Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widze, że tu jakieś stronnictwa powstają. Nie wiem dalej o co chodzi. Ja jestem po stronie psiaka.
Podziele sie może swoim doświadczeniem, kiedy w schronisku patrzono na mnie jak na intruza.
Jeśli adoptowałam psa na siebie to były następujące plusy: wizyty przed i po adopcyjne,
schronisko tego nie robiło,podpisywałam umowe itp.
Minusy? Jakby psiak wrócił, to do mnie. Nie zdarzyło sie na szczęście. No i przeprawy w Urzędzie Miasta
o podatek od tylu psów.Miałam umowy adopcyjne i adresy, wybroniłam sie.
Teraz jest pełna współpraca na szczęście.
Cóż, stoje tu z boku i pomagam psu. Nie znam sytuacji, ludzi, nie zamierzam sie mieszać. Myśle że sie wszystko uda załatwic dla Bobusia. Nie jest już anonimowym psiakiem.

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio wątek zrobił się spokojny, nastawiony na poprawę losu Bubu i zbieranie funduszy. I niech tak zostanie, nie wracajmy do tematu "sporów i stronnictw". Bubu czeka na wyjście!;)

Posted
Posted

kasia_86 napisał(a):
kochany dziubasek z niego! gdy tylko mogę , to zawsze grosiny wpłacam jakieś
tylko na razie nie przyszła mi tu na dogo żadna wiadomośc priv :/

Kasiu wysłałam drugi raz powinna dojsc

Posted

delfy2000 napisał(a):
Tula - przelałam kasę prze Paypal ;-)

ok:) dzisiaj zrobię przelew na konto z pierwszego postu jak rozumiem? Delfy nareszcie wiem jaki masz nick, wiesz o co chodzi;)

Posted

tula napisał(a):
ok:) dzisiaj zrobię przelew na konto z pierwszego postu jak rozumiem? Delfy nareszcie wiem jaki masz nick, wiesz o co chodzi;)

ano to ja Aśka we własnej osobie... ale mnie wyczułaś Tula ;-)

Posted

Bubu, ciotka Danka wkracza do akcji żebraczej. Widzę, ze przez cały dzień psiak wzbogacił się znowu dzięki ludziom dobrej woli. Wszystkom darczńcom dziękujemy z całego serca, dziekujemy za ogłoszenia i pomoc w wysyłaniu zaproszeń.

Posted

Anita Happy ma rację- trzeba schronisko poinformować, bo ja muszę z kimś podpisać umowę o przechowaniu psa.
Natomiast jeśli nikt psa nie adoptuje, to schronisko może psa nie wydać, bo mnie nie zna. Przychodzi ktoś, mówi, że bierze psa na dt (nota bene- ja nie jestem dt, tylko hotel), do Józefowa, do niejakiej MP (Tattoi) i dawać psa. A hotel nie jest adopcją, tylko przechowalnią. I schronisko może psa nie dać. O tym cały czas pisze Anita.
Ja nie mam tajemnic, ani kazamatów, ale nikt nie musi wierzyć na słowo. Ja sama nie wierzę.
I dlatego proszę o wyznaczenie osoby, która tę umowę podpisze, bo nie może być tak, że przyjedzie ktoś, odda mi psa pod bramą, nie wchodząc do środka (bo się spieszy) i da mi książeczkę zdrowia.
Mowy nie ma.
A psa przywieźcie nawet, jak nie ma kompletu deklaracji- swoje juz odsiedział. Tylko- na miłość boską- porozumcie się ze schronem.