Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 tygodnie temu urodziło się w hodowli przyrodnie rodzeństwo Torki :loveu: Jak ja bym chciała mieć znowu takiego szczylka w domu :loveu: Czemu Bogdan nie chce mieć więcej zwierząt :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

[quote name='magdabroy']2 tygodnie temu urodziło się w hodowli przyrodnie rodzeństwo Torki :loveu: Jak ja bym chciała mieć znowu takiego szczylka w domu :loveu: Czemu Bogdan nie chce mieć więcej zwierząt :placz::placz::placz::placz::placz:[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu::loveu:

postaw go przed faktem dokonanym :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Wyrzuciłby mnie razem z tym szczeniakiem :evil_lol:[/QUOTE]

jak by zobaczyl takie malenstwo to nie miał by serca :shake: najwyzej sama bys poleciała za drzwi :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']jak by zobaczyl takie malenstwo to nie miał by serca :shake: najwyzej sama bys poleciała za drzwi :evil_lol:[/QUOTE]

No właśnie ;) I co bym miała z tego szczeniaczka jakbym mieszkała na podwórku, a on w domu :mad:

Posted

[quote name='magdabroy']No właśnie ;) I co bym miała z tego szczeniaczka jakbym mieszkała na podwórku, a on w domu :mad:[/QUOTE]

czasami Bogdan by Ci go na dwor wypuścił :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ale dobra żarty zartami a ja uciekam do pracy ;)

miłego dzionka :loveu:

Posted

To chyba się wyspałaś skoro Teoś taki grzeczny w nocy był :loveu:

Chciałam właśnie napisać to samo co Aga, żebyś postawiła Bogdana przed faktem dokonanym :) Ale jakbyś miała mieszkać na dworze... no to już trzeba pomyśleć :evil_lol:

Posted

[quote name='Kaaasia']Cześć w słoneczny poniedziałek :smile:[/QUOTE]

Dobry wieczór w poniedziałkowy wieczór :)

[quote name=':: FiGa ::']Witamy sie cieplutko :calus:
Madziu jest jeszcze mozliwosc ze bedziecie dostawac holenderska emeryturke i wtedy moze byc ok mieszkac w Polsce :cool3:[/QUOTE]

Hej ;)
Nie wybiegam aż tak daleko w przyszłość :shake: Do mojej emerytury jeszcze 30 lat, więc nie wiem czy dożyję ;)

[quote name='unikatowydiament']witamy się:)[/QUOTE]

Cześć :)

[quote name='Ptysiak']To chyba się wyspałaś skoro Teoś taki grzeczny w nocy był :loveu:

Chciałam właśnie napisać to samo co Aga, żebyś postawiła Bogdana przed faktem dokonanym :) Ale jakbyś miała mieszkać na dworze... no to już trzeba pomyśleć :evil_lol:[/QUOTE]

A owszem, wyspałam się :)
Następna mnie na dwór wygania :mad::eviltong:

[quote name='justysiek']Madzia 2 psy to nie tragedia, może użyj wdzięku i Bohdan da się przekonać:eviltong:[/QUOTE]

Nawet 4 to nie tragedia ;) Tylko wtedy to chyba autobus byśmy musieli kupić :evil_lol:

Posted

[quote name='justysiek']ja bym mogła mieć 2 psy max
a Ty byłaś z Torka na szkoleniu?[/QUOTE]

Mi się marzą 2 owczary, ale wiem, że Bogdan nigdy się na to nie zgodzi :shake::-( Chyba jedynie jakbyśmy znaleźli gdzieś jakąś przybłędę, to pozwoliłby mi zostawić ;) Ale inaczej nie ma szans :placz:
Nie, Torka była szkolona tylko przeze mnie ;) I powiem nieskromnie, że całkiem ładnie nam to poszło :lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Mi się marzą 2 owczary, ale wiem, że Bogdan nigdy się na to nie zgodzi :shake::-( Chyba jedynie jakbyśmy znaleźli gdzieś jakąś przybłędę, to pozwoliłby mi zostawić ;) Ale inaczej nie ma szans :placz:
Nie, Torka była szkolona tylko przeze mnie ;) I powiem nieskromnie, że całkiem ładnie nam to poszło :lol:[/QUOTE]

ale czemu nie chce?

chciałabym, umieć Cezara fajnie wyszkolić.

Posted

[quote name='justysiek']ale czemu nie chce?

chciałabym, umieć Cezara fajnie wyszkolić.[/QUOTE]

On nie jest aż tak psio-lubny jak ja :shake: Kocha Torę, lubi się z nią bawić, ale posiadanie psa nie jest dla niego piorytetem jak dla mnie :roll: To pewnie dlatego, że w jego domu nigdy nie było zwierząt, bo jego mama nie życzyła sobie czworonogów w domu jak byli dziećmi. Odziwo teraz jak przyjeżdżamy, to teściowa sama bawi się z Torą, wychodzi z nią na spacery i nawet wielokrotnie prosiła żebym ją zostawiła w domu jak jechaliśmy gdzieś i chcieliśmy brać psa ze sobą :evil_lol:

Tora jest nauczona tylko podstaw, bo mi żadne sztuczki itp. nie są potrzebne ;) Czasem zdaża jej się nieposłuchać, ale wystarczy, że krzyknę i Torce momentalnie wraca rozum :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']On nie jest aż tak psio-lubny jak ja :shake: Kocha Torę, lubi się z nią bawić, ale posiadanie psa nie jest dla niego piorytetem jak dla mnie :roll: To pewnie dlatego, że w jego domu nigdy nie było zwierząt, bo jego mama nie życzyła sobie czworonogów w domu jak byli dziećmi. Odziwo teraz jak przyjeżdżamy, to teściowa sama bawi się z Torą, wychodzi z nią na spacery i nawet wielokrotnie prosiła żebym ją zostawiła w domu jak jechaliśmy gdzieś i chcieliśmy brać psa ze sobą :evil_lol:

Tora jest nauczona tylko podstaw, bo mi żadne sztuczki itp. nie są potrzebne ;) Czasem zdaża jej się nieposłuchać, ale wystarczy, że krzyknę i Torce momentalnie wraca rozum :evil_lol:[/QUOTE]

to prawie jak mój Sebek, u nich pies był tylko na dworze i to zazwyczaj na łańuchu, nie szczepiony, jadł resztki, a odkąd zaczeliśmy być razem inaczej patrzy na psy, opowiada często o Cezarze i jest dumny, na 2 psa by się na pewno zgodził:)

no Cezar podstawy umie, ale ja chcialabym mu zrobić PT.

Posted

Ja może i kiedyś z jakimś psem pójdę na szkolenie, ale narazie mam złe wspomnienia ze szkoleniem psów. Jak byłam nastolatką, to w moim mieście był koleś który szkolił psy. Miał super ułożonego boksera :loveu: I wszystko było ładnie pięknie dopóki nie zobaczyłam kiedyś jego metod szkoleniowych-przemocy :mad: Jakoś mnie to zraziło do szkoleniowców :roll: A że nauczenie psa podstaw jest dla mnie proste, to dopóki będę miała normalne psy (czyt. nie rasy uważanej za agresywną), to sama będę szkolić swoje psy ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Mi się marzą 2 owczary, ale wiem, że Bogdan nigdy się na to nie zgodzi :shake::-( Chyba jedynie jakbyśmy znaleźli gdzieś jakąś przybłędę, to pozwoliłby mi zostawić ;) Ale inaczej nie ma szans :placz:
[/QUOTE]to zorganizuj to! co stoi na przeszkodzie, by jakiś biedny on-eczek się do was niechcący przypałętał?:diabloti:

Posted

[quote name='agaga21']to zorganizuj to! co stoi na przeszkodzie, by jakiś biedny on-eczek się do was niechcący przypałętał?:diabloti:

Takie numery przechodziły tylko z moją mamą :D Choć pewnie wiedziała, że ściemniam, ale kochała wszystkie zwierzęta tak jak i ja :loveu:

Posted

[quote name='justysiek']ja zawsze mówię Sebkowi, że to nie fair, że on ma decydować o wszystkim i czasem pomaga:)[/QUOTE]

Wymusiałam na nim Lumpka i postawiłam go przed faktem dokonanym jak kupowałam Torę :evil_lol: Nie chcę mu "wmuszać" kolejnego psa :shake: Wolałabym, żeby on też tego chciał :)

Posted

[quote name='magdabroy']Wymusiałam na nim Lumpka i postawiłam go przed faktem dokonanym jak kupowałam Torę :evil_lol: Nie chcę mu "wmuszać" kolejnego psa :shake: Wolałabym, żeby on też tego chciał :)[/QUOTE]

z niektórymi tak trzeba:)
ale może sam się przekona.