Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
Czyli już postanowieone, że będzie DONek a nie ONek ?!

Ja zawsze chciałam Kacperka, ale Bogdanowi się nie podoba :mad: Teodor, jakoś na początku mi nie pasowało, ale im więcej myślę o zdrobnieniu (Teoś :loveu:) tym bardziej mi się podoba :loveu:
Jak już będziesz w ciąży, to wtedy będziecie tak naprawdę myśleć o imieniu ;)

To ja przegapiłam tego linka do jej galerii :oops:

Tak na pewno będzie Donek ale to odlegle plany , musze bardzo dobrze przejrzec wszystkie hodowle i poszukac na prawde mocnego kłaczola i uzbierac pieniążki no i poczekac aż będe mogła mieć kolejnego psiaka :lol:

Teodor bardzo ładne imię :loveu::loveu::loveu::loveu: u nas kacperkow jest duzo w koło i mi sie przesłuchało już to imię ;)

Weszłam na jej profil i weszlam w watki zalozone przez nią troche ich tam bylo :lol:

a teraz uciekam do miasta jak wroce to jeszcze tu zajrze ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Czyli już postanowieone, że będzie DONek a nie ONek ?!

Ja zawsze chciałam Kacperka, ale Bogdanowi się nie podoba :mad: Teodor, jakoś na początku mi nie pasowało, ale im więcej myślę o zdrobnieniu (Teoś :loveu:) tym bardziej mi się podoba :loveu:
Jak już będziesz w ciąży, to wtedy będziecie tak naprawdę myśleć o imieniu ;)

To ja przegapiłam tego linka do jej galerii :oops:

no w Twoim przypadku to imię musi byc takie "międzynarodowe".
Teo - fajnie :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Tak na pewno będzie Donek ale to odlegle plany , musze bardzo dobrze przejrzec wszystkie hodowle i poszukac na prawde mocnego kłaczola i uzbierac pieniążki no i poczekac aż będe mogła mieć kolejnego psiaka :lol:

Teodor bardzo ładne imię :loveu::loveu::loveu::loveu: u nas kacperkow jest duzo w koło i mi sie przesłuchało już to imię ;)

To ja Ci mogę polecić bardzo dobrą hodowlę, ale jest w moim województwie. Dwa lata temu, cena za szczeniaka była 2500zł. Miałam kontakt z tą hodowlą jak szukałam Tory ;) Wtedy było mi obojętne ONek czy DONek :)
Jeśli kiedykolwiek wezmę od nich szczylka, to będzie to owczarek staroniemiecki :loveu:

http://www.scrato.nysa.pl/

Ja nie znam żadnego Kacpra i nie słyszę tego imienia na ulicy ;) Ale Teoś podoba mi się coraz bardziej :loveu:

[quote name='panbazyl']no w Twoim przypadku to imię musi byc takie "międzynarodowe".
Teo - fajnie :)

No i to jest właśnie "mały" problem :D Bo ja sama nie wiem czy my tu zostaniemy do końca życia, pewnie tak ;)

Lumpek był poraz pierwszy w tym roku w ogrodzie :) Zrobiłam zdjęcia, ale bateria padła, więc teraz ich nie wrzucę :( Ale wieczorem albo jutro rano będą napewno ;)

Posted

Dzieki bardzo za linka :loveu:

sliczne te psiaki :loveu::loveu::loveu::loveu:

tak mniej wiecej stawiam wlasnie na 2500 za szczeniaczka :loveu:

bardziej podobają mi sie owczarki niemieckie bo są rudzielcami :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Dzieki bardzo za linka :loveu:

sliczne te psiaki :loveu::loveu::loveu::loveu:

tak mniej wiecej stawiam wlasnie na 2500 za szczeniaczka :loveu:

bardziej podobają mi sie owczarki niemieckie bo są rudzielcami :loveu::loveu::loveu::loveu:

Spoko ;)

Staroniemiecki występują też w brązowym umaszczeniu ;) Zresztą w ich galerii są też inne kolory umaszczenia niż czarne ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Spoko ;)

Staroniemiecki występują też w brązowym umaszczeniu ;) Zresztą w ich galerii są też inne kolory umaszczenia niż czarne ;)

Widzialam ten drugi kolor jest nawet ciekawy :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Umaszczenie troszkę jak u kaukaza ;)

Aż mi się zamarzył kolejny psiak :loveu::placz:

Musisz porozmawiać z Bogdanem , kobietom w ciąży sie nie odmawia :evil_lol:
tak jak piszesz , umaszczenie jak u kaukaza :loveu:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Musisz porozmawiać z Bogdanem , kobietom w ciąży sie nie odmawia :evil_lol:
tak jak piszesz , umaszczenie jak u kaukaza :loveu:

Niby tak ;) Tora byłaby przeszczęśliwa :loveu: Miałaby swoją prywatną partnerkę do zabaw (bo tylko suczka wchodzi w grę ;)) Ach, pomarzyć można, ale napewno nie teraz :shake:

Posted

To na pewno , zabawa z czlowiekiem a z drugim psem to ogromna różnica ;)

u nas to raczej kwestia finansowa , bedziemy mieli dwa psy i dwa koty , nie stac nas na razie na kolejnego domownika ale jak tylko bedziemy mogli sobie na to pozwolic to skorzystamy z takiej okazji :lol: tylko ze Sebastianowi z kolei marzy sie dog de bordeaux ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
No to będą 4 psy i 2 koty :evil_lol:

Jestem jak najbardziej za ale tesciowa by chyba nas opuściła , tak by gnała że buty by pogubiła :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Jestem jak najbardziej za ale tesciowa by chyba nas opuściła , tak by gnała że buty by pogubiła :evil_lol:

Dwa w tą czy w tamtą już by chyba jej różnicy nie zrobiło :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):
oooo Lumpek na szeleczkach :loveu::loveu::loveu::loveu:

to by juz chyba byla "zwierzeca obsesja " :evil_lol:

Bez szeleczek już by go nie było :mad::diabloti:

Już sama myśl o takiej ilości zwierzaków, to "zwierzęca obsesja" :evil_lol:

Posted

Aga może weź jeszczę pod uwage hodowlę DONów z Leszna :)
co innego gdyby to były 4 małe psy niż 4 takie oblrzymy :lol:

a ja jestem zła :( bo ja nie mogłam mieć szczylka to było tyle ogłoszeń a jak szukam to plync... :( ale się nie poddaję....

Posted

panbazyl napisał(a):
no cudny, cudny Lumpek :)
Ale już jaka trawa zielona!!!!!

nie patrzylam co prawda w ten link co podałyście, ale zdaje mi się, ze to hodowla pod patronatem innym niż FCI.

;)
Nie długo będzie trzeba kosić ;)

Być może, ale ta hodowla ma wiele lat doświadczenia ;) Nie jest to hodowla, która się "pojawiła" po nowej ustawie :) A Agnieszka i tak nie chce wystawiać, więc...

Posted

Chciałam znaleźć jakie mają rodowody i się zawiodłam :( Ta hodowla jest na "rynku" ponad 10 lat co wiem napewno, może dłużej. Ale w zeszłym roku, pokryli za młodą sukę i miała być sprawa w sądzie. Nie znam finału, ale jest krótki wątek o tym nawet tu na dogo :/