Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale 4zl to interegio a ja mowie o tlk - one maja inne wejscie o wiele gorsze, do nich z bagazem trudno wejsc, a co dopiero z psem. do tego pierwszego wena spokojnie weszla wlasnie :) a nam nie pasuje ir jesli chodzi o godzine. moi rodzice wymyslili, ze postawia deske dla ulatwienia, ale nie wiem czy to jest realne :p

Posted

Ja z Izą (Lived) będziemy zapewne najwcześniej. O 5.55 na dworcu w Nowym Targu. Więc pewnie ok 7 będziemy na miejscu. Możemy już wtedy odebrać klucze?
W razie czego mój kom: 794 572 361
btw jaki jest adres tego ośrodka?:D

Posted

Haha jasne, dla całego zlotu od razu :D ktoś wypije za dużo a rano będzie zwalał winę na moje wspaniałości :eviltong:
Na serio to nie będzie nic ciekawego, ale po prostu zupki z torebki to bardziej na przekąskę się nadają...:P

Posted

Ja się dziś dowiedziałam, ze jadę ciężarówką :-o Możliwe, że w okolicach Dębna będę już jutro, prześpię się w ciężarówce, i w poniedziałek przybędę, więc też mogę być głupio wczesną porą... :evil_lol:

Posted

C&B napisał(a):
Ja się dziś dowiedziałam, ze jadę ciężarówką :-o Możliwe, że w okolicach Dębna będę już jutro, prześpię się w ciężarówce, i w poniedziałek przybędę, więc też mogę być głupio wczesną porą... :evil_lol:

To masz mój tel - 794 572 361 jak co się zgadamy :)

Posted

Talia napisał(a):
To masz mój tel - 794 572 361 jak co się zgadamy :)

Dzięki ;) Jak was nie będę mogła znaleźć to zadzwonię ;)

Posted

Ja mam ;)
Ale Ulv zazwyczaj w nocy wchodzi na dogo, więc może sama wpadnie na watek i poda :) A jak nie, to jutro ci podam na priv albo gg ;)

Taaaaalia, przypominam o moich rzeczach, które kiedyś kupiłam :D

Posted

natalek napisał(a):
hahah, na razie Iśka już została wrobiona w p. Rosowską

ze się tak zapytam, skąd takie nazwisko? :D

C&B napisał(a):
To chyba tylko moi tacy nieprzejęci, jeszcze się cieszą, że jadę - 6 dni spokoju będzie

moja mama to już jutro mnie chciała wysyłać. :evil_lol: i też się cieszy, że będzie miała tyyyle spokoju. ;d

anka11 napisał(a):
moi też podobnie i chyba bardziej sie martwią o psa niż o mnie....

u mnie to samo, mama do mnie żebym sobie na droge przygotowała porządne woreczki jakby mi pies zaczął rzygać. :evil_lol:

anka11 napisał(a):
poza tym zeby psa przewozic w pkp trza byc pelnoletnim i takie tam.

poważnie? teraz to mnie zagięłaś

dog193 napisał(a):

Hmm, moi rodzice nie mają złudzeń, jak takie zloty wyglądają :diabloti:

moi tak samo, mama ma nadzieje, że jak wezmę psa to się trochę ogarnę. :evil_lol:

dog193 napisał(a):
Iśka, zapomnij, że weźmiesz tego mordercę do naszego domku, nie pozwalam :diabloti:

nie wiem jak tak możesz mówić, Piki jest taka kochana. ;d

Avaloth napisał(a):
Kochani, dzwoniłam przed chwilą potwierdzić wpłatę kasy do ośrodka.
I się dowiedziałam że jeśli chodzi o miejsca do spania to na dole są dwa łóżka rozkładana, dwuosobowe, a na górze 3 lub 4 materace. Więc w domkach 1 i 2, jeśli nikt nie chce spać na podwójnych to przydałoby się po jednym materacu na domek wziąć. Albo zawsze tam możemy poprosić, to jak już wolicie. Ja tam mogę z kimś spać, byle mnie z łóżka nie zrzucał :D

ej to ja zajmuje podwójne łóżko, Dulux się bardzo rozpycha. :evil_lol:

dog193 napisał(a):

• Koszulki, bluzy, spodnie - ogólnie ciuchy,
  • Bielizna,
  • Piżama,
  • Strój kąpielowy (w razie czego),
  • Buty, półbuty, klapki, sandały - co kto preferuje,
  • Przybory do mycia,
  • Ręczniki,
  • Szczotki do włosów, grzebienie, gumki, spinki - co tam potrzebujecie,
  • Podpaski/tampony - przezorny zawsze ubezpieczony :cool3:
  • Kubek, może jakieś sztućce - nie wiem jak tam jest z naczyniami, ale kubek warto mieć swój :D I łyżeczkę :D
  • Coś na komary, żeby nas nie zjadły :D
  • Jakiś filtr przeciwsłoneczny może się przydać,
  • Czapeczki/kapelusiki/chusty :diabloti: - jeśli ktoś preferuje :D
  • Otwieracze do konserw czy tam piwa - sami zdecydujcie, które są bardziej potrzebne :evil_lol:
  • Plastry, tabletki, woda utleniona (w razie czego),
  • Penseta - do wyciągania ewentualnych kleszczy,
  • Aparat (+ładowarka/zapasowe baterie),
  • Dokumenty, telefon, ładowarkę do telefonu :cool3:
  • Jedzenie i picie, chyba że ktoś zaopatruje się na miejscu,
  • Płyn do mycia naczyń + gąbka,
  • Papier toaletowy, chusteczki,
  • Pieniądze :razz:

Dla tych, co biorą psy:

• Jedzenie dla psa,
  • Smycze i obroże/szelki - przynajmniej jedna para dodatkowo w zapasie,
  • Miski,
  • Książeczka zdrowia z ważnymi szczepieniami,
  • Kaganiec,
  • Woreczki na koopy,
  • Ewentualnie klatka, posłanie, czy tam jakiś koc,
  • Coś przeciw kleszczom (jakieś obroże, spraye - chyba że ktoś używa takich, co się raz na jakiś czas psika).

To chyba wszystko.
Pisać, jeśli o czymś zapomniałam :D

ja bym jeszcze napisała suszarkę do włosów, dla mnie to jest rzecz praktycznie niezbędna do życia. :razz:

Avaloth napisał(a):
Przywieźcie a potem dajcie Ewci, ona jest mistrzem w zbieraniu kup :diabloti:

hahahaha, ja od razu widziałam minę Ewy jak Kra jej strzeliła kopę pod jej nogi w domku, Ewka dostała woreczek i bidulka nie wiedziała jak się za to zabrać. :razz:

dog193 napisał(a):

Ja jak siebie znam, to zacznę się pakować w niedzielę wieczorem/w nocy :evil_lol:

ja tak samo, a jak czytam, że ktoś tam się dzisiaj pakował albo co gorsza wczoraj to jestem pełna podziwu:lol:

Ola164 napisał(a):
Jak będziesz pichcić dla calego domku to jestem za :diabloti:

nie dla całego domku, dla całego zlotu. :evil_lol: jak u nas Baśka pichciła to nagle wszyscy do nas się zlecieli na obiadki. :razz:

C&B napisał(a):
Ja się dziś dowiedziałam, ze jadę ciężarówką :-o

ej ale czad! też bym chciała ciężarówką jechać. :evil_lol:

w ogóle nie dochodzi do mnie, że to już tak blisko. :D znając życie zapomne ręcznika lub szczoteczki do zębów - to taki mój standard :evil_lol:

Posted

Ejejej ja nie jestem Basia i ja nie umiem gotować, ludu, nie nakręcajcie sie tak :D dla siebie chciałam coś zrobić na ciepło, żeby nie jeść samych waflów xD

Śnił mi się zlot i to było okropne :nerwy: i ja nie piję!

Posted

dogomanka_ napisał(a):

ej to ja zajmuje podwójne łóżko, Dulux się bardzo rozpycha. :evil_lol:

Spadówa, inwalidzi mają pierwszeństwo, a ja śpię ze ślepaczkiem :diabloti: A z tobą na jednym piętrze nie będę spać, bo mi bębenki w uszach popękają :diabloti:

dogomanka_ napisał(a):
ja bym jeszcze napisała suszarkę do włosów, dla mnie to jest rzecz praktycznie niezbędna do życia. :razz:

Dopisuję :D

dogomanka_ napisał(a):
hahahaha, ja od razu widziałam minę Ewy jak Kra jej strzeliła kopę pod jej nogi w domku, Ewka dostała woreczek i bidulka nie wiedziała jak się za to zabrać. :razz:

Zaznaczam, że musiałam (musiałam? wolne żarty! to była moja dobra wola :D) posprzątać po nie moim psie w nie moim domku :diabloti:

Posted

Ewka, nie moje wina, że Kra Ci się ekhmm pod nogi. :evil_lol: zostałaś wybrana. :razz: swoją drogą nie masz wyboru, ja na piętrze raczej nie będę spała, chyba, że schody będą inne niż w Sulistrowicach. :razz: poza tym z tego co zrozumiałam na dole są dwa łóżka podwójne więc jakoś się zmieścimy. :evil_lol:

ej powiedzcie mi jak z tym pkp, serio na przewóz psa musze mieć ukończone 18 lat? ;o

Posted

Talia napisał(a):
Ja tam mam zamiar sobie gotować - jak rok temu! Nie będę żarła chińskich zupek ;p

Jak miło, że jesteśmy razem w domku :loveu::diabloti:
Ale chińskie zupki są ok :evil_lol: co wy chcecie :lol:

ej ale czad! też bym chciała ciężarówką jechać.

Dodajmy, że nie starczy dla mnie miejsc siedzących, więc będę jechała na mega mieciutkim łóżku na górze :diabloti:

Posted

C&B napisał(a):

Ale chińskie zupki są ok :evil_lol: co wy chcecie :lol:

Dodajmy, że nie starczy dla mnie miejsc siedzących, więc będę jechała na mega mieciutkim łóżku na górze :diabloti:

kooooocham zupki chinskie. :loveu:

nie no nie denerwuj mnie, zahacz o Olkusz i zgarnij mnie po drodze na to mięciutkie łóżeczko. :evil_lol:

Posted

było mówić wcześniej, teraz mogą jechać ciężarówką te osoby, co dziś 4 godziny ją czyściły :diabloti: Ręce jeszcze mnie bolą :evil_lol:

edit : teraz będzie nowa, post 1101 :D

Posted

to wszystko chyba zależy od monitora, albo po 10 postów na strone jest, sama nie wiem. :lol:

C&B sugewrujesz, że najpierw musiałabym jechać do Ciebie ją czyścić? czy byście wbili do mnie z jakimś brydnym fragmentem i wtedy musiałabym to robić? :razz: