Maciek777 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Dzisiaj Baj i pozostała trójka przeżyła horror! Było kąpanie:diabloti: Korzystając z 36 stopni na termometrze, postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym. Najgrzeczniejszy okazał się Bajutek:) Stał i raczej nie próbował uciekać. Zaliczyły kąpiel w ogrodzie, przy pomocy (ugrzanej wcześniej na słońcu) wody i szamponu zapobiegawczo na pchły. Konieczne była zamknięcie całej czwórki w kojcu aż do wyschnięcia bo inaczej byłaby to Syzyfowa praca:evil_lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Przystojniaki i czyściochy na dodatek :D. No, no jaki ten Baj grzeczny :lol:. Fotki z kąpieli będą ? Quote
terra Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 No, to był naprawdę horror, tyle pchełek zginęło ;) Foteczki prosimy, Bajutka z czuprynką na irokeza :) Quote
Maciek777 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Tego się obawiałem, że zauważycie brak fotek:D Niestety byłem sam i już trudne było trzymanie ich jedną ręką, spłukiwanie drugą ręką... Trzecią trzymanie aparatu?:) Jednak obiecuję wkleić foty mokrego Baja bo upalnych dni nie zabraknie w przyszłym tygodniu:) Jednak kiedy namawiałem go do wejścia do stawu to nie chciał:roll: Quote
agusiazet Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 To czekamy na fotki "spłukanego" Baja:) Quote
terra Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Trudno, niech będą fotki z Bajutkiem na szczurka :) Nie urosła Ci trzecia ręka? Właściwie to jeszcze zębami coś można trzymać.:eviltong: Mnie się wydawało, że mi kiełkuje , kiedy ostatnio przy kąpieli mój psiur się otrzepał z wody. W myśl zasady ,że nieużywany organ zanika, to niezbędny wyrasta (?) Quote
Maciek777 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Być może po milionach lat kąpania psów wyrośnie Ci trzecia ręka;-) Co do otrzepywania się psów na nas to co by to była za kąpiel gdyby tego nie robiły?:-) Jednak jeśli chcesz tego uniknąć to pamiętaj, że psy otrzepują od głowy do ogona więc wystarczy złapać go za pysk jedną ręką, a się nie otrzepie:-) Quote
Tola Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 A ja znalazłam prawie bliżniaka Baja - to jego ogłoszenie [COLOR=#0000cd]Oddam wspaniałego psa dla kochającej rodziny , najlepiej w domku i z dziećmi. W maju straciłam pracę i muszę emigrować z kraju - muszę oddać psa. Tadeusz ma ok. 9 miesięcy, był psem podrzuconym. Kocha wszystkich, bawi się, nie ucieka, trzyma się nogi właściciela, je wszystko!!! Jest kochany i bardzo grzeczny , będzie bardzo dużym psem ale nic w domu przez pół roku nie zniszczył. Bawi się zabawkami i wystarczy mu swój kąt z kocykiem. Bardzo go z córką pokochałyśmy dlatego szukamy mu domu u naprawdę dobrych ludzi kochających psy. Mogę pieska przywieźć jeśli jest taka potrzeba, tel. 514658222 Anna[/COLOR] [IMG]http://img17.tablica.pl/images_tablicapl/84312907_1_644x461_oddam-psa-w-kochajace-rece-lublin.jpg[/IMG] [IMG]http://img17.tablica.pl/images_tablicapl/84312907_4_644x461_oddam-psa-w-kochajace-rece-zwierzeta.jpg[/IMG] Quote
Maciek777 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Rzeczywiście bardzo podobny:) Te uszy troszkę królicze;) Piękny i widać, że stateczny:p W tym ogłoszeniu najbardziej zagadkowe jest stwierdzenie "je wszystko" :???: A w jakiej miejscowości on aktualnie mieszka? Quote
agusiazet Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 Podobny, ale uchole ma gigantyczne, Bajek zaś normalne:) Quote
terra Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Śliczny psiaczek, uszyska ma obłędne :) chyba niewiele mniejsze od Bajutka? Quote
Maciek777 Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 (edited) [quote name='terra']Śliczny psiaczek, uszyska ma obłędne :) chyba niewiele mniejsze od Bajutka?[/QUOTE] Uszy? Raczej o wiele większe:) Ten psiak wygląda na wielkość doga niemieckiego, a do tego i tak uszy nieproporcjonalnie duże. Jednak jak wiadomo to wady kształtują piękno. Zwłaszcza u zwierząt:evil_lol: Bajutek ma uszy jak u ONka, choć głowę i resztę ciała ma mniejszą niż ONki - bardziej terierowatą:p Edited August 3, 2013 by Maciek777 Quote
Maciek777 Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='lilk_a']a ja nie wiedziałam że adoptowałeś Baja :)[/QUOTE] To Wy się znacie?:) Quote
terra Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Aha, a ja posądziłam Bajutka o wielkie uszy :) Quote
Tola Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='Maciek777']Rzeczywiście bardzo podobny:) Te uszy troszkę królicze;) Piękny i widać, że stateczny:p W tym ogłoszeniu najbardziej zagadkowe jest stwierdzenie "je wszystko" :???: A w jakiej miejscowości on aktualnie mieszka?[/QUOTE] Fakt - uszyska ma ogromne. Ogłoszenie psa znalazłam na tym wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244040-Poszkiwany-średnio-duży-pies-suka-w-typie-ONka-użytka-wilczaka-wyżła-(małopolska)/page2[/URL] Quote
Maciek777 Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='Tola']Fakt - uszyska ma ogromne. Ogłoszenie psa znalazłam na tym wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244040-Poszkiwany-średnio-duży-pies-suka-w-typie-ONka-użytka-wilczaka-wyżła-(małopolska)/page2[/URL][/QUOTE] A tam jeszcze większe uszy:eviltong: Fajny piechu:) Quote
lilk_a Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='Maciek777']To Wy się znacie?:)[/QUOTE]yhy ... robiłam Bajowi szablon do aukcji allegro ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Zaglądam sobie do Bajowego towarzystwa z nadzieją na te "mokre" foteczki :lol:. Quote
Maciek777 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='lilk_a']yhy ... robiłam Bajowi szablon do aukcji allegro ;)[/QUOTE] To dziękuję za pomoc:) [quote name='dana']Zaglądam sobie do Bajowego towarzystwa z nadzieją na te "mokre" foteczki :lol:.[/QUOTE] U nas nie tak gorąco jak się spodziewałem:) Też dobrze! Te fotki będą choć dokładnie nie wiem kiedy pogoda pozwoli bo jutro niby przelotny deszcz:roll: "Mokre foteczki"...:roflt: Quote
azalia Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Czekamy w takim razie na fotki wszystkich czyściochów,mokrych lub suchych. Ja swoje stadko wczoraj kąpałam,otrzepywały się w zamkniętej kabinie,a potem na słoneczko,bieganie za piłką i ekspresowe suszenie.:lol: Quote
Maciek777 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='azalia']Czekamy w takim razie na fotki wszystkich czyściochów,mokrych lub suchych.[/QUOTE] Myślę, że jutro będą:) [quote name='azalia']Ja swoje stadko wczoraj kąpałam,otrzepywały się w zamkniętej kabinie,a potem na słoneczko,bieganie za piłką i ekspresowe suszenie.:lol:[/QUOTE] Moje by się zaraz w piachu ukulały:D Dzisiaj właśnie robiłem fotki moim (na potrzebę wątku;)), a za płotem pojawił się taki Bajopodobny stwór:) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img33/9651/y8yh.jpg[/IMG][/IMG] [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img829/6310/k6gj.jpg[/IMG][/IMG] Fotki nienajlepszej jakości bo on całkiem ruchliwy. Raczej kilkuletni. Niewykastrowany - dlaczego mnie to nie dziwi? Zdążyłem się dowiedzieć, że błąka się po okolicy od dwóch dni. Nie ma obroży. Tylne biodra ma takie jakieś odstające, szerokie. Przyjaźnie nastawiony do mnie, o czym świadczy fakt, że tu jestem:evil_lol: Pyskiem szturchał moją rękę do pogłaskania, ale jakoś odwagi mi zabrakło:) Z moimi piechami też się jakoś przez siatkę dogadał;) Zaniosłem mu jedzenie - tempo wcinania normalne więc chyba nie jest aż tak zagłodzony. [B]Tola[/B] dopiero co miała swojego Fafika, [B]Terra[/B] ma Pikusia, a ja jego?:) Sytuacja właściwie nie jest za wesoła bo on wprasza się ludziom na podwórka. Ktoś może stracić nerwy:shake: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Bajopodobny jest bajkowy po prostu :lol:. Piękne ma uszy, jest sympatyczny i fajnie patrzy :lol:. Quote
Maciek777 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 No dziwne te uszy:) Muszę coś wykombinować, ale nie wiem co. Tutaj nawet jako takiego schroniska nie mamy:shake: Jedynie jakieś tam przytulisko, którym zajmują się ludzie nie mający pojecia o psach:( Quote
Recommended Posts