Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 godzin temu, Maciek777 napisał:

Dzięki bardzo za podpowiedź:) Aż się przypominają stare czasy gdzie trzeba było się bawić z tym przerzucaniem zdjęć, linkami itd:)

Edit: Niestety dogo nie przyjmuje tych linków:( Tzn tylko wyświetliłyby się w postaci linków, a nie zdjęć więc chyba jeszcze chwilę poczekam :/

No to już nie wiem, jak Ci pomóc. Hop! się udało. Wstawiła zdjęcie Dolarka

Posted
6 godzin temu, Lida napisał:

No to już nie wiem, jak Ci pomóc. Hop! się udało. Wstawiła zdjęcie Dolarka

Ja też nie rozumiem jak mogło nawet to nie działać:/ W każdym razie dogo już naprawione więc wrzucam bezpośrednio:)

Zdjęcia są okołoświąteczne więc nie obyło się bez świątecznego i publicznego poniżenia Baja na zdjęciu:P

20181226_110343.jpg

DSC_9196.JPG

DSC_9197.JPG

DSC_9202.JPG

DSC_9206.JPG

• Like 4
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Ja dopiero teraz zagląda i podziwiam Bajutka, jak zwykle najprzystojniejszy!

Mamy szczeniaki z parwo i wszystko kręci się wokól ich ratowania:(

Pozdrawiam wszystkich cieplutko

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 21.02.2019 o 11:57, Tola napisał:

Ja dopiero teraz zagląda i podziwiam Bajutka, jak zwykle najprzystojniejszy!

Mamy szczeniaki z parwo i wszystko kręci się wokól ich ratowania:(

Pozdrawiam wszystkich cieplutko

A pewnie:P

I co ze szczeniakami?:(

Również pozdrawiamy!

Wczoraj Bajutek był u weta na badaniu krwi pod kątem sprawności wątroby. Przypomnę, że 12 stycznia, alat wynosił u niego 177 U/L. I to było po (chyba) 2 miesiącach podawania Heparegenu. Wtedy wet zalecił podawanie mu jeszcze przez 2-3 tygodnie. Czyli od odstawienia do wczorajszego badania minął mniej więcej miesiąc. Alat wczoraj wyniósł 216 U/L:( Wet mówił, że nie ma tragedii, mimo, że dobrze nie jest, bo na prawdę można by się zmartwić gdyby miał powyżej 300 U/L. Czyli teraz Heparegen i karmę typową na wątrobę lub sensitive. Mówił, że nie ma większej różnicy między nimi (i jest to trochę chwyt marketingowy) i nie mogę się nie zgodzić bo porównując karmę wątrobową już nawet ze średniej klasy karmą dla seniora, praktycznie nie znajdziemy różnicy w wartościach analitycznych. Nie chodzi o oszczędzanie na Baju bo gdyby o to chodziło to byłaby marna oszczędność bo za raz bym więcej na leki wydał niż zaoszczędziłem na karmie. Z resztą cenowo i tak są zbliżone bo Baj Tofika nie dostaje:P

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 14.03.2019 o 18:57, Gusiaczek napisał:

Serdeczności dla Bajutka i Pani Wątroby z życzeniami pełnej stabilizacji :)

Edit: ma się rozumieć, że reszta Stada (z Przywódcą na czele) pozdrowione serdecznie  :)

Dziękujemy i również pozdrawiamy:) Długo Cię nie widziałem:)

Posted
Dnia 5.03.2019 o 15:47, Maciek777 napisał:

Również pozdrawiamy!

Wczoraj Bajutek był u weta na badaniu krwi pod kątem sprawności wątroby. Przypomnę, że 12 stycznia, alat wynosił u niego 177 U/L. I to było po (chyba) 2 miesiącach podawania Heparegenu. Wtedy wet zalecił podawanie mu jeszcze przez 2-3 tygodnie. Czyli od odstawienia do wczorajszego badania minął mniej więcej miesiąc. Alat wczoraj wyniósł 216 U/L:( Wet mówił, że nie ma tragedii, mimo, że dobrze nie jest, bo na prawdę można by się zmartwić gdyby miał powyżej 300 U/L. Czyli teraz Heparegen i karmę typową na wątrobę lub sensitive. Mówił, że nie ma większej różnicy między nimi (i jest to trochę chwyt marketingowy) i nie mogę się nie zgodzić bo porównując karmę wątrobową już nawet ze średniej klasy karmą dla seniora, praktycznie nie znajdziemy różnicy w wartościach analitycznych. Nie chodzi o oszczędzanie na Baju bo gdyby o to chodziło to byłaby marna oszczędność bo za raz bym więcej na leki wydał niż zaoszczędziłem na karmie. Z resztą cenowo i tak są zbliżone bo Baj Tofika nie dostaje:P

Maciek, jeśli chodzi o wątrobę, to u mojej 7-letniej suni też był tak wysoki ALAT. Ona miała ponad 300 U/l Nic nie pomagało - żadna karma wątrobowa, heparegen i inne specyfiki. Tak bujaliśmy się przez rok. Teraz lekarz wpadł na pomysł, żeby dawać Lilce Zentonil. Po 6 tyg. brania jest znacząca poprawa. ALAT ma teraz na poziomie 170U/l  Może i Bajutkowi by pomógł?

Posted
3 minuty temu, Lida napisał:

Maciek, jeśli chodzi o wątrobę, to u mojej 7-letniej suni też był tak wysoki ALAT. Ona miała ponad 300 U/l Nic nie pomagało - żadna karma wątrobowa, heparegen i inne specyfiki. Tak bujaliśmy się przez rok. Teraz lekarz wpadł na pomysł, żeby dawać Lilce Zentonil. Po 6 tyg. brania jest znacząca poprawa. ALAT ma teraz na poziomie 170U/l  Może i Bajutkowi by pomógł?

Też potwierdzam. Zentonil jest ok. Podawałam Dyziowi (miał cuschinga).

A czy Baj miał usg robiony? Sprawdzane były przewody żółciowe?

Posted

Dziękuję za polecenie Zentonilu. Nawet nie wiedziałem o jego istnieniu, a co dopiero, że jest taki skuteczny. Na razie mam Heparegen jeszcze na 3 miesiące i zobaczymy jak pomoże. I nie, Baj nie miał robionego USG. Wspomnę o tym wetowi.

Posted

Moja Tolka miała bardzo wysoki Alat, ale  u niej sprawdził się heparegen,  specjalistyczna karma no i dieta. 

Trzymam kciuki za Bajutka i za polepszenie wyników, pozdrawiam wszystkich cieplutko.

Posted
Dnia 5.03.2019 o 15:47, Maciek777 napisał:

Również pozdrawiamy!

Z 9 zabranych szczeniaków straciliśmy trzy  :(

Posted

Kolejne dzięki za opinie w sprawie leków:) Miejmy nadzieję, że Heparegen znowu pomoże, a Zentonil zostanie na czarną godzinę, za sto lat, gdyby Heparegen przestał działać na Baja.

Dnia 19.03.2019 o 19:43, Tola napisał:

Z 9 zabranych szczeniaków straciliśmy trzy  :(

Bez Was odeszłaby cała dziewiątka więc to i tak wielki sukces.

• 3 weeks later...
Posted

Kilka fotek na szybko z wczorajszego spaceru:) Na następnych, mam nadzieję, że Baj już zgubi to zimowe futro, a przy okazji zbędne kg bo lekko niedźwiedź się tradycyjnie zrobił z niego na zimę:P Latem zwykle ma 29 kg, a obecnie 32 i to widać:)

20190406_103901.jpg

20190406_104017.jpg

20190406_104046.jpg

20190406_105104.jpg

20190406_110052.jpg

• Like 3
Posted

Wspaniała Trojka :)

Zdjęcia super, takie  radosne;  w Bajutkowie już na pewno wiosna na całego, więc my tez pozdrawiamy wiosennie i życzymy radosnego świętowania:)

wesolych_swiat_wielkanocnych_99.jpg

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Mam takie nietypowe pytanie. Znacie się trochę na łączeniu królików, najlepiej hodowlanych? Niedługo Inaba przeprowadzi się WRESZCIE do większego...hmm no właśnie  - to chyba woliera, terrarium czy już nie wiem co, ale mniejsza o to. Chcę jej od pierwszego dnia adoptować lub przygarnąć kogoś do towarzystwa, ale nie wiem na ile to bezpieczne i jakiego królika do niej dobrać bo ona jest dość dominująca i terytorialna, przynajmniej w stosunku do ludzi. Gdy była "nastolatką" to spotykając się z Rogerem na spacerach, czuła przed nim duży respekt. O ile w przypadku adopcji z króliczych fundacji mógłbym liczyć na ich wsparcie tak w przypadku adopcji z jakiejś psiej fundacji, moglibyśmy wspólnie nic nie wiedzieć:) Podobnie jak i przy okazji przygarnięcia gdyby znalazł się ktoś kto chciałby uratować życie choć jednemu ze swoich królików:/ 

• 2 weeks later...
Posted

Film był potrzebny na wątek Pandy (mojej tymczasowiczki), ale skoro już przesłałem tam to i tu może ktoś coś ciekawego znajdzie dla siebie - przygotowania do spaceru:)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Z ogromną przyjemnością obejrzałam film;  bardzo zgrana paczka z tych Twoich Maćku  zwierzaków, widać ze bardzo lubią te wspólne wyjścia:)

Miło było zobaczyć Bajutka, pokazałam też film TZ -owi, powspominaliśmy wspólna podróż z  Bajem do hoteliku...

Wydaje się,  ze to było tak niedawno...

Posted

Cieszę się, że się podobał:) Szkoda tylko, że YouTube tak bardzo jakość pogorszył.

Bardzo bardzo lubią wyjścia:)

Czas leci i też mi się wydaje, że od adopcji minęło tak niewiele, a on już połowę swojego życia u mnie spędził...