Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tattoi']Bubu śpi koło mnie i aktualnie "wdycha" zapach mojej pięty.

Jak Luiza wróci do Radomia to pewnie napisze więcej.[/QUOTE]

[B]Tattoi[/B], załozę się, że Bubu jest wniebowzięty, toż lata całe marzył o tak bliskich spotkaniach z człowiekiem :)
Czekamy na Luizę.
[B]Waldi[/B], bardzo dziękujemy :) Wzmocnijcie siły. Nie odchodźcie!

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=5][COLOR=green]C[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=green]hciałam bardzo podziękować Wam wszystkim którzy tak dzielnie tutaj jesteście, wspieracie mnie i pomagacie Bubusiowi :loveu: :loveu: :loveu:.[/COLOR]
[SIZE=3]To dzięki Wam psiak ma szansę na prawdziwe szczęśliwe życie, dziękuję :lol:.[/SIZE]

Chciałam jeszcze z całego serca podziękować Osobie,
która odpowiedziała na mój apel o pomoc dla Bubu, gdy w tamtym roku tak bardzo chciałam mu pomóc,
która go odwiedzała i pokazała że człowiek może nieść miłość, dobro i nadzieję,
która teraz na moją prośbę , odpowiedziała pełnym zaangażowaniem, mimo swoich poważnych osobistych spraw, ustaliła szczegóły i wyciągnęła psiaka ze schroniska oraz sama zorganizowała dla niego transport do hoteliku Tattoi i zawiozła go tam.
[COLOR=green]Żadne słowa nie są w stanie wyrazić tego co czuję, więc mogę napisać tylko jedno małe słowo, które wiele zawiera: Luizo dziękuję :Rose:.[/COLOR]
[SIZE=3]Nie ma jej na wątku, ale ona wie.[/SIZE]

[/SIZE]

Posted

Tak dla porównania (dołączone na FB):

[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/4764/bubuwbidulu2680839.jpg[/IMG][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/9180/bubupozaschronem2552996.jpg[/IMG]

Dobrej nocki Bubu - i wszystkim zakochanym w Tobie

Posted

Wspaniale, że znalazły się Osoby, które doprowadziły do uwolnienia Bobika. Nie zostawiajmy Ich samych i dalej wspierajmy, jak tylko możemy :) Przed Bobikiem kolejne etapy na drodze do prawdziwego domu. Z tyloma dobrymi duszyczkami musi się udać :multi:

Posted

Jest nieśmiały, robi uniki przed ręką , jak się go chce pogłaskać po głowie. No to głaszczemy od dołu.
Obserwuje, co inne psy ze mną robią- to znaczy- czy podchodzą, czy się przytulają, gdzie włażą.
Fotel- owszem- może być.
Jak pracowałam przy stole, to sobie leżał pod nogami i przysypiał.
Foczka i Miko go zaakceptowały, Ruda i Biała nie. Tzn. Ruda jest dożarta, i ciągle go goni, a Biała robi to, co matka. Ale jak Biała jest sama, bez mamuni, to tylko chodzi i go pilnuje. Więc narazie podzieliłam towarzystwo na dwie grupy i zobaczymy.
Wieczorem zjadł miske suchego z resztą psów. Kombinował, podchodził kilka razy do różnych misek, zresztą reszta też kombinowała- było straszne sprawdzanie, czy wszyscy mają to samo. Ale to zawsze jest takie zamieszanie, jak ktoś nowy przychodzi do stada.
Będzie dobrze:-)

Posted

[quote name='Tattoi']Jest nieśmiały, robi uniki przed ręką , jak się go chce pogłaskać po głowie. No to głaszczemy od dołu.
Obserwuje, co inne psy ze mną robią- to znaczy- czy podchodzą, czy się przytulają, gdzie włażą.
Fotel- owszem- może być.
Foczka i Miko go zaakceptowały, Ruda i Biała nie. Tzn. Ruda jest dożarta, i ciągle go goni, a Biała robi to, co matka. Ale jak Biała jest sama, bez mamuni, to tylko chodzi i go pilnuje. Więc narazie podzieliłam towarzystwo na dwie grupy i zobaczymy.
Wieczorem zjadł miske suchego z resztą psów. Kombinował, podchodził kilka razy do różnych misek, zresztą reszta też kombinowała- było straszne sprawdzanie, czy wszyscy mają to samo. Ale to zawsze jest takie zamieszanie, jak ktoś nowy przychodzi do stada.
Będzie dobrze:-)[/QUOTE]
No to moge spokojnie iśc spać!Cudne wieści, dziękujemy:)

Posted

[quote name='Tattoi']Jest nieśmiały, robi uniki przed ręką , jak się go chce pogłaskać po głowie. No to głaszczemy od dołu.
Fotel- owszem- może być.
Będzie dobrze:-)[/QUOTE]

Bardzo obrazowe - uśmiałam się po pachy, szczególnie z tego sprawdzania misek, bo uniwersalna zasada wśród zwirzów ;-)

Fajnie, że Bobuś tak szybko się uczy, ale pewnie dlatego przetrwał tyle lat w schronie...

Posted

Dzięki Tattoi. Ocaliłaś Bobusia od tego, co mogło go spotkać w schronie. Osmieli się i polubi głaski nie tylko " od dołu", gdy poobserwuje inne psiaki i ich reakcje w domowych warunkach. Przecież nie pamięta po tylu już latach za kratami, jak to jest być domowym psem...

Posted

[B]Delfy2000[/B], super porównanie :). Dobrze, że takie coś będa mogły zobaczyć osoby na FB, bo pewnie wiele z nich nie zdaje sobie sprawy jak wygląda życie psa w schronisku i jak ogromna jest jego zmiana gdy trafia do domu pod opiekę kochającego człowieka. Pewnie też wiele ludzi obawia się dlatego wziąć schroniskowego psiaka na domowego pupila.

[B]Tattoi[/B], dziękuję za fajną relację :).
[COLOR=green]I dziękuję jeszcze Tattoi i małej czarnej za możliwość dołączenia Bubusia do dwóch ostrowiaków małej czarnej (dzięki temu Bubuś dzieli koszty w trójkę z tymi psiakami) :).[/COLOR]
[U]A tutaj wątek tych dwóch psiaczków, Miko i Foczki, zapraszamy:[/U]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/201745-Dwa-ma%C5%82e-Ostrowiaki-Dwie-deklaracje-sta%C5%82e-%28-Prosz%C4%99-o-pomoc[/url]!!!.

A jeśli chodzi o Bobusia to hotelik to dla niego kolejna zmiana, wczoraj po kilku godzinach u Luizy, pewnie już myślał że to jego domek :(.
Ale znajdziemy mu wspaniały dom i dobrego kochającego opiekuna, takiego jakiego potrzebuje !!!

Posted

Dogo - niektórzy naprawdę nie mają pojęcia... na przykład po moim wpisie na FB, ze Bubuś już na wolności dostałam zapytanie co mam na myśli, czy to znaczy, że ma dom z ogrodem? Już pomijając fakt, że akurat wolność nie kojarzy mi się z posiadaniem takich rzeczy (wręcz przeciwnie, a ci którzy mają domy coś o tym wiedzą ;-) ), to co to za pytanie???
Chłop wyszedł z "pierdla" psiego, i radość zatacza kregi międzynarodowe, a tu tacy malkontenci... no ale tych nigdzie nie brakuje, niestety....

Wracając do Bubusia - wierzę, zę ten pies przeżył schron przez zdolność adaptacji... więc teraz powinno juz być z górki ;-) Bubuś - trzymam kciuki i ściskam łapeczki...

Posted

[quote name='lunarmermaid'][B]Dogo [/B]czy Bobuś ma ogłoszenia? Może mu porobić?[/QUOTE]

Dzięki za propozycję :). Bobuś ma narazie tylko kilka ogłoszeń od tuli, a gdzie to jest napisane w pierwszym poście wątku, tam jest też tekst do ogłoszeń.
Może najwyżej trzeba będzie jeszcze dodać kilka zdań, bo dopiero od dwóch dni psiak jest poza schroniskiem i teraz będzie można coś więcej o nim powiedzieć.

Posted

wg mnie poczekajcie kilka dni, az sie charakter pozna i fotki fajne zrobi. troche szkoda casu teraz na te ogloszenia, na robienie. ze 3-5 dni i bedzie mozna wiecej do tekstu dodac, calkiem nowy napisac.
zawsze sprawdzony pies ma wieksze szanse na odzew z ogloszen.

Posted

[quote name='kora78']wg mnie poczekajcie kilka dni, az sie charakter pozna i fotki fajne zrobi. troche szkoda casu teraz na te ogloszenia, na robienie. ze 3-5 dni i bedzie mozna wiecej do tekstu dodac, calkiem nowy napisac.
zawsze sprawdzony pies ma wieksze szanse na odzew z ogloszen.[/QUOTE]

Też tak myślę. Niech piesek dojdzie do siebie a później będziemy robić fotki i ogłoszenia.
Macie rację, wielu ludzi nie wyobraża sobie, jak wygląda życie psa w schronisku ani po uwolnieniu go z niego, nie wiedzą co to dt i ile one kosztują, nie mają też pojęcia o zmianach zachodzących w psychice psa. Nie wiedzą ale chcą wiedzieć - dlatego szczegółowy opis z uwzględnieniem wszystkich aspektów jest bardzo potrzebny :)

Posted

[quote name='delfy2000']Dogo - niektórzy naprawdę nie mają pojęcia... na przykład po moim wpisie na FB, ze Bubuś już na wolności dostałam zapytanie co mam na myśli, czy to znaczy, że ma dom z ogrodem? [/QUOTE]

A jak ktoś mieszka np. w bloku to nie jest wolny?:crazyeye::crazyeye: Ludzie potrafią być dziwni..

Posted

chic23, ja niedawno tłumaczyłam u siebie na wsi młodej i inteligentnej osobie, która chciała pomóc bezdomnemu psu, że schronisko to nie jest raj, że psy z naszej gminy często do tego schroniska nawet nie dojeżdżają, ze wybawieniem jest dt i ds... Wszystko trzeba tłumaczyć.

Posted

[quote name='chi23']A jak ktoś mieszka np. w bloku to nie jest wolny?:crazyeye::crazyeye: Ludzie potrafią być dziwni..[/QUOTE]
Ja tez mieszkam w bloku i czuję się wolna...a mój pies również nie narzeka. Miejskie spacery długie, dużo i trzeba znaleźć na to czas. Wracamy do naszej " niewoli blokowej" przewietrzeni, wybiegani oboje i zadowoleni.:multi::multi::multi:

[quote name='kameralna']chic23, ja niedawno tłumaczyłam u siebie na wsi młodej i inteligentnej osobie, która chciała pomóc bezdomnemu psu, że schronisko to nie jest raj, że psy z naszej gminy często do tego schroniska nawet nie dojeżdżają, ze wybawieniem jest dt i ds... Wszystko trzeba tłumaczyć.[/QUOTE]
Osoby młode czy starsze z mojego otoczenia zawsze proponują przy kolejnym bezdomniaku, dla którego szukam na cito domu- :evil_lol:z ogrodem :evil_lol:- jako wspaniałe wyjście schronisko i nie mogą wyjść ze zdumienia, że mam takie kaprysy jak szukanie domu w bloku czy nie w bloku.......:shake: :shake: byle nie tam...