Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ursa81 napisał(a):
Asik! Próbowałaś z tymi meilami do redakcji? Jak coś to może jakoś pomogę zredagować, no nie wiem... chciałabym tak bardzo, żeby Mozart miał domek :-(

Niestety jeszcze nie bo z czasem u mnie ciężko teraz.Słuchajcie lepiej by dać normalny tekst opisujący Mozarta czy może taki jakby on pisał do gazety no wiecie.Pomoc na pewno by się przydała.

Guest ursa81
Posted

asik89 napisał(a):
Niestety jeszcze nie bo z czasem u mnie ciężko teraz.Słuchajcie lepiej by dać normalny tekst opisujący Mozarta czy może taki jakby on pisał do gazety no wiecie.Pomoc na pewno by się przydała.

Jak on pisałby do gazety... hmmm dobry pomysł! Literatką nie jestem ale może coś wymyślę jutro.

Posted

Już się chyba trochę w tym wszystkim pogubiłam. :lol: Opis od Ciebie może być dla większości gazet za długi ale dostałam też krótszy od Marioli.Urso jeśli Tobie też uda się napisać coś fajnego i nie za długiego to wklej tu. :) Można spróbować z wszystkimi.Najpierw będę prosić o to by dali go z dłuższym opisem a jeśli tak się nie da to wykorzysta się krótszy.Wiem,że strasznie kręcę ale nie umiem normalnie napisać o co mi chodzi a bardzo chciałabym by ten domek dla Mozarta się znalazł.
Mozart ma kiepskie zdjęcia więc nie wiem,które wysyłać.

Guest ursa81
Posted

Niemal całe życie spędziłem w schronisku, a mam ponad 10 lat. Żyję tylko nadzieją, iż pewnego dnia pojawi się człowiek, który pokocha mnie od pierwszego wejrzenia, przytuli do serca i zabierze do ciepłego domu. Wiem, że jestem już stary, brzydki i ślepy, dlatego nadzieja, która trzyma mnie przy życiu jest coraz mniejsza. W zamian za dach nad głową, otwarte ramiona, pełną miskę i ciepłe słowo ofiaruję Ci wszystko co mam: całego siebie, swoje życie, swoją wierność i olbrzymią wdzięczność. Wiem, że to mało... dlatego bardzo się boję, że już na zawsze pozostanę sam.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wczoraj zabrałam Mozarta na jego najdłuższy do tej pory spacer. :) W podziękowaniu dostałam od niego całusa a jak wróciliśmy do azylu przez długi czas chciał by go pieszczochać. :loveu:

Przykre jest to,że tak mało ludzi przygarnia takie psy jak Mozart. :-(

Niestety nie miałam jak mu zrobić fotek na spacerze bo byłam sama.

Guest ursa81
Posted

Mozart ma coś takiego w sobie, że serce ściska...

Guest ursa81
Posted

A jak to zrobić, żeby za granicą go ogłosić? Może ktoś z Niemiec prędzej po niego przyjedzie niż ktoś z tego samego miasta...? Bywało już, że Niemcy adoptowali te najbiedniejsze pieski.

Guest ursa81
Posted

Kostek napisał(a):
a kto sprawdza co z psem sie dzieje?

Jeśli osoba lub fundacja jest sprawdzona lub znana to raczej wiadomo, że psa nie wzięli na pasztet ;)