Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Baj i pozostała trójka przeżyła horror! Było kąpanie:diabloti:
Korzystając z 36 stopni na termometrze, postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym. Najgrzeczniejszy okazał się Bajutek:) Stał i raczej nie próbował uciekać.
Zaliczyły kąpiel w ogrodzie, przy pomocy (ugrzanej wcześniej na słońcu) wody i szamponu zapobiegawczo na pchły. Konieczne była zamknięcie całej czwórki w kojcu aż do wyschnięcia bo inaczej byłaby to Syzyfowa praca:evil_lol:

Posted

Tego się obawiałem, że zauważycie brak fotek:D
Niestety byłem sam i już trudne było trzymanie ich jedną ręką, spłukiwanie drugą ręką... Trzecią trzymanie aparatu?:)
Jednak obiecuję wkleić foty mokrego Baja bo upalnych dni nie zabraknie w przyszłym tygodniu:)

Jednak kiedy namawiałem go do wejścia do stawu to nie chciał:roll:

Posted

Trudno, niech będą fotki z Bajutkiem na szczurka :)

Nie urosła Ci trzecia ręka?
Właściwie to jeszcze zębami coś można trzymać.:eviltong:
Mnie się wydawało, że mi kiełkuje , kiedy ostatnio przy kąpieli mój psiur się otrzepał z wody.
W myśl zasady ,że nieużywany organ zanika, to niezbędny wyrasta (?)

Posted

Być może po milionach lat kąpania psów wyrośnie Ci trzecia ręka;-)
Co do otrzepywania się psów na nas to co by to była za kąpiel gdyby tego nie robiły?:-) Jednak jeśli chcesz tego uniknąć to pamiętaj, że psy otrzepują od głowy do ogona więc wystarczy złapać go za pysk jedną ręką, a się nie otrzepie:-)

Posted

A ja znalazłam prawie bliżniaka Baja - to jego ogłoszenie
[COLOR=#0000cd]Oddam wspaniałego psa dla kochającej rodziny , najlepiej w domku i z dziećmi. W maju straciłam pracę i muszę emigrować z kraju - muszę oddać psa. Tadeusz ma ok. 9 miesięcy, był psem podrzuconym. Kocha wszystkich, bawi się, nie ucieka, trzyma się nogi właściciela, je wszystko!!!

Jest kochany i bardzo grzeczny , będzie bardzo dużym psem ale nic w domu przez pół roku nie zniszczył. Bawi się zabawkami i wystarczy mu swój kąt z kocykiem. Bardzo go z córką pokochałyśmy dlatego szukamy mu domu u naprawdę dobrych ludzi kochających psy.
Mogę pieska przywieźć jeśli jest taka potrzeba, tel. 514658222 Anna[/COLOR]

[IMG]http://img17.tablica.pl/images_tablicapl/84312907_1_644x461_oddam-psa-w-kochajace-rece-lublin.jpg[/IMG]

[IMG]http://img17.tablica.pl/images_tablicapl/84312907_4_644x461_oddam-psa-w-kochajace-rece-zwierzeta.jpg[/IMG]

Posted

Rzeczywiście bardzo podobny:) Te uszy troszkę królicze;) Piękny i widać, że stateczny:p
W tym ogłoszeniu najbardziej zagadkowe jest stwierdzenie "je wszystko" :???:
A w jakiej miejscowości on aktualnie mieszka?

Posted (edited)

[quote name='terra']Śliczny psiaczek, uszyska ma obłędne :)
chyba niewiele mniejsze od Bajutka?[/QUOTE]
Uszy? Raczej o wiele większe:) Ten psiak wygląda na wielkość doga niemieckiego, a do tego i tak uszy nieproporcjonalnie duże. Jednak jak wiadomo to wady kształtują piękno. Zwłaszcza u zwierząt:evil_lol:
Bajutek ma uszy jak u ONka, choć głowę i resztę ciała ma mniejszą niż ONki - bardziej terierowatą:p

Edited by Maciek777
Posted

[quote name='Maciek777']Rzeczywiście bardzo podobny:) Te uszy troszkę królicze;) Piękny i widać, że stateczny:p
W tym ogłoszeniu najbardziej zagadkowe jest stwierdzenie "je wszystko" :???:
A w jakiej miejscowości on aktualnie mieszka?[/QUOTE]

Fakt - uszyska ma ogromne.
Ogłoszenie psa znalazłam na tym wątku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244040-Poszkiwany-średnio-duży-pies-suka-w-typie-ONka-użytka-wilczaka-wyżła-(małopolska)/page2[/URL]

Posted

[quote name='Tola']Fakt - uszyska ma ogromne.
Ogłoszenie psa znalazłam na tym wątku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244040-Poszkiwany-średnio-duży-pies-suka-w-typie-ONka-użytka-wilczaka-wyżła-(małopolska)/page2[/URL][/QUOTE]
A tam jeszcze większe uszy:eviltong:
Fajny piechu:)

Posted

[quote name='lilk_a']yhy ... robiłam Bajowi szablon do aukcji allegro ;)[/QUOTE]
To dziękuję za pomoc:)

[quote name='dana']Zaglądam sobie do Bajowego towarzystwa z nadzieją na te "mokre" foteczki :lol:.[/QUOTE]
U nas nie tak gorąco jak się spodziewałem:) Też dobrze! Te fotki będą choć dokładnie nie wiem kiedy pogoda pozwoli bo jutro niby przelotny deszcz:roll:
"Mokre foteczki"...:roflt:

Posted

Czekamy w takim razie na fotki wszystkich czyściochów,mokrych lub suchych.

Ja swoje stadko wczoraj kąpałam,otrzepywały się w zamkniętej kabinie,a potem na słoneczko,bieganie za piłką i ekspresowe suszenie.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='azalia']Czekamy w takim razie na fotki wszystkich czyściochów,mokrych lub suchych.[/QUOTE]
Myślę, że jutro będą:)

[quote name='azalia']Ja swoje stadko wczoraj kąpałam,otrzepywały się w zamkniętej kabinie,a potem na słoneczko,bieganie za piłką i ekspresowe suszenie.:lol:[/QUOTE]
Moje by się zaraz w piachu ukulały:D

Dzisiaj właśnie robiłem fotki moim (na potrzebę wątku;)), a za płotem pojawił się taki Bajopodobny stwór:)

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img33/9651/y8yh.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img829/6310/k6gj.jpg[/IMG][/IMG]

Fotki nienajlepszej jakości bo on całkiem ruchliwy. Raczej kilkuletni. Niewykastrowany - dlaczego mnie to nie dziwi? Zdążyłem się dowiedzieć, że błąka się po okolicy od dwóch dni. Nie ma obroży. Tylne biodra ma takie jakieś odstające, szerokie. Przyjaźnie nastawiony do mnie, o czym świadczy fakt, że tu jestem:evil_lol: Pyskiem szturchał moją rękę do pogłaskania, ale jakoś odwagi mi zabrakło:) Z moimi piechami też się jakoś przez siatkę dogadał;) Zaniosłem mu jedzenie - tempo wcinania normalne więc chyba nie jest aż tak zagłodzony.
[B]Tola[/B] dopiero co miała swojego Fafika, [B]Terra[/B] ma Pikusia, a ja jego?:)
Sytuacja właściwie nie jest za wesoła bo on wprasza się ludziom na podwórka. Ktoś może stracić nerwy:shake:

Posted

No dziwne te uszy:)
Muszę coś wykombinować, ale nie wiem co. Tutaj nawet jako takiego schroniska nie mamy:shake: Jedynie jakieś tam przytulisko, którym zajmują się ludzie nie mający pojecia o psach:(