Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze została jedna sprawa - imię:loveu:

Na niebieskim już o to pytają:lol:

Ja próbowałam myśleć - ale nie przychodzi mi do głowy nic wyjątkowego, co by pasowało do niej i jej sytuacji:)

Przychodzi mi do głowy tylko Fresca (Freska) z włoskiego " świeża" - od nowego, "świeżego" życia, które dostała. Żeby się nic nie kojarzyło źle;)

Co o tym myślicie?

Posted

I - coby było uczciwie - Delaila z niebieskiego kilkakrotnie proponowała imię: Uzi.

Ale jak sosnowieckie schronisko tu wejdzie i zobaczy słowo UZI to chyba mocno zaprotestuje:mad: (już niektórzy wiedzą, dlaczego:eviltong:)

Posted

Wiem, że tak mówicie. Na niebieskim mnie wyśmiali:oops::evil_lol:

Czemu nie Uzi? A bo jest taki jeden piesuś Uzi:diabloti:, który mnie (i nie tylko) bardzo wiele zdrowia kosztował:loveu: Na szczęście już w świetnym domu:loveu: (Teraz koszty na zdrowiu psychicznym ponoszą właściciele:eviltong:)
Za Uzisia jeszcze z wakacji (czyli zanim cudem znalazł dom) właśnie dług mi przyszedł do zapłacenia - za szkody:mad:

Ale miłość kosztuje, a to moja wielka miłość:loveu::loveu:

Posted

Uzi odpada- ZDECYDOWANIE
ja mówię do niej Lala i do momentu przybycia do hotelu będzie Lala i już- tak właśnie będę do niej mówiła w drodze
a to że na niebieskim im nie pasuje to już ich problem
dla mnie ona jest Lala, a na miejscu bardzo możliwe,że Tomek wymyśli jej imię, albo samo do niej przyjdzie

Posted

Żeby nie było: tylko przekazuję propozycje z niebieskiego: Laba
Mika vel Miśka
Misha/Misza
Nana
Jaris
Bella
Cagna
Aura
Etna
Shelly
Sigma
Siena
Masza
Lola
Lala
Hesia
Pola
Ziza
Dżidżi

Dodam, że moja córka ma na imię Pola - też zdarza się jej powarczeć:diabloti:
Ale - Lala też, jak widzicie, się pojawiła:razz:

Posted

agaga21 napisał(a):
biedna sunia...po prostu bardzo się boi, tak jak bała się nasza dalia...

dokładnie , a teraz jaka z niej grzeczna i kochana dziewczynka :) . Lala też taka będzie :):):)

Posted

Widzę, że nikt się jeszcze nie odzywał; ja padam już dziś, więc tylko napiszę, że Lala (może chociaż Lalka??) dostała (z takiego długiego czegoś, co oczywiście nie wiem, jak się nazywa) leki uspokajające i to sporo, bo jakoś się bardzo trzymała mocno i warczała ciągle; wreszcie zadziałały i taka odurzona (ale w sumie przytomna) otrzymała kaganiec na buzię, została zapakowana do klatki i zabrana przez kubę123 pod Cieszyn, do hotelu. W ciągu miesiąca ma zostać postawiona uczciwa diagnoza co do tej agresji. Mam nadzieję, że to będzie oznaczać, że da się Lalę wyprowadzić na prostą.
Zdjęcia wkleję jutro.

Posted

Lalka dostałą 2 strzały, następnie wet wyciagnał ja jak kurczaka z budy, potem zapakowałam ją do auta, do klatki w kagańcu, lekko przyćpana dojechała na miejsce.
Na miejscu była grzeczna, pokazała zęby na Tomka, ale potem poszła na posłanie i obserwowała otoczenie.
Zobaczymy...

Posted

wieści na dziś
suka mega-agresywna, uspokaja się tylko podczas jedzenia
jest podejrzenie, że to suka z typowej pseudo i nie miała wiele kontaktu z człowiekiem podczas swojego życia

Posted

ciężko będzie
sucz jest agresywna dla każdego: mężczyzn, kobiet , dzieci i innych psów
ona nie ucieka ze strachem, ona atakuje
podczas podawania wody skoczyła i gdyby nie łopata to nie byłoby kolorowo- dobrze pokiereszowała trzonek, a Tomek zastawił się nią w ostatniej chwili

Posted

Przekopiowałam info na niebieski. Nie znam się na pracy z agresywnymi psami - szczerze mówiąc, ta łopata mnie trochę zaskoczyła. Ale nie mam pojęcia, więc nie chcę się wypowiadać. Mam nadzieję, że czas będzie na korzyść dla Lalki..

Posted

leonarda napisał(a):
Przekopiowałam info na niebieski. Nie znam się na pracy z agresywnymi psami - szczerze mówiąc, ta łopata mnie trochę zaskoczyła. Ale nie mam pojęcia, więc nie chcę się wypowiadać. Mam nadzieję, że czas będzie na korzyść dla Lalki..

spokojnie leonarda :) łopata przypuszczam jako tarcza ochronna , bić jej nią nie chcieli . ja ostatnio w schronisku do takich celów mopa używałam :), bo niektóre bestyjki podszczypują :). a nasza maleńka , no cóż miejmy nadzieję , że mimo wszystko zaufa człowiekowi .