KT Arts Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 magdabroy napisał(a):Kawa? Myślałam, że na pączka :evil_lol: Nie nie nie, lato idzie, trzeba schudnąć :P Quote
Oscar Patric Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 dzieńdoberek popołudniowy:) ale narobiłyście mi smaka na pączka,chyba wyślę Domcie aby Nam kupiła:lol: Quote
:: FiGa :: Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Witajcie :multi: I tutaj tez nadrabiania mialam sporo, na szczescie fotek bylo w podobnej ilosci :loveu: Dalej mi smaka robisz z ta plywajaca poczwarka Twoja i jeszcze dzieci... :loveu: I doczytalam ze Teos sie nie obrocil.... ale kiepscy trzymacze kciukow z nas :( Nie poddajemy sie :kciuki: Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 unikatowydiament napisał(a):dzieńdoberek popołudniowy:) ale narobiłyście mi smaka na pączka,chyba wyślę Domcie aby Nam kupiła:lol: No to smacznego pączusia :) :: FiGa :: napisał(a):Witajcie :multi: I tutaj tez nadrabiania mialam sporo, na szczescie fotek bylo w podobnej ilosci :loveu: Dalej mi smaka robisz z ta plywajaca poczwarka Twoja i jeszcze dzieci... :loveu: I doczytalam ze Teos sie nie obrocil.... ale kiepscy trzymacze kciukow z nas :( Nie poddajemy sie :kciuki: Nie było tak źle, bo nie mam fot do wrzucania ;) No kiepsko trzymacie kciuki, kiepsko :evil_lol: Właśnie wychodzę na spotkanie z położną, to zobaczymy co powie?! Może się go da obrócić jakimiś domowymi sposobami ;) Quote
xyzxyz Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 magdabroy napisał(a):No kiepsko trzymacie kciuki, kiepsko :evil_lol: poprawimy się ;) Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 biscuit napisał(a):poprawimy się ;) No ja myślę ;) Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Po spotkaniu z położną jestem troszkę spokojniejsza ;) Co prawda dziecka mi nie obróci, bo nie ma takich uprawnień, ale... doradziła co mogę robić, żeby Teosia "zmusić" do fikołka ;) Oczywiście pewności nigdy nie ma, ale jest szansa ;) Otóż, jak tylko poczuję twardy brzuch, mam klęczeć na czworaka i kręcić bioderkami :D Wiem, że śmiesznie to brzmi, ale może pomóc ;) Gdybym mały się nie obrócił, a chciałabym uniknąć cesarki, to jest klinika 100km od nas (nie pamiętam nazwy miasta), gdzie lekarze specjalizują się w porodach pośladkowych i tam mogłabym rodzić naturalnie ;) Ale podziękowałam. Wolę już być pocięta, ale blisko domu ;) No i jeśli będę miała cesarkę, to pierwszy termin jaki mogliby mnie ciachnąć, to 5 lipca. Wcześniej mnie nie potną choćbym nie wiem jak prosiła :evil_lol: Jedynie jeśli wcześniej odejdą mi wody, to wtedy oczywiście będą ciąć ;) Quote
Vilena Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 To już tak blisko rozwiązania? Będzie się działo! Ciocia Vilena będzie trzymała kciuki z całym zwierzyńcem :) Quote
*Magda* Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Vilena napisał(a):To już tak blisko rozwiązania? Będzie się działo! Ciocia Vilena będzie trzymała kciuki z całym zwierzyńcem :) Oficjalnie 5-6 tyg. ale może bedzie szybciej ;) Aleksandra95 napisał(a):Bedzie dobrze ! :) Musi być ;) Quote
bira Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Ale macie dzieciarni :-) Teoś będzie miał towarzystwo :-) Narobiłyście mi smaka na pączka :-) Jutro sobie kupię :-) Otworzyli koło mnie nowy polski market i mają świerze pieczywo, pączki i bułki słodkie :-) Bosko :-) Magda, jeszcze kupa czasu przed Tobą :-) MMoże młody fiknie :-) Quote
kalyna Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 a za mną chodzi cały dzień kawa, taka ledwo co zmielona :loveu: i chyba jutro sobie ją zrobię ;) bo ja normalnie to kawy nie piję, ale w niedziele taaaaaak mi zasmakowała.... A my musimy wziąć się w garść z tym trzymaniem kciuków, bo jak narazie to możemy więcej szkoda zrobić niż pożytku :D :kciuki: Quote
Ptysiak Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 No racja, trzeba mocniej trzymać te kciuki ;):kciuki: A ja bardzo lubię kawę, ale wolę rozpuszczalną. Tyle, że ja piję kawę z 3-4 łyżeczki i mleko, bez cukru :D Quote
łamAga Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 magdabroy napisał(a)::D Wiem, że śmiesznie to brzmi, ale może pomóc ;) Smiesznie nie śmiesznie ale jak ma pomóc to trza robić , a jak Bogdan będzie sie śmiał to mu każ robić to samo :eviltong: kobicie w ciąży sie nie odmawia :eviltong: Ptysiak napisał(a):No racja, trzeba mocniej trzymać te kciuki ;):kciuki: A ja bardzo lubię kawę, ale wolę rozpuszczalną. Tyle, że ja piję kawę z 3-4 łyżeczki i mleko, bez cukru :D Ja tak mocno trzymamm te kciuki ze aż mnie coś prawa łopatka boli :evil_lol: a ja kocham kawe sypaną najbardziej ostrowską / familijną jak kto woli :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: ale z 2 łyżeczek bo jak bym wypila z 3-4 to by mi chyba pikawa wyskoczyła :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Ptysiak napisał(a):Ciocia Iza też kciuki ciągle trzyma Trzymaj, trzymaj ;) bira napisał(a):Ale macie dzieciarni :-) Teoś będzie miał towarzystwo :-) Narobiłyście mi smaka na pączka :-) Jutro sobie kupię :-) Otworzyli koło mnie nowy polski market i mają świerze pieczywo, pączki i bułki słodkie :-) Bosko :-) Magda, jeszcze kupa czasu przed Tobą :-) MMoże młody fiknie :-) A to nie wszystkie dzieci. Jakby tak pozbierać wszystkich znajomych z dziećmi, to mielibyśmy przedszkole :D Ja bym musiała jechać do Venlo do polskiego sklepu, a że jestem leniwa, to kupuję niemieckie pączki. Ale mam jedne sprawdzone i niczym się nie różnią od polskich pączków. Nawet mam jeden chleb sprawdzony, który smakuje jak polski :loveu: Położna też powiedziała, że może fiknąć koziołka przez noc, także wszystko przede mną ;) Wczoraj babka w szpitalu urodziła w ciągu niespełna godziny :crazyeye: Jak przyjechaliśmy z Bogdanem, to miała 3-4cm, a pół godziny później już darła mordę, bo już parła. Zanim wyszliśmy ze szpitala, już było "po" Ptysiak napisał(a):Haha pączki są zaraźliwe :D O tak, ale dziś nie jem pączka. Może jutro :evil_lol: kalyna napisał(a):a za mną chodzi cały dzień kawa, taka ledwo co zmielona :loveu: i chyba jutro sobie ją zrobię ;) bo ja normalnie to kawy nie piję, ale w niedziele taaaaaak mi zasmakowała.... A my musimy wziąć się w garść z tym trzymaniem kciuków, bo jak narazie to możemy więcej szkoda zrobić niż pożytku :D Kawa świeżo mielona zawsze jest dobra :) Ja już od dawna nie pijam kawe takiej normalnej, tylko rozpuszczalną. Ale jakby ktoś mi zaproponował rozpuszczalną lub świeżo mieloną, to wybieram tę drugą :loveu: Nie ma porównania, kawa świeżo mielona jest the best :loveu: No to trzymaj mocno kciuki Ptysiak napisał(a):A ja bardzo lubię kawę, ale wolę rozpuszczalną. Tyle, że ja piję kawę z 3-4 łyżeczki i mleko, bez cukru :D Ja obecnie tylko zbożową, ale jak Teoś się urodzi to wracam do rozpuszczalnej z mlekiem :) dOgLoV napisał(a):Smiesznie nie śmiesznie ale jak ma pomóc to trza robić , a jak Bogdan będzie sie śmiał to mu każ robić to samo :eviltong: kobicie w ciąży sie nie odmawia :eviltong: Ja tak mocno trzymamm te kciuki ze aż mnie coś prawa łopatka boli :evil_lol: jak bym wypila z 3-4 to by mi chyba pikawa wyskoczyła :evil_lol: Będę to robić jak Bogdan nie będzie widział. Nie będzie miał się kto ze mnie śmiać :D Zmień rękę jak Cię boli ;) Szwagier swego czasu pił 5-6 kaw dziennie, gdzie sypał kawy 1/3 kubka :crazyeye: Teraz trochę przystopował Quote
agaga21 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 magdabroy napisał(a):Po spotkaniu z położną jestem troszkę spokojniejsza ;) Co prawda dziecka mi nie obróci, bo nie ma takich uprawnień, ale... doradziła co mogę robić, żeby Teosia "zmusić" do fikołka ;) Oczywiście pewności nigdy nie ma, ale jest szansa ;) Otóż, jak tylko poczuję twardy brzuch, mam klęczeć na czworaka i kręcić bioderkami :D Wiem, że śmiesznie to brzmi, ale może pomóc ;) Gdybym mały się nie obrócił, a chciałabym uniknąć cesarki, to jest klinika 100km od nas (nie pamiętam nazwy miasta), gdzie lekarze specjalizują się w porodach pośladkowych i tam mogłabym rodzić naturalnie ;) Ale podziękowałam. Wolę już być pocięta, ale blisko domu ;) No i jeśli będę miała cesarkę, to pierwszy termin jaki mogliby mnie ciachnąć, to 5 lipca. Wcześniej mnie nie potną choćbym nie wiem jak prosiła :evil_lol: Jedynie jeśli wcześniej odejdą mi wody, to wtedy oczywiście będą ciąć ;) hehe, ten sposób przypomina mieszanie herbaty w szklance bez użycia łyżeczki ;) Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 A co mi tam, ja dziś znowu zjadłam pączka w pracy do kawy :evil_lol: A żeby było ciekawiej to jak leciałam po pączki to wywinęłam niezłego orła na kafelkach w sklepie :oops: :evil_lol: Ja tez kiedyś piłam tak dużo kawy jak Twój Szwagier, jak się czymś stresuję to wtedy nic nie jem i tylko kawa i papierosy na okrągło. Teraz przystopowałam do góra 3 dziennie (dwie rano i czasami jedna popołudniu). No i już się staram niczym aż tak nie stresować :D Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Nic sobie nie potłukłaś na tych kefelkach? Kawa i papieros, menu chyba każdego nałogowego palacza :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 magdabroy napisał(a):Nic sobie nie potłukłaś na tych kefelkach? Kawa i papieros, menu chyba każdego nałogowego palacza :evil_lol: Tyłek mnie trochę boli i łokieć :D ale bez obaw, ja tyle razy zleciałam już w domu ze schodów (a mam bardzo strome) :diabloti: i tyle razy wpadłam w poślizg na mokrych kafelkach przed domem i nieraz nie dałam rady utrzymać równowagi...,:D że taki łagodny upadek w sklepie to dla mnie pikuś :evil_lol: Przyznam bez bicia, że niestety jestem nałogowcem ;) Quote
*Magda* Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 (edited) Macie troszkę zdjęć Lumposława ;) Edited June 5, 2012 by magdabroy Quote
Recommended Posts