*Magda* Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Angi napisał(a):zaloz gall i nie dawaj fot, jak ja :grins: Może być ;) Będziemy jej w galerii gadać o brzydkich rzeczach :diabloti: Quote
agaga21 Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 magdabroy napisał(a):Dbam tak samo jak o zwykłego storczyka (phalaenopsis). A obcina badyl tylko wtedy jeżeli usycha. Jak jest zielony, to zostawiam. Z mojego doświadczenia widzę, że dendrobium są trochę mniej trwałe niż phalaenopsis :( to ja tym razem tez ie poobcinam. a okaz mam niesamowity, 5 badyli kwitnie i 3 małe wychodzą z podłoża! Quote
*Magda* Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 agaga21 napisał(a):to ja tym razem tez ie poobcinam. a okaz mam niesamowity, 5 badyli kwitnie i 3 małe wychodzą z podłoża! Może warto po przekwitnięciu go trochę ponawozić :hmmmm: Tylko musiałabyś konkretnie pogadać w jakimś dobrym sklepie ogrodniczym (nie w OBI itp. bo tam pewnie nie ma ogrodników/florystów z wykształcenia :shake:). Ja osobiście nie nawożę, bo się boję. Kiedyś sobie "spaliłam" storczyka właśnie nawozem, choć używałam go według tego co pisało na butelce :roll: Quote
agaga21 Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 magdabroy napisał(a):Może warto po przekwitnięciu go trochę ponawozić :hmmmm: Tylko musiałabyś konkretnie pogadać w jakimś dobrym sklepie ogrodniczym (nie w OBI itp. bo tam pewnie nie ma ogrodników/florystów z wykształcenia :shake:). Ja osobiście nie nawożę, bo się boję. Kiedyś sobie "spaliłam" storczyka właśnie nawozem, choć używałam go według tego co pisało na butelce :roll:ja używam patyczków z nawozem ale chyba własnie zmienię je na coś innego bo jakieś takie liche są. no ale zajęło im 10 miesięcy by doszły w miarę do siebie po tym jak mój mąż samowolnie o nie "zadbał" pod moją nieobecność w domu:angryy: Quote
marta1624 Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Magda dla ciebie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/251606-Galeria-m%C4%99dziariny-m%C4%99dziarza-i-zwierzak%C3%B3w?p=21953393#post21953393 Poświęciłam się, czekam na fotki :eviltong: Quote
agutka Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Ja nawożę wszystkie kwiatki agrecol czy jakoś tak ;) zawsze podaje mniej nawozu do wody niż podane ;) dobranoc Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 [quote name='agaga21']ja używam patyczków z nawozem ale chyba własnie zmienię je na coś innego bo jakieś takie liche są. no ale zajęło im 10 miesięcy by doszły w miarę do siebie po tym jak mój mąż samowolnie o nie "zadbał" pod moją nieobecność w domu:angryy: Moje, po przemarznięciu (z winy Bogdana :mad:), dochodziły do siebie też coś koło roku :( A zanim ponownie zakwitły, to minęło chyba kolejne pół roku :roll: Ale teraz, kwitną mi dużo bardziej okazale niż wcześniej :multi: [quote name='marta1624']Magda dla ciebie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/251606-Galeria-mędziariny-mędziarza-i-zwierzaków?p=21953393#post21953393 Poświęciłam się, czekam na fotki :eviltong: Byłam, napisałam :) Za chwilę wrzucę fotki ;) [quote name='agutka']Ja nawożę wszystkie kwiatki agrecol czy jakoś tak ;) zawsze podaje mniej nawozu do wody niż podane ;) Ja muszę poszukać czegoś chyba, bo nie które właśnie coś mi marnieją :roll: Co z tego, że mam w domu ogrodnika, jak on się na storczykach nie zna :shake: Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Marta, w nagrodę za założenie galerii, zdjęcia z dedykacją dla Ciebie :loveu: Quote
marta1624 Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 O jak miło fotki dla mnie ;) Tora śliczna :) I jak zwykle z piłeczką Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 marta1624 napisał(a):O jak miło fotki dla mnie ;) Tora śliczna :) I jak zwykle z piłeczką To prezent, za utworzoną galerię ;) Dziękuję :) Później, jeszcze wrzucę jakieś fotki :) Quote
łamAga Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 dzień dobry ;) ale miałas swietny pomysł z zawieszeniem tej piłeczki :loveu: Torka zadowolona :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 dOgLoV napisał(a):dzień dobry ;) ale miałas swietny pomysł z zawieszeniem tej piłeczki :loveu: Torka zadowolona :loveu::loveu::loveu::loveu: Dzień dobry :) Tylko to na takiej śrubie, że ledwo się trzymało :roll: Ale jakoś daliśmy radę :D I właśnie się zastanawiam czy nie wsiąść w auto i nie jechać z młodym właśnie na ten plac zabaw :hmmmm: Quote
Baski_Kropka Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 OoO ile zdjęć :D Ale psa w konia robisz jak ona sobie ma ją ściągnąć skoro jest zaczepiona :evil_lol: Miłego dnia życzę i mnóstwa energii! Pogoda cudowna, daje powera :D Quote
łamAga Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 magdabroy napisał(a):Dzień dobry :) Tylko to na takiej śrubie, że ledwo się trzymało :roll: Ale jakoś daliśmy radę :D I właśnie się zastanawiam czy nie wsiąść w auto i nie jechać z młodym właśnie na ten plac zabaw :hmmmm: Jak masz mozliweosc to pewnie ze sie przejedz ;) i wez se sobą Nerona bo drze pape niemilosiernie dzisiaj , chyba go na dywan przerobie :mad: Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Baski_Kropka napisał(a):OoO ile zdjęć :D Ale psa w konia robisz jak ona sobie ma ją ściągnąć skoro jest zaczepiona :evil_lol: Miłego dnia życzę i mnóstwa energii! Pogoda cudowna, daje powera :D Wisiała i bardzo łatwo można było ją ściągnąć :eviltong: Tylko moja głupiutka suka, nie chciał się przemęczać :D dOgLoV napisał(a):Jak masz mozliweosc to pewnie ze sie przejedz ;) i wez se sobą Nerona bo drze pape niemilosiernie dzisiaj , chyba go na dywan przerobie :mad: Zaraz wybywam ;) Szukam jeszcze w necie piaskownicy :) Quote
łamAga Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Bodzian z desek niech Ci zbije piaskownice ;) Quote
marta1624 Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 dOgLoV napisał(a):Bodzian z desek niech Ci zbije piaskownice ;) Ale Theoś się ucieszy z wycieczki :p Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 dOgLoV napisał(a):Bodzian z desek niech Ci zbije piaskownice ;) Czemu mi? Ja już jestem za duża :eviltong: Pojedziemy popołudniu do OBI popatrzeć co mają ;) Ale chyba kupimy gotową, bo z tego co pamiętam, to deski nie są jakieś super tanie, plus jakieś kątowniki, wkręty itp. A w necie za 30 euro są gotowe ;) marta1624 napisał(a):Ale Theoś się ucieszy z wycieczki :p Ucieszył się :) I nawet sam zjeżdżał na zjeżdżalni :multi: Co prawda na brzuchu, ale ;) Quote
łamAga Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 magdabroy napisał(a):Czemu mi? Ja już jestem za duża :eviltong: Pojedziemy popołudniu do OBI popatrzeć co mają ;) Ale chyba kupimy gotową, bo z tego co pamiętam, to deski nie są jakieś super tanie, plus jakieś kątowniki, wkręty itp. A w necie za 30 euro są gotowe ;) na zabawę w piasku nigdy nie jest sie za dużym :eviltong: No fakt , to nie ma sensu się bawić ;) Quote
*Magda* Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Dlatego zobaczymy, co możemy wymyślić za te pieniądze ;) Theoś tak się zmęczył na placu zabaw+na podwórku, że padł mi w łóżeczku i nawet nie prosił o smoczka :evil_lol: Quote
Recommended Posts