Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Faktem jest rowniez to, ze ogromne ilosci zaginely w akcji, faktem jest rowniez to, ze suki nie byly sterylizowane, faktem jest to, ze zwierzeta zima zeszlego roku nie mialy co jesc, a pani Sz. dalej nie pozwalala na adopcje, faktem jest to, ze koty zamarzaly w kociarni, nie byly leczone.... itp, itd. /Agnieszka[/QUOTE]

Nikt temu nie zaprzecza. Sęk w tym, żeby nie przypisywać całej winy Pani Sz. (bo nie ona jedna zawaliła) i nie koloryzować (wide: post anki powyżej). Nie wiem który raz już to piszę...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie bardzo rozumiem niektóre posty, chyba że ich jedyna intencja to trolling - wtedy jest to zrozumiałe, ale dalej ciężkie do zaakceptowania.

Jeśli ktoś, kto kłamał w 100 innych przypadkach i doprowadził do śmierci setek albo i tysięcy zwierząt mówi, że kangur został zabity spadającym gniazdem, to jest to dla mnie tak samo prawdopodobne jak to, że Ameryka nie istnieje. No bo przecież w Ameryce nigdy nie byłem, to może te wszystkie filmy o niej są tylko fikcją?

Jest takie coś, jak prawdopodobieństwo graniczące z pewnością. W przypadku kangura oczywiste jest, że zginął na skutek zaniedbań i historyjkę z gniazdem wymyśliła osoba o chorej wyobraźni. Nie ma dowodów, owszem, ale trzeba być naprawdę skończonym idiotą, żeby mieć jakiekolwiek wątpliwości. Zbyt wiele zwierząt tam zginęło na skutek zaniedbań i zbyt małe jest prawdopodobieństwo takiego przypadku. Pewnie jakby Szwarcowa napisała, że w schronie wylądowało Ufo i kosmici porwali tego kangura, też niektórzy by uważali, że "nie można tego wykluczyć". Ehhh...

Co zaś do ukrytych tam dowodów przynajmniej w postaci martwych psów, sprawa jest akurat bardzo prosta. Wnioskowanie logiczne na poziomie podstawówki. Do schroniska trafia powiedzmy 4500 psów, w schronisku jest 500. Co stało się z brakującymi 4000?

a. Jezusek zstąpił z nieba i wziął je żywcem do siebie
b. Wybudowały podziemne miasto, rozwinęły zaawansowaną cywilizację, złożony język i właśnie pracują nad swoją wersją Hamleta
c. Zostały zabite bądź same zdechły i obecnie są gdzieś pozakopywane.

Jak rozumiem, mamy poważnie rozważyć opcje A i B, bo na C nie ma dowodów, tak?

//edit

@nicolaczek - przecież bardziej niż wyraźnie jako najbardziej podejrzany został wskazany pan G?

Posted

[QUOTE]Jest takie coś, jak prawdopodobieństwo graniczące z pewnością.[/QUOTE]

Nom. Tak samo jak plusy dodatnie i plusy ujemne.

Co do brakujących psów: idąc Twoim tokiem myślenia (tokiem prawdopodobieństwa graniczącego z pewnością): Magda Sz. regularnie, codziennie, po kolei uśmiercała je ciosem siekiery w głowę a następnie zakopywała jednego po drugim na terenie K. W przerwie postanowiła urozmaicić proceder i dołożyła jeszcze kilka zwłok ludzkich (osób zabitych wcześniej przed Pana G.), co by pieski miały towarzystwo. \o/

Nie no ty jesteś niereformowalny chłopie, bez kitu.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Faktem jest rowniez to, ze ogromne ilosci zaginely w akcji, faktem jest rowniez to, ze suki nie byly sterylizowane, faktem jest to, ze zwierzeta zima zeszlego roku nie mialy co jesc, a pani Sz. dalej nie pozwalala na adopcje, faktem jest to, ze koty zamarzaly w kociarni, nie byly leczone.... itp, itd. /Agnieszka[/QUOTE]

Kolejna porcja faktów...
Dane z Urzędu Miejskiego Wydział Ochrony Środowiska w Grodzisku Mazowieckim z dnia 27 grudnia 2011r.:

"Ilość wyłapanych i umieszczonych w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Korabiewicach w 2010r. wyniosła 78 szt. Koszty związane z przyjęciem i utrzymaniem zwierząt składały się z kwoty jednostkowej za przyjęcie 1 szt. psa oraz kwoty ryczałtowej, która stanowiła zabezpieczenie finansowe dla zwierząt pozostających w schronisku w przypadku wygaśnięcia lub nie przedłużenia umowy z przyczyn niezależnych od gminy - 99 000 zł, w tym 60 000 zł ryczałtu.
Natomiast w 2011r. (do 31.03) do schroniska przekazano 15 szt. psów, koszt 25 000 zł w tym 15 000 zł ryczałtu."

Posted

no i własnie ,to samo można by napisać o wiele krócej ,bez ubarwień . , i dalekosieżnych przykładów.
Zaraz wyjdzie ,że ja tez bronię P. Szwarc.
spożniłam się .., to było do postu tomtom666.

Posted

[quote name='nicolaczek']
Co do brakujących psów: idąc Twoim tokiem myślenia (tokiem prawdopodobieństwa graniczącego z pewnością): Magda Sz. regularnie, codziennie, po kolei uśmiercała je ciosem siekiery w głowę a następnie zakopywała jednego po drugim na terenie K. [/QUOTE]

uff, naprawę jesteś ciężkim, bardzo ciężkim przypadkiem...

przecież parę postów wcześniej było o zeznaniach świadka, który pokazywał policji miejsca, gdzie Grodecki zakopywał psy zabite właśnie ciosem siekierą w głowę. Bezpośrednie zeznania obciążające z ust naocznego świadka, w tych miejscach faktycznie były zakopane psy z głowami rozwalonymi siekierą. A że sprawę umorzono... nie pierwszy i nie ostatni raz, gdy umarza się sprawy przeciw Grodeckiemu.

Posted

Parę postów wcześniej było też o zwłokach ludzkich zakopanych obok psów w K...

No nic bo możemy się tak przegadywać do jutra a do prawdy i tak nie dojdziemy :] ja spadam i życzę wszystkim udanej zabawy sylwestrowej!

Posted

Nie było o tym że znajdują się tam zwłoki, tylko że nie zdziwiłoby mnie to. I dalej będę utrzymywał, że podejrzenia odnośnie dowodów na nielegalną działalność z dużym prawdopodobieństwem znajdują / znajdowały się na terenie schronu (nie mówię tu oczywiście o dowodach w postaci martwych psów, bo te wykopywano przed kamerami).

Jeszcze raz powtarzam - Grodecki, który bez przerwy przebywał na terenie schronu był oskarżony w sprawie bodajże czterech zabójstw, były przeciw niemu bezpośrednie obciążające zeznania świadków którzy to po prostu widzieli na własne oczy. Umorzenie tej sprawy jest jednym z największych współczesnych skandali. Ukrywały się na terenie schroniska osoby poszukiwane listem gończym. Co jeszcze tam się działo - tego się pewnie nie dowiemy nigdy, ale bardzo ciężką naiwnością jest sądzenie, ze nie działo się nic co warto ukrywać.

Ktoś może sądzić, że to co piszę jest bez znaczenia. Owszem, ma znaczenie i to bardzo duże. Jest jakiś powód, dla którego nie można tam wejść i odsunąć Szwarcowej, pomimo wszystkich wyroków oraz prokuratorskich nakazów i zakazów. Wejście organizacji, która będzie mogła dokonać adopcji psów jest niestety równoznaczne z poszukiwaniem dalszych dowodów - przynajmniej martwych psów. To mocno nie na rękę pewnym osobom i tyle.

A jak ktoś nie wierzy, niech spróbuje wyegzekwować prokuratorski zakaz opieki nad zwierzętami pani Szwarc. Niech spróbuje zmusić policję do wykonania swojego obowiązku. No śmiało, przecież prawo i policja są po naszej stronie, no nie? :D

Posted

Czytam, ten wątek regularnie, kazdego dnia. Miałam się nie odzywac, bo nie lubię zadym i kłotni ale już nie moge nerwowo. Osobiście uważam, ze w takich zwierzecych sprawach powinna obowiązywać, jak któs ładnie gdzieś na forum napisał, zasada ogranicznego zaufania. Zwierzeta nam nie powiedza. Najbardziej cierpiące psychicznie, na widok człowieka wyciągającego do niego rękę, potrafią o wszystkim zapomnieć. Jak można bronić całej tej sparwy, kiedy widac gołym okiem zło? Strasznie dużo zła! Skoro został tam skrzywdzony chocby jeden pies, sprawa zasługuje na potępienie ze wszech stron! A jeśli mowa jest o ok. 4tys psów? Jak można bronić? Ta ilośc powinna zamknąc usta i wstrzymac oddech wszystkim, którzy mieli jakiekolwiek watpliwości, czy aby na pewno tam jest aż tak źle. Nikt przecież nie potępia tylko samej M.Sz. ! W kazdej bajce jest trochę prawdy. I ja wierzę, ze na terenie tego schroniska moga znajdowac się ludzkie zwłoki, skoro ktoś tak napisał. Znikąd takie przypuszczenia się zapewne nie wzięły. Wcale się wiec nie zdziwie, jak sie okaże , ze to prawda. A jeśli sie okaże, ze to bujda, to sie zwyczajnie ucieszę. Jak pomyślę o kwotach, za jednego psa 1500zł, a zaginęło 4 tys. to mi łeb pęka!Gdzie sa te pieniądze? Jak to możliwe, że psy tam głodowały? Nie trzeba było karmić 4 tys a 500 szt a kasa wpłynęla za dużo większą ilość!Skąd tam długi? Wiecie co? tak sobie myśle, że dopóki my, którzy nazywamy siebie obrońcami czy miłosnikami zwierząt, nie przestaniemy ufać ślepo wszystkim organizacjom, schroniskom i miejscom, gdzie zbierane sa dla psów pieniądze, ogromne pieniądze, dopóki coś się nie zmieni w prawie i nie bedzie to bardziej kontrolowane, dopóty będze żle i coraz gorzej. Oraganizacje i fundacje mnożą się jak grzyby po deszczu i niektóre z nich robia co chca. Skutek? Korabiewiece, Wojtyszki, Dobrocin itp.Całe mnóstwo zła. Co chwilę inna afera. A najgorsze jest, ze w kazdej takiej sprawie zawsze, ale to zawsze , znajda się ci. co będą bronić oczywistej prawdy. najmniejsze podejrzenie, najmniejsze cierpienie zwierzęcia nie poiwinno byc bronione a dogłębnie sparwdzone. A kto nie ma mozliwosci sparwdzenia i nic w tej sprawie nie może zrobic konkretnego, niech zamilknie i czeka. Czeka na prawdę. jak już będzie wiadoma, wtedy trzeba wyciagnąc wnioski i iśc dalej. Ja nie ufam już nikomu, jesli chodzi o zwierzęta. A jeśli podejrzewam cokolwiek, nawet jeśli usłysze plotę, sparwdzam, proszę o sparwdzenie. Robię wszystko, zeby wyjasnić. I wszystkim tak radzę. Na szczęscie są tacy, co robia wszystko, aby prawdę z Korabiewic ujawnić i poprawić los tych zwierząt. Niebawem okaże się co było prawdą a co bajka. Myślę, że wielu z nas bardzo sie zdziwi. Niektórym będzie pewnie ogromny wstyd. A inni i tak powiedzą, że to zafałszowane było. Bo są tacy, co jak im w twarz naplujesz, powiedzą, że deszcz pada.Przepraszam, rozpisałam się bardzo, ale nie wytrzymałam.

Posted

Oddajac bezdomne psy przez gminy pod opieke do tego przybytku, gminy maja pelne prawo do odebrania swoich podopiecznych i przekazac je pod opieke innej org. Powinno to byc proste, ale nie jest, bo zyjemy w kraju w ktorym trudno o przestrzeganie prawa.

Posted

[quote name='malizna78']Czytam, ten wątek regularnie, kazdego dnia. Miałam się nie odzywac, bo nie lubię zadym i kłotni ale już nie moge nerwowo. Osobiście uważam, ze w takich zwierzecych sprawach powinna obowiązywać, jak któs ładnie gdzieś na forum napisał, zasada ogranicznego zaufania. Zwierzeta nam nie powiedza. Najbardziej cierpiące psychicznie, na widok człowieka wyciągającego do niego rękę, potrafią o wszystkim zapomnieć. Jak można bronić całej tej sparwy, kiedy widac gołym okiem zło? Strasznie dużo zła! Skoro został tam skrzywdzony chocby jeden pies, sprawa zasługuje na potępienie ze wszech stron! A jeśli mowa jest o ok. 4tys psów? Jak można bronić? Ta ilośc powinna zamknąc usta i wstrzymac oddech wszystkim, którzy mieli jakiekolwiek watpliwości, czy aby na pewno tam jest aż tak źle. Nikt przecież nie potępia tylko samej M.Sz. ! W kazdej bajce jest trochę prawdy. I ja wierzę, ze na terenie tego schroniska moga znajdowac się ludzkie zwłoki, skoro ktoś tak napisał. Znikąd takie przypuszczenia się zapewne nie wzięły. Wcale się wiec nie zdziwie, jak sie okaże , ze to prawda. A jeśli sie okaże, ze to bujda, to sie zwyczajnie ucieszę. Jak pomyślę o kwotach, za jednego psa 1500zł, a zaginęło 4 tys. to mi łeb pęka!Gdzie sa te pieniądze? Jak to możliwe, że psy tam głodowały? Nie trzeba było karmić 4 tys a 500 szt a kasa wpłynęla za dużo większą ilość!Skąd tam długi? Wiecie co? tak sobie myśle, że dopóki my, którzy nazywamy siebie obrońcami czy miłosnikami zwierząt, nie przestaniemy ufać ślepo wszystkim organizacjom, schroniskom i miejscom, gdzie zbierane sa dla psów pieniądze, ogromne pieniądze, dopóki coś się nie zmieni w prawie i nie bedzie to bardziej kontrolowane, dopóty będze żle i coraz gorzej. Oraganizacje i fundacje mnożą się jak grzyby po deszczu i niektóre z nich robia co chca. Skutek? Korabiewiece, Wojtyszki, Dobrocin itp.Całe mnóstwo zła. Co chwilę inna afera. A najgorsze jest, ze w kazdej takiej sprawie zawsze, ale to zawsze , znajda się ci. co będą bronić oczywistej prawdy. najmniejsze podejrzenie, najmniejsze cierpienie zwierzęcia nie poiwinno byc bronione a dogłębnie sparwdzone. A kto nie ma mozliwosci sparwdzenia i nic w tej sprawie nie może zrobic konkretnego, niech zamilknie i czeka. Czeka na prawdę. jak już będzie wiadoma, wtedy trzeba wyciagnąc wnioski i iśc dalej. Ja nie ufam już nikomu, jesli chodzi o zwierzęta. A jeśli podejrzewam cokolwiek, nawet jeśli usłysze plotę, sparwdzam, proszę o sparwdzenie. Robię wszystko, zeby wyjasnić. I wszystkim tak radzę. Na szczęscie są tacy, co robia wszystko, aby prawdę z Korabiewic ujawnić i poprawić los tych zwierząt. Niebawem okaże się co było prawdą a co bajka. Myślę, że wielu z nas bardzo sie zdziwi. Niektórym będzie pewnie ogromny wstyd. A inni i tak powiedzą, że to zafałszowane było. Bo są tacy, co jak im w twarz naplujesz, powiedzą, że deszcz pada.Przepraszam, rozpisałam się bardzo, ale nie wytrzymałam.[/QUOTE]

Podpisze sie pod Twoja wypowiedzia,a od siebie dodam, ze dopoki fundacje nie zechca wykazac publicznie wydatkow co do grosza na tzw. cele statutowe dopoty ich prosby o zasilenie konta powinny pozostac bez odezwu!

Posted

Ja mam pomysł skąd wziąć kasę na Korabiewice.
Trzeba sprzedać tę historię na scenariusz do Holywoodu! Wątek kryminalny jest (zwłoki!), thrillerowy też się wykroi (spadające znienacka bocianie gniazda!). Jeszcze by się przydał jakiś romansowy - może coś łączyło tę Szwarc z Grodeckim?
Za taką historię to może i całe Korabiewice by się dało wykupić? Tylko kto się tym zajmie? Jacyś fachmeni od marketingu w mediach tutaj są?

Posted

[quote name='pixel']Ja mam pomysł skąd wziąć kasę na Korabiewice.
Trzeba sprzedać tę historię na scenariusz do Holywoodu! Wątek kryminalny jest (zwłoki!), thrillerowy też się wykroi (spadające znienacka bocianie gniazda!). Jeszcze by się przydał jakiś romansowy - może coś łączyło tę Szwarc z Grodeckim?
Za taką historię to może i całe Korabiewice by się dało wykupić? Tylko kto się tym zajmie? Jacyś fachmeni od marketingu w mediach tutaj są?[/QUOTE]
Dobrze się bawisz? Bo nas ta cała sprawa śmieszy raczej średnio...

Posted

[quote name='dusje']Podpisze sie pod Twoja wypowiedzia,a od siebie dodam, ze dopoki fundacje nie zechca wykazac publicznie wydatkow co do grosza na tzw. cele statutowe dopoty ich prosby o zasilenie konta powinny pozostac bez odezwu![/QUOTE]
Oczywiście, jak najbardziej się z tym zgadzam. Śledze niektóre fundacje i wiem już którym moge wpłacać, bo rozliczaja się z każdej zlotówki. Nie znaczy to jednak, że czujna nie jestem, bo jeśli chce pomagać, to muszę wiedzieć, że to jest pomoc zwierzętom. gdybym chciała pomagac ludziom, nie siedziałabym tutaj. jestem pewna, że całe zło w Korabiewicach wzięło się z tego, że za psami szły przeogromne pieniadze. Miłośc do zwierząt zniknęła w gąszczu kasy, kasy, kasy. Bo jakos cięzko mi uwierzyć, że tej miłości nigdy nie było. To musi się zmienic. No musi i juz.

Posted

[quote name='pixel']Ja mam pomysł skąd wziąć kasę na Korabiewice.
Za taką historię to może i całe Korabiewice by się dało wykupić? Tylko kto się tym zajmie? Jacyś fachmeni od marketingu w mediach tutaj są?[/QUOTE]Gdyby nie chcodziło o zwierzęta, moze bym się też pośmiała. Ale akurat w tej kwestii nie jest mi do śmiechu:(

Posted

[quote name='tomtom666']ktoś gdzieś napisał, że MAGDA zabiła jakieś psy / ludzi / kosmitów?

Na pytanie nie odpowiem, bo nawet nie jestem oficjalnie członkiem żadnej organizacji prozwierzęcej.[/QUOTE]
Zarzuciles mi ze weszlam,bo nie naleze do zadnej organizacji,to tez mozesz wejsc,bo oficjalnie nie ...........,ale do niektorych zadne argumenty nie trafiaja.Kazdy wie lepiej.
Narazie to te ORGANIZACJE,jak ktos napisal "wziely sie za lby'',to dziekuje Bogu,ze nigdzie nie naleze.
I jezeli bedzie trzeba jechac,a bede miala mozliwosc zawsze pojade,bo tam psy potrzebuja pomocy.
Nie pamietam od ktorego rokujest obowiazek utylizacji(moze ktos wie)to co M.S.miala robic ze zwlokami zwierzat?(mam na mysli kosci pokazane w Tvn)
Sama na zakopane na dzialce zwloki mojego psa.
I mam pytanie co Panstwo robicie jesli umrze wasze zwierze?Bo ze teraz zostawiacie u weta do utylizacji to pewnosc,ale kiedys?

Posted

[quote name='UlaFeta']Zarzuciles mi ze weszlam,bo nie naleze do zadnej organizacji,to tez mozesz wejsc,bo oficjalnie nie ...........,ale do niektorych zadne argumenty nie trafiaja.Kazdy wie lepiej.
Narazie to te ORGANIZACJE,jak ktos napisal "wziely sie za lby'',to dziekuje Bogu,ze nigdzie nie naleze.
I jezeli bedzie trzeba jechac,a bede miala mozliwosc zawsze pojade,bo tam psy potrzebuja pomocy.
Nie pamietam od ktorego rokujest obowiazek utylizacji(moze ktos wie)to co M.S.miala robic ze zwlokami zwierzat?(mam na mysli kosci pokazane w Tvn)
I mam pytanie co Panstwo robicie jesli umrze wasze zwierze?Bo ze teraz zostawiacie u weta do utylizacji to pewnosc,ale kiedys?[/QUOTE] Ja swoje zakopuję. Ale dlaczego brakuje 4 tys psów? Gdzie się podziały? Pewnie nie wszystkie zakopane są ta, bo nie byłoby miejsca wolnego. Dlaczego niektóre szkielety mają ślad po ostrym narzedziu? Bez przesady! O co chodzi Ula? Pewnie, że pomagaj,jak masz taka mozliwośc, bo chodzi o zwierzeta. Ja nie mam takiej mozliwosci w realu, niektórzy ja maja, ale nie są wpuszczani. Nie czarujmy się. Tam nie jest dobrze i pora to skonczyc. Mam pytanie. Co sie dzieje z odebranym satmtąd psem, o którym był ostatni program UWAGA? Jakoś ucichła ta sprawa a ja bym chciała wiedzieć co u psiaka. Gdzie aktualnie przebywa , nie musi byc podawany adres. I jaki jest jego stan zdrowia.

Posted

[quote name='UlaFeta']Zarzuciles mi ze weszlam,bo nie naleze do zadnej organizacji,to tez mozesz wejsc,bo oficjalnie nie ...........,ale do niektorych zadne argumenty nie trafiaja.Kazdy wie lepiej.
I mam pytanie co Panstwo robicie jesli umrze wasze zwierze?Bo ze teraz zostawiacie u weta do utylizacji to pewnosc,ale kiedys?[/QUOTE]

Proponuje zapoznac sie z przepisami dotyczacymi posiadania statusu schroniska - ktory to status Korabiewice mialy. Tam jest opisane co nalezy robic ze zwlokami padlych zwierzat. /Agnieszka

Posted

[quote name='malizna78']Ja swoje zakopuję. Ale dlaczego brakuje 4 tys psów? Gdzie się podziały? Pewnie nie wszystkie zakopane są ta, bo nie byłoby miejsca wolnego. Dlaczego niektóre szkielety mają ślad po ostrym narzedziu? Bez przesady! O co chodzi Ula? Pewnie, że pomagaj,jak masz taka mozliwośc, bo chodzi o zwierzeta. Ja nie mam takiej mozliwosci w realu, niektórzy ja maja, ale nie są wpuszczani. Nie czarujmy się. Tam nie jest dobrze i pora to skonczyc. Mam pytanie. Co sie dzieje z odebranym satmtąd psem, o którym był ostatni program UWAGA? Jakoś ucichła ta sprawa a ja bym chciała wiedzieć co u psiaka. Gdzie aktualnie przebywa , nie musi byc podawany adres. I jaki jest jego stan zdrowia.[/QUOTE]
Nie mam wiedzy na temat co stalo sie z psami jak piszesz 4 tys.(ale moze ktos Ci odpowie)i nie wiem dlaczego osoby,ktore chca pomagac nie sa wpuszczane.(o to trzeba zapytac kierownika)i nie wiem,dlaczego szkielety maja slady po udrzeniu.Wiem,ze trzeba pomoc psom.
I tez jestem ciekawa co dzieje sie z psem pokazanym w UWADZE

Posted

[quote name='UlaFeta']Nie mam wiedzy na temat co stalo sie z psami jak piszesz 4 tys.(ale moze ktos Ci odpowie)i nie wiem dlaczego osoby,ktore chca pomagac nie sa wpuszczane.(o to trzeba zapytac kierownika)i nie wiem,dlaczego szkielety maja slady po udrzeniu.Wiem,ze trzeba pomoc psom.
I tez jestem ciekawa co dzieje sie z psem pokazanym w UWADZE[/QUOTE]Ula, nie uważasz, że dużo tych pytań bez odpowiedzi? Pytań z zatrważająca treścią. A to mała ich cześć. Pytań jest znacznie, znacznie wiecej. Dlatego jeśli jest ktoś, kto chce coś z tym zrobić, należy go wspierać, nie ganić. Dlaczego to walka na łby? Ano dlatego, że widzisz jaka jest zajadłosc i obrona tego, co bronione byc nie powinno, w świetle wydarzeń jakie tam miały miejsce i jakie było widac. Bo mozna się tylko domyślac, czego widac nie było. I nie trzeba wielkiej wyobraźni, żeby w niej zobaczyc horror i rzeź. Dlatego tez Każdy powinien wspierać jak umie i jak może. Ty pomagasz psom bezposrednio i chwała Ci za to. Są też Ci, co walczą, więc im nie przeszkadzajmy i negujmy! To też pomoc i to wielka. Na teraz i na przyszłośc. Tych psów, które tam aktualnie (jeszcze) i wszystkich innych, które tam mogłyby sie znaleźć. Bo chyba co do tego, ze tam już żaden pies znaleźć się nie powinien, nikt nie ma watpliwości.

Posted

Mimo że nie zgadzam się z niektórymi postami na tym wątku, też nie jestem w stanie pojąć jak można bronić osoby, która za 2tys. zł zebranych przez dzieci na pomoc głodującym psom, kupiła sobie kangura. Już naprawdę nie interesuje mnie co się z nim stało, chodzi o to że psy umierały z głodu, a ona miała zachciankę żeby mieć kangura. Ponieważ jest to tylko jeden z przykładów okrucieństwa tej kobiety (inne: świadome zamrożenie kotów, świadome skazywanie psów na dożywocie za kratami mimo że ktoś chciał je adoptować) tym bardziej nie rozumiem ludzi, którzy próbują negować jej okrucieństwo bo nie zabiła siekierą. Śmierć głodowa jest dużo gorsza. Mam wrażenie że przepychanki słowne na tym wątku w wykonaniu niektórych osób są po prostu sztuką dla sztuki, nie mającą wcale na celu poprawy losu psów.

Posted

[QUOTE]
Mam wrażenie że przepychanki słowne na tym wątku w wykonaniu niektórych osób są po prostu sztuką dla sztuki, nie mającą wcale na celu poprawy losu psów.
[/QUOTE]

Dokładnie. Przy czym mam nadzieję, że to nie było o mnie hehe ;)

A wszystkich, których interesuje aktualna sytuacja w K. zapraszam na wątek pomocowy:

[QUOTE]Dexter wczoraj wyjechał ze schroniska.

Dzięki!

natomiast ta suczka (Osa) od Lupusa - żyje, wygląda dużo lepiej, porosła sierścią i żebra są już mniej widoczne. Kiedyś może odkopię ten właściwy wątek.

Z tego co można zaobserwować nie ma problemu z adopcjami. Bud to teraz chyba więcej niż psów [/QUOTE]

Link: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211596-Pomocowy.PILNIE-potrzeba-ogłoszeń-transportu-jedzenia-pieniędzy-nowe-zdj-str1?p=18296582#post18296582[/URL]

Posted

[quote name='malizna78'][quote name='pixel']Ja mam pomysł skąd wziąć kasę na Korabiewice.
Za taką historię to może i całe Korabiewice by się dało wykupić? Tylko kto się tym zajmie? Jacyś fachmeni od marketingu w mediach tutaj są?[/quote]
Gdyby nie chcodziło o zwierzęta, moze bym się też pośmiała. Ale akurat w tej kwestii nie jest mi do śmiechu:([/QUOTE]
Ależ to nie zwierzęta mnie śmieszą! Zwierzaków z całego serca mi żal... :shake:
Ponieważ jednak, jak widać, na "obrońców" zwierzaki nie mają co liczyć, bo ci się za łby wzięli i okładają nawzajem z lubością, to staram się podsunąć jakąś konstruktywną myśl...

Posted

Oczywiście, że jest co liczyć na organizacje (wszystkie z jednym, fałdowanym wyjątkiem). Ale mamy związane ręce - zakaz wstępu na obiekt i brak odpowiedniej współpracy ze strony policji, aby wyegzekwować zakazy prokuratorskie.

Posted

[quote name='tomtom666']Oczywiście, że jest co liczyć na organizacje (wszystkie z jednym, fałdowanym wyjątkiem). Ale mamy związane ręce - zakaz wstępu na obiekt i brak odpowiedniej współpracy ze strony policji, aby wyegzekwować zakazy prokuratorskie.[/QUOTE]
Bede drazyc temat-to nalezysz do jakiejs organizacji czy nie?Bo moze sam nie wiesz,ale info.o Korawiewicach masz z pierwszej reki.!!!!!!!!!!!!
I mam pytanie,gdzie te pomocne organizacje zabiora wszystkie psy?