaraz jadę drugi raz. Nie mogę dzwonić do właścicielki, bo ... podała trefny numer telefonu... W lecznicy też wszyscy siedzą jak na szpilkach. Umówiłam się z lecznicą, że jeśli dawni właściciele nie przyprowadzą jej do lecznicy, to przyjedziemy przed 18.00 weźmiemy antybiotyk i mój mąż poda go suni (jest lekarzem tylko niestety ludzkim, ale zastrzyki robi dobrze), a na zmianę opatrunku pojedziemy jutro rano. A z lecznicy pojedziemy do tych ludzi, gdzie jest sunia i będę warować pod drzwiami, choćby do rana, aż ją zabierzemy. Nie tracę jednak nadizei, że zjawią się jeszcze w lecznicy, a wtedy ja ją przejmę stamtąd.

Posted

Allu 3mam kciuki mocno mocno najmocniej! U Was na tym biegunie zimna to faktycznie masakra, a ona taka chora w budzie :angryy::-(

jestes cudowna ze tak szybko zdecydowalas sie nia zaopiekowac!

Posted

patitek napisał(a):
Allu 3mam kciuki mocno mocno najmocniej! U Was na tym biegunie zimna to faktycznie masakra, a ona taka chora w budzie :angryy::-(

jestes cudowna ze tak szybko zdecydowalas sie nia zaopiekowac!

Suka nie była w budzie tylko w domu, buda stała ale pusta, nie widać było tam śladów psa. Teraz jest już z Allą. Byłyśmy w lecznicy, opatrunek zmieniony, leki podane, Alla zakochana ;)

Posted

Szybko to to raczej nie będzie. Stan przetoki fatalny, Sabinkę czeka też operacja gruczołów mlekowych i sterylka, ale to wszystko nic, damy radę. Najważniejsze, to domek dla niej, Musi być wyjatkowy, bo ona jest wyjątkowa. Tak łagodnego stworzenia jeszcze nie widziałam. Ona jest takim dożym elfem...
To jej pierwsze zdjęcia tu gdzie teraz ze mną mieszka:

Kto mnie pokocha?

Posted

no całe szczęście - bo jak czytąłam górę strony - to juz sie bałam o to o czym dreag pisała, a raczej chciała napisać. Dobrze że suka już w innych rękach.

Ale napiszcie czy jak zabierałyście ja to były te szczeniaki i w jakim są stanie? zostąły czy tez zabrane?

Posted

Szczeniaki są ale pani ich dać nie chciał bo "zarezerwowane". Ma do mnie dzwonić jeśli jednak się nie oddadzą. Są w dobrym stanie i mają znośne warunki, mają swój pokój do dyspozycji, wesołe rozbrykane, ale nie odrobaczane i nie szczepione.
Allu zapomniałam ci powiedzieć, Sabinka nie ma książeczki, ani szczepień żadnych, nie była też odrobaczona.