Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
Igor ma 7 lat i jest chorym dzieckiem :/ Obawiam się, że szczurek mógłby nie przeżyć jego zabaw :shake: Psa jakby brali, to już troszkę odchowanego i o bardzo łagodnym charakterze, żeby znosił ze spokojem zabawy z Igorem ;)

A no to faktycznie.
Mam takich znajomych, którzy zajmują się hodowlą berneńczyków, a wkrótce leonbergerów. Super psy! Są właśnie przygotowywane do współpracy z takimi dziećmi i świetnie zdają egzamin. Taki byłby w tym przypadku idealny. ;)

Posted

oj nieładnie gaduły nie ładnie :mad: znów do nadrabiania 7 stronek :D

Zdjęcia Tory z piłeczką jak zawsze genialne kurcze zakochałam się w jej ślipkach :loveu:
Lumpek w słoneczku to to, co koty lubią najbardziej hihi :D

czekam na nową porcje zdjęć :razz:

Posted

biscuit napisał(a):
A no to faktycznie.
Mam takich znajomych, którzy zajmują się hodowlą berneńczyków, a wkrótce leonbergerów. Super psy! Są właśnie przygotowywane do współpracy z takimi dziećmi i świetnie zdają egzamin. Taki byłby w tym przypadku idealny. ;)

Ja się dziś zaczęłam zastanawiać, czy im by się nie należał taki pies terapeuta od państwa :cool3: Muszę to powiedzieć Sylwi jak będziemy ze sobą rozmawiać przez telefon ;) Jakby znaleźli wymarzone mieszkanko z ogródkiem, to może dostali by takiego psiaka albo chociaż Igor mógłby mieć zajęcia z takim psem ;) Wczoraj jak się bawił z Torą, to gadał (po swojemu) jak katarynka :D Widziałam Igorka kilka razy i nigdy nie mówił tyle co wczoraj :) Było widać, że te 2h z psem były dla niego czymś niesamowitym :)

Ada_Mirra napisał(a):
oj nieładnie gaduły nie ładnie :mad: znów do nadrabiania 7 stronek :D

Zdjęcia Tory z piłeczką jak zawsze genialne kurcze zakochałam się w jej ślipkach :loveu:
Lumpek w słoneczku to to, co koty lubią najbardziej hihi :D

czekam na nową porcje zdjęć :razz:

E tam, gaduły :D Za rzadko tu zaglądasz :eviltong:

Nie mam żadnych zdjęć :( Ale chyba zabiorę za chwilę zwierzyniec do ogródka i chociaż tam ich obfocę ;)

Posted

magdabroy napisał(a):

E tam, gaduły :D Za rzadko tu zaglądasz :eviltong:

Nie mam żadnych zdjęć :( Ale chyba zabiorę za chwilę zwierzyniec do ogródka i chociaż tam ich obfocę ;)

oj tam :D

to już do ogrodu i focić i focić ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja się dziś zaczęłam zastanawiać, czy im by się nie należał taki pies terapeuta od państwa :cool3: Muszę to powiedzieć Sylwi jak będziemy ze sobą rozmawiać przez telefon ;) Jakby znaleźli wymarzone mieszkanko z ogródkiem, to może dostali by takiego psiaka albo chociaż Igor mógłby mieć zajęcia z takim psem ;) Wczoraj jak się bawił z Torą, to gadał (po swojemu) jak katarynka :D Widziałam Igorka kilka razy i nigdy nie mówił tyle co wczoraj :) Było widać, że te 2h z psem były dla niego czymś niesamowitym :)

dlatego ja uparcie powtarzam, że psy sa super sposobem rehabilitacji sfery i fizycznej i psychicznej ;)
nawet kiedyś byłam na wykładzie, gdzie była Pani z dwoma psami terapeutami i pokazywała na czym to polega. Sam kontakt, możliwość przytulenia się, czy poczytania psu, różne zabiegi przy psie pomagające lepiej funkcjonować organizmowi itp. Nawet rehabilitacja, gdzie pies jest i w jakiś sposób pomaga samym leżeniem, lepiej dzieci i motywuje i miło spędzają czas. Jak odwiedzają dogoterapeuci to dzieci cieszą się na to spotkanie i kojarzą to przyjemnie jako kontakt z psem, a nie swego rodzaju dyskomfort rehabilitacjami..

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
a to kawy nie można w ogródku :cool3:

Zabraknie mi ręki :/ W jednej aparat, w drugiej smycz od Lumpka, a kawa gdzie??

Ale już się wylogowuję z dogo, zmykam do ogródka ;) Foty za jakieś pól godzinki będą ;)

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
super zdjęcia :loveu:
Tora, Torcia Toreczka :Cool!:

Dziękuję :)

Mam jeszcze kilka fot, ale wrzucę je jutro albo w niedzielę ;) Wogóle, to zrobiłabym dużo zdjęć, ale Lumpek był niegrzeczny :mad: ciągle próbował ściągnąć sobie szelki :angryy: Muszę mu je chyba taśmą do futra przykleić :)

Posted

Jaką lumpek ma długość smyczy?
Mojego kota wypuściłam na chwile w szelkach. Za 5 min wraca, ale bez szelek. Szukałam może z 2h ale nie znalazłam. Rozpłynęły się chyba ;)

Posted

[quote name='understandme']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6462.jpg Lumpek :loveu::loveu::loveu:

:loveu:

[quote name='Milena9']Jaką lumpek ma długość smyczy?
Mojego kota wypuściłam na chwile w szelkach. Za 5 min wraca, ale bez szelek. Szukałam może z 2h ale nie znalazłam. Rozpłynęły się chyba ;)

Ma 5m ;) Ale cwaniak dziś jak przytrzymałam smycz, żeby nie czmychnął do sąsiada, to zapierał się łapkami, cofał dooopkę i w ten sposób chciał ściągnąć szelki :mad: Już mi się kiedyś w ten sposób wydostał z szelek :angryy:

Posted

magdabroy napisał(a):
:mad: ciągle próbował ściągnąć sobie szelki :angryy: Muszę mu je chyba taśmą do futra przykleić :)

Kropelka jest dobra :evil_lol:

Milena9 napisał(a):
Jaką lumpek ma długość smyczy?
Mojego kota wypuściłam na chwile w szelkach. Za 5 min wraca, ale bez szelek. Szukałam może z 2h ale nie znalazłam. Rozpłynęły się chyba ;-)

:D:D:D

Posted

magdabroy napisał(a):

A to nie wiedziałam, że państwo może takiego psa "ufundować". ;)
To musi być świetna sprawa - widzieć na własne oczy, że psy faktycznie czynią z takimi dziećmi cuda. :)
Mnie się wydaje, że wszystkie dzieci - również zdrowe - są jakby zafascynowane spotkaniem z psem, jeśli same się bez psa wychowują. A już taki duży, żywy miś... Radość nie z tej Ziemi :D

Posted

biscuit napisał(a):
A to nie wiedziałam, że państwo może takiego psa "ufundować". ;)
To musi być świetna sprawa - widzieć na własne oczy, że psy faktycznie czynią z takimi dziećmi cuda. :)
Mnie się wydaje, że wszystkie dzieci - również zdrowe - są jakby zafascynowane spotkaniem z psem, jeśli same się bez psa wychowują. A już taki duży, żywy miś... Radość nie z tej Ziemi :D

No właśnie wydaje mi się, że mogliby takiego psa zrefundować. Nie wiem jak jest w PL jak się ma chore dziecko, ale tu Sylwia ma auto zarejstrowane na Igora, bo musi mieć środek transportu do lekarzy itp., nie płaci za te auto podatku, po Igora przyjeżdża taksówka i zabiera go do szkoły.... Także myślę, że taki pies też mógłby być refundowany ;) Może nie w 100%, ale jakaś część, to zawsze coś ;)

Posted

Ale Lumpiastemu dobrze z tym ogródkiem. Naszej Honci musi balkon wystarczyć... Cudny jest :-) Tprcia coś dziwnie na niego patrzy tylko ;-)

Posted

[quote name='bira']Ale Lumpiastemu dobrze z tym ogródkiem. Naszej Honci musi balkon wystarczyć... Cudny jest :-) Tprcia coś dziwnie na niego patrzy tylko ;-)

Torce się nie podobało, że zajmuje się kotem, a nie nią ;)

[quote name='Vilena']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6462.jpg
Jak ładnie chodzi w szelkach :D

Ładnie, ale do czasu :mad:

[quote name='ania90']to z Lumpka jest lucyfer jak chce wyslizgnac sie z szelek

O tak, Lucyfer to jego drugie imię :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
No właśnie wydaje mi się, że mogliby takiego psa zrefundować. Nie wiem jak jest w PL jak się ma chore dziecko, ale tu Sylwia ma auto zarejstrowane na Igora, bo musi mieć środek transportu do lekarzy itp., nie płaci za te auto podatku, po Igora przyjeżdża taksówka i zabiera go do szkoły.... Także myślę, że taki pies też mógłby być refundowany ;) Może nie w 100%, ale jakaś część, to zawsze coś ;)

no to by było super jakby zrefundowali takiego psiaka! :multi: