giselle4 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='Zosia123']Ano nic, czyszczenie po spacerach niestety nie należy do przyjemności... Alfik czlapie sobie dostojnie na spacerach, jęczy niezłomnie przed posiłkami, poza tym śpi mocno bo przecież nic go nie budzi... Trochę mu zazdroszczę...[/QUOTE] hihi bo pewnie juz gluchy odwiedzam Apci i pozdrawiam ciocie Zosie:) Quote
Zosia123 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='giselle4']hihi bo pewnie juz gluchy odwiedzam Apci i pozdrawiam ciocie Zosie:)[/QUOTE] Głuchy prawie całkiem, słyszy tylko bardzo wysokie dźwięki :) Pozdrowienia wzajemne :) Quote
Basia1244 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 może kupic gwizdek? żeby reagował na przywołanie gwizdkiem? Quote
Mysza2 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Basia1244']może kupic gwizdek? żeby reagował na przywołanie gwizdkiem?[/QUOTE] Może to dobry pomysł. Spróbować warto. Zapraszam ciocie na bazarek z ozdobami wielkanocnymi [url]http://www.dogomania.pl/threads/223687-Dla-Luizy-i-Florka-%C5%9Awi%C4%85teczny-wielkanocny-do-11.03.2012-godz-22-00?p=18715041#post18715041[/url] Quote
Zosia123 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Basia1244']może kupic gwizdek? żeby reagował na przywołanie gwizdkiem?[/QUOTE] Mam gwizdek, tylko co zmienię kurtkę to go zapominam i zostaje w kieszeni poprzedniej :) Ale on się ładnie pilnuje, jak jest bez smyczy, nie narzekam. Sunie co prawda powoli ale w odpowiednim kierunku :) Quote
Basia1244 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 oj Zosiu Zosiu! ty masz z tym gwizdkiem, jak ja kiedyś z woreczkami na koopę- więc teraz profilaktycznie w każdej kurtce mam po kilka woreczków poupychanych :D i w plecaczku pakiecik i w torebce :D Quote
Zosia123 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Basia1244']oj Zosiu Zosiu! ty masz z tym gwizdkiem, jak ja kiedyś z woreczkami na koopę- więc teraz profilaktycznie w każdej kurtce mam po kilka woreczków poupychanych :D i w plecaczku pakiecik i w torebce :D[/QUOTE] Ja tak samo, wszystkie kieszenie zapchane workami - a ja mam więcej zbierania niż Ty :D Quote
fochu Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 no to witam w klubie zapchanych kieszeni woreczkami :D znam to doskonale. Quote
Zosia123 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Alfik nie żyje :(:(:( Jeszcze przedwczoraj było wszystko normalnie, byliśmy w parku na spacerku, witał się z innymi pieskami... A wczoraj rano trudniej mu było wstać i chodzić, więc byliśmy tylko 5 minutek rano na spacerku. Nie chciał jeść i dyszał. Ale potem pospał i zjadł kawałek żółtego serka. Myślałam, że to ta pogoda źle wpłynęła na jego stawy. Zadzwoniłam po męża, żeby wcześniej wrócił z pracy, żeby jechać z nim do weta, bo sama nie dałabym sobie rady (on jednak trochę ważył), ale gdzieś tak o trzeciej zaczął bardziej dyszeć, i nagle jakby zaczął się dusić, próbowałam mu podnieść głowę, zeby mu jakoś pomóc, ale nagle przestał oddychać... :( Jestem w okropnym szoku, bo to stało się tak nagle, przecież był całkiem zdrowy, tylko łapki miał słabe. Nosek miał wczoraj zimny i mokry, nic nie wskazywało na to, że za chwilę umrze... Nie wiem, może to jego słabe serduszko nawaliło... :(:(:( Quote
bros Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Zosiu bardzo mi przykro.................. ;( aż przeszły mnie dreszcze, nie potrafię pocieszyć Ciebie :( Alfuś to chyba pięknie ze odszedł przy swojej kochającej pani, to jej ręce go tuliły na koniec , nie był sam .... był w swoim domku. ALFIKU [*] Quote
Mruczka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Biedny Alfik, biedna Ty ! Najbardziej szkoda, że Alf nie mógł dłużej cieszyć się takim życiem, jakie wiódł u Ciebie, Zosiu. Serdecznie współczuję. Quote
Basia1244 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Zosieńko tulę! Alf - miałeś ostatnie miesiące życia pełne miłości. (*) Quote
Zosia123 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Był z nami 8 miesięcy, próbowałam się do niego nie przyzwyczaić, ale niestety... Na razie ryczę... :( Quote
fochu Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Zosiu!! Tak mi przykro :( Trzymaj się kochana a Alfik niech biega spokojny i szczęśliwy za TM Quote
LILUtosi Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Zosiu, dopiero przeczytałam. Tak mi przykro. Tulę Was wszystkich. Alfa juz nic nie boli tyle że ból zostaje w nas....bol i tęsknota. Quote
Poker Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dopiero tu weszłam>Bardzo mi przykro ,ze ten miły starszy pan nie żyje. Ale lżej mi wiedząc ,że odszedł przy swojej kochanej pańci. Trzymajcie się. Quote
fiorsteinbock Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Zosiu, fochu mi pisala na kom o Alfiku. Dzisiaj dopiero sie zalogowałam i od razu przydreptałam. Jest mi niewymownie przykro, bo wiem ile serca włożyliście w opiekę nad psiakiem. Ile daliśmy mu szcześcia i milości. Od samego poczatku roku 2012 na dogomanii czai sie smierc. Szczeniaczki, Olech z Azyla, Ksena, pieski od Mari23 - i inne - jakis horror... Jedynym pocieszeniem jest fakt, że odszedł Kochany. Podarowaliscie mu kilka miesiecy życia, pamietacie jak wygladal w Azylu, przeciez On chcial odejsc! Zosiu, jestem z Wami myslami! I dziękuję za wszystko co zrobiliście dla Alfika. Quote
Zosia123 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Dzięki za dobre słowa! Dla mnie było to szokiem, że nastąpiło tak nagle... Ale dla niego na pewno lepiej... Chodzimy z Tolą i Brunem tymi samymi ścieżkami i oglądam się, czy nie idzie za mną... Zawsze tak sunął powoli i patrzył na mnie tym swoim pogodnym wzrokiem :( Quote
giselle4 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Dziekuje za Apcia bylas jego sloneczkiem ktore ogrzewalo jego dusze po wyjsciu ze schroniska. I jedynym domkiem godnym tej nazwy to Ciebie mial pod powiekami kiedy odchodzil i Tobie i Tylko Tobie byl wdzieczny za milosc,cieplo,cierpliwosc i jedzenie ktore bylo dla niego zyciem. Dziekuje ze moglam Ciebie poznac dziekuje za wszystkie zwierzeta ktorym pomagasz. Apcio patrzy z gory i merda ogonkiem Zosiu ,jestes jego jedyna miloscia Zegnaj przyjacielu tylu zegnam w tym roku,przykro mi:( {*} Quote
Nadziejka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [IMG]http://www.e-gify.com/gify/30.gif[/IMG]:-(:-(....Zegnaj kochane serduszko......miales najpiekniejsze zycie nowe - u Zosienkowych ramion i serca calej rodzinki. Zosienko -wszystko , co piekne i dobre , mial niunieczek u was :modla:Milosci i w milosci tej odszedl sobie i bedzie z wami duszkiem swem kochani .... dziekujemy za piekno i dobroc jaka mial u was , kochana Quote
marmosia Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Zosieńko, tak mi przykro... Dałaś mu jednak tak wiele miłości, że odszedł szczęśliwy i kochany... Quote
Zosia123 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 kurcze nie piszcie tak ładnie, bo zaraz znowu ryczę... :( Quote
Recommended Posts