mariamc Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Napisał amikat Chcecie się nakręcać dalej bo tak wam fajnie i to was kręci - to dalej , powodzenia! Bez tego nie istniejecie, to określa wasza byt. Tyle znaczycie ile napiszecie. Oczywiście ,że tyle znaczymy ile napiszemy. No cóż , moje wieloletnie pisanie doprowadziło do wybudowania schroniska , jedynego takiego w Polsce. Piszcie , może Wam się uda ,że będzie schronisko , gdzie nie usypia się TTB. Moje doświadczenie z bezdomniakami : 1/wolontariackie przytulisko 2/Miejskie przytulisko 3/Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Szczecinku. Prowadziłam dwa przytuliska a teraz jestem kierowniczką schroniska. Nie siedzę za biurkiem , mam od tego referentkę. Zajmuję się psami w realu, a przede wszystkim TTB.Do pomocy mam szkoleniowca , dobrego , ostatnie 1/2 roku spędził w Afganistanie , u Amerykanów, szkoląc im tubylcze psy. Piotr twierdzi ,że z moją wiedzą i z moim doświadczeniem , nie jest już mi potrzebny .Chwalę , może , ale po to by Wam uświadomić ,że nie każdy zajmuje sie psami wirtualnie. I całą odpowiedzialnąścią piszę: jeśli suka była aż tak agresywna , jak w opisie Amikat , to powinna być uśpiona w schronisku , bez narażania jej na dodatkowy stres i dodatkowe cierpienie. jak już została wyciągnięta , to 4 dni , nawet dla "znawcy" , to za mało. Tak jak napisałam wcześniej , to co pisała Wetra o 2-4 dniach , to ponury żart. Oczerniem Fundację , obrażam ? Wyrażam opinię , do której mam prawo. Maria Danuta Kadela Oczywiście 600 psów wydanych do adopcji , ładny wynik, mój jest lepszy ...... Nie wytrzymałam.... jeśli to tylko ma być rekomendacją , to ja pas. Quote
baster i lusi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 mariamc napisał(a):Napisałam posta i mi wcięło. Moze to i lepiej , bo napisałam "szczerze " co o tym myślę . Gdybym miała usypiać każdego psa , który się rzuca do gardła , już po 4 dniach to miałabym w schronie 50 psów a nie 100. Oczywiście , za raz będzie , co to za życie w schronie. Żaden szkoleniowiec , prawdziwy , nie uśpi psa po 4 dniach. 2 -4 dni na wyciszenie , na poznanie psa , to chyba jakiś ponury żart. Poza tym leki uspokajające wzmagają czasem agresję, działanie uboczne. Po co temu psu był dodatkowy stres związany z wyciaganiem ze schronu, trzeba było uśpic od razu. Zresztą to chyba nie pierwszy raz w tym hotelu usypia się tak szybko psa , bez dania szansy? Simens dawno by już nie żył a tak grzeje dopkę w domku. Quote
Czarodziejka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Czy pieniądze zebrane na godne życie dla uśpionej suni są w tej sprawie priorytetem? Proszę je więc przelać na innego psa -zgodnie z wolą wpłacających. Nikt, kto nie poznał psa w bezpośrednim kontakcie nie ma prawa diagnozować i oskarżać. Na pewno sporo z was zawiodło się okrutnie, ale roztrząsanie tego na forum nie ma sensu. Jeżeli któraś ze stron zamierza zgłosić kwestię oskarżeń do prokuratury, to jest to jej wolna wola. Quote
sosiczka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dogo nie działało i zeżarło mi posta. Czy darczyńcy chcą odwołać darowiznę? Bo jeżeli nie to przeznaczymy ją na małego psiaka z sosnowieckiego schroniska, którego trzeba stamtąd wyciągnąć. Komu mamy zwrócić jego darowiznę? Jeżeli nie otrzymam odpowiedzi w ciągu tygodnia na [email protected] to przeznaczymy pieniądze na innego psa, który wtedy będzie miał osobny watek. Quote
leonarda Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Miałam wypadek i w ogóle nie byłam na internecie - aż do dzisiaj. Dopiero teraz przeczytałam informację, że Lalka nie żyje:-(. Jest mi bardzo przykro. Nie zamierzam oceniać tego, co się stało - jednak moje zaskoczenie w związku z tym, że uśpiono ją tak szybko, jest ogromne. Byłam całkowicie pewna, że ma zagwarantowany chociaż ten miesiąc. Przy okazji straciłam też wiarygodność na forum astów - dzisiaj przeczytałam wpisy odnośnie mojej osoby (to ja założyłam tam Lalce wątek). Nie mogę nawet odpowiedzieć, bo wątek już zamknięto. Quote
Alicja Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 leonarda napisał(a):Miałam wypadek i w ogóle nie byłam na internecie - aż do dzisiaj. Dopiero teraz przeczytałam informację, że Lalka nie żyje:-(. Jest mi bardzo przykro. Nie zamierzam oceniać tego, co się stało - jednak moje zaskoczenie w związku z tym, że uśpiono ją tak szybko, jest ogromne. Byłam całkowicie pewna, że ma zagwarantowany chociaż ten miesiąc. Przy okazji straciłam też wiarygodność na forum astów - dzisiaj przeczytałam wpisy odnośnie mojej osoby (to ja założyłam tam Lalce wątek). Nie mogę nawet odpowiedzieć, bo wątek już zamknięto. Leonarda , myślę , że musiało coś się wydarzyć co spowodowało taką a nie inną decyzję . Co do niebieskiego , napisz do moderatora. Quote
agnieszka32 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Leonarda - wielki szacunek dla Ciebie... Quote
kuba123 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 długo zastanawiałam się czy tu cokolwiek napisac dziś wróciłam do szpitala, czytam ostatnie strony i włos mi się na głowie jeży to ja zaczęłam walczyć o Lalkę choć szczerze mówiąc wiedziałam, jaki będzie koniec chciałam jednak spróbować powiedziałam,że tylko Tomdog jest w stanie ocenić psa i jemu ufam w pełni ja zawoziłam Lalkę do hotelu i nie trzeba było wcale jednego czy dwóch dni, żeby się wybudziła z narkozy po dowiezieniu na miejsce sama wyszła z klatki i wyskoczyła z auta, a dodam, że nie jet to niskie auto do kojca weszła sama adrenalina zrobiła swoje, suka już po godzinie była zupełnie przytomna pisałam, że suka jest mega agresywna atakuje wszystko co się rusza, ze na nic nie reaguje pozytywnie- nawet w najmniejszym stopniu jeśli macie obiekcje co do wpłaconej kasy, to mamy w schronie astkę z przepukliną pępkową , której trzeba zrobić operację sunia klei się wręcz do ludzi i jej szukamy domu można za wpłacone na Lalę i nie wykorzystane pieniądze na operację przepukliny i sterylke jeśli tylko wyrazicie taką wolę niech Lala pomoże innej siostrze w schronie jestem od października w październiku do adopcji nie poszedł ze schronu w Sosnowcu żaden ast- wszystkie usypiano od listopada to jest trzeci ast, który odszedł za TM reszta dzięki naszym wolontariuszkom i ich ciężkiej pracy znalazła nowe kochające domy to na tyle Quote
chita Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 kuba123 chodzi o ta sunie? http://www.dogomania.pl/threads/202719-Sosnowiec-%C5%82agodna-kompaktowa-amstaffo-par%C3%B3wka-z-przepuklin%C4%85-p%C4%99pkow%C4%85-szukamy-dt-ds pisalam na jej watku ze moge pomoc oplacic badania, Quote
kuba123 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 o tą badania badaniami, ale może dziewczyny się zgodzą to można od razu zabieg i sterylkę przeprowadzic tylko DT/DS trzeba miec pogotowiu Quote
leonarda Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 kuba123 napisał(a): można za wpłacone na Lalę i nie wykorzystane pieniądze na operację przepukliny i sterylke jeśli tylko wyrazicie taką wolę niech Lala pomoże innej siostrze Ze swojej strony uważam, że to dobry pomysł i chyba najlepsze, co można zrobić. Problem tylko, jak piszesz - z tym DT/DS... Quote
sosiczka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Wreszcie mam czas napisać to co myślę, będzie to mój ostatni post w tym temacie, a i nie wykluczam, że ostatni na dogo. agaga21 czytam, że znowu chce Ci się płakać, czytam, że tak wszystkim szkoda tej suki, że wszyscy są zrozpaczeni, ale pytam jak jednocześnie można mówić o rozpaczy i jednocześnie na innych wątkach pisać posty typu " hop śliczny pieseczku", czytam, że płakałliście, tak? Ja też płakałam i płaczę, łzami, nie klawiszami- w każdą środę i sobotę, płaczę, bo psy padają jak muchy, bo nie ma ich już gdzie upychać, a choć stajemy na głowie i to czasem dosłownie to psy lecą nam przez ręce, nie raz nie dwa, trzeba było jechać i uśpić psa na klinice bo konał, ale udawało się też ratować i wiele psów dzięki fundacji, żyje i ma się teraz dobrze, bo dzięki tym mordercom- bo tak nazywasz ludzi, którzy decydowali o uśpieniu tej suki, te psy miały szansę. Szumu jakoś nie widziałam, gdy suka była w schronisku, nikt nie ustawiał się w kolejce by dać jej DT, szum zrobił się i pojawiłaś się dopiero wtedy, gdy było już po fakcie, a co można zrobić po fakcie? Wskrzesić psa? Niesamowite jak łatwo przychodzi Wam ocenianie ludzi, których nie widzieliście na oczy, jak łatwo przychodzi Wam ocenianie psa, którego widzieliście na zdjęciu. Nikt z Was nie miał odwagi wziąć jej do siebie. Dyskusji na forum amstafów nie skomentuję, bo posty typu "gnidy", "mordercy", to nie są posty ludzi, których traktuję poważnie, bo mniemam iż jest to tchórzostwo, bo nikt do mnie nie zadzwonił, nie napisał na @, bo łatwiej klepać w klawiaturę, o tym, że istnieje coś takiego jak kultura/etykieta dyskusji, czy choćby regulamin nie wspomnę. Ciekawa jestem czy gdyby Lalka była zwykłym kundlem czy też był by takim szum, bo gwarantuję Ci, że decyzję podjęłam nie dlatego, że Lalka była astką, a dlatego, że zachowuje się w taki, a nie inny sposób, bo mnie nie robi różnicy czy ratuję asta, colaka, boksera, czy wreszcie kundla. Swoją energię skupcie na ratowaniu innych psów, bo jak na razie jest to bezproduktywne klepanie w klawiaturę, które niczemu innemu nie służy jak obrażaniu innych. Nie potrafię się przyzwyczaić do tej dogomaniackiej tradycji, że nagle jak jest afera, to zza krzaków wbiega banda- kółko wzajemnej adoracji i naparza bejsbolami, a co- nie ważne, że nie znam psa, nie wiem o co chodzi, ważne, że sobie pokrzyczę- bo zaistnieję wtedy. Nie był natomiast takiej afery na wątku Dyźka z naroślą na dziąsłach, czy na wątku Maćka, który miał guza wielkości piłki. I ostatnia prośba- tu do moderatora, proszę zamknąć watek. agaga21 i reszta osób, które zniżają się do tego by ubliżać osobie o wieloletnim doświadczeniu- Tomkowi, fundacji, która ratuje każdy beznadziejny przypadek z tego schroniska i mnie- nazywając mordercą, jeżeli macie jaja i rzeczywiście macie rację, bo skoro tak Wam zależy na suce i mieliście odwagę nazwać nas mordercami i gnidami-to proszę złóżcie wniosek do prokuratury o popełnieniu przestępstwa, bądźcie konsekwentni. Jeżeli odwagi nie macie, proszę o uszanowanie tej suki chociaż po śmierci i milczenie. Miłość do zwierząt to fajna sprawa, ale mądra miłość- nie ślepa, to rzadka cecha, mądra miłość to ratowanie zwierząt, to poświęcanie im czasu i uwagi, czasem pieniędzy, ale mądra miłość to także trudne decyzje- tu trzeba było taką podjąć, jeśli ktoś ją kwestionuje to mogło dojść do owocnej dyskusji, ale nikt nie zapytał, jak zachowywała się Lalka, nie- to nikogo nie obchodziło, jak więc można powiedzieć, że komuś zależało na tym psie? Nie dostałam @ z prośbą o zwrot pieniędzy, zatem zostaną one przekazane na innego psa. Na koniec- nikt z forumowiczów zarówno z astowego jak i z tego forum nie pomyślał, że pod nickiem kryje się człowiek, który ma uczucia, że obraża wolontariusza i fundację, nie pomyślał, że słowo pisane ma podobną wartość jak mówione, problem w tym, że to drugie wymaga czasem odwagi. Żegnam i pozdrawiam, życzę owocnej dalszej pracy. Sylwia S. [email protected] tel. 784 926 138 Quote
baster i lusi Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 kuba123 napisał(a):ciężko będzie sucz jest agresywna dla każdego: mężczyzn, kobiet , dzieci i innych psów ona nie ucieka ze strachem, ona atakuje podczas podawania wody skoczyła i gdyby nie łopata to nie byłoby kolorowo- dobrze pokiereszowała trzonek, a Tomek zastawił się nią w ostatniej chwili szukałam szukałam aż znalazłam a może to nie był zastrzyk tylko................ Quote
Alicja Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Przyłączam się do zdania sosnowieckie schronisko , wątek należy zamknąć Quote
agaga21 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 sosnowieckie schronisko, piszesz o uszanowaniu śmierci suni a sama prowokujesz! zdecyduj się w końcu. mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię, bo wszystkie moje pytania pominęłaś w swoich "wyjaśnieniach". i nie mam zamiaru ci się tłumaczyć, czy klepię w kalwiaturę, czy też nie, bo nie o mnie tutaj chodzi. jasno i wyraźnie napisałam dlaczego uważam tak a nie inaczej, ty nie raczyłaś się ustosunkować do moich argumentów. ............no chyba, że było całkiem inaczej(jak zauważyła baster i lusi), to zmienia całą postać rzeczy... EOT Quote
Glutofia Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='baster i lusi']szukałam szukałam aż znalazłam a może to nie był zastrzyk tylko................ Nie odzywam się bo uważam że nie warto jak ktoś będzie szukał zadymy to i tak znajdzie ale chamstwa nie zniosę. Jakim prawem??? KTO dał ci prawo do wypowiadania się w taki sposób o osobach których nie znasz i za przeproszeniem gówno wiesz na temat całej sprawy. Jak śmiesz w ogóle pisac takie brednie na temat człowieka który swoje życie poświęca psom, jest profesjonalistą pracuje z psami wiele lat a jego wiedza nie opiera się na lekturze dogomanii a realnym życiu i praktyce, a przy okazji jest też dobrym człowiekiem. Jak śmiesz oczerniać ludzi od których zresztą możesz wiele się nauczyć zamiast trwać w tym swoim ślepym fanatyzmie. Trzeba było sobie tą wściekła sukę zabrać do ciepłego domku i dać rozszarpać gardło i nie zasłaniać się niczym bohaterko i behawiorystko od siedmiu boleści. Nikt przy zdrowych zmysłach pracujący z psami nie weźmie na siebie odpowiedzialności wyadoptowania nieobliczalnego agresywnego psa. Czy ktoś z krzykaczy w ogóle widział tą sukę w akcji? szkoda słów.. gówniarstwo i tyle proszę o zamknięcie wątku nie służy niczemu innemu jak gówniarskim bezpodstawnym spekulacjom i oczernianiu innych to juz zbyt daleko zabrnęło Quote
Ada-jeje Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Tez jestem za zamknieciem watku. Napiszcie dziewczyny do moda. Quote
kuba123 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 baster i lusi napisał(a):szukałam szukałam aż znalazłam a może to nie był zastrzyk tylko................ głupota ludzka nie zna granic... jakoś nikt nie miał takich wątpliwości, kiedy to pisałam ale jak łatwo jest wyrwać słowa z kontekstu Quote
Emiś Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Brak mi słów na skomentowanie tego, co zostało tu napisane. A sugerowanie, że Lala została zabita łopatą przechodzi wszelkie granice przyzwoitości. Prośba do moda o zamknięcie wysłana. Quote
Vectra Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 baster i lusi napisał(a):szukałam szukałam aż znalazłam a może to nie był zastrzyk tylko................ brak zajęcia ? nuda ? czy lubisz podgrzewać klimat , w tak mroźnych dniach ... poszukaj lepiej , czy cię za rogiem nie ma , albo czy kolarze nie jadą .... numerków w totka w realnym świecie , to co klepłaś , bo co chcesz być FAJNA ? jest na to paragraf jeśli masz wątpliwości , w jaki sposób został uśmiercony ten pies , to złóż zawiadomienie do prokuratury - jak dorosły , cywilizowany człowiek ... a jak masz nadmiar adrenaliny , to masz dwa bullowate .. spędź z nimi produktywnie czas ... bullowate potrzebują dużo pracy fizycznej ... albo zamilcz w takich tematach PS a ja chyba zacznę jednak moderować PWP :diabloti: Quote
Recommended Posts