Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']To trzeba kupić zmywarkę ;)[/QUOTE]

zmywarka musi poczekac , tyle mamy jeszcze do zrobienia w tym domu ze głowa na sama mysl mnie boli , dzisiaj powiedziałam Sebastianowi ze mam dosyc tego domu , wieczny rozpizdziel w nim jest :angryy:

Posted

[quote name='dOgLoV']zmywarka musi poczekac , tyle mamy jeszcze do zrobienia w tym domu ze głowa na sama mysl mnie boli , dzisiaj powiedziałam Sebastianowi ze mam dosyc tego domu , wieczny rozpizdziel w nim jest :angryy:[/QUOTE]

Hahaha :D
My już ponad 2 lata w remoncie i końca nie widać :roll: Bogdan przeklął ten dom tysiące razy :diabloti: Więc Aga, pocieszę Cie, ale jeszcze dużo przed Tobą :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Hahaha :D
My już ponad 2 lata w remoncie i końca nie widać :roll: Bogdan przeklął ten dom tysiące razy :diabloti: Więc Aga, pocieszę Cie, ale jeszcze dużo przed Tobą :evil_lol:[/QUOTE]

taaaa pocieszyłaś mnie :roll:

u nas zrobiony jest tylko nasz pokój , kuchnia i przedpokój , łazienka w rozsypce , dwa pozostałe pokoje też :angryy: mam wrazenie ze zanim sie tamte wyremontuje to te pomieszczenia juz zrobione beda do roboty od nowa :angryy:

Posted

[quote name='dOgLoV']taaaa pocieszyłaś mnie :roll:

u nas zrobiony jest tylko nasz pokój , kuchnia i przedpokój , łazienka w rozsypce , dwa pozostałe pokoje też :angryy: mam wrazenie ze zanim sie tamte wyremontuje to te pomieszczenia juz zrobione beda do roboty od nowa :angryy:[/QUOTE]

My mamy zrobioną kuchnię (ale Tora obgryzła tapetę i trzeba zrobić od nowa :angryy:), salon, jadalnia, łazienka, nasza sypialnia i pokój Theosia ;) Został nam korytarz, wymiana drzwi wejściowych na plastikowe, bo są aluminiowe, przedpokój koło łazienki, pokój taki gospodarczy, a potem położyć kostkę brukową przed garażem (200m2) i zrobić ogród, czyli zorać ziemię, posadzić nową trawę, wybudować altankę z grillem ;) A jak to wszystko zrobimy, to ze strychu będziemy robić kolejny pokój :)
Nie wiem za ile lat to zrobimy :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']My mamy zrobioną kuchnię (ale Tora obgryzła tapetę i trzeba zrobić od nowa :angryy:), salon, jadalnia, łazienka, nasza sypialnia i pokój Theosia ;) Został nam korytarz, wymiana drzwi wejściowych na plastikowe, bo są aluminiowe, przedpokój koło łazienki, pokój taki gospodarczy, a potem położyć kostkę brukową przed garażem (200m2) i zrobić ogród, czyli zorać ziemię, posadzić nową trawę, wybudować altankę z grillem ;) A jak to wszystko zrobimy, to ze strychu będziemy robić kolejny pokój :)
Nie wiem za ile lat to zrobimy :roll:[/QUOTE]

Ojjj to jeszcze troche was remontów czeka :roll: my też musimy zrobić 2 pokoje , łazienke , odnowić całe podwórko czyli trawa kostka itd , założyc nowy dach i ze strychu zrobić pokoje i salon :roll: ciekawe czy dożyje chwili kiedy to wszystko nastąpi :roll:

Posted

Witamy sie wieczorkowo :loveu:
Teos wyrosnie na prawdziwego ziomka i bedzie sluchal polskiego hip hopu :evil_lol: Zobaczysz, juz mi wyglada a ziomeczka :evil_lol:

Remontow wspolczuje... ale od remontow gorsze jest inne slowo.... PRZEPROWADZKA. Ja na sama mysl dostaje ciarek :scared:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Witamy sie wieczorkowo :loveu:
Teos wyrosnie na prawdziwego ziomka i bedzie sluchal polskiego hip hopu :evil_lol: Zobaczysz, juz mi wyglada a ziomeczka :evil_lol:

Remontow wspolczuje... ale od remontow gorsze jest inne slowo.... PRZEPROWADZKA. Ja na sama mysl dostaje ciarek :scared:[/QUOTE]

Witam :)

W moim domu się hip-hopu nie słucha :mad: Nie cierpię takiej muzy :angryy:

Przeprowadzałam się 3 razy i więcej nie mam zamiaru :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']ja w ogóle nie nosze obcasów i jak raz na kiedys zaloze to jest masakra :evil_lol:[/QUOTE]

ja noszę bardzo często, mimo, że jestem wysoka(175) ale po ciąży cieszyłam się, że mam wózek, by się na nim podeprzeć:evil_lol: bo jakoś równowagę mi się gorzej utrzymywało. ale uwielbiam wysokie obcasy i wcale mi nie przeszkadza, że jak je mam na nogach, to patrzę na większość ludzi(w tym mojego męża:diabloti:) z góry ;)

ciągnącego się remontu nie zazdroszczę...

Posted

[quote name='dOgLoV']to juz nigdy nie wrócicie do Polski ??[/QUOTE]

Po co?
Dopóki w Polsce się nie poprawi, to nie mamy po co :( Nigdy mnie nie będzie stać na to wszystko za dwie polskie wypłaty, no co stać mnie tu za dwie holenderskie wypłaty ;)
Chciałabym wrócić, bo cała moja rodzina jest w Polsce, ale na chwilę obecną nie mamy żadnych perspektyw, żeby w PL było dobrze :shake: Nie kupiłabym domu, na dziecko pewnie byśmy się decydowali przez kolejne 10 lat... Ech :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Po co?
Dopóki w Polsce się nie poprawi, to nie mamy po co :( Nigdy mnie nie będzie stać na to wszystko za dwie polskie wypłaty, no co stać mnie tu za dwie holenderskie wypłaty ;)
Chciałabym wrócić, bo cała moja rodzina jest w Polsce, ale na chwilę obecną nie mamy żadnych perspektyw, żeby w PL było dobrze :shake: Nie kupiłabym domu, na dziecko pewnie byśmy się decydowali przez kolejne 10 lat... Ech :roll:[/QUOTE]

Na to że w Polsce sie poprawi nie liczyła bym :shake: pracujemy w pocie czoła dostajemy grosze i w podzięce słyszymy ze powinnismy sie cieszyć że w ogóle zarabiamy :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']Na to że w Polsce sie poprawi nie liczyła bym :shake: pracujemy w pocie czoła dostajemy grosze i w podzięce słyszymy ze powinnismy sie cieszyć że w ogóle zarabiamy :shake:[/QUOTE]

Wiesz, nawet patrząć na takie pierdoły jak pieniądze na dziecko (tzw. rodzinne) to tu mi starczy na mleko, pieluchy i ubranka dla Theosia ;) A w PL chyba rodzinnego jest 40zł (?) i co za to kupisz?! Wielkie gó*no :angryy:
Widzę ile rzeczy muszą sobie odmówić moi bracia i ich żony, żeby mieć hipotekę i dzieci. Nie mówię, że tu jest raj, bo nie jest :shake: Ale nie zastanawiam się czy starczy mi wypłaty na opłacenie wszystkiego ;) A taki komfort psychiczny dużo robi :)

Posted

[quote name='magdabroy']Wiesz, nawet patrząć na takie pierdoły jak pieniądze na dziecko (tzw. rodzinne) to tu mi starczy na mleko, pieluchy i ubranka dla Theosia ;) A w PL chyba rodzinnego jest 40zł (?) i co za to kupisz?! Wielkie gó*no :angryy:
Widzę ile rzeczy muszą sobie odmówić moi bracia i ich żony, żeby mieć hipotekę i dzieci. Nie mówię, że tu jest raj, bo nie jest :shake: Ale nie zastanawiam się czy starczy mi wypłaty na opłacenie wszystkiego ;) A taki komfort psychiczny dużo robi :)[/QUOTE]

Nio cos koło tego jest , za tyle to nawet paczki pieluch nie kupisz :roll: i oni sie pluja że niedługo nie będzie dzieci w Polsce , a kogo bedzie na nie stać ?? urodzic dziecko a pozniej powiedziec mu "wiesz co ,dzisiaj nie dostaniesz obiadku bo mamusia pieniedzy nie ma :shake:" ja nigdy nie chciała bym musieć czegos takiego powiedzieć własnemu dziecku :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Wiesz, nawet patrząć na takie pierdoły jak pieniądze na dziecko (tzw. rodzinne) to tu mi starczy na mleko, pieluchy i ubranka dla Theosia ;) A w PL chyba rodzinnego jest 40zł (?) i co za to kupisz?! Wielkie gó*no :angryy:
Widzę ile rzeczy muszą sobie odmówić moi bracia i ich żony, żeby mieć hipotekę i dzieci. Nie mówię, że tu jest raj, bo nie jest :shake: Ale nie zastanawiam się czy starczy mi wypłaty na opłacenie wszystkiego ;) A taki komfort psychiczny dużo robi :)[/QUOTE]

racja, masz Madzia calkowitą rację, w Polsce jest do d..y.

Posted

[quote name='magdabroy']Wątek zrobił się ekonomiczny :eviltong:
Uciekam spać ;) Kolorowych snów :loveu:[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

kolorowych :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']Nio cos koło tego jest , za tyle to nawet paczki pieluch nie kupisz :roll: i oni sie pluja że niedługo nie będzie dzieci w Polsce , a kogo bedzie na nie stać ?? urodzic dziecko a pozniej powiedziec mu "wiesz co ,dzisiaj nie dostaniesz obiadku bo mamusia pieniedzy nie ma :shake:" ja nigdy nie chciała bym musieć czegos takiego powiedzieć własnemu dziecku :roll:[/QUOTE]

no właśnie. nie sztuka narobić dzieci...ważne by zapewnić im chociaż podstawowe minimum.
ostatnio znajoma mi opowiadała, że w jej dalszej rodzinie wszystkie kobitki znów w ciąży a każda ma już po kilka dzieciaków. bieda taka, że nie stać ich na książki do szkoły:shake: ale antykoncepcji nie stosują, bo po co? i podejście "jakoś to będzie"...nie zdziwię się jak za rok/półtora znów będą w ciąży, bo tak to właśnie u nich wygląda, chyba co stosunek to ciąża!
a niestety pomocy socjalnej jest tyle co nic. taka to nasza polska kochana...

Posted

[quote name='agaga21']no właśnie. nie sztuka narobić dzieci...ważne by zapewnić im chociaż podstawowe minimum.
ostatnio znajoma mi opowiadała, że w jej dalszej rodzinie wszystkie kobitki znów w ciąży a każda ma już po kilka dzieciaków. bieda taka, że nie stać ich na książki do szkoły:shake: ale antykoncepcji nie stosują, bo po co? i podejście "jakoś to będzie"...nie zdziwię się jak za rok/półtora znów będą w ciąży, bo tak to właśnie u nich wygląda, chyba co stosunek to ciąża!
a niestety pomocy socjalnej jest tyle co nic. taka to nasza polska kochana...[/QUOTE]

ehhh to juz w ogóle porażka , szkoda im pare zlotych na zabezpieczenie , wolą wydawac na swiat dzieci ktore będa cierpiały biede :roll:

ostatnio czytalam artykół że urodziły sie czworaczki , w domu to małżeństwo ma juz 3jke dzieci w tym bliznięta , pierwsza moja mysl była " matko za co oni te dzieci wychowają " :roll:

Posted

Niestety pomoc rodzinie w Polsce, to temat bez dna :roll:

[quote name='Ptysiak']Dobrej nocy Madziu :)[/QUOTE]

Dziękuję Iza :) Była całkiem dobra ;) Theoś obudził się tylko 2 razy :Cool!: