Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Panna Cotta']Mój kuzyn jak ślub brał to na kuniach przez starówke przebiegli galopem, Ona w takiej błękitnej sukni ( slub cywilny ), świadkowie bryczką a Goście już pod USC czekali. Ale pięknie wyglądało. Na ślubie nie byłam, ale akyrat mieliśmy coś do załatwienia na miescie i widzialam przypadkiem :evil_lol:[/QUOTE]

Fajnie, jak się ma pomysł na ciekawy ślub i możliwość jego zrealizowania :)

Posted

strasznie mnie pewna osoba z rodziny zaczyna wkurzac, bo naciska na ślub. A ja nie chce byle jakiego " bo dziecko" tylko taki, jaki sobie wymarzylam choć troszkę, a na to potrzebujemy troche wiekszej stałości finansowej bo jakis kredyt by trza było wziąć.

Posted

[quote name='Panna Cotta']strasznie mnie pewna osoba z rodziny zaczyna wkurzac, bo naciska na ślub. A ja nie chce byle jakiego " bo dziecko" tylko taki, jaki sobie wymarzylam choć troszkę, a na to potrzebujemy troche wiekszej stałości finansowej bo jakis kredyt by trza było wziąć.[/QUOTE]

Nikt Was siłą do USC albo kościoła nie zaprowadzi ;)
Więc czekaj i realizuj swoje marzenia :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Mój szwagier jak by tam był to by się chyba posikał jak by taki ślub widział :diabloti:[/QUOTE]

Theoś też się prawie posikał :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Nikt Was siłą do USC albo kościoła nie zaprowadzi ;)
Więc czekaj i realizuj swoje marzenia :)[/QUOTE]
Ale te teksty... "w przyszym roku macie wziac slub, jaknie to ja sama wam zorgaizuje" :roll: Ja się nie bede kłócić bo nie wypada, a osba nerwowa, wiec udaje ze slucham, ale ileż można? :(

Posted

[quote name='Panna Cotta']Ale te teksty... "w przyszym roku macie wziac slub, jaknie to ja sama wam zorgaizuje" :roll: Ja się nie bede kłócić bo nie wypada, a osba nerwowa, wiec udaje ze slucham, ale ileż można? :([/QUOTE]

A ja bym się pokłóciła :diabloti:
To jest Wasze życie i Wasza sprawa co i kiedy zrobicie ;)
Zawsze możesz powiedzieć, że czekacie, aż córcia będzie w takim wieku, że będzie mogła rzucać płatki kwiatów :)

Posted

[quote name='magdabroy']Theoś też się prawie posikał :evil_lol:[/QUOTE]

Ale pewnie miał radoche :loveu:

[quote name='Panna Cotta']Ale te teksty... "w przyszym roku macie wziac slub, jaknie to ja sama wam zorgaizuje" :roll: Ja się nie bede kłócić bo nie wypada, a osba nerwowa, wiec udaje ze slucham, ale ileż można? :([/QUOTE]

Jak moja bratowa z bratem chrzcili pierwsza córkę to ksiądz robił im bardzo duze problemy że nie są po ślubie , musieli podpisać jakąś umowe ze w ciagu roku wezmą ślub , no i oczywiście nie wzięli :evil_lol: ale jak bratowa zaszła w ciąże z drugą córką to już wzięli ślub, pamiętam jak szła do ołtarza w 9tym miesiącu :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']A ja bym się pokłóciła :diabloti:
To jest Wasze życie i Wasza sprawa co i kiedy zrobicie ;)
Zawsze możesz powiedzieć, że czekacie, aż córcia będzie w takim wieku, że będzie mogła rzucać płatki kwiatów :)[/QUOTE]
Ja chce żeby nam obrączki niosła :loveu:

Nam ksiądz nie robił problemów,ani troche. Świetny gość w ogóle. Na koledzie tak sie cieszył, że ja w ciazy i w koncu bedzie chrzest a nie pogrzeb, w ogole nie miał nic przeciwko, że ślubu nie mamy, nawet nie komentował, nie pytał, nic :) Zreszta na jedyn zdj co dałam u siebie to widac jaki uchachany był, spoko gość.

Posted

[quote name='dOgLoV']Ale pewnie miał radoche :loveu:
[/QUOTE]

I to ogromną :)

[quote name='Panna Cotta']Ja chce żeby nam obrączki niosła :loveu:
[/QUOTE]

No to już masz wytłumaczenie ;)

[quote name='marta1624']Magda wyobraziłam sobie ślub Gabi... :loveu:
Theo to chyba najbardziej motory zapamiętał :D[/QUOTE]

Wiesz, tego sobie chyba nie da wyobrazić w 100%, to trzeba zobaczyć w realu :)
Gabi też zapamiętał ;)
Bo jak go zapytasz, kto wczoraj jechał motorem to mówi "Babi" :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']

Dziś rano powitał mnie taki widok w łazience ;)
Z dedykacją dla Agnieszki :diabloti:

o u mnie taki na ścienie w rogu siedzi
kazałam Gremowi go ubić ale jakoś nie zareagował
i siedzi dalej
(tzn Grem nie zareagował ;) )

[quote name='Panna Cotta']strasznie mnie pewna osoba z rodziny zaczyna wkurzac, bo naciska na ślub. A ja nie chce byle jakiego " bo dziecko" tylko taki, jaki sobie wymarzylam choć troszkę, a na to potrzebujemy troche wiekszej stałości finansowej bo jakis kredyt by trza było wziąć.

kredyty są jak owczarki - samo zuo ;)

Posted

[quote name='3 x']o u mnie taki na ścienie w rogu siedzi
kazałam Gremowi go ubić ale jakoś nie zareagował
i siedzi dalej
(tzn Grem nie zareagował ;) )

kredyty są jak owczarki - samo zuo ;)

:roflt::roflt:
Uwielbiam te Twoje wyjaśnienia :D

Mój łowczarek jest taki zły, że pozostawię to bez komentarza :diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']:roflt::roflt:
Uwielbiam te Twoje wyjaśnienia :D

Mój łowczarek jest taki zły, że pozostawię to bez komentarza :diabloti:[/QUOTE]

pająk zareagował, przesunał się ze 3 cm w moim kierunku
niech no się tylko zniży ;)

[quote name='dOgLoV']Ale za to mój jest zły :eviltong:[/QUOTE]
nasz Bronus tymczas nie był taki zły
tylko narwany ;)
więc na jedno wychodzi ;)

Posted

wchodzę sobie tutaj po wielu dniach nieobecności...i co widzę?

PAJĄKA... :roll: i to jeszcze taki najohydniejszy rodzaj na świecie, dzięki :angryy:

a co do ślubu...moi rodzice wiedzą, że reaguję groźnym bulgotem na każde wspomnienie o ślubie, rodzice tż-ta to samo, ale dalsza rodzina makabrycznie podpuszcza, jacyś kuzyni tż-ta, moja 100-letnia ciotka... najgorzej jest właśnie z rodziną ze wsi, taką daleką, ale chodziliśmy do nich na różne wesela i tak dalej - wszyscy po ślubie, jedna kuzynka ma 24 lata (tyle co ja) i mówią o niej "stara panna" :diabloti::diabloti::diabloti:

dla mnie ślub to odległość lat świetlnych, to samo dzieci...masakra, jest tyle przeszkód na drodze, że jak się samo nie zrobi, to chyba wcale :D

Posted

[quote name='Pani Profesor']wchodzę sobie tutaj po wielu dniach nieobecności...i co widzę?

PAJĄKA... :roll: i to jeszcze taki najohydniejszy rodzaj na świecie, dzięki :angryy:

a co do ślubu...moi rodzice wiedzą, że reaguję groźnym bulgotem na każde wspomnienie o ślubie, rodzice tż-ta to samo, ale dalsza rodzina makabrycznie podpuszcza, jacyś kuzyni tż-ta, moja 100-letnia ciotka... najgorzej jest właśnie z rodziną ze wsi, taką daleką, ale chodziliśmy do nich na różne wesela i tak dalej - wszyscy po ślubie, jedna kuzynka ma 24 lata (tyle co ja) i mówią o niej "stara panna" :diabloti::diabloti::diabloti:

dla mnie ślub to odległość lat świetlnych, to samo dzieci...masakra, jest tyle przeszkód na drodze, że jak się samo nie zrobi, to chyba wcale :D
ze strony mamy u dziadka było nas 5 wnuczek i na końcu jeden wnuk sie trafił
no więc była "kolejka"
jak najstarsza wyszła za mąż to pytania o ślub spadły na drugą w kolejce - monikę
ja na szczeście byłam ostatnia
no ale kiedyś lat temu z 10 bo jeszcze babcia żyła
padło pytanie do mnie lub mojej siostry o ślub
na co my odpowiadałyśmy zgodnie, że najpierw monika jest w kolejce
co dziadek skomentował: Monika to już dawno z kolejki wypadła :diabloti:

Posted

[quote name='3 x']ze strony mamy u dziadka było nas 5 wnuczek i na końcu jeden wnuk sie trafił
no więc była "kolejka"
jak najstarsza wyszła za mąż to pytania o ślub spadły na drugą w kolejce - monikę
ja na szczeście byłam ostatnia
no ale kiedyś lat temu z 10 bo jeszcze babcia żyła
padło pytanie do mnie lub mojej siostry o ślub
na co my odpowiadałyśmy zgodnie, że najpierw monika jest w kolejce
co dziadek skomentował: Monika to już dawno z kolejki wypadła :diabloti:[/QUOTE]

kolejka... :diabloti:
współczuję, jeśli ktoś naprawdę odczuwa z tego tytułu presję. mnie to najwyżej irytuje, ale żeby się złamać,bo będą gadać? no błagam.
babce tż-ta trzeba było na początku studiów wkręcić, że co prawda mieszkamy razem, ale mamy oddzielne pokoje...:grin: babka dowiedziała się, że jest inaczej, bo to sprostowałam kiedy tylko usłyszałam, że taka plota funkcjonuje :diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']U mnie w rodzinie kolejka nie obowiązywała :eviltong:
Jestem czwartym dzieckiem "w kolejce", a za mąż wyszłam jako pierwsza :diabloti:[/QUOTE]
Tak szybko uciekłaś? :D