łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):Czyli już postanowieone, że będzie DONek a nie ONek ?! Ja zawsze chciałam Kacperka, ale Bogdanowi się nie podoba :mad: Teodor, jakoś na początku mi nie pasowało, ale im więcej myślę o zdrobnieniu (Teoś :loveu:) tym bardziej mi się podoba :loveu: Jak już będziesz w ciąży, to wtedy będziecie tak naprawdę myśleć o imieniu ;) To ja przegapiłam tego linka do jej galerii :oops: Tak na pewno będzie Donek ale to odlegle plany , musze bardzo dobrze przejrzec wszystkie hodowle i poszukac na prawde mocnego kłaczola i uzbierac pieniążki no i poczekac aż będe mogła mieć kolejnego psiaka :lol: Teodor bardzo ładne imię :loveu::loveu::loveu::loveu: u nas kacperkow jest duzo w koło i mi sie przesłuchało już to imię ;) Weszłam na jej profil i weszlam w watki zalozone przez nią troche ich tam bylo :lol: a teraz uciekam do miasta jak wroce to jeszcze tu zajrze ;) Quote
panbazyl Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):Czyli już postanowieone, że będzie DONek a nie ONek ?! Ja zawsze chciałam Kacperka, ale Bogdanowi się nie podoba :mad: Teodor, jakoś na początku mi nie pasowało, ale im więcej myślę o zdrobnieniu (Teoś :loveu:) tym bardziej mi się podoba :loveu: Jak już będziesz w ciąży, to wtedy będziecie tak naprawdę myśleć o imieniu ;) To ja przegapiłam tego linka do jej galerii :oops: no w Twoim przypadku to imię musi byc takie "międzynarodowe". Teo - fajnie :) Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 [quote name='dOgLoV']Tak na pewno będzie Donek ale to odlegle plany , musze bardzo dobrze przejrzec wszystkie hodowle i poszukac na prawde mocnego kłaczola i uzbierac pieniążki no i poczekac aż będe mogła mieć kolejnego psiaka :lol: Teodor bardzo ładne imię :loveu::loveu::loveu::loveu: u nas kacperkow jest duzo w koło i mi sie przesłuchało już to imię ;) To ja Ci mogę polecić bardzo dobrą hodowlę, ale jest w moim województwie. Dwa lata temu, cena za szczeniaka była 2500zł. Miałam kontakt z tą hodowlą jak szukałam Tory ;) Wtedy było mi obojętne ONek czy DONek :) Jeśli kiedykolwiek wezmę od nich szczylka, to będzie to owczarek staroniemiecki :loveu: http://www.scrato.nysa.pl/ Ja nie znam żadnego Kacpra i nie słyszę tego imienia na ulicy ;) Ale Teoś podoba mi się coraz bardziej :loveu: [quote name='panbazyl']no w Twoim przypadku to imię musi byc takie "międzynarodowe". Teo - fajnie :) No i to jest właśnie "mały" problem :D Bo ja sama nie wiem czy my tu zostaniemy do końca życia, pewnie tak ;) Lumpek był poraz pierwszy w tym roku w ogrodzie :) Zrobiłam zdjęcia, ale bateria padła, więc teraz ich nie wrzucę :( Ale wieczorem albo jutro rano będą napewno ;) Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Dzieki bardzo za linka :loveu: sliczne te psiaki :loveu::loveu::loveu::loveu: tak mniej wiecej stawiam wlasnie na 2500 za szczeniaczka :loveu: bardziej podobają mi sie owczarki niemieckie bo są rudzielcami :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Dzieki bardzo za linka :loveu: sliczne te psiaki :loveu::loveu::loveu::loveu: tak mniej wiecej stawiam wlasnie na 2500 za szczeniaczka :loveu: bardziej podobają mi sie owczarki niemieckie bo są rudzielcami :loveu::loveu::loveu::loveu: Spoko ;) Staroniemiecki występują też w brązowym umaszczeniu ;) Zresztą w ich galerii są też inne kolory umaszczenia niż czarne ;) Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):Spoko ;) Staroniemiecki występują też w brązowym umaszczeniu ;) Zresztą w ich galerii są też inne kolory umaszczenia niż czarne ;) Widzialam ten drugi kolor jest nawet ciekawy :loveu: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Widzialam ten drugi kolor jest nawet ciekawy :loveu: Umaszczenie troszkę jak u kaukaza ;) Aż mi się zamarzył kolejny psiak :loveu::placz: Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):Umaszczenie troszkę jak u kaukaza ;) Aż mi się zamarzył kolejny psiak :loveu::placz: Musisz porozmawiać z Bogdanem , kobietom w ciąży sie nie odmawia :evil_lol: tak jak piszesz , umaszczenie jak u kaukaza :loveu: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Musisz porozmawiać z Bogdanem , kobietom w ciąży sie nie odmawia :evil_lol: tak jak piszesz , umaszczenie jak u kaukaza :loveu: Niby tak ;) Tora byłaby przeszczęśliwa :loveu: Miałaby swoją prywatną partnerkę do zabaw (bo tylko suczka wchodzi w grę ;)) Ach, pomarzyć można, ale napewno nie teraz :shake: Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 To na pewno , zabawa z czlowiekiem a z drugim psem to ogromna różnica ;) u nas to raczej kwestia finansowa , bedziemy mieli dwa psy i dwa koty , nie stac nas na razie na kolejnego domownika ale jak tylko bedziemy mogli sobie na to pozwolic to skorzystamy z takiej okazji :lol: tylko ze Sebastianowi z kolei marzy sie dog de bordeaux ;) Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 No to będą 4 psy i 2 koty :evil_lol: Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):No to będą 4 psy i 2 koty :evil_lol: Jestem jak najbardziej za ale tesciowa by chyba nas opuściła , tak by gnała że buty by pogubiła :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 No to wrzucam Lumpka ;) Torka też się załapała :D Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Jestem jak najbardziej za ale tesciowa by chyba nas opuściła , tak by gnała że buty by pogubiła :evil_lol: Dwa w tą czy w tamtą już by chyba jej różnicy nie zrobiło :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękuję :p Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 oooo Lumpek na szeleczkach :loveu::loveu::loveu::loveu: to by juz chyba byla "zwierzeca obsesja " :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 dOgLoV napisał(a):oooo Lumpek na szeleczkach :loveu::loveu::loveu::loveu: to by juz chyba byla "zwierzeca obsesja " :evil_lol: Bez szeleczek już by go nie było :mad::diabloti: Już sama myśl o takiej ilości zwierzaków, to "zwierzęca obsesja" :evil_lol: Quote
kalyna Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Aga może weź jeszczę pod uwage hodowlę DONów z Leszna :) co innego gdyby to były 4 małe psy niż 4 takie oblrzymy :lol: a ja jestem zła :( bo ja nie mogłam mieć szczylka to było tyle ogłoszeń a jak szukam to plync... :( ale się nie poddaję.... Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Napewno znajdziesz szczylka dla siebie ;) Quote
panbazyl Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 no cudny, cudny Lumpek :) Ale już jaka trawa zielona!!!!! nie patrzylam co prawda w ten link co podałyście, ale zdaje mi się, ze to hodowla pod patronatem innym niż FCI. Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 panbazyl napisał(a):no cudny, cudny Lumpek :) Ale już jaka trawa zielona!!!!! nie patrzylam co prawda w ten link co podałyście, ale zdaje mi się, ze to hodowla pod patronatem innym niż FCI. ;) Nie długo będzie trzeba kosić ;) Być może, ale ta hodowla ma wiele lat doświadczenia ;) Nie jest to hodowla, która się "pojawiła" po nowej ustawie :) A Agnieszka i tak nie chce wystawiać, więc... Quote
*Magda* Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Chciałam znaleźć jakie mają rodowody i się zawiodłam :( Ta hodowla jest na "rynku" ponad 10 lat co wiem napewno, może dłużej. Ale w zeszłym roku, pokryli za młodą sukę i miała być sprawa w sądzie. Nie znam finału, ale jest krótki wątek o tym nawet tu na dogo :/ Quote
Recommended Posts