*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Hejka Torki ;) Dobrze że jestem w temacie, bo podczytuję "Barf" i wiem o czym mowa ;) No to dziewczyny jazda po jakieś polędwiczki czy coś :lol: A czemu Tory nie ma na zdjęciach? Nie spodobał jej się towarzysz? Polędwica to takie minimum ;) Chyba zamówię dla Tory hiszpańską wołowinę :diabloti: Lio był bardzo zazdrosny i tak szczekał, że lepszym rozwiązaniem było Torę wypuścić na podwórko ;) Quote
Guest wolfheart Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a): Mój post z wczoraj, z godz.12:05 :cool3: już doczytałam:evil_lol: ja tam nawet cieszę się,ze Luna nie ma kolegi ,który byłby czarnym DONem,bo chyba bym go ukradła:diabloti: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta.k9080 napisał(a):już doczytałam:evil_lol: ja tam nawet cieszę się,ze Luna nie ma kolegi ,który byłby czarnym DONem,bo chyba bym go ukradła:diabloti: Ja właśnie o tym psie Ci kiedyś wspominałam, że tak go izolują od innych psów itp. ;) Teraz wiem dlaczego, bo nie toleruje samców :D A on młodziutki jest, bo w lipcu będzie miał 2 latka :) I imię ma na "T" ale zapomniałam jakie :oops: Czyli to przeznaczenie dla Tory :evil_lol: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Polędwica to takie minimum ;) Chyba zamówię dla Tory hiszpańską wołowinę :diabloti: Lio był bardzo zazdrosny i tak szczekał, że lepszym rozwiązaniem było Torę wypuścić na podwórko ;) Lio jedynak? To może być zazdrosny :) Chociaż moje 2 a Kaja do mnie nikogo nie dopuści (ze zwierząt). Ja się skłaniałam do Barfa, bo teraz to gotowane i suche, ale w sumie po tamtych wypowiedział w wątku to chyba zrezygnuję bo mnie stać nie będzie :lol: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Lio jedynak? To może być zazdrosny :) Chociaż moje 2 a Kaja do mnie nikogo nie dopuści (ze zwierząt). Ja się skłaniałam do Barfa, bo teraz to gotowane i suche, ale w sumie po tamtych wypowiedział w wątku to chyba zrezygnuję bo mnie stać nie będzie :lol: Jedynak ;) Jak w sobotę wędziliśmy w ogrodzie, to robił takie akcje, że myślałam, że Tora go zaraz zagryzie :roll: Tak się na niego wkurzała, że musieliśmy je rozdzielić :) Lepiej poszukaj dobrze płatnej pracy, jak chcesz barf'ować :evil_lol: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Jedynak ;) Jak w sobotę wędziliśmy w ogrodzie, to robił takie akcje, że myślałam, że Tora go zaraz zagryzie :roll: Tak się na niego wkurzała, że musieliśmy je rozdzielić :) Lepiej poszukaj dobrze płatnej pracy, jak chcesz barf'ować :evil_lol: No Tora może woli spokojniejsze towarzystwo ;) Kai pasuje taki zaczepnik, ten ze zdjęć ostatnich u mnie jest taki jakich mało :lol: Żaden pies go nie lubi, bo dosyć że dominant, to jeszcze warczy/szczeka/gryzie/uwiesza się na faflach praktycznie ciągle :) Ja biedna studentka bez pracy, to zostaję przy gotowanym :lol: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):No tora może woli spokojniejsze towarzystwo ;) Kai pasuje taki zaczepnik, ten ze zdjęć ostatnich u mnie jest taki jakich mało :lol: Żaden pies go nie lubi, bo dosyć że dominant, to jeszcze warczy/szczeka/gryzie/uwiesza się na faflach praktycznie ciągle :) Ja biedna studentka bez pracy, to zostaję przy gotowanym :lol: Tora miała na niego olewkę, dopóki nie wyskoczył do niej z zębami jak bawiła się z Żanetą ;) Wtedy nie wytrzymała i mu się odgryzła :diabloti: Ale to go nie powstrzymało, żeby po chwili ponownie zaatakować :roll: Więc bezpieczniej było je rozdzielić niż narażać któregoś na pogryzienie albo co gorsza dzieci, bo były przecież z nami ;) Ja jestem na bezrobotnym, więc chyba tez zacznę gotować :evil_lol: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Tora miała na niego olewkę, dopóki nie wyskoczył do niej z zębami jak bawiła się z Żanetą ;) Wtedy nie wytrzymała i mu się odgryzła :diabloti: Ale to go nie powstrzymało, żeby po chwili ponownie zaatakować :roll: Więc bezpieczniej było je rozdzielić niż narażać któregoś na pogryzienie albo co gorsza dzieci, bo były przecież z nami ;) Ja jestem na bezrobotnym, więc chyba tez zacznę gotować :evil_lol: No to lepiej rozdzielić, zwłaszcza że różnica wagowa też jest :) Broni swojej pani ;) Nawet nie wiedziałam że Tora potrafi się odgryźć :) Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):No to lepiej rozdzielić, zwłaszcza że różnica wagowa też jest :) Broni swojej pani ;) Nawet nie wiedziałam że Tora potrafi się odgryźć :) Tora waży tylko jakieś 4x tyle co Lio :diabloti: Czasem się odgryzie, ale to już musi być u kresu wytrzymałości ;) Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Tora waży tylko jakieś 4x tyle co Lio :diabloti: Czasem się odgryzie, ale to już musi być u kresu wytrzymałości ;) Tylko :evil_lol: To ona ma cierpliwość anielską ;) Kaja zawsze tylko szuka pretekstu :roll: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Tylko :evil_lol: To ona ma cierpliwość anielską ;) Kaja zawsze tylko szuka pretekstu :roll: Tora to jest cipowaty pies :diabloti: Choć z drugiej strony, po co ma się stresować takim małym czymś, co nadaje się tylko do polerowania podłogi :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Tora to jest cipowaty pies :diabloti: Choć z drugiej strony, po co ma się stresować takim małym czymś, co nadaje się tylko do polerowania podłogi :diabloti: Jakby Kaja tam była to byś miała wszystko wypolerowane :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Jakby Kaja tam była to byś miała wszystko wypolerowane :diabloti: W łazience bym je zamknęła, to miałabym kafle, które by się świeciły jak psu jajca :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):W łazience bym je zamknęła, to miałabym kafle, które by się świeciły jak psu jajca :diabloti: No wiesz ale pożyczenie Kai kosztuje :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):No wiesz ale pożyczenie Kai kosztuje :diabloti: Kupię jej polędwicę :evil_lol: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Kupię jej polędwicę :evil_lol: Zapas na rok lepiej, to zaczniemy barfować :eviltong: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Zapas na rok lepiej, to zaczniemy barfować :eviltong: Ok, bo na kości już Cię stać :eviltong: Quote
kalyna Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 To trzymam kciuki za spotkanie z czarnym DONkiem :loveu: magdabroy napisał(a):Tak, zacznę karmić psa polędwicą i szynką :diabloti: Według tego co piszą, to Tora powinna jeść 1 dzień kości, 1 dzień podroby+papka, a w pozostałe 5 dni tylko i wyłącznie mięsko :loveu: Widzisz, kefiru czy nabiału pies ma nie dostawać, bo w naturze sam sobie tego nie upoluje ;) To ja się pytam, jak ma upolować na algi, które tak zalecają jako suplementację :hmmmm: Albo jak upoluje olej z łososia czy w ogóle rybę :hmmmm: Tora uwielbia nabiał i dostaje go kilka razy w tygodniu ;) Zresztą nie mam zamiaru nic zmieniać w jej menu :) no dokładnie... przy czym ja czytałam, że pies nie powinien dostawać samego mięsa, tylko różne ścinki itp., a tu takie newsy...:crazyeye: moje dostają same mięso, i to odkrajane, tylko podczas treningów :lol: Na pewno zjada różne zioła, algi, olej z łososia, hemoglobinę i inne. Co dla mnie tak szeroka suplementacja jest zbędna i nie wiem czy do końca taka zdrowa przy zdrowym psie. Ja dodaję z suplementów olej, coś na stawy, jajko, jakiś nabiał.... i to przez to, że Gandzik miał sierść w fatalnym stanie po linieniu. Teraz to taka szczecina, ze nic tylko miziać :lol: Ja też nie będę nic zmieniać, tylko dlatego, że ktoś wie lepiej... Moje właśnie są po kolacji, na którą mały ogony wieprzowe :loveu: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a):Ok, bo na kości już Cię stać :eviltong: Kości załatwię sama, to tylko 10-15% :eviltong: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 kalyna napisał(a):To trzymam kciuki za spotkanie z czarnym DONkiem :loveu: no dokładnie... przy czym ja czytałam, że pies nie powinien dostawać samego mięsa, tylko różne ścinki itp., a tu takie newsy...:crazyeye: moje dostają same mięso, i to odkrajane, tylko podczas treningów :lol: Na pewno zjada różne zioła, algi, olej z łososia, hemoglobinę i inne. Co dla mnie tak szeroka suplementacja jest zbędna i nie wiem czy do końca taka zdrowa przy zdrowym psie. Ja dodaję z suplementów olej, coś na stawy, jajko, jakiś nabiał.... i to przez to, że Gandzik miał sierść w fatalnym stanie po linieniu. Teraz to taka szczecina, ze nic tylko miziać :lol: Ja też nie będę nic zmieniać, tylko dlatego, że ktoś wie lepiej... Moje właśnie są po kolacji, na którą mały ogony wieprzowe :loveu: Dzięki :) Ja kiedyś dawał algi. Ale Tora z całego pojemnika, zjadła może 1/10, bo straciły ważność ;) Teraz dostaje tylko olej z łososia, skorupki jaj+jajka, nabiał ;) Tora akurat dziś dostała udziec z kurczaka ;) Ale na jutrzejsze śniadanie będzie miała indycze łapki :diabloti: marta1624 napisał(a):Kości załatwię sama, to tylko 10-15% :eviltong: Tylko nie zapomnij o suplementach :eviltong: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 magdabroy napisał(a): Tylko nie zapomnij o suplementach :eviltong: Może ktoś dorzuci :lol: Quote
kalyna Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Może ktoś dorzuci :lol: Co Ty, pies sam je sobie upoluje :loveu: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a):Może ktoś dorzuci :lol: kalyna napisał(a):Co Ty, pies sam je sobie upoluje :loveu: Tak, zwłaszcza algi albo drożdże :evil_lol: Quote
marta1624 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Co Ty, pies sam je sobie upoluje :loveu: No tak. Dzięki kalyna za przypomnienie :lol: magdabroy napisał(a):Tak, zwłaszcza algi albo drożdże :evil_lol: A co jak chce jeść to się zachowa jak drapieżnik :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 marta1624 napisał(a): A co jak chce jeść to się zachowa jak drapieżnik :diabloti: To może ja Torę przestanę karmić :hmmmm: Niech sobie upoluje jakiegoś zajączka :diabloti: Quote
Recommended Posts