Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Wymusiałam na nim Lumpka i postawiłam go przed faktem dokonanym jak kupowałam Torę :evil_lol: Nie chcę mu "wmuszać" kolejnego psa :shake: Wolałabym, żeby on też tego chciał :)[/QUOTE]

wiesz co, też tak miałam. przykro mi było jak karol mi wypominał, ża sama wybrałam etnę i morrisa, że on nie chciał mieć 2 psów....potem "przypadkowo" znalazła się lucynka. wiesz, od tamtej pory nigdy nie powiedział, że mamy za dużo psów:evil_lol:

Posted

A moja rodzina nie jest psio lubna :placz:
U mnie też nie przejdzie postawienie przed faktem dokonanym ani ściema ze znalezionym szczylkiem. Moja mama ma jeden argument-twierdzi że mieszkając w bloku jeden pies starczy a w domu można mieć nawet pięć.

Posted

[quote name='Kaaasia']A moja rodzina nie jest psio lubna :placz:
U mnie też nie przejdzie postawienie przed faktem dokonanym ani ściema ze znalezionym szczylkiem. Moja mama ma jeden argument-twierdzi że mieszkając w bloku jeden pies starczy a w domu można mieć nawet pięć.[/QUOTE]

uwierz, że gdybyście faktycznie mieszkali w domu to zdanie zmieniłaby :mad:

u mnie rodzina zapsiona do granic możliwości... branie kolejnego psa to decyzja moja. mamy i taty.. siostra z babcią albo się zgadzają albo nie.. nikt nie bierze tego pod uwagę.. tzn. siostrę jak się nakręci to TAK, chce psa... ale babcia...no ale jak już pies w domu jest to jest najukochańszy, najpiękniejszy itp :loveu:
przeżywała, ze Ciapek będzie w odmu mieszkał.. oj bardzo ten pomysł się jej nie podobał, a teraz to Ciapuś mi powie, że ktoś do nas idzie, Ciapuś szczeka na obcych, Ciapuś mnie broni, tylko Ciapuś zawsze ze mną jest, do tego stopnia, że jak Ciapkowi coś było to babka najbardziej panikowała...
Sonii tez nie chciała, a jak kaleka przyjechała to biedaczyła nad nią.. i do dzisiaj wypomina jej, że koślawa przyjechała... jak usłyszała o Gandim to ją głowa rozbolała :lol: a teraz mówi, że jeść mu nie daję i biedak jest za chudzony...

do tego stopnia moja rodzina jest zapsiona, że każdy kombinował, jak mam jechać na zlot i była to sprawa wspólna, rodzinna a nie tylko mój wymysł :)

ja wiem jak jest u nas, i też znamy umiar.. na czwartego za żadne skarby świata nie zgodzilibyśmy się, no chyba że sytuacja zmieniłaby się tzn. ja pracowałabym, czy inne rzeczy...
wiemy, że u nas lekki przymus może być, ale nie można naginać..

Jeśli Bogdan nie chce to albo przystać na jego zdanie, skoro potrafi to dobrze za argumentować, a jeśli potrafisz na każdy argument wytoczyć porządny kontrargument to możesz polemizować...
wiadomo, ze możesz po cichu coś tam wspominać, a sam dojrzeje do tej decyzji, a potem stwierdzić, ze sam an to wpadł :D

Posted

Z moim TZ-em też będzie ciężko, jeśli chodzi o psy..:roll: oj biedne my psiary, nie możemy spełniać swoich marzeń ;) ale niestety zdanie drugiej połówki też trzeba brać pod uwagę, jakby nie było on też będzie żyć z tym ewentualnym psem pod jednym dachem...

Buziaki dla Teosia, Torki i Lumpka :p

Posted

Dopóki bylibyśmy tylko tu, to 2 psy nie stanowią problemu ;) Ale wyjazd do PL w 2 psami, kotem i my w trójkę to już jest problem :roll: Na tą chwilę szukamy większego auta, bo nasze małe kombi jest za małe już teraz. Już wiem, że do PL na święta będziemy jechać z przyczepą, bo do auta się na zapakujemy :shake: A nawet jak kupimy wieksze auto, to nie wiem czy zmieścimy 2 psy :niewiem: No i w tej chwili rodzinka nas przyjmuje z Torą, a nie wiem jakby to było jakbyśmy mieli 2 psy :oops:

Posted

[quote name='agaciaaa']Z moim TZ-em też będzie ciężko, jeśli chodzi o psy..:roll: oj biedne my psiary, nie możemy spełniać swoich marzeń ;) ale niestety zdanie drugiej połówki też trzeba brać pod uwagę, jakby nie było on też będzie żyć z tym ewentualnym psem pod jednym dachem...
[/QUOTE]Kup Mariuszowi drugiego Kissunia i będzie zadowolony :lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Dopóki bylibyśmy tylko tu, to 2 psy nie stanowią problemu ;) Ale wyjazd do PL w 2 psami, kotem i my w trójkę to już jest problem :roll: Na tą chwilę szukamy większego auta, bo nasze małe kombi jest za małe już teraz. Już wiem, że do PL na święta będziemy jechać z przyczepą, bo do auta się na zapakujemy :shake: A nawet jak kupimy wieksze auto, to nie wiem czy zmieścimy 2 psy :niewiem: No i w tej chwili rodzinka nas przyjmuje z Torą, a nie wiem jakby to było jakbyśmy mieli 2 psy :oops:[/QUOTE]

no właśnie o tym wczoraj pomyślałam...
ja z moimi psami nigdzie tak nie wyjeżdżam, więc u nas tego problemu nie ma.. a jeśłi wyjechalibyśmy gdzieś całą rodziną to i tak osoby trzecie zajmują się psami, pewnie tylko Ciap jechałby gdzieś z nami...
więc każdy przypadek jest oddzielny i każdy sam wie czy może pozwolić sobie na kolejnego psa, czy też nie...

Magda kupcie jakiś duuuuuży samochód to zmieścicie się razem z 2 wielkimi psami :D

Posted

[quote name='kalyna']Magda kupcie jakiś duuuuuży samochód to zmieścicie się razem z 2 wielkimi psami :D[/QUOTE]

Na tą chwilę wszystko wskazuje na to, że kupimy chrysler voyager ;) To jest duże auto, ale z dzieckiem i wózkiem, to 2 psy (ONki) do bagażnika nie wejdą :shake: Był brany pod uwagę też volkswagen multivan i w nim zmieśliłyby się 2 psy, ale koszty zakupu takiego auta (rocznik, przebieg, silnik itp.) to koszt minimum 10tyś. euro :mad: Mogłabym to auto kupić nawet dziś, ale nie mogę wyczyścić sobie konta do zera :shake: Różnie w życiu bywa i muszę mieć jakieś zabezpieczenie finansowe ;)

Posted

[quote name='Izabela124.']Kup Mariuszowi drugiego Kissunia i będzie zadowolony :lol:

Nie umniejszając niczego Kissowi, Mariusz kocha wszystkie szczeniaczki :cool3: teraz "dorywczo" mamy szczyla w domu i też go uwielbia :lol: więc kupienie mu grzywka to żadna recepta ;) on generalnie to by chciał mieć psa ale na podwórku w kojcu, niedoczekanie jego :diabloti:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7682.jpg super portrecik :loveu:

Posted

[quote name='Izabela124.']Agacia- co za szczyl i skąd no i czyj? :razz:

Belg, z Warszawy :eviltong: a czyj to się domyśl :p

i może przenieśmy tę rozmowę do mojej lub Twojej galerii ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']Dzien dobry :lol:

zdjecia :multi::multi::multi::multi:

widac że Theoś lubi kąpanko :loveu::loveu::loveu::loveu:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7565.jpg jaki błagalny wzrok :loveu::loveu::loveu::loveu:

Dobry wieczór ;)

Lubi kąpanko, lubi :)

[quote name='Pestka']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7679.jpg
Piękny ONek.. :)

Dziękuję :)

[quote name='unikatowydiament']Teo:loveu:

Torunia rewelacyjna jak zawsze:) :)

:loveu:

[quote name='Izabela124.']
http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7666.jpg strażniczka :)

Strażniczka pustego bujeczka :D

[quote name='agaciaaa']i może przenieśmy tę rozmowę do mojej lub Twojej galerii ;)

Mogłyście kontynuować tutaj, mi to nie przeszkadza ;)