łamAga Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Mega fotki !!!!!!!! <3 Super mieliście wakacje <3 Quote
*Magda* Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 13 godzin temu, Ania :) napisał: Wow no myślałam że tych komórkowych to kilka będzie a tu jest duuzo :D wszystkie ekstra i widać że dla wszystkich wakacje udane :) Wiesz, telefon miałam zawsze przy sobie, więc nie problem było go wyciągnąć :P 13 godzin temu, Paulina94 napisał: Super, że urlop się udał :) Udał się, udał :) 18 minut temu, dOgLoV napisał: Mega fotki !!!!!!!! <3 Super mieliście wakacje <3 Dzięki :* Theodor dziś drugi dzień do przedszkola poszedł. I już na dzień dobry dyrektorka do mnie, że wczoraj znaleźli u jednego dziecka wszy Theoś ma krótkie włosy, więc jak coś się pojawi, to szybko to wypatrzymy. A dziś byłam u koleżanki na kawie. Nathan leżał na podłodze, na kocyku. My siedziałyśmy obok i piłyśmy kawkę, gadałyśmy...A Nathan co zrobił? Obrócił się na brzuszek I po powrocie do domu fiknął na brzuszek kilka razy. A potem się denerwuje, bo nie umie wrócić na plecy Quote
Tyśka) Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Jaka relacja z wakacji, super! :) A Torę tak chwalą, że aż mam ochote ją poznać. Świetne fotki <3 :) Quote
*Magda* Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 3 godziny temu, Aleksa. napisał: To Nathan, jak Tadek hahaha :P Tak :D Ale tak się zmęczył tym ciągłym obracaniem, że zasnął już o 19:20 ;) Quote
łamAga Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Nathanek to już duży chłopiec , normalnie rośnie jak na drożdzach <3 już niedługo bedziemy oglądaly zdjęcia i filmiki jak Nathanek biega <3 To Theoś ma wolne od przedszkola czy chodzi ? w sumie to jak ma krótkie włoski to nic nie powinien za bardzo załapać ale może lepiej dmuchac na zimne ;) Quote
*Magda* Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Wczoraj go mierzyłam i ma 70cm, a waga 8.8kg ;) Tak wczoraj tyłek podnosił i próbował odpychać się nóżkami jak leżał na brzuszku, a przed nim była zabawka, jakby chciał raczkować :D Theodor już wrócił do przedszkola. I dobrze. 3 tyg. w domu, to było wystarczająco dużo :D Nathan (chyba) należy do dzieci, które słoiczków jeść nie będą i tyle. Tak jak zresztą Theodor był :D Przed wyjazdem miał już wprowadzoną rybę i drów do jadłospisu. Więc na urlop zabrałam słoiczki, bo wiedziałam, że albo będą kiepskie warunki na gotowanie dla niego albo najzwyczajniej w świecie będę miała lenia. No i przez cały wyjazd Nathan nie zjadł mi ani jednego słoiczka! Ani obiadków, ani owoców. Pluł, zamykał buzię...Nie dał się nakarmić i koniec. Wróciliśmy do domu, w poniedziałek z rana szybko do sklepu po warzywa i mięso. I co? I Nathan wcina bez problemu. Zarówno obiadek jak i owoce ;) Dziś dostał pierwszy raz szpinak. I wychodzi na to, że będę miała kolejne dziecko, które lubi szpinak :) Zjadł tak dużo, że to ja już musiałam go przestać karmić, bo sam z siebie by nie przestał :D Quote
Tyśka) Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 O rany, jeszcze "troszkę", a Nathanek będzie próbował chodzić :) Ty sama przygotowujesz chłopakom posiłki? Ja, o ile dobrze kojarzę, również pochodzę z rodziny, gdzie nikt nie wciskam nam gotowych słoiczków, wszystko było nasze - mieliśmy (nadal mamy) ogród oraz u dziadków pole i sad, więc mama wolała nam przygotowywać posiłki sama :). Szpinak jest pyszny, uwielbiam kombinacje z nim związane. Zresztą, tak samo jak z cukinią :) Quote
*Magda* Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Tak, robię sama. Ale takie słoiczki, to na jakieś wyjazdy jest dobra alternatywa ;) Jednak moje dzieci mają inne zdanie :D Tyś, ja również uwielbiam szpinak i cukinię, więc byśmy się dogadały :) Quote
Tyśka) Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Hehhee, i dzieci mają rację :) Na pewno! Teraz sezon cukiniowy, więc przynajmniej raz w tygodniu mam jakieś danie z cukinii :D Quote
*Magda* Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Wiem, że mają rację. I ja bardzo chętnie gotowałam Theodorowi, a teraz gotuję Nathanowi. Przynajmniej sama mogę im robić dowolne mieszanki :) Ale czasem taki słoiczek to dużo ułatwia ;) Theodor zaczął jeść słoiczki coś koło 9-10 miesiąca, jak mu spaghetti zasmakowało :) No i dynię bardzo lubił, to jadł ze słoiczka, bo to tylko jesienią świeża. Ja czekam na "dostawę" cukinii ;) Kolega pracuje przy warzywach i jak się paleta (przypadkowo ) przewróci, to takie warzywa idą na straty i rozdają pracownikom. Wczoraj np. przywiózł mi takie pomidory kiściowe "z wypadku" :D 1 Quote
*Magda* Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 Wędzimy rybki :) I braciszki :) A teraz świeżutkie fotki z dzisiaj ;) Quote
*Magda* Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 http://s1169.photobucket.com/user/magdabroy/media/filmy/VID_20160802_105941_zps0f9qera6.mp4.html http://s1169.photobucket.com/user/magdabroy/media/filmy/VID_20160802_111333_zpslbklsfd0.mp4.html Quote
Aleksa. Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 Faceci :D oni to jak zawsze na wesoło :P Widziałam foty dzieci :D filmik potem, vo teraz czasu nie mam.:P Quote
*Magda* Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 2 minuty temu, Aleksa. napisał: Faceci :D oni to jak zawsze na wesoło :P Widziałam foty dzieci :D filmik potem, vo teraz czasu nie mam.:P A zwłaszcza Paweł :D Filmiki są krótkie :P Quote
*Magda* Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 Teraz, Ania :) napisał: Ale się młody siluje :D Dwa dni się tak siłował i dziś już sobie odpuścił :D Quote
Aleksa. Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 42 minut temu, *Magda* napisał: A zwłaszcza Paweł :D Filmiki są krótkie :P Co Ty mamuśka mi tutaj dajesz.. fotki i filmiki, które widziałam :D znaczy jeden filmik już widziałam :P Quote
*Magda* Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 15 godzin temu, Aleksa. napisał: Co Ty mamuśka mi tutaj dajesz.. fotki i filmiki, które widziałam :D znaczy jeden filmik już widziałam :P To Ci więcej nic na WhatsApp'a nie wyślę, to nie będziesz marudzić :P My po wizycie u weta z Lumpkiem. Ten chwilowy paraliż, który miał przed naszym urlopem, to przez starość :/ Ta wetka też potwierdziła, że Lumpek jest dużo starszy niż myślimy :/ Co do uszu, to antybiotykogram będziemy robić dopiero za 2 tyg. A to dlatego, że od poniedziałku klinika jest zamknięta. Dziś mu tylko wyczyszczono uszy i dostał 2 zastrzyki o długotrwałym działaniu, żeby już go trochę podleczyć. Za 2 tyg. mam przyjechać, to pobiorą próbkę do badań i będzie wiadomo czym konkretnie go leczyć. Jednak wetka powiedziała, że ze względu na jego podeszły wiek, leczenie nie będzie 100% :( Quote
Aleksa. Posted August 5, 2016 Posted August 5, 2016 5 godzin temu, *Magda* napisał: To Ci więcej nic na WhatsApp'a nie wyślę, to nie będziesz marudzić :P My po wizycie u weta z Lumpkiem. Ten chwilowy paraliż, który miał przed naszym urlopem, to przez starość :/ Ta wetka też potwierdziła, że Lumpek jest dużo starszy niż myślimy :/ Co do uszu, to antybiotykogram będziemy robić dopiero za 2 tyg. A to dlatego, że od poniedziałku klinika jest zamknięta. Dziś mu tylko wyczyszczono uszy i dostał 2 zastrzyki o długotrwałym działaniu, żeby już go trochę podleczyć. Za 2 tyg. mam przyjechać, to pobiorą próbkę do badań i będzie wiadomo czym konkretnie go leczyć. Jednak wetka powiedziała, że ze względu na jego podeszły wiek, leczenie nie będzie 100% :( Cześć! i masz mi wysyłać :D Quote
Recommended Posts