Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdzie sunia miałaby jechać? tzn do którego hoteliku?

Jeszcze mam prośbę - potrzebuję wizyty przedadopcyjnej dla kieleckiej bezdomniaczki w Dabrowie Gróniczej - może miałyście jakiś kontakt z p. Żanetą z ul. Kościuszki?

Posted

jeśli uzbieramy kasę to sunia pojedzie do TOMDOGA pod Cieszyn
mamy do niego pełne zaufanie i wiemy, że jeżeli on oceni,ze dla suki nie ma szans to ich nie ma
wiele psów- trudnych i bardzo trudnych wyprowadził nam na prostą i znalazł im super domy

a teraz info o suni
wołałam na nią LALUNIA
początkowo nie wychodziła z budy tylko wystawiała nos i warczała
po kilku razach zaczęła wychodzić i zjadać rzucane jej chrupki, jednak od razu się wycofywała do budy
trafiłam na czas karmienia i rozgotowana kiełbasa Lalce zapachniała do tego stopnia, że przełamała strach i wyszła z budy
początkowo zjadała to, co jej rzucałam w głąb boksu, stale mnie obserwując i powarkując
później zaryzykowałam i podałam jej kawałek kiełbasy z ręki( przez kraty oczywiście), podeszła i zjadła po czym stanęła zaczęła warczeć ostro i szczekać na mnie machając przy tym końcówka ogona
kilka razy wracałam z kolejnymi kawałkami kiełbasy i za każdym razem brała jedzenie z ręki
po kilku dniach powtórzyłam akcję karmienia, i Lala już mniej szczekała
zauważyłam też,że mniej agresywnie podchodziła do mnie jak stałam obok boksu sama, niż z kimś
a jak zauważała w pobliżu któregokolwiek pracownika, to momentalnie wycofywała się do budy

Posted

warunki schroniskowe i stres robia swoje...dalia z obornik byla takim agresorem ze nikt nie wchodzil do niej nawet z kijem...ja dorzucic moge jednorazowo 30zl narazie i mocno trzymam kciuki!

czy istnieje zeby mala zabrac przed i placic za hotel w ratach?

Posted

[quote name='sosnowieckie schronisko']Deklaracje:
leonarda 50zł
delaila 50zł
Zuza 50zł
arielka186 20 zł

Razem: 170zł

Brakuje: 280zł

Ivo na niebieskim zadeklarowała 50 zł

Posted

Dorzucam 50 zł .Trzeba dać jej szansę.A p.Tomek wie co robi.Dzięki lenie_zet trafił tam Piter(pitbull red nose)którego mój chłop znalazł na poboczy drogi.Ucywilizował i okiełznał niepokornego typa.Piter od 1,5 roku jest w nowym domu

Posted

jeśli brakuje 150 zł to jednorazowo mogę wpłacić - stałych deklaracji nie składam, bo nie wiem, co będzie...ale żeby sunia mogła pojechać nawet jutro to stanę na rzęsach i te 150 zł na już wykombinuję - będzie miesiac na szukanie kolejnych deklaracji:p

Posted

Dzięki andzia, na Ciebie zawsze można liczyć.

Czyli wyglądałoby to tak:

leonarda 50zł
delaila 50zł
Zuza 50zł
arielka186 20 zł
Ivo 50 zł
mar_tika 50 zł
chita 30 zł
andzia 150 zł

Razem 450 zł

Posted

Andzia - czy to znaczy, że mamy całość??:loveu::loveu::loveu: Niech ktoś jeszcze raz przeliczy na wszelki wypadek:lol:

Ja rozumiem, że na razie wszystkie deklaracje były jednorazowe - o takie też prosiłam na niebieskim. Na razie ten miesiąc u pana Tomka...

Co nie znaczy, że nie trzeba myśleć, co dalej....

Edit:
Jenny mnie wyprzedziła...;)

Posted

Ja dalej podtrzymuje cheć zrobienia bazarku- minimum 200 zł będzie, skoro w sumie w 1 dzień udało się zebrać 450 zł, to myślę że w ciągu kolejnego miesiąca uzbieramy brakujące 250 zł.

Posted

No właśnie wróciłam, patrzę i oczom nie wierzę! Jesteście niesamowici!!

Sylwia jak kwestia transportu? Kiedy mała mogłaby jechać i czym?

W drugim poście wklejam deklaracje.