Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):
Hiszpański pies dowodny w takim kolorze?
Jeśli mnie się zdaje to on jest umaszczenia terriera... Jakiś airedale albo lakeland?

Właśnie przed chwilą to napisałam Angi, że może mieć rację ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
No to za niedługo możesz mieć nieciekawe psy w okolicy :roll:

A wiesz, że możesz mieć rację ;)

U mnie na osiedlu jest starszy gościu z psem ala cc ast. Pies agresywny, ale gość zawsze go ma na kagańcu i kolczacie, trzyma go, zsuwa się z nim z drogi, zachowuje się przyzwoicie i choć siedząc z nim na ławce pod Polomarketem nie spełnia go to wiem że go kocha, bo zachowuje się wobec niego bardzo czule - mówi do niego mądrze i przytula. Wszystko spoko dopóki pancio się nie upije, wtedy pieska puszcza luzem bez niczego... Pogryzł już dotkliwie kilka psów... :shake:

A całkiem ostatnio widziałam takiego sympatcznego dziadka z czarnym labem. Powiem szczerze ze zrobił na mnie piorunujące wrażenie - on z tym psem ćwiczył!! Naprawdę ćwiczył z nim, fachowo, tak jak to robią na placach szkoleniowych z pełnym kontaktem, werwą i chodzeniem na smaka. Byłam nim zachwycona :loveu:

Posted

U mnie osób pracujących z psem, które widuję, są całe 3, w tym ja od około roku. A tak to hulaj dusza :shake: To nic że pies z zębami leci, jak jadę rowerem z moim przypiętym. "On jest łagodny, chce się bawić" :shake:

Posted

marta1624 napisał(a):
U mnie osób pracujących z psem, które widuję, są całe 3, w tym ja od około roku. A tak to hulaj dusza :shake: To nic że pies z zębami leci, jak jadę rowerem z moim przypiętym. "On jest łagodny, chce się bawić" :shake:

Nienawidzę tego!!

U mnie jest wysyp paniusi, które stają na środku łąki w kółeczku, psy ujadają na flexi, a one stoją i plotkują sobie radośnie. A podbiegaczy już pisałam u mnie na wątku że zaczynam kosić :D

Posted

A ja się cieszę, że Owczary budzą respekt i jakoś nikt psa w naszym kierunku nie puszcza... chyba, ze nie odwoływalny jest i w porę nie zareagują właściciele... ale taki podrostek rozpędzony leci w naszą stronę, Panowie ogony w górę i stoją twardo i pies sam hamuje i się wycofuje ;)

Niestety tyle szczęścia nie mam jak idę tylko z Ciapkiem :shake:

Posted

U nas nie ma ani jednej osoby poza mną, która z psem pracuje...
Patrzą na mnie jak na dzikusa i kręcą głową :P

Ale jak bym takiego Pana z labkiem zobaczyła to zaraz bym szukała okazji zeby pogadać podpytać i w ogóle znając siebie :P
Nie żebym się wtarabaniła między dziadka i psa, ale poczekała bym aż skończą i wtedy dokonała ataku :D

Posted

marta1624 napisał(a):
To ty chyba w raju mieszkasz :) A łebek cię boli bo ci Theo daje w kość?

Nie w raju, ale w kraju gdzie ludzie pilnują swoich pupili, bo jak im takiego złapią i odwiozą do schronu, to rachunek będzie fajny do zapłacenia :diabloti: W PL jest ten problem, że ludzie wychodzą z założenia "i tak nic mi nie zrobią". A ci co mają władzę, żeby jednego z drugim ukarać wolno latającym psem, wolą się zająć czymś łatwiejszym albo w ogóle niczym. A tu, jak nie będziesz mieć z czego zapłacić mandatu/rachunku ze schronu za psa, to wciągną cię na tak zwaną "schufe" (nic innego jak lista dłużników) i nie kupisz nic na raty, możesz mieć problem z wynajęciem mieszkania itp.

A łebek nie wiem czemu mnie bolał, ale wzięłam z rana aspirynę i zanim pojechaliśmy z Theosiem na zakupy, to przestał boleć :)

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Mamo mamo ktoś zajumał mi gumeczkę!!
:evil_lol:
http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6035_zps1606b5eb.jpg

Ja zajumałem ale się nie przyznam :P
http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6026_zps0c0bd8c3.jpg

Akurat Zosia sama sobie ją zajumała :evil_lol:

[quote name='marta1624']Theoś budowniczy :p A fryzurka małej bez gumki zaczepista :loveu:

A jeszcze jej mina :D

[quote name='unikatowydiament']oj ale cudne dzieciaczki,super Madguś z Synkiem wyglądacie:loveu:

Dziękuję :)

Posted

[quote name='dOgLoV']jakie małe słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu:

te duże też słodkie :diabloti:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6028_zpsdd755600.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6035_zps1606b5eb.jpg nowy trend mody :diabloti:

Mogłam Ci Piotrka fotnąć :cool3:

O tak, Zosia jest małą kreatorką mody :D

Właśnie szwagier kupuje mi 11 książek na allegro :multi: Będę miała co czytać :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Mogłam Ci Piotrka fotnąć :cool3:

O tak, Zosia jest małą kreatorką mody :D

Właśnie szwagier kupuje mi 11 książek na allegro :multi: Będę miała co czytać :)

Powiedz ze tam był i mi go nie fotnęłaś ???? :crazyeye::angryy:

Uoooo matko ja mam 4ry do przeczytania i czytam je od roku i przeczytac nie moge haha